Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 27, 2010

Στις 27 Σεπτεμβρίου είναι η Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού και φυσικά η Ελλάδα γιορτάζει...

Η Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού εορτάζεται κάθε χρόνο στις 27 Σεπτεμβρίου, ημερομηνία, η οποία καθορίσθηκε από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού το 1970.

Κύριος στόχος του εορτασμού αυτού είναι η ανάδειξη της οικονομικής, κοινωνικής, πολιτιστικής και πολιτικής συμβολής του τουρισμού στην ευδαιμονία της διεθνούς κοινότητας.
Τουριστικό Πλανητάριο
Ένα «Τουριστικό Πλανητάριο» θα λειτουργήσει στο Παναθηναϊκό Στάδιο (Καλλιμάρμαρο), στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων για την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού, επί τέσσερις ημέρες (27 - 30/9) από τις 9 πμ έως τις 22 μμ, προσφέροντας στους επισκέπτες την ευκαιρία να ενημερωθούν για τον ελληνικό τουρισμό και να ψυχαγωγηθούν. Τα εγκαίνια του «Τουριστικού Πλανητάριου» θα γίνουν από την υπουργό Τουριστικής Ανάπτυξης, κ. Φάνη Πάλλη Πετραλιά στις 27 Σεπτεμβρίου.

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα παρουσιάζεται ένα τουριστικό Πλανητάριο που έχει συνολικό ύψος και διάμετρο 15 μέτρων και θα προβάλει εσωτερικά και εξωτερικά με οπτικό πεδίο 360 μοιρών ένα φιλμ με τα τουριστικά αξιοθέατα, τις φυσικές ομορφιές και τις υποδομές της Ελλάδας. Στα 176 τ.μ του ωφέλιμου χώρου του πλανηταρίου που είναι για το κοινό, το υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης θα δημιουργήσει έναν χώρο φιλοξενίας για τους Έλληνες και τους ξένους επισκέπτες.

Περισσότεροι από 100 εθελοντές θα περιμένουν τους επισκέπτες για να τους ενημερώσουν, ενώ ο χώρος υποδοχής θα προσφέρει πληροφορίες για τις τρέχουσες δράσεις του υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης και του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού. Παράλληλα ο επισκέπτης θα έχει την ευκαιρία να ψυχαγωγηθεί και να ενημερωθεί με τις ακόλουθες δραστηριότητες:

* Μπορεί να φωτογραφηθεί στο blue box, ένα φωτογραφικό σκηνικό πάνω στο οποίο οι επισκέπτες τοποθετούνται εικονικά σε επιλεγμένους τουριστικούς προορισμούς.
* Να απολαύσει μια έκθεση φωτογραφίας με θέμα τις τέσσερις εποχές του χρόνου στην Ελλάδα.
* Να συμμετάσχει σε ένα διαδραστικό παιχνίδι ερωτήσεων και απαντήσεων, σχετικών με τη γεωγραφία και τον πολιτισμό της χώρας μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου