Κυριακή, Ιουλίου 15, 2012

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΠΡΟΣΛΗΨΕΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟ


Με αφορμή το σχολιασμό για τη μη συμμετοχή του Δήμου  στα προγράμματα  κοινωφελούς  εργασίας , σημειώνω την ανάγκη να κινητοποιηθούμε τώρα τουλάχιστον έγκαιρα, για την εξασφάλιση θέσεων εργασίας  που θα συμβάλουν στην επίλυση των τρεχόντων προβλημάτων και αναγκών του Δήμου και μαζί θα προσφέρουν οικονομική στήριξη σε συνανθρώπους  μας .
Εστάλη μόλις προχθές στις 12-7-2012 στις αποκεντρωμένες διοικήσεις της χώρας ( και από εκεί  στους  Δήμους ), εγκύκλιος του υπουργείου Εσωτερικών  για προσλήψεις συμβασιούχων, προκειμένου να καλυφθούν έκτακτες ανάγκες των ΟΤΑ.  Α` & Β` βαθμού και των επιχειρήσεών τους .

Επιπλέον δόθηκαν οδηγίες για την άμεση ανταπόκριση των υπηρεσιών, ώστε η έγκριση των θέσεων να γίνει  έγκαιρα   προκειμένου να καλυφτούν οι ανάγκες και να στελεχωθούν  κυρίως  οι κοινωνικές υπηρεσίες των δήμων , με έμφαση τους βρεφονηπιακούς και τους παιδικούς σταθμούς που εξυπηρετούν κυρίως εργαζόμενους γονείς , καθώς  και των ΚΑΠΗ. Κλπ .
Με την έγκαιρη ολοκλήρωση της διαδικασίας  θα καλυφθούν επίσης, και οι ανάγκες των δημοτικών εταιρειών & επιχειρήσεων , των αθλητικών και πολιτιστικών οργανισμών , των συνδέσμων  κ.αλ.
            *  Για να διαβάσετε την εγκύκλιο πατήστε  εδώ
Επομένως , κύριοι της  αυτοδιοίκησης , ιδού νέο πεδίον δόξης  και δράσεως  λαμπρόν , για την εξυπηρέτηση των δημοτικών αναγκών, την αντιμετώπιση των προβλημάτων , αλλά και την απασχόληση των ανέργων της περιοχής  μας .
Υπενθυμίζω πως , εκτός  του Δήμου, προσλήψεις  αναγκαίες , θα  μπορούσαν να γίνουν και μέσω των νομικών του προσώπων  και των επιχειρήσεών του όπως  είναι η ΔΕΠΤΑ , ο Σύνδεσμος ύδρευσης Αμφίκλειας , τα ΚΑΠΗ που δεν ξέρω βέβαια σε  τι ακριβώς  καθεστώς  βρίσκονται  σήμερα , ο ΦΟΔΣΑ , τα  σχολειά , οι παιδικοί και οι βρεφονηπιακοί σταθμοί , κλπ .( ακόμη και τα κληροδοτήματα  και τα  ιδρύματα  στα οποία ο Δήμος  τυχόν έχει  νομική – ουσιαστική εμπλοκή , εάν και εφ` όσον βέβαια  αυτά είχαν  αναπτύξει  εν τω  μεταξύ  εδώ που τα λέμε  και κάποια  δραστηριότητα ) 
Μόνο που θα πρέπει  να υπερβούν τους  συνήθεις ρυθμούς  εργασίας και ετοιμότητας και να βιαστούν οι αιρετοί και οι υπηρεσιακοί μας , γιατί η προθεσμία  λήγει στις  20-7-2012. Ελπίζω να έχει συντελεσθεί έστω και μερικώς , σε ανύποπτο χρόνο , η καταγραφή και ο προγραμματισμός των αναγκών και η αντιμετώπιση & κάλυψή τους με το ανάλογο σε αριθμό και προσόντα  έμψυχο δυναμικό . Θα  μας  είναι χρήσιμες  και για τα προγράμματα  εργασιών αυτεπιστασίας  που είναι σε εξέλιξη .
Προγράμματα  υπάρχουν και θα υπάρξουν  ( όλοι το ευχόμαστε ) πιθανόν και περισσότερα στο μέλλον  για την  απασχολησιμότητα  και τη στήριξη των νέων αλλά και των μακροχρόνια  ανέργων . Έτοιμοι όμως δεν ξέρω αν είμαστε , για να δημιουργήσουμε θέσεις εργασίας απ` τις ευκαιρίες  αυτές και να απορροφήσουμε κονδύλια  Εθνικά  και Κοινοτικά , βοηθώντας μέσω της εργασίας  συνανθρώπους και παράλληλα επιλύοντας και το πρόβλημα  της έλλειψης προσωπικού που πράγματι υπάρχει στις δημοτικές  μας  υπηρεσίες  και κυρίως στον τεχνικό-εργατικό και βοηθητικό τομέα .  Όσοι μπορούν λοιπόν ας βοηθήσουν με τη γνώση και την εμπειρία  τους  κι όσοι δεν μπορούν , ας επιτρέψουν ( χωρίς ειρωνείες και σχόλια ) τουλάχιστον στους πρώτους να το κάνουν , για το καλό του Δήμου, των προβλημάτων  και οπωσδήποτε  και των ανέργων  κι όσων άλλων επίσης επιθυμούν και ψάχνουν εργασία .
                                  Θανάσης  Παπακωνσταντίνου 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου