Δευτέρα, Νοεμβρίου 03, 2014

Ένας δημοτικός κουμπαράς γεμάτος με έγνοια - αγάπη και ιδέες για τον τόπο

Στις 31 Οκτωβρίου κάθε χρόνο γιορτάζεται ως γνωστό η ημέρα της αποταμιεύσεως .
Μικροί κι απονήρευτοι όταν ήμασταν , ακούγαμε τέτοιες μέρες  απ` τους γονείς και τους δασκάλους μας παραινέσεις και συμβουλές για τη μεγάλη διαχρονική αξία της αποταμίευσης και τα πρακτικά οφέλη της .
Επιβραβεύονταν μάλιστα στα σχολειά μας οι καλύτερες μαθητικές εκθέσεις για το θέμα αυτό, με επαίνους και έναν ολοκαίνουργιο καλαίσθητο κουμπαρά του ταχυδρομικού ταμιευτηρίου, για να αποταμιεύονται και να φυλάσσονται εκεί τα χρηματικά “φιλέματα” των γονιών μας , των παππούδων και των συγγενών μας .Eκείνη την εποχή σε κάποια άλλη πηγή εσόδων δεν ελπίζαμε παρά σ` αυτά τα λίγα μόνο, που φάνταζαν όμως πολλά στα παιδικά μας μάτια , ακουμπώντας την αισιοδοξία μας για την επαύξησή τους στο χιλιοειπωμένο : « φασούλι το φασούλι γεμίζει το σακούλι ».
Σκέφτηκα με αφορμή μια τέτοια μέρα σαν την προχθεσινή εορταστική της αποταμιεύσεως , ίσως να ήταν σκόπιμο να προτείνω να καθιερώσουμε κι έναν ακόμη αλλιώτικο όμως “κουμπαρά”.  Έναν διαφορετικό, κάπως καινοτόμο κουμπαρά .
Έναν κουμπαρά ιδεών , σκέψεων , προτάσεων και εμπειριών , που θα  αποταμιεύονται εκεί απ` όσους συμπολίτες μας το επιθυμούν , αποτελώντας ένα χρήσιμο ισχυρό βοήθημα έμπνευσης και άντλησης προτάσεων και ιδεών  για τις Δημοτικές μας Αρχές κι όχι μόνο .
Ας τον ονομάσουμε για παράδειγμα αυτόν τον κουμπαρά « Δημοτικό  κουμπαρά  προτάσεων & επισημάνσεων » ,φροντίζοντας του λοιπού να τον γεμίζουμε όλοι μας συνεχώς και γρήγορα με χρήσιμες για τον τόπο μας ιδέες αλλά και καλοπροαίρετες κριτικές , ώστε έτσι να χρειάζεται όσο το δυνατόν συχνότερα  να τον “αδειάζει” η τοπική μας Αρχή αντλώντας και αξιοποιώντας προς όφελος του τόπου και των συνδημοτών μας το περιεχόμενό του .
Είναι νομίζω σαφές πως σ` αυτόν τον “Δημοτικό κουμπαρά” θα πρέπει να χωράνε  πραγματικά όλες ανεξαιρέτως οι απόψεις αφού ο σκοπός είναι κοινός και η επιδίωξη ευγενής  .
Προτείνω λοιπόν να υιοθετήσει την ιδέα αυτή η νέα Δημοτική μας Αρχή και να φιλοξενήσει μόνιμα στην δημοτική ιστοσελίδα ως ΞΕΧΩΡΙΣΤΗ ΕΝΟΤΗΤΑ τούτο τον αλλιώτικο κουμπαρά …σε ηλεκτρονική μορφή!!. Και εμείς οι πολίτες ας φροντίσουμε να τον γεμίζουμε συνεχώς με χρήσιμες ιδέες , προτάσεις , προτροπές , αλλά και κριτικές , πάντοτε όμως με ωριμότητα και ευθύνη στην κατεύθυνση γνήσιας προσφοράς στον τόπο έτσι όπως ο καθένας μας βεβαίως μπορεί να την αξιολογεί και να την αντιλαμβάνεται .
Μέχρι να γίνει όμως αυτό και να ανταποκριθεί  ίσως , ή και όχι , η Δημοτική μας Αρχή σ` αυτή την ιδέα και πρόταση , θα επρότεινα στους απανταχού συμπατριώτες μας εφ` όσον  επιθυμούν από τώρα να συμβάλουν με τις προτάσεις και τις παρατηρήσεις τους στο γέμισμα αυτού του Δημοτικού κατά κάποιο τρόπο κουμπαρά , να το κάνουν γράφοντας εφ` εξής τα κείμενα των απόψεών τους περί των Δημοτικών μας πραγμάτων  υπό τον γενικό τίτλο « Για τον Δημοτικό κουμπαρά  προτάσεων  & επισημάνσεων »
Θα παρακαλέσω επίσης , τους αγαπητούς και πάντοτε έτσι κι αλλιώς πρόθυμους  διαχειριστές των τοπικών μας blogs εάν και εφ` όσον συμφωνούν βέβαια με την παραπάνω ιδέα – να συμπεριλάβουν στο “μενού” των ιστοσελίδων  τους  ειδική ξεχωριστή στήλη  για τη συγκεκριμένη δραστηριότητα υπό τον τίτλο παραδείγματος χάριν : « Δημοτικός κουμπαράς προτάσεων »
Έτσι εκεί , θα βρίσκονται συγκεντρωμένες όλες οι σχετικές απόψεις των συμπολιτών μας και επομένως εύκολα αναγνώσιμες και αναζητήσιμες με χρονική , ίσως όμως και θεματική ιεράρχηση , παντοτινή βεβαίως πηγή έμπνευσης για τις εκάστοτε Δημοτικές μας Αρχές . 
Κάτι ανάλογο ( και το προτείνω ) θα μπορούσε να γίνει και στα έντυπα ( με σταθερή έκδοση ) τωνΕθνικοτοπικών ( κυρίως ) συλλόγων των χωριών μας , όπου βέβαια αυτά εξακολουθούν να υπάρχουν και να εκδίδονται .
Νομίζω πως η πρωτοβουλία αυτή θα ήταν μια καλή και χρήσιμη προσπάθεια για την συνολική και αποκλειστική συγκέντρωση κάθε πρότασης , άποψης και έμπνευσης για τα τοπικά μας ζητήματα και τις Δημοτικές μας προοπτικές .
Είναι καιρός πια όλοι μας , να υπερβούμε τις κακές μας συνήθειες ξεχνώντας τις ατυχείς μας  παρελθούσες στιγμές και αφήνοντας πλέον οριστικά πίσω μας τον κακό εαυτό μας και κάθε μικρόψυχη τοπικιστική αντίληψη που μας αποκλίνει επικίνδυνα αποπροσανατολίζοντάς μας  απ` το κοινό μας σκοπό και επιτέλους συμμετοχικά  ενώνοντας δυνάμεις και ικανότητες να μπορέσουμε να “δούμε” μπροστά και μακριά , καταθέτοντας ιδέες και προτάσεις για μια μελλοντική καλύτερη πορεία συνολικά του τόπου μας .
Στην κατεύθυνση αυτή , που είναι μάλλον μονόδρομος εάν πραγματικά επιθυμούμε για τα τοπικά μας πράγματα καλύτερες ημέρες , πιστεύω βάσιμα πως ο Δημοτικός αυτός “κουμπαράς” προτάσεων , παρατηρήσεων και ιδεών  θα έχει σημαντικά χρήσιμη συμβολή σε ρόλο δεξαμενής σκέψης , “αποθησαυρίζοντας” όλες κυριολεκτικά τις απόψεις και προτάσεις  ώστε αντλούμενες αυτές εύκολα από `κει , να αξιοποιούνται την κατάλληλη χρονική στιγμή  σε όφελος του τόπου και των προοπτικών του .
Είναι νομίζω αυτονόητο πως απείρως προτιμότερο και ωφελιμότερο είναι , να αντλούμε λύσεις για τα δημοτικά μας προβλήματα και να σχεδιάζουμε τις παρεμβάσεις μας για την τοπική ανάπτυξη και το Δημοτικό μας μέλλον, μέσα από ένα κουμπαρά σκέψεων , απόψεων και προτάσεων  που θα τον παραγεμίζουν κάθε τόσο αποταμιεύοντας ουσιαστικά λύσεις και ιδέες δοσμένες με αγάπη και ενδιαφέρον για τον τόπο τους πολλοί περισσότεροι συμπατριώτες μας , από εκείνους  τους λιγότερους που απαρτίζουν κάθε φορά το Δημοτικό μας Συμβούλιο .
Είναι θαρρώ σαφώς καλύτερο να σκέπτονται περισσότεροι … πριν αποφασίσουν οι λιγότεροι !!!
Ελπίζοντας πως ίσως  μπόρεσα με τά φτωχά μου ελληνικά  να αποδώσω κάπως κατανοητά το νόημα και την αξία της προτάσεως μου , αισιοδοξώ πως αυτή θα τύχει σοβαρής αντιμετώπισης και θα ληφθεί υπόψηαπ` τη Δημοτική μας Διοίκηση .
Ας  αξιολογηθεί ως ένα χρήσιμο εργαλείο,  μόνιμα στη διάθεση της για τον προγραμματισμό και την υλοποίηση των δημοτικών έργων και δράσεων , αφού θα συμπεριλαμβάνει μάλιστα και θα εμπεριέχει και το πλεονέκτημα  της συνολικότερης αυθεντικής αποτύπωσης των απόψεων, των οραματισμών  και εντυπώσεων ως πολύτιμο απόσταγμα έμπνευσης αλλά και της ολοζώντανης επιθυμίας όλων μας  για την επιτυχή πορεία αυτής της νέας δημοτικής προσπάθειας η οποία θα πρέπει να είναι κοινή και αδιαίρετη.
Εγκαινιάζοντας λοιπόν εγώ πρώτος σήμερα  αυτόν τον  υπό σύσταση «Δημοτικό Κουμπαρά », καταθέτω τις πρώτες προτάσεις , οι οποίες δεν είναι βέβαια εντελώς καινούργιες αλλά γράφτηκαν πριν ένα περίπου μήνα και φιλοξενηθήκαν ( κι ευχαριστώ γιαυτό ) σε όλα τα τοπικά blogs .( Μπορείτε δε να τις διαβάσετε εάν το επιθυμείτε πατώντας  ΕΔΩ ).
   Α )  Έλεγα λοιπόν τότε, για την ανάγκη άμεσης επανεξέτασης της ολοκληρωμένης προτάσεωςσυνεργασίας του Δήμου μας με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ ( δυστυχώς επί διετία  ατύχησε στην υλοποίηση της λόγω της γνωστής ανεπάρκειας και απίστευτης  αδράνειας της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής ), για την καθιέρωση δρομολογίου μεταφοράς χιονοδρόμων και εν γένει επισκεπτών προς το Χιονοδρομικό κέντρο και το Εθνικό πάρκο Παρνασσού με τρένο. Για να μην κουράσω δεν θα αναφερθώ και πάλι σήμερα λεπτομερώς στους λόγους που σχεδόν επιβάλουν την συνεργασία αυτή ( τα έγραψα επανειλημμένα άλλωστε ) αλλά ωστόσο θα επιμείνω , πως τα ωφελήματα από ένα τέτοιο εγχείρημα είναι  πολλά και αυτονόητα .
Επίσης επιμένω πως η υλοποίηση μιας τόσο φιλόδοξης δράσης , προϋποθέτει συνέργειες για μεγαλύτερες δυνατότητες και γιαυτό θα πρέπει ξεπερνώντας  τα δημοτικά μας όρια  να βάζει θεμέλιο συνεργασίας με τον όμορο Δήμο Δελφών και συγκεκριμένα με την Δημοτική Ενότητα του πρώην Δήμου Παρνασσού ( και κυρίως με την Πολύδροσο ) με την οποία εκτός των διαχρονικά καλών σχεδόν αδελφικών σχέσεων , έχουμε εν προκειμένω και ακριβώς ταυτόσημα συμφέροντα στο θέμα της τουριστικής περαιτέρω ανάπτυξης .
Επειδή δυστυχώς έως τώρα και παρά την έγκαιρη επισήμανσή μας δεν έγιναν τα πρέποντα επί του ζητήματος , θα παρακαλούσα την Δημοτική Αρχή να πάρει άμεσα την πρωτοβουλία επανακίνησης του θέματος γιατί θα είναι πραγματικά μοιραίο και ζημιογόνα παράλειψη αν εφέτος που το Χιονοδρομικό μας κέντρο , φορώντας πια ανακαινισμένο την νέα του “βασιλική φορεσιά” ως το αρτιότερα πλέον εξοπλισμένο στα Βαλκάνια και στην Ευρώπη , αναμένει ακόμη περισσότερους από κάθε άλλη χρονιά επισκέπτες , εμείς με την πιθανή ολιγωρία μας να μείνουμε μακράν του μεριδίου των  ωφελημάτων που αναμένεται να υπάρξουν και που δικαιούμαστε !! Άλλωστε και τα χιόνια εφέτος φαίνεται να μας επισκέπτονται νωρίς και ο χειμώνας να προβλέπεται παρατεταμένος ….. γιαυτό αγαπητοί μας αιρετοί  γρηγορείτε .
Θέλω να πιστεύω πως αυτή τη φορά πράγματι η Δημοτική Αρχή θα λάβει υπόψη της την παραίνεσή μου (ξεπερνώντας  ίσως πια το ποιος λέει κάτι και μένοντας μόνον στο τι ακριβώς λέει και προτείνει …. ) και δεν θα χάσει την ευκαιρία να προωθήσει την συνεργασία και να προβάλει τον τόπο δίνοντας του ακόμη και έτσι κάποιες διαφαινόμενες προοπτικές . Η συνεννόηση με τον  ικανό και πρόθυμο Αντιδήμαρχο του όμορου Δήμου κ. Ν. Μόλιωτη θα διευκόλυνε ασφαλώς κατά πολύ τα πράγματα .
   Β )  Έγραφα τότε και για την ανάγκη επίσης , κατασκευής ενός κυλικείου στο χώρο του Δημοτικού σχολείου της Αμφίκλειας . Το οποίο όπως και ανέφερα , είναι το μοναδικό σχολικό συγκρότημα τέτοιας δυναμικότητας  όχι μόνο στο Δήμο μας αλλά και στην ευρύτατη περιοχή ( ίσως και Πανελλήνια ) που δεν διαθέτει σχολικό κυλικείο !!. Οι λόγοι που επιβάλουν την λειτουργία ενός τέτοιου κυλικείου είναι θεωρώ αντιληπτοί από όλους και επομένως νομίζω πως δεν απομένει παρά να προχωρήσει επιτέλους αυτή η νέα Δημοτική Αρχή στην κατασκευή και λειτουργία του . Ο σχεδιασμός υπάρχει και μάλιστα στη λεπτομέρειά του , επομένως η βούληση μόνο απαιτείται και η επικράτηση της κοινής λογικής .
Τα χρήματα που θα χρειαστούν  είναι ελάχιστα όπως ξαναέγραψα , άλλωστε ήδη έχω σχετικά ενημέρωση πως ο σύλλογος των απανταχού Δαδιωτών και η εφημερίδα Αμφίκλεια , θα είχε την πρόθεση να βοηθήσειεφ` όσον ήθελε εν τω μεταξύ του ζητηθεί . Αλλά και κάποιοι άλλοι συμπατριώτες ίσως είναι πρόθυμοι να συμβάλουν σ` αυτό , εφ` όσον προκύψει αυτή η ανάγκη .
Ας φροντίσει λοιπόν η νέα Δημοτική Διοίκηση να καλύψει  αυτή την ανεξήγητη έλλειψη σχολικού κυλικείου ( αξιοποιώντας και την πρόταση μας  αλλά και τις καλές προθέσεις των συμπατριωτών μας που επιθυμούν να βρεθούν αρωγοί ), κατασκευάζοντας άμεσα  με γρήγορες αποφάσεις & διαδικασίες και χωρίς άλλες αναβολές και δισταγμούς  τη σχολική καντίνα και λειτουργώντας τη μέχρι τις διακοπές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς ως χρωστούμε δώρο στη σχολική αυτή κοινότητα του Δημοτικού της Αμφίκλειας. Δίνοντας παράλληλα και την καθόλου ευκαταφρόνητη ευκαιρία , να βρει δουλειά και τρόπο-μέσον επιβίωσης  μια οικογένεια που πιθανόν θα το έχει και απόλυτη ανάγκη . Η δυναμική Διευθύντρια  της σχολικής μονάδας κυρία  Χουλιάρα κι όχι μόνο , μπορεί να συμβάλει τα μέγιστα νομίζω στην κατεύθυνση άμεσης και αρτιότερης υλοποίησης του έργου .
  Γ )  Είχαμε αναφέρει τότε και για την επικείμενη επίσκεψη του γνωστού σεισμολόγου Δρ. Γεράσιμου Χουλιάρα  προκειμένου να διερευνηθούν οι δυνατότητες εγκατάστασης ενός σεισμολογικού σταθμού στην περιοχή μας . Η επίσκεψη αυτή έγινε πράγματι προ εικοσαημέρου περίπου και στο διήμερο της παραμονής του  κ. Χουλιάρα στην Αμφίκλεια  συμφωνήθηκαν ορισμένα πράγματα ως αναγκαίες προϋποθέσεις για την θεμελίωση και προώθηση της συνεργασίας αυτής . Έχω την εντύπωση πως θα πρέπει πλέον ταχέως να προωθήσουμε τα πρέποντα , ώστε να τύχη η περιοχή μας της σεισμολογικής παρακολούθησης αλλά και επιστημονικής έρευνας μπαίνοντας πλέον στην ατζέντα της ερευνητικής δουλειάς της επιστημονικής ομάδας του Αστεροσκοπείου Αθηνών κι όχι μόνο. Επισημαίνω πως πρόθεση του εν λόγω επιστήμονα και της επιστημονικής ομάδας είναι η ανάπτυξη περαιτέρω συνεργειών με το Δήμο και την περιοχή, αρχής γινομένης κατά το συντομότερο με την διοργάνωση μιας ενημερωτικής αλλά και άκρως ενδιαφέρουσας νομίζω ημερίδας περί των σχετικών με το επιστημονικό τους αντικείμενο θεμάτων, που φυσικά ενδιαφέρουν ή και επιβάλλεται να ενδιαφέρουν όλους μας  μικρούς και μεγάλους .
   Δ )  Επισημαίναμε επίσης σε `κείνη την αναφορά μας και την  ανάγκη επανεξέτασης ( λόγω νεοτέρωνδεδομένων ) της προσυμφωνίας που είχε επιτευχθεί με την ΔΕΗ σχετικά με την λειτουργία γραφείου εξυπηρέτησης πελατών της στο Δημοτικό κατάστημα της Αμφίκλειας .
Στα πλαίσια αυτής της συμφωνίας και πέραν όλων των άλλων , ήδη στο ταχυδρομικό γραφείο ΕΛΤΑ της Αμφίκλειας από δεκαπενθημέρου τώρα , εξοφλούνται πλέον όλοι οι λογαριασμοί ΔΕΗ τόσο οι εμπρόθεσμοι όσο και οι ληξιπρόθεσμοι χωρίς ουδεμία οικονομική επιβάρυνση για τον καταναλωτή. Είναι απόλυτη ανάγκη νομίζω , αυτή η διεκολυντική υπηρεσία της ανέξοδης πλέον εξόφλησης των υποχρεώσεων προς ΔΕΗ  στα ΕΛΤΑ  Αμφίκλειας , να γίνει ευρύτερα γνωστή στους πάσης φύσεως καταναλωτές ηλεκτρικής ενέργειας .  Ας γίνει αυτό με μια Δημοτική ανακοίνωση τόσο στη Δημοτική ιστοσελίδα όσο και στα τοπικά μας blogs ώστε οι συμπολίτες μας όχι μόνο του Δήμου μας αλλά και της ευρύτερης περιοχής να πληροφορηθούν αυτή την πολύ χρήσιμη δυνατότητα . Επαναλαμβάνω πως μόνο στα  ΕΛΤΑ  Αμφίκλειας  ΕΞΟΦΛΟΥΝΤΑΙ  πλέον άνευ επιβαρύνσεως όλοι οι λογαριασμοί της ΔΕΗ , τόσο οι εμπρόθεσμοι όσο και οι ληξιπρόθεσμοι !!  Και αυτό αφορά όλους τους καταναλωτές ανεξαρτήτως περιοχής διαμονής ή χρήσης της ηλεκτρικής ενέργειας .
Πάντως και μια ακόμη ανακοίνωση με πρωτοβουλία της Δημοτικής Αρχής θεωρώ πως είναι απαραίτητη , σχετικά με τις δυνατότητες εξυπηρέτησης των ασφαλισμένων και συνταξιούχων του ΙΚΑ κλπ  απ` το γραφείο κοινωνικής Ασφαλίσεως που λειτουργεί πλέον  από διμήνου σχεδόν στο Δημοτικό κατάστημα της Αμφίκλειας . Είναι σκόπιμο να πληροφορηθεί η ευρύτερη περιοχή τις δυνατότητες και αρμοδιότητες του συγκεκριμένου γραφείου κι αφού δεν το έχουν πράξει εκείνοι που έπρεπε , ας το κάνει με ευθύνη και πληρότητα ο Δήμος γιατί θα είναι κάτι πολύ χρήσιμο και διευκολυντικό. 
Καλό επίσης θα ήταν, να αναφέρονται κάπου στην ιστοσελίδα του Δήμου σε μόνιμη βάση ( όπως γίνεται σε όλους τους σύγχρονα οργανωμένους Δήμους ) οι περιπτώσεις και οι δυνατότητες εξυπηρέτησης των πολιτών μέσω των ΚΕΠ  Αμφίκλειας  και Ελάτειας .
Τις  ελλείψεις αυτές που χρονίζουν και είναι μάλλον εξόφθαλμα εμφανείς , θα πρέπει νομίζω η νέα Δημοτική Αρχή να φροντίσει να τις καλύψει άμεσα, με σεβασμό στην ανάγκη έγκυρης πληροφόρησης και ενημέρωσης των δημοτών της .
Δεν πρέπει σε καμιά περίπτωση να διολισθήσουμε ξανά σε αδιάφορες συμπεριφορές και επιζήμιες ολιγωρίες και αδράνειες σαν εκείνες της προηγούμενης Δημοτικής Διοίκησης , γιατί ο τόπος δεν τις χωρά κι ούτε θα τις αντέξει . Γιαυτό και θα πρέπει πολύ να προσέξουμε . Και η νέα Δημοτική Αρχή και όλοι μας .
Τελειώνοντας την σημερινή μου πρώτη “κατάθεση” στον « Δημοτικό μας  κουμπαρά » θα υπενθυμίσω στη Δημοτική μας αρχή την υποχρέωσή της ( μεταξύ άλλων ) για υλοποίηση της ειλημμένης απόφασης της προηγούμενης  Δημοτικής   ηγεσίας  και του τότε ΔΣ , σχετικά με την λειτουργία ενός χώρου ανοιχτής φιλοξενίας ( ΚΑΠΗ ) στην  ΚΑΤΩ  ΤΙΘΟΡΕΑ  που είναι και η μόνη Δημοτική κοινότητα που δυστυχώς όπως ξαναέγραψα δεν διαθέτει ακόμη κάτι ανάλογο . Για να μην μακρηγορώ, αναφέρω σύντομα πως οι ενέργειες μέχρις ενός βαθμού έχουν βέβαια με χίλια δυο “σπρωξίματα” προχωρήσει και μόνο η παντελής τότε αδράνεια της πρώην διοίκησης του Δήμου και του μονίμως καθεύδοντοςδημοτικο`υ`πηρεσιακού κατεστημένου στάθηκαν εμπόδιο στην τελική υλοποίηση αυτής της απόφασης . Είναι καιρός πια , αναγνωρίζοντας την ανάγκη για την κάλυψη - χθες κιόλας αν ήταν δυνατόν - αυτής της σημαντικής άδικης έλλειψης στην έδρα  μάλιστα του Δήμου, να προχωρήσετε το συντομότερο στην ενοικίαση του χώρου που έχει ήδη εξευρεθεί , στον εξοπλισμό του και την λειτουργία του  με ορίζοντα τις επερχόμενες γιορτινές ημέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς , προσφέροντας έτσι το νέο αυτό χώρο συνεύρεσης και δημιουργικής απασχόλησης , ως οφείλομε δώρο στην ηλιακή αυτή ομάδα των συμπολιτών μας  που το περιμένουν χρόνια τώρα και το ονειρεύονται .
                                            Πάντοτε με διάθεση συμβολής
       2-11-2914                ΘΑΝΑΣΗΣ   ΠΑΠΑΚΩΝΣΑΝΤΙΝΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου