Τρίτη, Οκτωβρίου 29, 2013

Επέτειος της 28ης Οκτωβρίου 1940 στην Αμφίκλεια (Φωτογραφίες)

Λαμπρός από κάθε πλευρά, με καθολική συμμετοχή και αντάξιος του τιμώμενου γεγονότος, ο εορτασμός για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940 και φέτος στην Αμφίκλεια.


Γιατί δεν ψηφίστηκε το ετήσιο τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου;;

Και σε πρόσκληση μετά «χοντρής» αμοιβής για την εξεύρεση των πλέον αδαών και ασχέτων περί  την αυτοδιοίκηση να είχαμε προχωρήσει προεκλογικά την προηγουμένη φορά ( για να τους αναδείξουμε υποτίθεται εκπροσώπους μας έστω κι έτσι για να γελάσουμε), τέτοια πετυχησιά ( που λένε ), σαν αυτή με τους σημερινούς αιρετούς μας ( τους περισσότερους δηλαδή ), αποκλείεται νομίζω να μας είχε προκύψει .
Κουράστηκα όντως να γράφω ( και να αποδεικύω βέβαια ) κάθε τόσο και λιγάκι για τον τραγέλαφο της σημερινής σύνθεσης του Δημοτικού μας συμβουλίου και την απίστευτη πραγματικά ένδεια γνώσεων που τους διακρίνει , σχετικών με το αντικείμενο με το οποίο καλούνται θεσμικά να ασχοληθούν όλοι αυτοί οι απίθανοι τύποι .
Κάθε μέρα όμως , σαν μια νέα μέρα , όλο και κάτι εξοργιστικά καινούργιο συμβαίνει στο αυτοδιοικητικό μας «σπίτι»  που με κάνει έξαλλο και μου επιβάλει ξεχνώντας την κουραστική επανάληψη , να θέλω πάλι να καταδείξω το τεράστιο εύρος της ακαταλληλότητας των ανθρώπων αυτών ως προς τα καθήκοντά τους που δυστυχώς από εμάς όλους τους ανατεθήκαν  προ τριετίας . Και επειδή το φαινόμενο αυτό είναι καθολικό και αφορά σχεδόν απαξάπαντες - και απ` το οποίο μετά δυσκολίας διακρίνω, όπως έχω ξαναγράψει να διασώζονται δυο – τρεις απ` όλους αυτούς -, πιστεύω πως παρόμοια μαζική αποτυχία επιλογής αυτοδιοικητικών εκπροσώπων σε εκλογική διαδικασία , πραγματικά πρώτη φορά ίσως να συμβαίνει  όχι μόνο στην περιοχή μας αλλά και σ` ολόκληρη την Υφήλιο !!

Δευτέρα, Οκτωβρίου 28, 2013

Γ.Σ. Παρνασσός - Άγιος Σεραφείμ 2-0

Μεγάλη νίκη για την ομάδα του Παρνασσού απέναντι στον πολύ καλό Αστέρα με 2-0 σκορ που διαμορφώθηκε στα τελευταία λεπτά του αγώνα.Ο Γ.Σ. Παρνασσός ήταν καλύτερος στο πρώτο ημίχρονο και είχε ευκαιρία να προηγηθεί αλλά το σουτ του Τσάφου βρήκε το δοκάρι και έφυγε άουτ ενώ ο Αστέρας ανέβηκε στο δεύτερο μέρος και έχασε σπουδαία ευκαιρία να προηγηθεί αλλά το σουτ που έγινε απ'την ομάδα του Αστέρα έβγαλε εντυπωσιακά ο Γραβάνης.Έτσι φτάσαμε στα τελευταία λεπτά του αγώνα όπου ο Παρνασσός με δύο αντεπιθέσεις πήρε τη μεγάλη νίκη.Το 1-0 έκανε ο Μπάκας όπου αφού πέρασε το τερματοφύλακα άνοιξε το σκορ ενώ το 2-0 έγινε δύο λεπτά αργότερα απ΄τον Σκοτίδα ο οποίος πήρε την μπάλα απ΄το κέντρο και αφού πέρασε τους αντιπάλους του πλάσαρε τον τερματοφύλακα για να διαμορφώσει το τελικό αποτέλεσμα.
Γ.Σ.ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ : Γραβάνης,Τσαπρούνης,Μπάκας,
Στιβακτής (Τσίρκας),Καπερώνης,Τσάφος,Γρίβας,Καραπετσάνος(Ματαράς),
Σκοτίδας,Μαγκλάρας(Σκανιακός),Τσιπούγιας.
Προπονητής : Στάθης Καλλιμάνης

Αμφίκλεια : Σχολικές Γιορτές για την 28η

Οι Σχολικές Μονάδες της Αμφίκλειας πραγματοποίησαν σήμερα 25.10.2013 τις καθιερωμένες γιορτές με αφορμή την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940, με επιμέλεια και διεισδυτική ματιά στα τότε ιστορικά γεγονότα. Στο Λύκειο μετά τον ορισμό του σημαιοφόρου, των παραστατών και την απονομή των αριστείων, ακολούθησε η γιορτή στην οποία είχαν κληθεί και ηλικιωμένοι συμπολίτες μας, αυτόπτες μάρτυρες των γεγονότων της Γερμανοϊταλικής κατοχής. Οι μαθητές σε ρόλο δημοσιογράφων, αναζήτησαν και να ανακάλυψαν μέσα από τις προσωπικές ιστορίες και μαρτυρίες αυτών των ανθρώπων,  πολλές ιστορικές πληροφορίες από πρώτο χέρι και χρήσιμα διδάγματα για όλους. Πραγματικά μια ουσιαστική και σίγουρα αξιέπαινη πρωτοβουλία.


Τρίτη, Οκτωβρίου 22, 2013

Ημερίδα - Ιταλοελληνική συνάντηση για τα Μονοπάτια MENTIMONT

Ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Παρνασσού συμμετείχε στην Ημερίδα - Ιταλο-Ελληνική συνάντηση με Θέμα «Ανάπτυξη των ορεινών μονοπατιών σε Προστατευόμενες Περιοχές-MEDIMONT, ανάμεσα στην ιστορία και τη βιοποικιλότητα», που πραγματοποιήθηκε με επιτυχία την Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2013 στο Κτήμα Κλέτσα στη Γραβιά.Την Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2013 στελέχη του ΦΔΕΔ Παρνασσού μαζί με τον κ. Αριστείδη Μερτζάνη, Αναπληρωτή Καθηγητή, Τμήμα Δασοπονίας & Διαχείρισης Φυσικού Περιβάλλοντος, Τ.Ε.Ι. Στερεάς Ελλάδας και εκπροσώπους του Ορειβατικού Συλλόγου Ιταλίας (Club Alpino Italiano) περπάτησαν σε μονοπάτια, ανακαλύπτοντας το φυσικό πλούτο του Παρνασσού!


Κυριακή, Οκτωβρίου 20, 2013

Γ.Σ. Παρνασσός - Ρεγκίνι

Αρκετός κόσμος βρέθηκε το απόγευμα της Κυριακής στο γήπεδο της Αμφίκλειας και είδε ένα ωραίο παιχνίδι ανάμεσα στον Γ.Σ. Παρνασσό και το Ρεγκίνι.Η ομάδα του Παρνασσού αν και καλύτερη στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα δεν κατάφερε να πάρει  τη νίκη με το 1-1 να είναι το τελικό αποτέλεσμα.Οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά στο ματς και έχασαν αρκετές ευκαιρίες να ανοίξουν το σκορ όμως οι φιλοξενούμενοι ισορρόπησαν και κατάφεραν να προηγηθούν στο 45' με σουτ από τα πλάγια.Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον Παρνασσό να πιέζει για την ισοφάριση και τελικά να τα καταφέρνει στο 55' όταν μετά από κόρνερ ο Τσαπρούνης με κεφαλιά έκανε το 1-1 σκορ που παρέμεινε μέχρι το τέλος του αγώνα.
Γ.Σ. ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ : Γραβάνης,Τσαπρούνης(57΄ Τσίρκας),
Μπάκας(46' Τσιπούγιας),Στιβακτής,Καπερώνης,Τσάφος,Γρίβας,
Καραπετσάνος,Πράπας(70' Σκανιακός),Μαγκλάρας,Σκοτίδας.
Προπονητής : Στάθης Καλλιμάνης


Πέμπτη, Οκτωβρίου 17, 2013

Γιορτή τσίπουρου στην Τιθορέα

Ο ΕΤΜΟΤ όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος θα κάνει τη γιορτή του τσίπουρου που θα περιλαμβάνει όλη τη διαδικασία της παρασκευής τσίπουρου.Με αυτή την εκδήλωση θα προσπαθήσει να μεταδώσει στις νεότερες γενιές, τις παλιές τοπικές δραστηριότητες απόσταξης και παραγωγής τσίπουρου.

ΠΡΟΤΥΠΟ ΥΠΕΡΟΧΗΣ ΚΑΙ ΥΠΕΡΒΑΣΗΣ ΑΝΤΑΝΑΚΛΑ Ο ΔΗΜΟΣ ΑΜΦΙΚΛΕΙΑΣ- ΕΛΑΤΕΙΑΣ ΩΣ ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΗ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΑΞΙΑΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ

Το «ταξίδι προς την περιπέτεια των επόμενων δημάρχων» – για να αποφεύγουμε λέξεις όπως «κρίση» ή «αβεβαιότητα» – απαιτεί συνεχή ενέργεια. Ακόμα και το κυνήγι της γνώσης είναι, από μόνο του, κοπιώδες και απαιτητικό.


Άνθρωποι  οι οποίοι δεν είναι σε θέση να παράγουν συνεχή ενέργεια και να την διαχειρίζονται σωστά, δεν θα είναι σε θέση να οδηγήσουν – αλλά ούτε να ακολουθήσουν μια δύσκολη αποστολή.


Ένα κοινό χαρακτηριστικό εκείνων των ανθρώπων που αντιδρούν αποτελεσματικά σε ένα περιβάλλον αβεβαιότητας και ανασφάλειας είναι ότι έχουν μια
αδιάκοπη ροή ενέργειας που τους διαφοροποιεί από τους υπόλοιπους.

Τρίτη, Οκτωβρίου 15, 2013

Δημιουργία θεατρικής ομάδας από την Πρωτοβουλία Πολιτών Αμφίκλειας

Πρόσκληση της Πρωτοβουλίας Πολιτών Αμφίκλειας, για δημιουργία θεατρικής ομάδας. Μία ακόμα ενδιαφέρουσα πρωτοβουλία της Πρωτοβουλίας που περιμένει ανταπόκριση. Δεδομένου του ότι υπάρχει τοπική παράδοση και σε αυτό το θέμα, όπως φαίνεται και από την σχετική αναμνηστική φωτογραφία μετά από παράσταση της 10ετίας του'50, η πρωτοβουλία αναμένεται να ευοδωθεί.

Κυριακή, Οκτωβρίου 13, 2013

Φροντιστήριο Μ.Ε. "Έρεισμα" στην Αμφίκλεια

Ξεκίνησε με την έναρξη της Σχολικής Χρονιάς και το Φροντιστήριο Μ.Ε."Έρεισμα" στην Αμφίκλεια, το οποίο διαθέτει πολλά ερείσματα εκπαιδευτικά καθώς και τον ανάλογο εξοπλισμό, ώστε να φέρει σε πέρας με τον καλλίτερο τρόπο την συμπληρωματική του αποστολή στα θέματα παιδείας.


Οι δραστηριότητες την Κυριακή στην Αμφίκλεια

Μια σειρά από ενδιαφέρουσες δραστηριότητες την Κυριακή στην Αμφίκλεια αλλά και γενικότερα, είχαν σύμμαχο και τον θαυμάσιο καιρό. Η ιδιαίτερα οργανωτική  Ομάδα Αλληλεγγύης της Πρωτοβουλίας Πολιτών Αμφίκλειας συνεχίζει υπαίθρια το δημιουργικό - ψυχαγωγικό της έργο με πρωτότυπες δημιουργίες για διάθεση σε φιλανθρωπικά bazaar, οι μικροί σκακιστές του τοπικού "Α.Σ. ΔΙΟΝΥΣΟΣ" ασκούνται πνευματικά μέσω του παιχνιδιού, ενώ μεγάλος αριθμός αθλητών δρομέων του "ΔΙΟΝΥΣΟΥ" Αμφίκλειας πήρε μέρος και διακρίθηκε στον 1ο ΦΙΛΟΚΤΗΤΕΙΟ ΟΡΕΙΝΟ ΑΓΩΝΑ ΔΡΟΜΟΥ, στα μονοπάτια της Παύλιανης, με τον "δικό μας" Γιάννη Θανασιά να ανεβαίνει στο πρώτο σκαλί του βάθρου. Και εις ανώτερα.


Παμμωλιακός - Γ.Σ. Παρνασσός

Την ήττα με το βαρύ 8-0 γνώρισε η ομάδα του Παρνασσού απ΄την ομάδα του Μώλου.Οι πολλές απουσίες σε συνδυασμό με την κακή εμφάνιση της ομάδας έφεραν αυτό το άσχημο αποτέλεσμα απέναντι στην πολύ καλή ομάδα του Μώλου που όπως φαίνεται θα είναι η πρωταγωνίστρια στον 1ο όμιλο της Α' κατηγορίας Φθιώτιδας.


Σάββατο, Οκτωβρίου 12, 2013

Τετάρτη, Οκτωβρίου 09, 2013

Κινητοποίηση την Παρασκευή 11/10/2013 στο Κέντρο Υγείας Αμφίκλειας

'Ολοι στην συγκέντρωση της ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ 11.10.2013 και ώρα 11.00πμ στο ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ  ΑΜΦΙΚΛΕΙΑΣ, για στήριξη αλλά και αναβάθμιση του θεσμού, μιας ουσιαστικής Δημόσιας Υγείας.

Σύλλογος Γυναικών Αμφίκλειας - Παρακολούθηση μουσικής παράστασης

Παρακολούθηση μουσικής παράστασης της ζωής και του έργου του Μίκη Θεοδωράκη.

Τρίτη, Οκτωβρίου 08, 2013

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΑΜΦΙΚΛΕΙΑΣ ΣΧΕΤΙΚΗΣ ΜΕ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΑΜΦΙΚΛΕΙΑΣ

Προς: κ. Δήμαρχο, κ. Πρόεδρο Δ. Σ. και Δημοτικούς - Τοπικούς Συμβούλους Δήμου Αμφίκλειας - Ελάτειας.

Αμφίκλεια  07.10.2013
ΘΕΜΑ: Λειτουργία ή υπολειτουργία του Κέντρου Υγείας Αμφίκλειας Φθιώτιδας.....


Κυρίες και κύριοι  το θέμα που είναι και ερώτημα, αφορά στην ανάγκη ενημέρωσης των Δημοτών στο εάν γίνονται ενέργειες - παρεμβάσεις και ποιες, από την πλευρά του Δήμου, για την παροχή ουσιαστικής Δημόσιας Πρωτοβάθμιας Περίθαλψηςστην περιοχή μας, με προφανή την υπολειτουργία του Κέντρου Υγείας Αμφίκλειας. Η Πρωτοβουλία, θέλει να συμβάλλει ενισχυτικά στις τυχόν ενέργειες.  
Διάχυτη είναι η αίσθηση αλλά και εύκολη η διαπίστωση ότι η καθημερινή στοιχειώδης λειτουργία του Κ. Υ. είναι σχεδόν αποκλειστικό αποτέλεσμα της ευαισθησίας και του επαγγελματισμού που διαθέτει και καταθέτει το μειωμένο προσωπικό όλων των κατηγοριών, με επικεφαλής το ιατρικό και νοσηλευτικό, μέσα σε ένα πολλαπλά αντίξοο εργασιακό περιβάλλον με περιορισμένα μέσα και ανύπαρκτα ιατρικά υλικά, αλλά και αδρανοποίηση τμημάτων (μικροβιολογικό). Όλα τα προηγούμενα έχουν βέβαια τα όριά τους και η όλη κατάσταση δεν μπορεί ασφαλώς να συνεχιστεί επ’ αόριστον. Οι υπηρεσιακές εκθέσεις, λέγεται ότι αναφέρονται αναλυτικά στα προβλήματα που υπάρχουν, αλλά χωρίς πρακτικό αποτέλεσμα όπως φαίνεται μέχρι τώρα.

9η Πανελλήνια Διημερίδα Ιστορίας της Ιατρικής στην Αμφίκλεια

Διημερίδα με θέμα «Ιστορία της Ιατρικής» θα πραγματοποιηθεί στην Αμφίκλεια στις 30/11 με 1/12/2013.

Δευτέρα, Οκτωβρίου 07, 2013

Οικολογικό σαπούνι απο την Πρωτοβουλία Πολιτών Αμφίκλειας (Φωτογραφίες)

Τηρήθηκαν με ακρίβεια και σχολαστικότητα σήμερα 06.10.2013, όλοι οι απαιτούμενοι κανόνες χημείας, οικολογίας, ασφάλειας, αλλά και νοικοκυροσύνης, από την Ομάδα Αλληλεγγύης της Πρωτοβουλίας Πολιτών Αμφίκλειας προκειμένου να κατασκευαστεί αγνό και οικολογικό σαπούνι, το οποίο θα διατεθεί για τους σκοπούς της ομάδας.


Κυριακή, Οκτωβρίου 06, 2013

Γ.Σ. Παρνασσός - Καινούριο 1-0

Το 2 στα 2 έκανε η ομάδα του Παρνασσού απέναντι στην ομάδα του Καινούριου με σκορ 1-0.Η ομάδα του Παρνασσού μπήκε δυνατά στον αγώνα και έχασε πολλές ευκαιρίες να ανοίξει το σκορ με κορυφαία αυτή του Πράπα με σουτ έξω απ'την περιοχή με την μπάλα να βρίσκει το δοκάρι.Έτσι το 0-0 παρέμεινε μέχρι τη λήξη του ημιχρόνου.Στο δεύτερο ημίχρονο το Καινούριο ανέβασε την απόδοση του και είχε και αυτό με τη σειρά του δοκάρι όμως η ομάδα του Παρνασσού κατάφερε να ανοίξει το σκορ στο 74ο λεπτό και να πάρει τελικά τη νίκη όταν μετά από σέντρα του Σκοτίδα ο Μαγκλάρας με κεφαλιά απ'το ύψος της μικρής περιοχής έκανε το 1-0.
Γ.Σ. ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ : Γραβάνης,Τσαπρούνης,Μπάκας,
Χαραλάμπους(54' Μαγκλάρας),Στιβακτής,Γρίβας,Δεληγιάννης(67' Τσιπούγιας),
Παπακούσουλας(58' Τσάφος),Πράπας,Σκοτίδας,Σκανιακός.
Προπονητής : Στάθης Καλλιμάνης

Τετάρτη, Οκτωβρίου 02, 2013

Κέντρο Δια Βίου Μάθησης στο Δήμο Αμφίκλειας – Ελάτειας

Ο ΔΗΜΟΣ  ΑΜΦΙΚΛΕΙΑΣ-ΕΛΑΤΕΙΑΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΙ
την έναρξη υποβολής αιτήσεων στο πλαίσιο λειτουργίας του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης

Οι ενδιαφερόμενοι που επιθυμούν να παρακολουθήσουν τα εκπαιδευτικά προγράμματα του ΚΔΒΜ Δήμου Αμφίκλειας-Ελάτειας παρακαλούνται να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους το διάστημα από Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου έως και  Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2013.
Τα εκπαιδευτικά προγράμματα που δύναται να υλοποιηθούν παρατίθενται στο παράρτημα της αίτησης. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επιλέξουν έως δύο (2) εκπαιδευτικά προγράμματα με σειρά προτεραιότητας. Κατόπιν της λήξης υποβολής των αιτήσεων άμεσα θα ξεκινήσει η υλοποίηση των τμημάτων που θα προκύψουν κατόπιν της επεξεργασίας των αιτήσεων των ενδιαφερομένων και της επάρκειας σε εκπαιδευτικό προσωπικό.