Τετάρτη, Νοεμβρίου 27, 2013

Δελτίο Τύπου σχετικά με την Διημερίδα «Ιατρική και Εκκλησία: μια σχέση 2.000 ετών»

ΔΗΜΟΣ ΑΜΦΙΚΛΕΙΑΣ-ΕΛΑΤΕΙΑΣ
Δελτίο Τύπου της 27.11.2013

Μετά από πρωτοβουλία του Καθηγητού κ. Γεωργίου Ι. Ανδρούτσου, Διευθυντού του Εργαστηρίου Ιστορίας της Ιατρικής, της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, θα  γίνει, την   30.11.2013 ημέρα Σάββατο από  09:20 έως 21:40 και την 1.12.2013 ημέρα Κυριακή από 10:00  έως  14:40, στο Πολιτιστικό κέντρο Αμφίκλειας,  Διημερίδα με τίτλο «Ιατρική και Εκκλησία: μια σχέση 2.000 ετών».
Η Διημερίδα της οποίας Επίτιμος Πρόεδρος είναι ο κ. κ. Νικόλαος, Μητροπολίτης Φθιώτιδος και Πρόεδρος ο καθηγητής κ. Γεώργιος Ανδρούτσος, τελεί υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος, του Ιδρύματος Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών, του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Της Ιατρικής Σχολής Αθηνών, του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου και του Δήμου Αμφίκλειας-Ελάτειας.
Τη Διημερίδα θα τιμήσουν με την παρουσία τους και θα συμμετάσχουν οι Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. κ. Νικόλαος, ο τ. Πρωθυπουργός κ. Ιωάννης Γρίβας, οι τ. Υπουργοί και καθηγητές της Ιατρικής Σχολής κ. κ. Αθανάσιος Γιαννόπουλος και Παναγιώτης Σκανδαλάκης, ο βουλευτής, τ. Πρύτανης και καθηγητής Εγκληματολογίας κ. Ιωάννης Πανούσης, οι ακαδημαϊκοί, καθηγητές, κ. κ. Γρηγόριος Σκαλκέας, Αντώνιος Κουνάδης και Πάνος Λιγομενίδης, η Αντιπρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας κ. Ευδοξία Γαλανού, ο Επίτιμος Πρόεδρος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους κ. Κωνσταντίνος Μπακάλης, επτά Πρυτάνεις Πανεπιστημίων, έξη Πρόεδροι Ιατρικών Σχολών, ογδόντα καθηγητές Ιατρικής Σχολής, πολλοί ιατροί και λόγιοι και το σύνολο των εν ενεργεία και πρώην αυτοδιοικητικών στελεχών της περιοχής με επικεφαλής τον Δήμαρχο της Αμφίκλειας-Ελάτειας, υφηγητή της Ιατρικής κ. Θεόδωρο Ντούρο .
Η Διημερίδα - η δεύτερη που πραγματοποιείται στην Αμφίκλεια με πρωτοβουλία του καθηγητού κ. Γεωργίου Ανδρούτσου – έχει ως σκοπό την ανάδειξη της επί 2.000 χρόνια στενής και άρρηκτης σχέσεως Εκκλησίας και Ιατρικής που συνέβαλε τα μέγιστα στην πρόοδο της Ιατρικής Επιστήμης.
Παρακαλούνται οι Δημότες μας να τιμήσουν μαζικά με την παρουσία τους την Διημερίδα αυτή. Η είσοδος είναι ελεύθερη

Εκ του Γραφείου τύπου του Δήμου Αμφίκλειας-Ελάτειας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου