Πέμπτη, Ιανουαρίου 16, 2014

Ανοικτή επιστολή Αντιδημάρχου κ. Καλλιακούδα Κων/νου

 ΑΝΟΙΚΤΗ   ΕΠΙΣΤΟΛΗ 


                                       Αμφίκλεια 13/01/2014       

  Αγαπητοί Συμπολίτες,

  Το Σάββατο στις  4/1/2014  στο   Πνευματικό Κέντρο του Αγ. Ευσταθίου Αμφίκλειας έλαβε χώρα το εξής παράδοξο και παράλογο γεγονός.
  Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Κουμπουριανών Αμφίκλειας έκοψε την καθιερωμένη Πρωτοχρονιάτικη πίτα και βράβευσε με χειρόγραφο έπαινο και με 40 ευρώ τους μαθητές που αποφοίτησαν από το Λύκειο Αμφίκλειας το έτος 2013 και πέτυχαν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.
  Το παράδοξο και το παράλογο οφείλεται στο γεγονός ότι βραβεύτηκαν μόνο( 6 )έξι μαθητές οι οποίοι προέρχονται από γονείς Κουμπουριανίτες, αλλά δεν βραβεύτηκε κανείς Αμφικλειώτης.
  Σημειώνω εδώ, ότι στη συγκεκριμένη εκδήλωση βραβεύτηκε και ο δικός μου γιος, εγώ όμως παρότι προσκλήθηκα αρνήθηκα να παραστώ.
 Θεωρώ ότι η εκδήλωση αυτή ήταν άστοχη και διχαστική γιατί βραβεύτηκαν  μόνο τα παιδιά του συνοικισμού Κουμπουριανών Αμφίκλειας και όχι και τα υπόλοιπα εννέα (9) παιδιά της Αμφίκλειας που αποφοίτησαν τον ίδιο χρόνο από το Λύκειο Αμφίκλειας.
  Σας πληροφορώ ότι βρέθηκα προ τετελεσμένου γεγονότος και δεν υπήρχε ικανός χρόνος ώστε να μπορέσω να αποτρέψω αυτή την ακατανόητη ενέργεια.
 Αν υπήρχε έστω και λίγος χρόνος σας διαβεβαιώνω ότι και ως πολίτης και ως θεσμικό όργανο θα έκανα το παν για να σταματήσω αυτό το ατόπημα. Πιστεύω, αν μη τι άλλο, ότι είναι ανεπίτρεπτο να γίνονται τέτοια λάθη διότι δεν οδηγούν πουθενά.
 Προσωπικά ζητώ συγνώμη τόσο από τα παιδιά όσο και από τους γονείς τους και ευελπιστώ να μην επαναληφθεί κάτι παρόμοιο στο μέλλον. Έχω τη γνώμη ότι υπεύθυνοι του ατυχούς αυτού συμβάντος είναι ο  Πρόεδρος του Δ.Σ.  του Συλλόγου Κουμπουριανών Αμφίκλειας  κ.  Ηλίας  Σκουμής  και ο  κ. Γεώργιος  Ποζιός  ως μέλος του  παραπάνω Δ.Σ. αλλά και ως Πρόεδρος  του Τοπικού Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Αμφίκλειας.
  Ευθύνη επίσης φέρει και ο κ. Λουκάς  Σκλαβούνος, πρώην δήμαρχος Αμφίκλειας  και καθηγητής γυμναστικής, ο οποίος παρότι προσκλήθηκε και έλαβε μέρος στην απονομή  δεν αντελήφθη ότι από την ομάδα των επιτυχόντων μαθητών του σχολείου του έλειπαν εννέα (9) Αμφικλειώτες μαθητές.      Τέλος ενημερώνω τους συμπολίτες μας ότι, ο Δήμος επιχορηγεί με χρηματικό ποσό όλους τους Συλλόγους της περιοχής μας για διάφορες εκδηλώσεις οι οποίες συμπεριλαμβάνουν και οφείλουν  να συμπεριλαμβάνουν όχι μερικούς αλλά όλους ανεξαιρέτως τους συμπολίτες μας.-


                                                                           ΚΑΛΛΙΑΚΟΥΔΑΣ  ΚΩΝ/ΝΟΣ
                                                                                    ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ
                                                                  (ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου