Κυριακή, Ιουνίου 01, 2014

Αμφίκλεια: Ο Άγιος Αθανάσιος των Εμπόρων (Φωτογραφίες)

Ένα από τα πάμπολλα εκκλησάκια της Αμφίκλειας, τα οποία ήταν και παραμένουν συνδεμένα με κάποια επαγγελματική συντεχνία, είναι και το εκκλησάκι του Αγίου Αθανασίου των εμπόρων, χτισμένο σε ύψωμα κοντά στο δρόμο για το Μοναστήρι του Δαδιού και σε απόσταση 3 χλμ από την Αμφίκλεια. Στην αντίθετη κατεύθυνση και στη θέση «Μπριζή» βρίσκεται άλλο εκκλησάκι του Αγίου Αθανασίου, αυτό των ποιμένων της περιοχής.
Ο Ναός λειτουργείται στις 2 Μαΐου [ανακομιδή λειψάνων του Αγίου] και την συντήρησή του, αλλά και το πανηγύρι στη μνήμη του, το έχει αναλάβει ο Εμπορικός Σύλλογος Αμφίκλειας.
Ειδικά φέτος μετατοπίστηκε για τις 31.05 η λειτουργία, λόγω των εργασιών ουσιαστικής συντήρησης και ανακαίνισης του Ναού από τον Εμπορικό Σύλλογο, που με το Δ.Σ. επικεφαλής και με πάρα πολύ προσωπική δουλειά, αλλά και με προσφορές από την πρόθυμη τοπική κοινωνία, κατάφεραν να ολοκληρώσουν το αξιέπαινο έργο. Παραμένουν ορισμένες εργασίες, κυρίως βελτίωσης του περιβάλλοντος χώρου και φυσικά κάθε προσφορά δεκτή, σε συνεννόηση με τον Εμπορικό Σύλλογο Αμφίκλειας.                                                      Δ.Ι.Καλπύρης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου