Κυριακή, Αυγούστου 25, 2013

Μια φορά και έναν καιρό... αποφάσιστικε η αγορά Δημοτικού Ασθενοφόρου

Μια φορά και έναν καιρό …. αποφασίστηκε η αγορά  Δημοτικού   Ασθενοφόρου !!  Το θυμάται κανείς αυτό άραγε ??
                                **  Μήπως την υποχρέωση στέγασης του γραφείου ΙΚΑ ??

      Ακριβώς τέτοια εποχή πριν δυο χρόνια κ. Δήμαρχε , άρχιζε με μεγάλες ελπίδες και πολύ αισιοδοξία  μια πανδημοτική ( κι όχι μόνο ) προσπάθεια , που είχε ως σκοπό την αγορά ενός Δημοτικού Ασθενοφόρου .
Δεν χρειάζεται νομίζω να αναφερθούμε ξανά τώρα στους λογούς και το σκεπτικό που οδήγησαν τη Δημοτική σας αρχή να στρατευτεί υπέρ της ιδέας αυτής. Τα είπαμε και τα ξαναείπαμε αναλυτικά στο παρελθόν αρκετές φορές .
Από τότε  βέβαια και οι λόγοι αυτοί αυξήθηκαν και ενισχύθηκαν περαιτέρω αλλά και οι συνθήκες στην υγειονομική κατάσταση και την ετοιμότητα της χώρας ως προς αυτό τον κρίσιμο τομέα επιδεινώθηκε καθιστώντας επιτακτικότερη θα έλεγα την ανάγκη και χρησιμότερη την αγορά . 
Επιπροσθέτως δε και η μέχρι τώρα εμπειρία άλλων Δήμων,  που ακολουθώντας εν τω μεταξύ την τότε πρωτοπόρα κατά κάποιο τρόπο δημοτική περπατησιά μας  έκαναν την ιδέα αυτή πράξη , στο συμπέρασμα αυτό συνηγορεί επιβεβαιώνοντας και αποδεικνύοντας με τον καλύτερο τρόπο , την αξία , την χρησιμότητα και την αποτελεσματική βοήθεια που παρέχει στην υπόθεση της υγείας των δημοτών η ιδέα και η πρωτοβουλία αυτή .        

Σήμερα περισσότεροι από 40 Δήμοι  με τον ένα ή τον άλλο τρόπο , έχουν σχεδιάσει και εφαρμόσει ένα συνολικότερο σύστημα παροχής υπηρεσιών υγείας στην περιοχή τους , μεταξύ των οποίων και την έγκυρη διακομιδή των δημοτών τους με δημοτικά ασθενοφόρα  ιδιόκτητα ή ενοικιασμένα , που συμπεριλαμβάνονται στα πακέτα των γενικότερων αυτών υπηρεσίων υγείας και πρόληψης που παρέχουν στους δημότες τους .
Έτσι λοιπόν εδώ ακριβώς στην περίπτωσή μας , έχουμε ένα ολοζώντανο παράδειγμα για το πως καμιά φορά … “οι πρώτοι έσονται έσχατοι ” , όταν πχ οι Δημοτικές τους Αρχές δεν υποστηρίζουν με τόλμη και αποφασιστικότητα τις χρήσιμες εκείνες ιδέες τις οποίες ενώ έγκαιρα μπορεί να τις ενστερνίζονται υποσχόμενοι να τις υλοποιήσουν, γρήγορα όμως στην πορεία και τις προσπάθειες αυτές εγκαταλείπουν και τις υποχρεώσεις τους λησμονούν και τις ίδιες τις ιδέες  έτσι ενταφιάζουν .
Πριν από ( 9 ) εννέα μήνες κύριε  Δήμαρχε , με εκτενή δημόσια επιστολή μου ( είχαν προηγηθεί ιδιωτικώς άπειρες οχλήσεις μου σε σας και στους συνεργάτες σας ),  σας υπενθύμιζα τις υποχρεώσεις που έχετε : ως γιατρός , ως πολίτης- δημότης , ως Δήμαρχος  και ως μέλος της επιτροπής αγοράς του Ασθενοφόρου , έναντι όλων εκείνων των συνδημοτών σας  που ευαισθητοποιημένοι βρέθηκαν εξ αρχής δίπλα και αλληλέγγυοι στην προσπάθεια αυτή , την στήριξαν ενθέρμως ηθικά και μαζί οικονομικά  άλλοι απ` το υστέρημα κι άλλοι απ` το περίσσευμά τους , μα όλοι τους πάντως  με την ελπίδα , την προσδοκία και την ευχή , η προσπάθεια αυτή να τελεσφορήσει και να αποδώσει τα επιδιωκόμενα .
Το τι ακριβώς έγινε από τότε μέχρι σήμερα , επίσης δεν είναι ζήτημα του παρόντος να ειπωθεί.  Αλλά αναπόφευκτα και εκ του αποτελέσματος  προκύπτει , πως τίποτε περισσότερο δεν έγινε πέραν εκείνου που είχε ήδη γίνει και είχε επιτευχθεί έως τότε και βέβαια για να μην ξεχνιόμαστε , μόνο με την επιμονή, την πίστη ,τον εθελοντισμό, την καλή διάθεση και φυσικά την οικονομική ενίσχυση όλων εκείνων των συνδημοτών μας .
Σας τόνιζα τότε στην επιστολή μου,  πως δεν μας χρειάζονται οι πολλοί και αδιάφοροι έτσι κι αλλιώς προς το σκοπό αυτό , αλλά μόνο εκείνοι οι φιλότιμοι , ευαίσθητοι και ενεργοί πολίτες , που θεωρούν πως : οι καναπέδες και οι καφενέδες , οι μπύρες και τα ουζάκια , τα ωχ αδερφέ και τι με μέλει εμένα , έπονται ως επιλογές από μια άλλη σημαντικότερη και ευγενικότερη στάση και διάθεση προσφοράς για έναν κατάτι τουλάχιστον ωφελιμότερο και συνολικότερα χρήσιμο λόγο , απ` ότι αυτός  της απροβλημάτιστης τερψιλαρύγγιας καθ` εκάστηνκαφεκρασομπυροουζοποσιας μόνο !! ή και της γενικευμένης “αποχής” από κοινωνικής σημασίας και ευαισθησίας “απαιτητικές” κατά κάποιο τρόπο συμμετοχές και ανταποκρίσεις ….
Ευτυχώς  γιατί ακόμη και εν μέσω αυτής της τεράστιας κρίσης αξιών και θεσμών,- μαζί με την οικονομική- , που βιώνουμε στη χώρα μας σήμερα , εξακολουθούν να υπάρχουν συνειδητοί πολίτες που θεωρούν και αντιλαμβάνονται ως υποχρέωσή τους  την ανιδιοτελή προσφορά , την αρωγή και τη συμμετοχή θεωρώντας και εκτιμώντας τες ως δείκτες κοινωνικής ευαισθησίας και μοναδικής αξίας και σημασίας πρακτικές . 
Αναφέρθηκα επίσης τότε και σε χαρακτηριστικά παραδείγματα  γενναιόδωρων οικονομικών προσφορών συμπολιτών μας , ακόμη και ολόκληρων οικογενειών , όπως βέβαια και άλλων περιπτώσεων ανθρώπων πέραν της Δημοτικής μας γεωγραφικής ενότητας που χωρίς να είναι συνδημότες μας συνέδραμαν  όντως γενναία  την προσπάθεια αυτή , γιατί πιθανόν τους άρεσε , τους βρήκε σύμφωνους , την πίστεψαν , την βρήκαν ενδιαφέρουσα και τάχθηκαν αλληλέγγυοι , όπως πχ ο πρώην  Βουλευτής και γιατρός κ. Νίκος Τσώνης , ο τότε  Αντιπεριφερειάρχης κ. Νίκος  Μπέτσιος  , ο τέως Υπουργός κ. Ανδρέας  Λοβέρδος  κ.άλ.
Αν θυμόσαστε κύριε Δήμαρχε , σε εκείνη την ανακοίνωση – κάλεσμα  προ δυο ετών και περισσότερο δηλαδή ( που υπάρχει ακόμα ανηρτημένη σε περίοπτη θέση της ιστοσελίδας του Δήμου ) για οικονομική συνδρομή των πολιτών προς επίτευξη του στόχου αγοράς του Ασθενοφόρου, διαβεβαιώνατε μαζί και με τα υπόλοιπα μέλη της επιτροπής που συστήθηκε τότε για το σκοπό αυτό και αναλαμβάνατε σαφώς την υποχρέωση για την τήρηση κάποιων δεσμεύσεών σας προς όλους εκείνους που με την οικονομική προσφορά τους θα βοηθούσαν την αγορά του Δημοτικού Ασθενοφόρου .
Αντί όμως της τηρήσεως των υπεσχημένων σας κ. Δήμαρχε ομού μετά των μελών της επιτροπής εκείνης που είπαμε παραπάνω , το μόνο που τελικά φαίνεται όλοι μαζί εσείς να καταφέρατε , είναι , να νοιώσουμε όλοι εμείς απ` τη μεριά μας  πλήρως και για τα καλά την απουσία σας , την αδιαφορία σας και φυσικά την παντελή εγκατάλειψη κάθε προσπάθειας για υλοποίηση του στόχου , που αν εν τω μεταξύ το θυμόσαστε , από κοινού ετέθη και με ενθουσιασμό ξεκίνησε η κατάκτησή του.
Θα μου πείτε τώρα πάλι κ. Δήμαρχε , τι να “προκάμετε” επιτέλους να πρωτοκάνετε μόνος σας ένας άνθρωπος εσείς!!.  Δεν μπορείτε να τα παρακολουθείτε και να τα προωθείτε όλα εγκαίρως όσα αφορούν και απασχολούν το Δήμο !. Αυτά περίπου δεν θα μου λεγάτε σχεδόν απολογητικά  εάν σας ερωτούσα ??.    
Σωστά λοιπόν έως εδώ.  Έτσι είναι αφού έτσι νομίζετε θα σας απαντούσα κι εγώ με τη σειρά μου , κατανοώνταςκατ` αρχήν το πρόβλημά σας αλλά αναγνωρίζοντας και κάποιο απ` τα δίκια σας κοιτάζοντάς το όμως με τη δική σας οπτική κι απ` την πλευρά σας μόνο. 
Αλλά επί του ζητήματος αυτού , επανειλημμένα και εγώ προσωπικά και ενδεχομένως και άλλοι κύριε  Δήμαρχε , σας υπενθυμίζαμε  με κάθε ευκαιρία , πως οι συνεργάτες σας και οι τρόποι της συνεργασίας σας μαζί τους  είναι αποκλειστική δική σας και μόνο επιλογή κι όχι δική μου ούτε και κανενός άλλου από εμάς τους πολίτες .
Και βέβαια όταν αυτοί οι συνεργάτες που εσείς επιλέγετε για να τρέξουν , να επιστατήσουν και να υλοποιήσουν εν τέλει μια απόφασή σας και να μετουσιώσουν σε πράξη μια ιδέα κι έναν προκλητικό οραματισμό, αποδεικνύεται πως υπολείπονται  αδιαφορούν ή και αδυνατούν να προχωρήσουν τα πράγματα εκθέτοντάς σας , τότε τους σχολάτε κύριε Δήμαρχε , δεν τους “χαϊδεύετε” ούτε τους καλύπτετε σιωπώντας όπως αδοκίμως κάνετε εσείς . 
Δεν  τους αφήνετε προκλητικά ανέγγιχτους για να καμαρώνουν σαν γύφτικα σκεπάρνια μετέχοντας εδώ κι εκεί ως μαϊντανοί μόνο , σε επιτροπές και συμβούλια  Δημοτικού ενδιαφέροντος , ενίοτε μάλιστα και σε θέσεις αμειβόμενης ευθύνης ! ”, δολοφονώντας όμως έτσι και υπονομεύοντας μόνος σας την όποια προσπάθεια κάθε φορά ξεκινάτε εμπιστευόμενος ανίκανους , απρόθυμους και τέτοιους ακατάλληλους συνεργάτες !! και δεν εννοώ μόνο τους  αιρετούς ).
Γιατί ότι συμβαίνει εδώ και δυο  χρόνια  τώρα  με την ανύπαρκτη και αναποτελεσματική αυτή επιτροπή αγοράς του Δημοτικού Ασθενοφόρου , δεν είναι ούτε μια απλή περίπτωση έλλειψης υπευθυνότητας μόνο, ούτε μια συνηθισμένη αδιαφορία  ή μακαριότητα και ανεμελιά ίσως και ούτε μόνο χαρακτηριστική ανικανότητα ανταπόκρισης στο αναληφθέν έργο
Είναι καραμπινάτη γαϊδουριά λέω εγώ και πλήρης ανευθυνότητα , αναίδεια και αναισχυντία και δεν διστάζω καθόλου να τα ισχυριστώ αυτά , γιατί τι άλλο θα μπορούσε τάχα να ήταν μια τέτοια προκλητική στάση και εξοργιστική συμπεριφορά αγνόησης και των ελαχίστων έστω καθηκόντων και υποχρεώσεων  που ανέλαβε πριν δυο χρόνια η απαράδεκτη και αποδεδειγμένα πλέον εντελώς ακατάλληλη και μακαρίως καθεύδουσα αυτή επιτροπή ??
Ας με συγχωρήσουν όλοι αυτοί που θα “θιγούν” ίσως ( προσποιούμενοι  ) απ` την τοποθέτησή μου , αλλά είμαστε αρκετά μεγάλοι πλέον ( θέλω να ελπίζω και ώριμοι ) ώστε να αποδεχόμαστε όλοι μας με κάποια ανοχή πιστεύω , τους χαρακτηρισμούς που ταιριάζουν είτε σε μας  είτε στα κατορθώματά μας .
Σας είχα παρακαλέσει επίσης τότε κ. Δήμαρχε κατ` επανάληψη και ιδιωτικά ) να ξεκαθαρίσετε τη θέση τόσο του θεσμικού παράγοντα Δημάρχου ( ιδιότητα την οποία φέρετε ), όσο και συνολικά του Δήμου που θεσμικώς εκπροσωπείτε φυσικά , αλλά και της επιτροπής που συστήσατε και μετέχετε , για το τι μέλλει γενέσθαι με την υπόθεση αυτή .
Αν παρ` ελπίδα οι θέσεις σας άλλαξαν, είναι καιρός θεωρώ να το ανακοινώσετε .
Να ζητήσετε συγγνώμη για την κατάντια και τη χρεοκοπία της προσπάθειας αυτής , να ευχαριστήσετε βεβαίως παράλληλα όλους όσους είχαν την ευαρέσκεια και την ευαισθησία να αγκαλιάσουν με το ενδιαφέρον τους την ιδέα αυτή, να την στηρίξουν με γενναιοδωρία ηθικά και οικονομικά ως ένα εγχείρημα σωστό και φιλόδοξο κατά την άποψή τους και συγχρόνως , - όπως οφείλετε και υποχρεούστε άλλωστε να πράξετε -, να επιστρέψετε αμέσως μετά από δυο και πλέον χρόνια δηλαδή…. ! ) τα χρήματα του καθενός μας που με πίστη στο σκοπό αυτό καταθέσαμε .
Εμείς που τα προσφέραμε  για το λόγο αυτό τον οποίο θεωρήσαμε πανάξιο υποστηρίξεως , να είστε σίγουρος πως θα βρούμε άλλους παρόμοιας ανθρωπιστικής υπόστασης σκοπούς για να τους ενισχύσουμε  με τις όποιες τέλος πάντων δυνατότητες διαθέτει ο καθένας μας που έδωσε και εδώ το “παρόν” , ώστε και με τις νέες πιθανόν προσπάθειές μας να συνεχίσουμε να επιφυλάσσουμε στον εαυτό μας ρόλο χρήσιμο και κοινωνικά ωφέλιμο όπως αξίζει άλλωστε σε κάθε ανθρώπινη ύπαρξη .
Συνηθίζετε κ. Δήμαρχε να αποφεύγετε δημόσιες απαντήσεις και ειδικότερα σε μένα επί διαφόρων θεμάτων που κατά καιρούς σας θέτω. Όμως στην προκειμένη περίπτωση επιβάλετε η δημόσια , ειλικρινής και ξεκάθαρη τοποθέτησή σας .
Έχετε αυτή την θεσμική και ηθική υποχρέωση  έναντι όλων εκείνων των πολιτών που σας εμπιστεύτηκαν και ελπιδοφόρα χρηματοδότησαν κάτι , που αντί όμως με τον καιρό να το βλέπουν να πλησιάζει , παραδόξως το αισθάνονται να απομακρύνεται , δημιουργώντας τους αυτή η αφύσικη παλινδρόμηση πολλά και εύλογα ερωτηματικά , όπως και είναι φυσικό ,.
Εάν λοιπόν είστε και παραμένετε της άποψης κ. Δήμαρχε  πως η προσπάθεια αυτή πρέπει να συνεχιστεί , τότε βεβαιωθείτε παρακαλώ , πως το φιλότιμο , η σταθερή προσήλωση στην επιτυχία του σκοπού αυτού καθώς και η ευαισθησία των φίλων της ιδέας και της πρωτοβουλίας αυτής , στάθηκαν  ικανά και αρκετά μέχρι τώρα ως απαραίτητα “εργαλεία” ώστε να έχει ήδη συγκεντρωθεί το απαιτούμενο ποσό χρημάτων για την αγορά του Δημοτικού μας Ασθενοφόρου και επομένως αυτό που απομένει είναι η προμήθειά του .
Αν ωστόσο , ήθελαν έστω και τώρα , να καταβάλουν και τα όσα στο παρελθόν είχαν υποσχεθεί και οι διάφοροι σύλλογοι και φορείς της περιοχής ( απ` τις όντως ευμεγέθεις Δημοτικές οικονομικές ενισχύσεις & επιχορηγήσεις που επί τριετία τώρα λαμβάνουν ), όπως και οι Δημοτικοί μας σύμβουλοι στο σύνολό τους (δηλαδή προσφέροντας ένα πολύ μικρό μέρος απ` τις αμοιβές συμμετοχής τους στα Δημοτικά συμβούλια και στις επιτροπές ), το ίδιο και οι αμειβόμενοι Πρόεδροι των τοπικών κοινοτήτων ( έναντι του μηνιάτικού τους ),καθώς επίσης και τα μέλη της περιβόητης εικοσαμελούς “επιτροπής”, που εκτός από τέσσερις μόνο , ουδείς άλλος φιλοτιμήθηκε να βγάλει απ` την τσέπη του και να προσφέρει ελάχιστα έστω ευρώ ή και ένα μόνο ! δικαιολογώντας τουλάχιστον έτσι ηθικά  την συμμετοχή και τη θέση του σ` αυτή την επιτροπή , τότε σας διαβεβαιώ πως με πολύ άνεση η αγορά αυτή θα συνοδευόταν και με έναν ακόμη πιο σύγχρονο και άρτιο εξοπλισμό για το Ασθενοφόρο .
Εάν όμως  πάλι η επιλογή σας κύριε Δήμαρχε , είναι η εγκατάλειψη πλέον του στόχου αυτού, τότε σας καλώ και σας παρακαλώ για μια ακόμη φορά να επιστρέψετε  πάραυτα  τα χρήματα στους δωρητές .
Γιατί φαντάζομαι να αντιλαμβάνεστε , πως υπάρχουν και όρια υπομονής και ανοχής για την ανευθυνότητα , την επιπολαιότητα και την ανωριμότητα  Αρχών  και Επιτροπών !,  πέραν βέβαια της πολύ δύσκολης θέσεως που από καιρού έχουμε περιέλθει εμείς όλοι όσοι μεσολαβήσαμε σε συμπολίτες μας ζητώντας την οικονομική τους υποστήριξη και τώρα πλέον δεν ξέρουμε ούτε τι να τους πούμε ούτε και πως να δικαιολογήσουμε τα αδικαιολόγητα έως και φαιδρά που μας επιφυλάσσατε .
Θέλω να πιστεύω πως συναισθανόμενος κύριε  Δήμαρχε  το μεγάλο έλλειμμα ευθύνης και σοβαρότητας που δυστυχώς  αληθώς διαπιστώνεται στην περίπτωση αυτή ,  θα έχετε  τοποθετηθεί δημόσια και υπεύθυνα για το θέμα αυτό μέχρι το τέλος του μήνα  ή το αργότερα μέχρι το Δαδιώτικο παζάρι.
Θα επιθυμούσαμε επίσης να μας καταστήσετε ενήμερους για την στάση , τη θέση και την τυχόν οικονομική συνεισφορά των διαφόρων Δημοτικών παρατάξεων καθώς και ενός εκάστου δημοτικού συμβούλου και τοπικού Προέδρου , όπως και την αντίστοιχη αρωγή των διαφόρων συλλόγων του Δήμου μας , τόσο των τοπικών όσο όμως και των υπερτοπικών φορέων και συνδέσμων πατριωτών μας , κυρίως της Αθήνας .
Παρακαλώ να μην παραλείψετε  να θέσετε υπόψη της κοινής γνώμης και την τελική ανταπόκριση των μελών τής εν λόγω επιτροπής αγοράς του Ασθενοφόρου στο κάλεσμα για οικονομική συμβολή τους , γιατί πραγματικά θεωρούμε πως η στάση και η συμπεριφορά τους θα είχε ιδιαίτερη αξία , ενδιαφέρον και σημασία  για τους συνδημότες μας . 
Τελειώνοντας κ. Δήμαρχε για σήμερα … γιατί τα ζητήματα είναι πολλά και καυτά και θα παρεμβαίνουμε  πιο συχνά εφ` εξής ) θα ήθελα να σας υπενθυμίσω την υποχρέωση του Δήμου μας  για τη στέγαση των υπηρεσιών του ΙΚΑ στην Αμφίκλεια και η οποία σας επισημαίνω πως εξακολουθεί να εκκρεμεί παρά τις διαβεβαιώσεις σας για τακτοποίηση .
Μετά την παρέλευση σχεδόν διμήνου απ` την ανάληψη της υποχρέωσης διευθέτησης της εκκρεμότητας αυτής , ακόμη δεν έχει προχωρήσει τίποτα πρακτικό με αποτέλεσμα η συγκεκριμένη υπηρεσία να στερείται χώρου λειτουργίας της .
Η υπόθεση είναι γνωστή και η πορεία του θέματος επίσης γνωστή σε όλους μας .Δεν θα επαναλάβω επομένως τώρα εκ νέου πράγματα που έπρεπε να είχαν προληφθεί όπως και εγκαίρως σας συστήσαμε ενημερώνοντάς σας .
Πρόσφατα το Δημοτικό σας συμβούλιο με μεγάλη πλειοψηφία , προέκρινε και αποφάσισε ορισμένα πρακτικά και διαδικαστικά θέματα που εξασφαλίζουν τη στέγαση και την λειτουργία αυτής της υπηρεσίας . Όλες σχεδόν οι παρατάξεις , πχ του κυρίου Καράφλα , του κυρίου Γώγου , η δική σας κλπ , αντιλαμβανόμενες σωστά και θέτοντας επί του προκειμένου το τοπικό και κοινωνικό όφελος υπεράνω μικροπαραταξιακών σκοπιμοτήτων και μεθοδεύσεων , συναποφάσισαν θετικά .
Φαντάζομαι κ. Δήμαρχε , πως , η μοναδική εξαίρεση συνεννόησης και λογικής αντιμετώπισης αυτού του προβλήματος  που παρατηρήθηκε στο ΔΣ και εκδηλώθηκε με άρνηση συναίνεσης εκ μέρους μόνο  της παράταξης Γρίβα , δεν ήταν και η αιτία αυτής της έτσι κι αλλιώς επιλήψιμης ολιγωρίας σας .
Θα ήταν  βέβαια εξόχως αστείο κάτι τέτοιο , εάν παρ` ελπίδα συνέβαινε !
Γιατί εξ όσων εγώ θυμάμαι , η διαρκής στάση της εν λόγω παράταξης , ήταν , είναι και έτσι θα συνεχίσει να είναιαρνητική καθ` όλα και κατά δύναμη εμποδιστική προς πάσα κατεύθυνση και για οποιοδήποτε ζήτημα . Καθότι αυτή η συμπεριφορά υιοθετείται και επιδεικνύεται συνεχώς γιατί εκλαμβάνεται και παρουσιάζεται απ` αυτούς τους ιδίους και ίσως μερικούς ακόμη αυτής της μενταλιτέ , ως επίφαση δικαιολογίας και μοναδική διέξοδος στην γενικότερη περί των δημοτικών μας πραγμάτων  ανυπαρξία τους .
Επομένως πορευτείτε κ. Δήμαρχε με την δύναμη της συναίνεσης που σας εξόπλισε  η υπεύθυνη στάση και η λογική ανταπόκριση των άλλων παρατάξεων Καράφλα και Γώγου  και  αγνοήστε τις αστείες , άσφαιρες και αδικαιολόγητες ανεξήγητες αρνήσεις  του κ. Γρίβα και των συν αυτώ , στις οποίες άλλωστε σας έχουν συνηθίσει .
Φροντίστε όμως παρακαλώ , το πρόβλημα αυτό επιτέλους του γραφείου κοινωνικής ασφάλισης να επιλυθεί αμέσως , απ` τη Δευτέρα κιόλας σημαίνοντας συναγερμό εγερτηρίου στις βαριεστημένες και χαλαρές υπηρεσίες σας καιεπιβάλλοντάς τους την δρομολόγηση των απαραιτήτων διαδικασιών που έχουν ήδη χαρακτηριστικά αργήσει.
Η τελική διευθέτηση της υπόθεσης αυτής είναι ζήτημα  μόνο ολίγων ημερών ! και θέλω να ελπίζω πως ως Δημοτική Αρχή , το χρονικό αυτό περιθώριο δεν θα το υπερβείτε ….
Η ευθύνη της δρομολόγησης των διαδικασιών της λύσης του θέματος αυτού είναι πλέον κυριολεκτικά  δική σαςκυριε Δήμαρχε .
Δική  μας  ευθύνη , είναι να σας θυμίζουμε τις υποχρεώσεις σας όταν τις λησμονείτε και να σας κρίνουμε αυστηρά βέβαια για την ετοιμότητα και το βαθμό ανταπόκρισής σας σ` αυτές .
Μην ξεχνάτε όμως , πως χωρίς δημοτικές υπηρεσίες  με συναίσθηση ευθύνης , επάρκεια και θετική διάθεση συμβολής , όλες οι τυχών αποτυχίες , οι καθυστερήσεις , τα λάθη και η όποια αναποτελεσματικότητα , θα βαρύνουν δικαίως ή αδίκως , εσάς τον ίδιο στην κρίση των πολιτών.
Επίσης μην ξεχνάτε πως όσο ακόμη θα είστε εκεί ,  π ρ ο ΐ σ τ α σ τ ε  υπηρεσιών  και υπαλλήλων και δεν είστε απλά ο φτωχός συγγενής τους . Και αυτό εκτός από εσάς θα πρέπει  να το αναγνωρίζουν αλλά και να το αισθάνονται επαρκώς και συνεχώς κάθε στιγμή και οι υφιστάμενοί σας , που ως γνωστόν τους πληρώνουμε όλοι μας  για να μας ανταποδίδουν φιλότιμα την αμοιβή τους σε έργο κι όχι μόνο για να τους εξασφαλίζουμεφιλανθρώπως τον βιοπορισμό τους .
Έχω την βεβαιότητα  όμως πως αυτό δυστυχώς συμβαίνει …. και θα πρέπει , κυρίως για το καλό του τόπου, η κατάσταση αυτή να αλλάξει με ευθύνη σας έστω και τώρα .
Μην φύγετε κύριε  Ντούρο απ` τον Δήμο στο τέλος της θητείας σας , ως υποτακτικός υπηρεσιών και σχεδόν ως κλητήρας  υπαλλήλων , αδικώντας έτσι τον εαυτόν σας . Αλλά ως Δήμαρχος ευθύνης και  προϊστάμενος κύρους που εμπνέει και απαιτεί τον σεβασμό των εργαζομένων πρωτίστως στον θεσμό αλλά και στο ψωμί που τους δίνουμε όλοι μας . Αν μερικοί εκ των περί ων ο λόγος , δεν το αντιληφθούν αυτό εγκαίρως και εις βάθος αλλάζοντας υπηρεσιακές συνήθειες , τολμήστε να τους δείξετε την έξοδο . Οι μετατάξεις είναι πλέον στην ημερησία διάταξη και άρα επιλογή έχουν κι ας επιλέξουν . Υπάρχουν πολλοί νεότεροι και πολύ ικανότεροι για να τους διαδεχτούν . Οι ίδιοι , με τις ευχές σας , ας βρουν την τύχη τους εκεί που θα τους ανεχτούν ….  Απλά τολμήστε κύριε Δήμαρχε !                                  
            
Ασυμβίβαστα ,  ή  ενοχλητικά  ( πείτε το όπως θέλετε … )
                  ΘΑΝΑΣΗΣ  ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ                           23-8-2013   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου