Τετάρτη, Φεβρουαρίου 26, 2014

Απόκριες και κοντοσούβλι γίγας στην Αμφίκλεια (Πρόγραμμα και βίντεο) !!!

   Ελάτε στην Αμφίκλεια Φθιώτιδος  για μια αξέχαστη Αποκριά!!!
Tην Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου το βράδυ στις 20:00 «φημολογείται»  πως μασκαράδες θα περιηγηθούν μέσα στο χωριό…
Λένε … θα έχουν μαζί τους τούμπανα, κλαρίνο…
Λένε… θα τραγουδούν παραδοσιακά αποκριάτικα τραγούδια της Αμφίκλειας…
Λένε… θα φοράνε και κουδούνια…
Στο τέλος θα κλείσουν με κρασοκατάνυξη, μεζέ και γλέντι!!!
"ΠΑΡΤΕ ΤΟ ΚΔΟΥΝΙ ΣΑΣ ΚΑΙ ΛΑΤΕ" ....λοιπόν....

Το Σάββατο 1 Μαρτίου  διοργανώνεται  το πανάρχαιο Διονυσιακό έθιμο του Χέι, της μεγάλης φωτιάς που γύρω της χορεύουμε και γλεντούμε όλοι, σαν μια μεγάλη παρέα, με άφθονο καλό κρασί, μεζέδες και ζωντανή παραδοσιακή ορχήστρα ...
Ο Σύλλογος Γυναικών Αμφίκλειας φροντίζει κάθε χρόνο να μη λείψει τίποτα από τους επισκέπτες και κυρίως η περιποίηση και σπιτική φιλοξενία...

Το επόμενο πρωί, της Κυριακής 02 Μαρτίου, η στάχτη από τα πουρνάρια που κάηκαν στο Χέι, αποτελούν τη βάση για να στηθεί το ατέλειωτο Κοντοσούβλι των 120 μέτρων δείγμα κι αυτό του ομαδικού πνεύματος αλλά και της μηχανολογικής ευφυίας που διακρίνει τους Δαδιώτες, αφού κατάφεραν να πραγματοποιήσουν ένα μεγάλο ρεκόρ με ακόμη μια ξεχωριστή πατέντα, μια τεράστια σούβλα. Περισσότερα από 800 κιλά νόστιμου κρέατος θα σιγοψήνονται για χάρη των επισκεπτών της Αμφίκλειας, κέρασμα μαζί με άφθονο κρασί και χειροποίητες τοπικές πίτες.

Μονοπάτι Παρνασσού - Έναρξη εγγραφών

Δελτίο τύπου 24/2/2014

Το Σάββατο 1 Μαρτίου ξεκινούν οι εγγραφές για τον φετινό αγώνα “Μονοπάτι Παρνασσού 2014”. Από το πρωί του Σαββάτου λοιπόν μπορείτε να υποβάλετε δήλωση συμμετοχής στο site του διοργανωτή συλλόγου (http://www.dionysosamfiklias.gr). Οι εγγραφές θα ολοκληρώνονται με την κατάθεση  του  ποσού συμμετοχής, εντός 5 ημερών από την δήλωση, στον λογαριασμό του συλλόγου.

Ενθρόνιση νέας Ηγουμένης στήν Ιερά Μονή Δαδίου

Μέσα σε κλίμα κατανύξεως και συγκινήσεως τελέσθηκε το Σάββατο 22 Φεβρουαρίου το απόγευμα η Ενθρόνιση της Νέας Ηγουμένης της Ιεράς Μονής Παναγίας Γαβριώτισσας Αμφικλείας, Νεκταρίας Μοναχής, παρουσία ιερέων και μοναζουσών από την Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδος και αλλού και πολλών προσκυνητών.
Της Ενθρονίσεως προηγήθηκε Εσπερινός που τελέσθηκε στο κατάμεστο Καλοθικό της Ιεράς Μονής, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φθιώτιδος κ. Νικολάου, ο οποίος μετά το πέρας του Εσπερινού ετέλεσε την Ακολουθία του Μεγάλου και Αγγελικού Σχήματος στην μοναχή Νεκταρία και ακολούθως την Ακολουθία της ενθρονίσεως και καταστάσεως της ως Καθηγουμένης της Ιεράς Μονής.

ΑΠΟΚΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΤΙΘΟΡΕΑ!!

Σάββατο 1 Μαρτίου
20:00 - το Έϊ θα 'χει ανάψει για τα καλά... στην εκκλησία του Αββά Ζωσιμά
ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΜΕ με κουρκούτες, λουκάνικα,σουβλάκια! κρασιά & τσίπουρα! 
21.00 - τα χορευτικά μας τμήματα θα ΧΟΡΕΨΟΥΝ γύρω από τη φωτιά,
& θα τραγουδήσουν παραδοσιακά αποκριάτικα τραγούδια του χωριού μας.
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ με αποκριάτικους μποναμάδες καλύτερης φωνής &
καλύτερης στολής!

Το πιό νόστιμο καρναβάλι στην Κάτω Τιθορέα!!!

Σαββατοκύριακο αποκριάτικης διασκέδασης στην Κάτω Τιθορέα!!! Ένα πλούσιο αποκριάτικο διασκεδαστικό πρόγραμμα σας περιμένει φέτος στην Κάτω Τιθορέα, που θα σας μείνει και πάλι αξέχαστο!!! 
  • Σάββατο 1 Μαρτίου  στις 7 το απόγευμα, η παρέα του Ντελάλη ξεσηκώνει τις γειτονιές ανάβοντας φωτιές και προσκαλεί το κόσμο στο μεγάλο «Εϊ» στην κεντρική πλατεία, όπου ο χορός και οι παραδοσιακές κουρκούτες θα έχουν την τιμητική τους!!!
  • Κυριακή 2 Μαρτίου στις 12 το μεσημέρι, γευτείτε την πιο νόστιμη κοκκινιστή προβατίνα στα παραδοσιακά καζάνια, παρέα με super αποθεωτική παρέλαση αρμάτων και πεζοπόρων τμημάτων, παιχνίδια για παιδιά, πολλές εκπλήξεις και φυσικά άφθονο κρασί, χορός και διασκέδαση.
Πατήστε ΕΔΩ για να δείτε αποσπάσματα απο το περσινό καρναβάλι


Για περισσότερες πληροφορίες επισκευτείτε την ιστοσελίδα του καρναβαλίου: www.karnavalitithoreas.wordpress.com

Κυριακή, Φεβρουαρίου 23, 2014

Γ.Σ. Παρνασσός - Τραγάνα 1-1

Μέτρια εμφάνιση για την ομάδα του Παρνασσού που είχε ως αποτέλεσμα την εντός έδρας ισοπαλία με την ομάδα της Τραγάνας με σκορ 1-1.Το σκορ άνοιξε πριν τη συμπλήρωση του δεκάλεπτου όταν μετά από ωραία προσπάθεια του Σκοτίδα και σουτ ο τερματοφύλακας της Τραγάνας απέκρουσε όμως ο Τσάφος βρέθηκε στην πορεία της μπάλας και από κοντά έκανε το 1-0.Η ομάδα είχε κιάλλες ευκαιρίες για να διπλασιάσει τα τέρματα με κλασικότερες των Τσάφου και Τσιπούγια που από κοντά δεν μπόρεσαν να ευστοχήσουν και έτσι το 1-0 παρέμεινε μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου.
Στο δεύτερο ημίχρονο οι γηπεδούχοι είχαν ακόμη ορισμένες καλές ευκαιρίες να κλειδώσουν τη νίκη και αφού δεν τα κατάφεραν οι φιλοξενούμενοι σε μια αντεπίθεση κέρδισαν πέναλτι και έτσι έκαναν το 1-1 σκορ που παρέμεινε μέχρι το τέλος.Κακή η διατησία του διαιτητή Κοντού με πολλές λάθος αποφάσεις που προκάλεσε τον εκνευρισμό των γηπεδούχων.Μετά και τα σημερινά αποτελέσματα ο Παμμωλιακός κατέκτησε και μαθηματικά την πρώτη θέση και την άνοδο.
Γ.Σ. ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ : Γραββάνης,Τσαπρούνης,Λιάπης,Στιβακτής (Βαφειάς),
Καπερώνης,Ματαράς,Τσιπούγιας (Κούσουλας),Καραπετσάνος,
Τσάφος,Μαγκλάρας (Δεληγιάννης),Σκοτίδας.
Προπονητής : Στάθης Καλλιμάνης


Τα Χέϊ στις γειτονιές της Αμφίκλειας (Φωτογραφίες)

Φούντωσαν και απόψε 22.02.2014, όπως κάθε χρόνο,  οι γιορταστικές αποκριάτικες φωτιές (ΧΕΪΑ) στις γειτονιές της Αμφίκλειας, με τα παιδιά σε πρωταγωνιστικούς ρόλους και τους γονείς σε υποστηρικτικούς (κοντοσούβλια, πίτες, κρασιά κλπ). Η γνωστή κρίση, απόψε τουλάχιστον, κρατήθηκε μακριά χάρις στο πνεύμα της Αποκριάς.


Παρασκευή, Φεβρουαρίου 21, 2014

Ευχαριστήρια επιστολή για την επίλυση του προβλήματος μετακίνησης των μαθητών

                             ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΑ  ΕΠΙΣΤΟΛΗ 

         Για την επίλυση του προβλήματος  μετακίνησης των μαθητών των κοινοτήτων μας , θέλουμε να ευχαριστήσουμε  δημόσια  τόσο τον Αναπληρωτή Δημάρχου κύριο Κώστα  Καλλιακούδα  και τον Δημοτικό σύμβουλο κύριο Ανδρέα  Ζιάκο , όσο και τον Περιφερειακό σύμβουλο και πρώην Αντιπεριφερειάρχη κύριο Μπέτσιο  Νικόλαο για την αποτελεσματική και άμεση κινητοποίηση τους .
         Έτσι ένα σοβαρό πρόβλημα για τους γονείς και τους μικρούς μαθητές μας  που μόλις έως προχθές φάνταζε αξεπέραστο , βρήκε επιτέλους από την Δευτέρα 17-2-2014  τη λύση του , πραγματικά μέσα σε ελάχιστο χρόνο από εκείνη την κοινή σύσκεψη της Πέμπτης 13-2-2014  μεταξύ Τοπικών Προέδρων , εκπροσώπων  γονέων και  Δημοτικής Διοίκησης καθώς και του εκπροσώπου της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος
         Στον ελάχιστο αυτό χρόνο και με την άριστη συνεργασία και συντονισμό των εκπροσώπων της Περιφέρειας και του Δήμου , αντιμετωπίστηκαν και ξεπεράστηκαν εμπόδια και προβλήματα  που μέχρι τότε παρουσιάζονταν ως δυσεπίλυτα και ακαταμάχητα .
         Εμείς οι Πρόεδροι και οι γονείς των μαθητών των κοινοτήτων  Παλαιοχωρίου - Δρυμαίας - Τιθρωνίου , αναγνωρίζοντας την μεγάλη συμβολή και την αξιέπαινη και άμεσα αποτελεσματική παρέμβασή τους , ευχαριστούμε θερμά τους παραπάνω τρεις  αυτοδιοικήτους και τους προτρέπουμε να ενεργούν για όλες τις τοπικές υποθέσεις και τα προβλήματα κατά τον ίδιο αποτελεσματικό και υπεύθυνο τρόπο .

Παρουσίαση του βιβλίου με τίτλο Ξύλινα, Χάλκινα, Κρουστά, του Πάνου Σκουρολιάκου (Φωτογραφίες)

Η πολιτισμική πρωτοβουλία (19.02.2014) της “ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΑΜΦΙΚΛΕΙΑΣ”, το να οργανώσει δηλαδή παρουσίαση στο τοπικό βιβλιοπωλείο, του βιβλίου με διηγήματα και τίτλο Ξύλινα, Χάλκινα, Κρουστά, του συμπατριώτη μας, ακούραστου, πολύπλευρου και συνεπούς καλλιτέχνη Πάνου Σκουρολιάκου, ξεπέρασε από κάθε πλευρά, φυσικά και του ακροατηρίου, τα όρια της Αμφίκλειας.
Ένα εξαιρετικό <πάνελ> ομιλητών, όπως η ποιήτρια κ. Σκουρολιάκου και από το χώρο της εκπαίδευσης οι κυρίες Μπέσιου, Πανουργιά και Πολυζώη, προσέγγισε, ανέλυσε το περιεχόμενο του βιβλίου και μας μετέδωσε τις βαθύτερες έννοιές του με  θαυμαστό τρόπο, προκαλώντας και κρατώντας αμείωτο το ενδιαφέρον των ακροατών – θεατών,  που είχαν κατακλύσει το χώρο του βιβλιοπωλείου.
Ο συγγραφέας, αφού εξέφρασε την ιδιαίτερη ευχαρίστησή του για την βιβλιοπαρουσίαση στον τόπο καταγωγής του, αναφέρθηκε λιτά και περιεκτικά στο βιβλίο του, απάντησε σε σχετικές ερωτήσεις και μας προϊδέασε για την πιθανότητα ενός επόμενου συγγραφικού εγχειρήματος.
Η συγκεκριμένη  εκδήλωση ήταν και μια ανάσα πολιτισμού, απαραίτητη πάντα και πολύ περισσότερο αυτές τις εποχές, αξίζουν δε θερμά συγχαρητήρια και έπαινοι, σε όλους τους συντελεστές, στο ακροατήριο και στον αγαπητό Πάνο Σκουρολιάκο, τον οποίο γνωρίσαμε και ως συγγραφέα.

Κάλεσμα για καθαριότητα απ'την Πρωτοβουλία Πολιτών Αμφίκλειας

Κυριακή, Φεβρουαρίου 16, 2014

Καλαπόδι - Γ.Σ. Παρνασσός 1-0

Παρά την καλή εμφάνιση την ήττα με 1-0 γνώρισε η ομάδα του Παρνασσού απ'το Καλαπόδι.Οι γηπεδούχοι αν και είχαν την κατοχή δεν απείλησαν ιδιαίτερα τους φιλοξενούμενους κατάφεραν όμως να πετύχουν ένα πολύ όμορφο γκολ με δυνατό σουτ μέσα απ'την περιοχή μετά από κόρνερ που εκτελέστηκε και αδράνεια της άμυνας του Παρνασσού.Στο δεύτερο ημίχρονο οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν κυρίως από στημένες φάσεις να φέρουν το ματς στα ίσα έχασαν σπουδαίες ευκαιρίες όμως το 1-0 παρέμεινε μέχρι το τέλος του παιχνιδιού αποτέλεσμα που αφήνει δυσαρεστημένη την ομάδα του Παρνασσού που δικαιούταν κάτι παραπάνω απ΄το σημερινό παιχνίδι.
Γ.Σ. ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ : Γραββάνης,Τσαπρούνης,Γρίβας (Δεληγιάννης),
Στιβακτής,Καπερώνης,Καραπετσάνος,Τσιπούγιας (Λιάπης),
Κούσουλας (Βαφειάς),Τσάφος,Μαγκλάρας,Σκοτίδας.
Προπονητής : Στάθης Καλλιμάνης


Δευτέρα, Φεβρουαρίου 10, 2014

2η Γενική Συνέλευση της Πρωτοβουλίας Πολιτών Αμφίκλειας

Πραγματοποιήθηκε στην Αμφίκλεια την Κυριακή 09.02.2014, η 2η Γενική Συνέλευση της ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΑΜΦΙΚΛΕΙΑΣ, όπως είχε προαναγγελθεί, με την ευκαιρία και της συμπλήρωσης ενός έτους λειτουργίας της.
Έγιναν απολογισμοί δράσεων συνολικά, αλλά και των επί μέρους τομέων της ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ [Ομάδες ΠεριβάλλοντοςΑλληλεγγύηςΠολιτισμού], όπου διαπιστώθηκεμεγάλο και ουσιαστικό έργο, το οποίο πραγματοποιήθηκε και πραγματοποιείται αποκλειστικά σε εθελοντική βάση. Οι δράσεις της ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ, έρχονται να καλύψουν τόσο την «ανυπαρξία» του κεντρικού κράτους, όσο και την Καλλικρατική «παραλυσία» του Δήμου μας, ή και του Δήμου μας.
Μετά από τοποθετήσεις και προτάσεις πολλών από τους παρόντες και δημιουργικό διάλογο, διαμορφώθηκε ένας προγραμματισμός βραχυπρόθεσμος που θα ανακοινωθεί σύντομα και μπήκαν οι κατευθύνσεις για νέα μακροπρόθεσμη δράση, σε συνεργασία και με άλλους φορείς όπου απαιτείται,  ώστε να αντιμετωπιστούν κατά το δυνατόν οι παθογένειες που προαναφέρθηκαν.
 Επίσης επισημάνθηκε η ανάγκη, αλλά διαπιστώθηκε και η επιθυμία, ουσιαστικής και ενεργής συστράτευσης όλο και περισσότερων πολιτών γύρο από τους στόχους της ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ, για το κοινό όφελος.


Κυριακή, Φεβρουαρίου 09, 2014

Γ.Σ. Παρνασσός - Αταλάντη 92' 4-1

Εύκολο απόγευμα για την ομάδα του Παρνασσού που επικράτησε της Αταλάντης 92' με σκορ 4-1.Η ομάδα της Αμφίκλειας καθάρισε το παιχνίδι απ'το πρώτο ημίχρονο όπου και προηγήθηκε με 4-0.Στο δεύτερο ημίχρονο ο ρυθμός έπεσε και το μόνο που κατάφεραν οι φιλοξενούμενοι ήταν να μειώσουν σε 4-1 σκορ που παρέμεινε μέχρι το τέλος της αναμέτρησης.Τα γκολ για την ομάδα του Παρνασσού σημείωσαν οι Στιβακτής , Σκοτίδας και Τσάφος (2).
Γ..Σ. ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ : Γραββάνης (Καλλιακούδας),Στιβακτής,Μπάκας,
Λιάπης,Ματαράς,Καραπετσάνος,Κούσουλας,Γρίβας (Δεληγιάννης),
Τσάφος,Μαγκλάρας (Βαφειάς),Σκοτίδας.
Προπονητής : Στάθης Καλλιμάνης


Εορτασμός Αγίων Θεοδώρων στην Αμφίκλεια (Φωτογραφίες)

Το Σάββατο 08.02.2014 τιμήθηκε από τους γεωργούς, όπως κάθε χρόνο, η μνήμη των Αγίων Θεοδώρων στον ομώνυμο μικρό Ναό στον οικισμό των πάνω καλυβίων της Αμφίκλειας. Η σημασία του συγκεκριμένου Ναού για τους «πανωκαλυβιώτες» γεωργούς της Αμφίκλειας, ιδιαίτερα σε παλιότερες εποχές με ανεπτυγμένη την γεωργία και την κτηνοτροφία, ήταν μεγάλη και ουσιαστική τόσο για την κάλυψη των λατρευτικών αναγκών, όσο και για την καλύτερη διευθέτηση προβλημάτων της καθημερινής διαβίωσης.


Πέμπτη, Φεβρουαρίου 06, 2014

«Βόμβα» Τσελέντη: Δεν με ανησυχεί πλέον η Κεφαλονιά, αλλά η Αμφίκλεια – Εκεί έχουμε πρόβλημα

Τα χειρότερα έχουν περάσει με τους σεισμούς στην Κεφαλονιά, τονίζει σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο καθηγητής σεισμολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών, Άκης Τσελέντης, προειδοποιεί όμως ότι χρειάζεται "να μελετηθεί με ιδιαίτερο ενδιαφέρον η σεισμική δραστηριότητα στην περιοχή της Αμφίκλειας".
"Στην Κεφαλονιά ο κίνδυνος έχει περάσει, απλώς είναι πιθανό να έχουμε ένα ισχυρό μετασεισμό, γιατί ο δεύτερος μετασεισμός που έγινε στην Κεφαλονιά μεγέθους 5,7 βαθμών δεν είχε την απαιτούμενη μετασεισμική ακολουθία, ήταν λίγο ασθενής, άρα πρέπει να κλείσει αυτή η ακολουθία με κάποιο ισχυρό μετασεισμό".
Αναφορικά με τη σεισμική δραστηριότητα στην Αμφίκλεια, μετά και τον σημερινό σεισμό των 4,3 Ρίχτερ, ο κ. Τσελέντης επιμένει ότι χρειάζεται προσοχή: "Εκεί έχουμε πρόβλημα, εγώ το λέω. Να μην λέμε στον κόσμο ότι ο σημερινός σεισμός είναι μετασεισμός του Ιουνίου. Θέλει προσοχή αυτή η περιοχή. Έχει δείξει σημάδια, που χρειάζεται να μελετηθούν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον.
Ο καθηγητής σεισμολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών εκτιμά βέβαια ότι ο σεισμός της Αμφίκλειας δεν έχει καμία σχέση με το σεισμό της Κεφαλονιάς. "Πιστεύω ότι ο κύκλος των σεισμών της Κεφαλονιάς σιγά - σιγά κλείνει, χωρίς να αποκλείουμε βέβαια τη γένεση κάποιου ισχυρού μετασεισμού. Μας προβληματίζει όμως η ευρύτερη περιοχή της Αμφίκλειας, γιατί πριν από δύο-τρεις μήνες είχαμε πάλι μια ακολουθία σεισμών. Ξεκινήσαμε από τον Ιούνιο με 5,2, μετά 5,3. Από τότε μέχρι τώρα η περιοχή αυτή συνεχίζει και δουλεύει και δεν σας κρύβω ότι εδώ και μία εβδομάδα, όταν είχαμε πάλι σεισμό της τάξεως του 4,2 με προβλημάτισε πάρα πολύ. Δυστυχώς, είναι μια περιοχή η οποία αν συμβεί κάτι μεγάλο δεν θα αντέξει όπως άντεξαν τα κτίρια της Κεφαλονιάς και θα έχουμε πρόβλημα. Προσωπική μου εκτίμηση είναι ότι αυτό δεν ήταν μετασεισμός, γι' αυτό η περιοχή αυτή θέλει πολύ ιδιαίτερη προσοχή".
Ο κ. Τσελέντης που επισκέφτηκε την Κεφαλονιά και εγκατέστησε 10 νέους σεισμογράφους στο νησί, με δικά του έξοδα, όπως λέει και με "όργανα που του παραχώρησε μια ιδιωτική εταιρία" κρούει τον κώδωνα στην πολιτεία και υποστηρίζει ότι "έχουν εγκαταλειφθεί τα σεισμολογικά κέντρα στην τύχη τους... Η μνημονιακή πολιτική δεν μπορεί να εφαρμοστεί στα αντισεισμικά μέτρα, γιατί μπορεί να πάμε να γλιτώσουμε 5 δεκάρες, αλλά τα πληρώνουμε μετά επί 10 στον Εγκέλαδο... Εγώ πήγα στην Κεφαλονιά με όργανα που μου παραχώρησε μια ιδιωτική εταιρία. Σε όλη τη δυτική Ελλάδα είχαμε εγκαταστήσει 40 σεισμολογικούς σταθμούς και σήμερα δουλεύουν μόνο το ένα τρίτο λόγω έλλειψης συντήρησης. Το ίδιο συμβαίνει από ότι ξέρω και για τους σταθμούς από την Αθήνα και από τη Θεσσαλονίκη. Αυτή τη στιγμή είναι αφημένη στην τύχη της η σεισμολογική παρακολούθηση της χώρας".

Πηγή: http://www.koolnews.gr/%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%B1%CE%B4%CE%B1/vomva-tselenti-den-me-anysixei-pleon-i-kefalonia-alla-i-amfikleia-ekei-exoume-provlima/

Πρόσκληση Συνδέσμου Αμφικλειέων

Τετάρτη, Φεβρουαρίου 05, 2014

Στις 26 και 27 Απριλίου οι αγώνες για το Μονοπάτι Παρνασσού 2014

ΜΟΝΟΠΑΤΙ  ΠΑΡΝΑΣΣΟΥ  2014
Α Γ Ω Ν Ε Σ :
Κυριακή 27 Απριλίου 2014 :
α) Αγώνας  24  χιλ. και β) Αγώνας  11 χιλ.
Σαββάτο 26 Απριλίου 2014 :
ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ (Δημοτικού – Γυμνασίου)

Γενική Συνέλευση Πρωτοβουλίας Πολιτών Αμφίκλειας

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΩΣΗΣ ΤΙΘΟΡΕΩΝ

                                             Η ΕΝΩΣΗ ΤΙΘΟΡΕΩΝ
 σας προσκαλεί στην εκδήλωση που διοργανώνει
 στις 16  Φεβρουαρίου 2014,  ημέρα Κυριακή.
 
Η εκδήλωση  περιλαμβάνει:
 
1.      Επίσκεψη στο  ΠΛΑΝΗΤΑΡΙΟ  και παρακολούθηση της προβολής
 «Στα Μονοπάτια των Άστρων» στις 11:00, το πρωί . Τιμή εισόδου για το πλανητάριο 4 ευρώ.
 
2.      Συνεστίαση στο μεζεδοπωλείο ΡΑΚΑΔΙΚΟΝ - Κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας , ώρα 13:00, το μεσημέρι. Η συμμετοχή για τη συνεστίαση είναι 16 ευρώ.
 
 
Παρακαλούμε, εκδηλώστε  έγκαιρα τον ενδιαφέρον σας για συμμετοχή στα τηλέφωνα: 6944440700, 6945584109,  για να κλειστούν  θέσεις στο ΡΑΚΑΔΙΚΟΝ και να αγοραστούν ομαδικά τα εισιτήρια για το ΠΛΑΝΗΤΑΡΙΟ.
 
Επισυνάπτεται πρόσκληση και χάρτης με την διαδρομή.
 
Το Δ.Σ του συλλόγου

Τρίτη, Φεβρουαρίου 04, 2014

Ανοιχτή Επιστολή Προς τον Πρόεδρο, τον Δήμαρχο και τα μέλη του ΔΣ

Όταν πριν από καιρό εμείς οι πρόεδροι των τοπικών συμβουλίων των κοινοτήτων της Δημοτικής Ενότητας Αμφικλείας εκπροσωπώντας τα συμβούλιά μας και τις  τοπικές μας κοινωνίες....
αξιώναμε με κοινή γραπτή μας δήλωση από το Δημοτικό μας συμβούλιο , την λήψη επιτέλους απόφασης για την στέγαση του γραφείου κοινωνικής ασφάλισης στην Αμφίκλεια και αυτό τελικά γινόταν πράξη , θεωρούσαμε λογικά πως το ζήτημα είχε πλέον επιλυθεί οριστικά.
Παίρνοντας όμως στα χεριά μας την πρόσκληση με την ημερησία διάταξη των θεμάτων για το συμβούλιο της ερχόμενης Τετάρτης 5/02 /2014 , διαπιστώσαμε πως το θέμα αυτό περιέργως επανέρχεται προς συζήτηση και λήψη απόφασης και μάλιστα υπό τον ίδιο προηγούμενο τίτλο « περί παραχωρήσεως χώρου για στέγαση γραφείου κοινωνικής ασφαλίσεως ».
Είναι προφανές ότι κάτι εδώ δεν πάει καλά .

Κυριακή, Φεβρουαρίου 02, 2014

Άγ.Σεραφείμ - Γ.Σ. Παρνασσός 2-1

Ήττα με 2-1 για τον Παρνασσό Αμφίκλειας απ΄την ομάδα του Αγ.Σεραφείμ σε ένα ωραίο ματς με δυνατές μονομαχίες με τις δύο ομάδες να έχουν από ένα καλό ημίχρονο.Ο Αστέρας καλύτερος στο πρώτο ημίχρονο εύτυχησε να προηγηθεί στο 19' με κεφαλιά μετά από κόρνερ που εκτελέστηκε.Στο δεύτερο μέρος η ομάδα του Παρνασσού μπήκε δυνατά ισοφάρισε στο 48' με το Βαφειά και έχασε καλές ευκαιρίες για να πάρει το προβάδισμα όμως στο 58' οι γηπεδούχοι έκαναν το 2-1 με κεφαλιά μέσα απ΄την περιοχή.Οι φιλοξενούμενοι στη συνέχεια πίεσαν για να ισοφαρίσουν είχαν και δοκάρι όμως δεν τα κατάφεραν με το 2-1 να είναι το τελικό αποτέλεσμα.
Γ.Σ. ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ : Γραββάνης,Τσαπρούνης(46' Στιβακτής),Μπάκας,Ματαράς,
Καπερώνης,Παπακούσουλας(46' Βαφειάς),Τσιπούγιας(78' Λιάπης),Γρίβας,
Τσάφος,Μαγκλάρας,Σκοτίδας.
Προπονητής : Στάθης Καλλιμάνης