Κυριακή, Ιουνίου 08, 2014

ΑΜΦΙΚΛΕΙΑ : 13ο "ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΡΑΛΛΥ ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ" (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)

Όπως είναι γνωστό η 06.06.1944, η περίφημη D-Day, είναι η ημερομηνία της καθοριστικής για την έκβαση του Β΄Παγκοσμίου Πολέμου απόβασης των συμμάχων στην Νορμανδία, της οποίας η επέτειος των 70 χρόνων γιορτάστηκε με μεγάλη επισημότητα αυτές τις μέρες.
Την ίδια ημερομηνία της επετείου 06.06.2014, διάλεξαν να ¨αποβιβαστούν¨ ειρηνικά στην Αμφίκλεια και τα πληρώματα του 13ου ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΡΑΛΛΥ ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ, για να πιλοτάρουν τα τετράτροχα ιστορικά οχήματά τους, δύο φορές, από Αμφίκλεια προς τα Χιονοδρομικά Κέντρα.
Όμορφη ατμόσφαιρα νοσταλγική για τους παλιότερους και ενημερωτική για τους νέους, δεν αξιοποιήθηκε σαν ευκαιρία από τις τοπικές αρχές όπως θα έπρεπε, για μια καλλίτερη προβολή του τόπου που η σχετική διοργάνωση μπορούσε να προσφέρει.
Αν ανατρέξουμε και ποιο παλιά, όταν πολύ κοντά στην περιοχή μας πραγματοποιούταν το γνωστό κλασικό και Διεθνές <Ράλλυ Ακρόπολις> με σοβαρά οικονομικά οφέλη για την περιοχή, (ειδικά λόγω Service Park και Υπερειδικής στην Λιλαία),  πάλι άρχοντες και αρχόμενοι δεν αντιλήφθηκαν έγκαιρα την σημασία και τα κέρδη από την τεράστια προβολή που προσφέρει ένας διεθνής αγώνας, κυριολεκτικά μέσα στο σπίτι μας και δεν έκαναν αρκετά για την παραμονή του στον τόπο. Ίσως να φταίει και η νοηματικά αρνητική φόρτιση, της λέξης ραλλίστας!!



















































                                               Δ. Ι. Καλπύρης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου