Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 11, 2014

Προς την νέα Δημοτική Αρχή : Για να θυμούνται και να λογαριάζουν τις ευθύνες τους οι απελθόντες παλιοί και να μαθαίνουν καλύτερα οι “νέοι”

Πριν καλά-καλά προφτάσουμε να τους ευχηθούμε , μας εκπλήσσουν ευχάριστα μιάς και βρισκόμαστε μάλλον στην ευχάριστη θέση να τους …. συγχαρούμε !!.
Αναφέρομαι στη νέα Δημοτική Αρχή και σε όλους εκείνους που αναλαμβάνοντας μόλις πριν λίγες ημέρες τα καθήκοντά τους , νωρίς – νωρίς ανασκουμπώθηκαν και ορεξάτοι ρίχτηκαν στη δουλειά ώστε να αντιμετωπισθεί και να αναχαιτιστεί κατ` αρχήν η σηψαιμία και το ξεχαρβάλωμα και να ανακοπή ο δημοτικός κατήφορος .
Και κατά δεύτερο να συμμαζευτεί η χαώδης επικρατούσα κατάσταση και να μπει επιτέλους θεμέλιο αναστροφής της έως τώρα “τρελής” δίχως στόχους και πυξίδα δημοτικής μας πορείας και σταδιακής επιτελούς μετακίνησης και επαναφοράς των δημοτικών μας υποθέσεων προς την πρόσω κατεύθυνση όπως επιβάλουν οι καιροί , οι τοπικές ανάγκες, αλλά και η λογική .
Αντιλαμβάνομαι πως όλα αυτά δεν είναι καθόλου βέβαια μια εύκολη υπόθεση , εν μέσω μάλιστα μιας άνευ προηγουμένου διάλυσης της διαχειριστικής διοικητικής και υπηρεσιακής δομής του Δήμου , αλλά θέλω να είμαι αισιόδοξος  πως η πορεία θα αναστραφεί , τα προβλήματα θα αντιμετωπισθούν άμεσα , θαρρετά και αποτελεσματικά ώστε και ο τόπος να βρει τον βηματισμό του και οι πολίτες του να νοιώσουν ξανά ότι ο Δήμος τους διοικείται από σοβαρούς , ικανούς , σχετικούς και αποτελεσματικούς αντιπροσώπους τους κι όχι από αδαείς και φοβικούς περαστικούς .
Ευχόμαστε λοιπόν στη νέα Δημοτική Αρχή , στον κύριο Δήμαρχο και τους κυρίους και κυρίες Αντιδημάρχους , στο νέο Προεδρείο του ΔΣ  επίσης , όπως και σε κάθε ένα Δημοτικό και τοπικό σύμβουλο προσωπικά , καλή δύναμη και καλή επιτυχία στο έργο που τους ανατέθηκε.
Να έχουν υγεία  και μαζί  μεράκι , τόλμη και όρεξη για να αποδειχθούν ωφέλιμοι στον τόπο . Καλή αρχή και καλή συνέχεια επομένως , με ομοψυχία , συνοχή , σταθερό προσανατολισμό στους στόχους και κυρίως αγαθή προαίρεση.
      Αγαπητοί φίλοι της νέας Δημοτικής Αρχής
      Είμαι σίγουρος ότι τα λιμνάζοντα ζητήματα που κληρονομήσατε ( μικρά και μεγάλα ) και που πλέον σας πολιορκούν και ήδη σας απασχολούν , είναι κυριολεκτικώς άπειρα και η δυνατότητες άντλησης σωστής και κατάλληλης πληροφόρησης για το κάθ` ένα απ` αυτά  ώστε σωστά και γρήγορα να αντιμετωπισθούν, θα ήταν και θα παραμένει φαντάζομαι προβληματική έως και ανύπαρκτη, αφού μετά βεβαιότητος η απελθούσα  Αρχή έχοντας πολύ λίγη σχέση  με τα περισσότερα από αυτά  για να μην ισχυριστώ έως καθόλου !, δεν είναι προφανώς σε θέση να σας την προσφέρει .
Ωστόσο με υπομονή, υπευθυνότητα , επιμονή και εργώδη προσπάθεια όλα θα βρουν τη σειρά τους αρκεί να το θελήσετε και να το επιδιώξετε , αφού δυστυχώς,όπως ξέρετε , τα προβλήματα έχουν την ιδιότητα και την νοοτροπία να παραμένουν εκεί που δημιουργούνται και να μην κουβαλιούνται βλέπετε στο σπίτι του καθενός απερχόμενου ευφάνταστου μαθητευομένου περιστασιακού μάγου της τοπικής αυτοδιοικητικής σκηνής , άμα τη αποχωρήσει του !!!
Στην κατεύθυνση λοιπόν αυτή , όσοι μπορούν να συμβάλουν καταθέτοντας τη γνώση και τις προτάσεις τους , πιστεύω πως καλό και χρήσιμο θα ήταν να το πράξουν . Και εσείς με τη σειρά σας αγαπητοί φίλοι νέοι αιρετοί , φρόνιμο και λογικό θα ήταν να τις λάβετε υπόψη σας . Κι όχι μόνο τώρα “σπονδή” στο ξεκίνημα της θητείας σας …      …. αλλά για ολόκληρο το μακρύ δρόμο της πενταετούς ευθύνης σας .
Θέλοντας όμως και ο ίδιος να κάνω πράξη όσα τουλάχιστον όχι μόνο τώρα αλλά κι άλλες πολλές φορές λέω και προτείνω , θα αναφερθώ σήμερα σε τρία-τέσσερα  ζητήματα που χρίζουν άμεσης διαχείρισης , αφού στο παρελθόν με το τεράστιο έλλειμμα γνώσης και υπευθυνότητας της δημοτικής μας Διοίκησης , τα ζητήματα αυτά παραγκωνίσθηκαν , έμειναν στα αζήτητα ή και εστάλησαν με συνοπτικές διαδικασίες στις καλένδες παρόλο που οι λύσεις παραδόθηκαν έτοιμες και καλά προετοιμασμένες προς υλοποίηση . Ας είναι όμως , ο χρόνος προφανώς δεν στέρεψε και οι νέες ευκαιρίες είναι μπροστά .
Το πρώτο ζήτημα λοιπόν αφορά στην συμφωνία  Δήμου – ΤΡΑΙΝΟΣΕ , για την δρομολόγηση ενός τραίνου με σκοπό την μεταφορά χιονοδρόμων, ορειβατών, και εν γένει επισκεπτών στην περιοχή μας . Θα θυμόσαστε ίσως οι περισσότεροι από εσάς την περσυνή μας εμπεριστατωμένη πρόταση ( γιατί πολλές φορές αναγκαστήκαμε να την δημοσιοποιήσουμε κιόλας , για να ασκήσουμε έτσι περσότερη πίεση στην προσπάθεια μας για εφαρμογή της , αλλά μάταια … του κουφού την πόρτα , αποδεικνύεται για πολλοστή φορά, πως δεν έχει κανένα νόημα να την βροντάς ).
Τότε είχαμε ενημερώσει λεπτομερώς και τον σημερινό Δήμαρχο κ. Γώγο με την τότε βέβαια  ιδιότητά του , ζητώντας και την αρωγή του ( συμμετείχε μάλιστα σε κοινή σύσκεψη στην Αμφίκλεια  για το θέμα αυτό με όλους τους ενδιαφερόμενους ), αλλά προφανώς και η δική του την εποχή εκείνη παρέμβαση και καλή διάθεση δεν έφερε δυστυχώς τα επιθυμητά αποτελέσματα . Πως άλλωστε , με μια άνευ προηγουμένου Δημοτική Αρχή , που δεν είχε σοβαρότητα , κρίση αλλά ούτε και διάκριση !!!
Μετά απ` όλα αυτά η περσυνή βέβαια ευκαιρία ( και να`ταν η μονή…) ανοήτως κι αδικαιολογήτως χάθηκε με απόλυτη ευθύνη της απελθούσας Δημοτικής Αρχής , ωστόσο ευχηθήκαμε και υποσχεθήκαμε πως με την νέα Δημοτική Αρχή θα ξαναπροσπαθούσαμε να δώσουμε υπόσταση στην σημαντική αυτή προοπτική.
Και αυτό ακριβώς αγαπητοί φίλοι κάνουμε σήμερα εμείς απ` τη μεριά μας.
Χωρίς να ξεχνάμε την υπόσχεση μας και με ολοζώντανη την ελπίδα πως οι καινούργιοι αιρετοί μας δεν έχουν καμιά απολύτως σχέση με τον ερασιτεχνισμό και το αλαλούμ των παλιών , αλλά και σταθερή την πιστή μας ότι η υλοποίηση αυτής της πρότασης μόνο οφέλη κομίζει στον τόπο , επαναφέραμε την πρότασή μας στην Διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ εξηγώντας για μια ακόμη φορά επαρκώς τους λόγους του περσυνού αδιεξόδου . Αλλά και δίνοντας ξανά το στίγμα του κοινού οφέλους όπως πλέον προκύπτει και διαμορφώνεται με τις νέες συνθήκες και σε συνάρτηση τόσο με το ανακαινισμένο και σύγχρονο χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού, όσο και ευρύτερα με τον ορεινό όγκο του Παρνασσού αλλά και του Καλλιδρόμου ( με τις νέες αναμενόμενες υποδομές του ) καθώς και το υπό αναμονή λειτουργίας Περιβαλλοντικό Κέντρο Αμφίκλειας και του Εθνικού Δρυμού Παρνασσού . Ευτυχώς στην νέα αυτή προσπάθειά μας βρήκαμε και πάλι ανταπόκριση απ` τη διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ , η οποία βεβαίως μετά τον περσυνό τραγέλαφο , αναμένει πλέον τώρα πια μια σοβαρή Δημοτική ενασχόληση και απάντηση στο περσυνό αρχικό σχέδιο συνεργασίας , το οποίο άλλωστε και ουδέποτε δυστυχώς απασχόλησε την απελθούσα  Δημοτική Αρχή.
Είναι πλέον καιρός το θέμα αυτό να σας απασχολήσει σοβαρά ( γιατί ο χειμώνας γάρ εγγύς ) και εμείς βεβαίως παίρνουμε την πρωτοβουλία να επαναλάβουμε  δυναμικά την πρόταση μας για κοινή υλοποίηση του σχεδίου αυτού με την Δημοτική κοινότητα  Πολυδρόσου , αλλά και ευρύτερα με την Δημοτική αυτή Ενότητα του όμορου Δήμου , όπως και επανειλημμένα είχαμε με επαρκή θεωρούμε επιχειρήματα υποστηρίξει από πέρυσι .
Μάλιστα με την ανάληψη καθηκόντων Αντιδημάρχου στον όμορο Δήμο από φέτος του εξαιρετικού , ευφυούς και δραστήριου κ. Ν. Μολιώτη ( ο οποίος είναι υπέρμαχος αυτής της προοπτικής συνεργασίας ) τα πράγματα απλουστεύονται και διευκολύνονται  περισσότερο , λαμβάνοντας επίσης υπόψη την ανάλογη αρωγή , την εμπειρία επί θεμάτων τουρισμού και την καλή προαίρεση του νέου Γραμματέα του Δημοτικού μας συμβουλίου και αγαπητού φίλου αιρετού κ. Δ.  Αδρύμη που αποτελεί πλέον εκλεκτό μέλος του δημοτικού μας συμβουλίου .
Επομένως αυτό που απομένει , είναι θεωρούμε η άμεση από κοινού σύσκεψη των δυο τοπικών αρχών , η συμφωνία για τους όρους συνεργασίας και τελική κοινή πρόταση προς την ΤΡΑΙΝΟΣΕ η οποία και την αναμένει ήδη όπως υπεύθυνα σας πληροφορούμε.
Εφ` όσον θεωρηθεί βέβαια, πως κι εγώ εν τω μεταξύ μπορώ κάτι ακόμη να προσφέρω στην υπόθεση αυτή, εξυπακούεται πως είμαι στη διάθεση των τοπικών αρμοδίων .
Το δεύτερο ζήτημα  αφορά στην εγκατάσταση ενός σύγχρονου ηλεκτρομαγνητικού συστήματος παρακολούθησης της σεισμικής δραστηριότητας στην περιοχή μας και προσπάθειας καταγραφής πρώιμων μηνυμάτων επερχόμενου σεισμικού φαινομένου.
Φέτος , ένα περίπου χρόνο απ` τον περσυνό μεγάλο τοπικό σεισμό , θα πρέπει να είναι νομίζω καλοδεχούμενη μια τέτοια πρωτοβουλία και επιστημονική εφαρμογή στην περιοχή μας .
Ήμασταν έτοιμοι γι` αυτό από πέρυσι τον Οκτώβριο, αλλά δυστυχώς για μια ακόμη φορά η ανυπέρβλητη δυσκολία συνεννόησής μας με την απελθούσα δημοτική Αρχή που ως γνωστόν  “αλλού πατούσε κι αλλού βρισκόταν”, απεδείχθη αποτρεπτική για το όλο εγχείρημα .
Είναι βέβαια τοις πάσι γνωστό πως οι συγκεκριμένες επίσημες επιστημονικές ερευνητικές ομάδες (αποτελούμενες από σοβαρούς ερευνητές επιστήμονες και Πανεπιστημιακούς ) απαιτούν βέβαια πάντοτε συνέπεια και σοβαρότητα στις συνεργασίες τους , πράγμα που ασφαλώς δεν βρήκαν στη δική μας περίπτωση.
Ωστόσο εμείς επιμένοντας ξαναζωντανέψαμε όμως εφέτος το ενδιαφέρον τους για την συγκεκριμένη συνεργασία και προχωρήσαμε –θεωρητικώς - στην κατεύθυνση υλοποίησης του σχεδιασμού αυτού έχοντας εδραία την πεποίθηση για την απαραίτητη βεβαίως και αναμενόμενη θέλουμε να πιστεύουμε , συναίνεση , αποδοχή , συμμετοχή και βοήθεια του Δήμου μας .
Η  συγκεκριμένη ενέργεια έχει εμφανώς μερικές αυτονόητες ωφέλειες ( στενή σεισμική και προσεισμική παρακολούθηση εστιασμένα στην ευρύτερη περιοχής μας , εμπέδωση αισθήματος  ασφαλείας σε ανάλογα γεγονότα , συνεργασία Δήμου με ερευνητικά Ινστιτούτα και Πανεπιστήμια , επισκέψεις ειδικών επιστημόνων κλπ) και γιαυτό θέλουμε να πιστεύουμε πως η νέα Δημοτική Αρχή  ζυγίζοντας και αξιολογώντας ανάλογα και σωστά την πρωτοβουλία αυτή , θα την αποδεχθεί και θα την υιοθετήσει προχωρώντας σε τελική συνεργασία με τους ανάλογους επιστημονικούς φορείς .
Τις επόμενες 7-8 μέρες ( όπως ο ίδιος μας πληροφόρησε ) προτίθεται να επισκεφτεί την περιοχή μας για το σκοπό αυτό ως επιστημονικός εκπρόσωπος ο γνωστός σεισμολόγος  Δρ. Γεράσιμος Χουλιάρας ( γνωστός και απ` την συχνή παρουσία του στα ΜΜΕ σχετικά  με θέματα του επιστημονικού του αντικειμένου ) εφ` όσον βεβαίως αυτό το επιθυμεί και το εγκρίνει και η νέα Δημοτική Αρχή . Η επίσκεψη θα έχει χαρακτήρα ενημερωτικό της Δημοτικής Διοίκησης  για την εν λόγω συνεργασία εφ` όσον ήθελε υλοποιηθεί , καθώς και επί τόπου διερεύνησης  των σημείων εντός Δήμου που ενδείκνυνται και προσφέρονται για την εγκατάσταση των σεισμολογικών συσκευών και οργάνων Θεωρώ  πως μια τέτοια ευκαιρία επιστημονικής και τεχνολογικής κάλυψης της περιοχής μας δεν πρέπει να αγνοηθεί ή να υποτιμηθεί και να ξαναχαθεί.  Και είμαι σίγουρος ότι κάτι τέτοιο δεν θα συμβεί .
Το τρίτο ζητημα ( και τελειώνω σχεδόν για σήμερα … υπομονή ) αφορά σε μια υπέρ-επταετή πρότασή μας που ατυχώς δεν μας έκανε έως τώρα το “χατίρι” να εισακουσθεί αρμοδίως , αν και κατά την γνώμη μας είναι σωστή , σημαντική και ωφέλιμη .
Όπως ίσως θα γνωρίζετε οι περισσότεροι από εσάς αγαπητοί φίλοι , όλες ( μα όλες ! ) οι σχολικές μονάδες της περιοχής τόσο της πρωτοβάθμιας όσο και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης , έχουν ένα σύγχρονο και υγιεινό χώρο κυλικείου για την εξυπηρέτηση των “βουλιμικών” αναγκών των μαθητών τους .
Μόνο τα σχολεία της Αμφίκλειας διαφέρουν σ` αυτό !!.
Το μεν Γυμνάσιο – Λύκειο έχει ένα υποτυπώδες ακατάλληλο πολυχρονισμένο κυλικείο κάτω μάλιστα ακριβώς από το κλιμακοστάσιο !! ( πράγμα που απαγορεύεται βέβαια , πέραν της ανθυγιεινότητας και επικινδυνότητας του χώρου κλπ ).
Φανταστείτε δηλαδή τώρα , ποιάς αποδοχής και  εφαρμογής  μπορούν να τύχουν απ` τους μαθητές οι θεωρητικές εκπαιδευτικές προτροπές περί μη καταφυγής τους κάτω από κλιμακοστάσια σε περίπτωση σεισμού , την ίδια ώρα που το κυλικείο τους  ολημερίς κι ολονυκτίς “κείται ενθάδε” και εσαεί !!!
Και τέλος πάντων σε ότι αφορά το συγκεκριμένο κυλικείο ευτυχώς έγινε επιτέλους ένα καθοριστικό βήμα προόδου έστω και στο παραπέντε της αποχώρησης της πρώην Δημοτικής Αρχής και θα αντιμετωπιστεί πλέον ριζικά με αλλαγή θέσης και ανακατασκευή άλλου χώρου με σύγχρονες και νομότυπες προδιαγραφές .(ευτυχώς εκεί και όπως εξ αρχής είχαμε υποδείξει εμείς από επταετίας και πλέον - και επί σειρά ετών επιμέναμε - και θυμάμαι τότε , πως ο φίλος καθηγητής  Γιάννης Λ. Κέφος συνετότερος ως αποδεικνύεται και μάλλον περσότερο υποψιασμένος … από `μας , κρατώντας “μικρό καλάθι”  μας έλεγε ως προς τις αισιόδοξες τότε προβλέψεις και προσδοκίες μας , πως “βλέπει” μάλλον θολό το τοπίο για υλοποίηση της προτάσεώς  μας  και είχε όντως απόλυτο δίκιο ) . Να όμως που τα χρόνια πέρασαν και η πρόταση εκείνη που τότε ατυχώς σπείραμε σε άνυνδρο και ξερό έδαφος , ηρθε ο καιρός να καρπίσει και επιτέλους πιάνει πλέον τόπο και δικαιώνεται , ευτυχώς .
Ως προς το Δημοτικό όμως σχολείο της Αμφίκλειας καμιά πρόοδος για το ζητούμενο , παρά τις συνεχείς και αδιάλειπτες οχλήσεις μας .
Είναι το μόνο ίσως σχολείο αυτής της δυναμικότητος σ` ολόκληρη την Επικράτεια θεωρώ , που δεν έχει κυλικείο ! για ένα σύνολο μαθητών , εκπαιδευτικών κλπ  της τάξεως περίπου των 200ων  ατόμων !!.
Δεν είναι πράγματι ένα ερώτημα το γιατί να συμβαίνει αυτό ??
Χρειαζόμαστε πάραυτα στο Δημοτικό σχολείο Αμφίκλειας το κυλικείο αυτό, κυρίες και κύριοι της νέας Δημοτικής Αρχής . Και θα πρέπει να αποφασίσετε να προχωρήσετε άμεσα και χωρίς άλληχρονοκαθυστέρηση στην κατασκευή του , αναπληρώνοντας με έργο την αδράνεια και την αδιαφορία των προηγούμενων Αρχών Το κόστος κατασκευής είναι αστείο ….. για να σταθεί εμπόδιο ή να καθυστέρηση διαδικαστικά την κατασκευή του απαραίτητου αυτού κυλικείου .
Θα είναι πράγματι πολύτιμο το έργο αυτό για το σχολείο και την σχολική κοινότητα  αφού θα την εξυπηρετεί με ασφαλή και ελεγχόμενο τρόπο, δίνοντας όμως παράλληλα  την ευκαιρία και σε μια οικογένεια να βρει δουλειά στην δύσκολη σημερινή εποχή μας , επιβιώνοντας έτσι αξιοπρεπώς όπως  αυταπόδεικτα μπορεί να τους διασφαλίσει η λειτουργία αυτού του κυλικείου με ένα τόσο ευάριθμο σύνολο μαθητών – εκπαιδευτικών , επισκεπτών γονέων κλπ.
Αλλά επιπροσθέτως , όπως είναι και ηλίου φαεινότερο και η επιτήρηση του χώρου και των εγκαταστάσεων του σχολείου θα ενισχυθεί και θα καταστεί ακόμα μεγαλύτερη και καλύτερη, με την καθημερινή παρουσία για αρκετές ώρες εκεί ενός ή δυο ακόμη ατόμων ( τους  διαχειριστές  του κυλικείου εννοούμε ) που θα έχουν κάθε συμφέρον βέβαια αλλά και σχετική υποχρέωση , αν όχι και φιλότιμο , να προσέχουν  και να επιτηρούν και οι ίδιοι το σχολειό που θα τους δίνει δουλειά και θα τους εξασφαλίζει αξιοπρεπή διαβίωση .
Στην κατεύθυνση αυτή , είμαι βέβαιος πως πολλά μπορεί να συνεισφέρει η πολύ δραστήρια , ευφυής  , αποτελεσματική και επινοητική Διευθύντρια του Δημοτικού σχολείου της Αμφίκλειας , καθώς και το σύνολο των εκπαιδευτικών , όπως βέβαια και ο σύλλογος των γονέων  μαζί και η  αρμόδια σχολική επιτροπή .
Ευκαιρίας δοθείσης , ευχόμαστε σε όλους τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς καλή και ήρεμη σχολική χρονιά και στους γονείς καλή δύναμη και καλό δικό τους αγώνα στο πλευρό των παιδιών τους .
Τελειώνοντας αγαπητοί φίλοι της νέας Δημοτικής Αρχής , ως  τέταρτο σημερινό ζήτημα ,  θα ήθελα να σας προτείνω να μην ξεφύγει της προσοχής σας η σημαντική υπόθεση του γραφείου της ΔΕΗ για την ενημέρωση και εξυπηρέτηση πολιτών και πελατών της που προ λίγου καιρού συμφωνήθηκε να λειτουργήσει κατ` αρχήν  πιλοτικά για ολόκληρη την Ελλάδα στο Δημοτικό κατάστημα της Αμφίκλειας .
Η απελθούσα Δημοτική Αρχή ασφαλώς δεν κατέχει “γρι” περί τούτων ( όπως και στην ανάλογη περίπτωση του ΙΚΑ ), πλην μόνο ο Κώστας  Καλλιακούδας  και ο Ανδρέας  Ζιάκος  που συμμετείχαν εξ αρχής σχεδόν στις πρωτοβουλίες αυτές .
Δεν θα επεκταθώ περισσότερο γιατί δεν θεωρώ σκόπιμο να γίνει αυτό δημόσια , αλλά λάβετε παρακαλώ σοβαρά υπόψη σας πως χρειάζεται πλέον οπωσδήποτε άμεση αλλά και συνετή και “έξυπνη” διαχείριση το θέμα αυτό της ΔΕΗ.
Η σκοπιμότητα λειτουργίας ενός τέτοιου γραφείου στο Δήμο μας ( και μάλιστα πιλοτικά για ολόκληρη την Ελλάδα )  είναι προφανής , αλλά ορισμένες παράμετροι του ζητήματος θα πρέπει να νομίζω να επανεξετασθούν  αφού υπάρχουν νέα δεδομένα .
Αναγκάζομαι να πω ( και συγχωράτε με γιαυτό ), πως είμαι απολύτως γνώστης κάθε πτυχής , κάθε βήματος και κάθε πρωτοβουλίας στην υπόθεση αυτή . Έχω ανοιχτό και συνεχή δίαυλο επικοινωνίας με τους αρμοδίους της ΔΕΗ  και γιαυτό , εφ` όσον το θεωρήσετε σκόπιμο και υποβοηθητικό , μπορώ νομίζω να συνεισφέρω ωφέλιμα και αποτελεσματικά στο ζήτημα αυτό.
Σας εύχομαι και πάλι καλή αρχή , καλή δύναμη και καλή επιτυχία στο έργο σας .
Φαντάζομαι να είχατε την υπομονή να διαβάσετε τις επισημάνσεις μου ως το τέλος .
                                    
                                            Με εκτίμηση
                          ΘΑΝΑΣΗΣ   ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ      10-9-2014

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου