Κυριακή, Νοεμβρίου 02, 2014

Επιμνημόσυνο Δέηση για τους πεσόντες στη μάχη του Δαδιού

Επιμνημόσυνο Δέηση για τους πεσόντες στη μάχη του Δαδιού (1/11/1822) και για τους συγγραφείς Χρήστο Ενισλείδη και Γεώργιο Παπαλιάκο τ. Λυκειάρχη του Λυκείου Αμφίκλειας, τελέστηκε από τον Αρχιερατικό Επίτροπο Αμφίκλειας Πρωτοπρεσβύτερο Διομήδη Παναγιωτόπουλο και τον Πρεσβύτερο Χρήστο Καλλιακούδα στο εξωκκλήσι του Αγίου Κωνσταντίνου Αμφίκλειας την Παρασκευή 31/10/2014, στο χώρο που πραγματοποιήθηκαν οι πρώτες αψιμαχίες. Την εκδήλωση οργάνωσε η Α΄ τάξη του Γενικού Λυκείου Αμφίκλειας στα πλαίσια της Ερευνητικής Εργασίας με θέμα: «Διαβαίνοντας τα Ιστορικά μονοπάτια του τόπου μας»

Στην εκδήλωση μίλησε για τη μάχη του Δαδιού ο Διευθυντής του Λυκείου κ. Δημήτριος Βασιλείου. Ποιήματα απήγγειλαν οι μαθήτριες της Α΄ τάξης του Λυκείου Θεοδώρου Αικ., Σκλαβούνου Βιολ., Μεσκούτη Τρ., Κουγιάτσου Κων., Πρεμέτη Βασιλική.  


Τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση: ο Αντιδήμαρχος του Δήμου Αμφίκλειας Ελάτειας κ. Λουκάς Σκλαβούνος, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Αμφίκλειας κ. Λουκάς Κόλλιας, ο Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Αμφίκλειας Ελάτειας, Πτέραρχος κ.  Σωτηρίου Παναγιώτης, η Σύμβουλος της Δημοτικής Κοινότητας κα Βελετοπούλου Κλεοπάτρα ο τ. Καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Αδάμ Αδάμ, η Διευθύντρια του Γυμνασίου Αμφίκλειας κα Μπέσιου Ελένη και ο πρώην Αντιδήμαρχος του Δήμου Αμφίκλειας Ελάτειας, κ. Σκουρολιακος Γρηγόριος.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου