Τρίτη, Αυγούστου 19, 2014

Η εκδήλωση της Δαδιώτικης Εστίας στην κεντρική πλατεία Αμφίκλειας (Φωτογραφίες και Βίντεο)

Κάθε χρόνο η εκδήλωση του ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟΥ & ΧΟΡΕΥΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΜΦΙΚΛΕΙΑΣ ¨Η ΔΑΔΙΩΤΙΚΗ ΕΣΤΙΑ,¨ αποτελεί το επιστέγασμα των καλοκαιρινών πολιτιστικών εκδηλώσεων της κωμόπολης, με έντονη απήχηση και στην ευρύτερη περιοχή.
Ειδικά φέτος στις 16.08.2014 η εκδήλωση της ¨ΔΑΔΙΩΤΙΚΗΣ ΕΣΤΙΑΣ,¨ μετά από εμπνευσμένες πρωτοβουλίες κυρίως του προεδρείου, μετεξελίχτηκε θαυμάσια σε ένα μεγάλης διάρκειας ποιοτικό φεστιβάλ παραδοσιακών χορών υπό τους ήχους εξίσου προσεγμένης μουσικής και η όλη εκδήλωση κάτω από την αιγίδα του Δήμου, εκτός του ότι ενθουσίασε το κοινό της κατάμεστης πλατείας, δημιούργησε ουσιαστικά τις προϋποθέσεις αλλά και τις ευθύνες για μια πολύ μεγαλύτερης εμβέλειας ανάλογη εκδήλωση.
Πρέπει να επισημανθούν: Η ανταπόκριση πολλών χορευτικών συλλόγων, η επιμέλεια των διοργανωτών, η κατάρτιση των χοροδιδασκάλων, το μεράκι των ερασιτεχνών χορευτών, όπως επίσης και η προσήλωση όλων στην σωστή παρουσίαση και μεταλαμπάδευση της χορευτικής παράδοσης ολόκληρου του Ελλαδικού χώρου,  χωρίς παραχαράξεις και ¨δήθεν¨.  Η τοπική ερασιτεχνική χορωδεία υπό τον συμπατριώτη μας Αλ. Στιβακτή, ομόρφυνε περισσότερο την βραδιά.  
Για άλλη μια φορά ¨Η ΔΑΔΙΩΤΙΚΗ ΕΣΤΙΑ,¨ εξασφαλίζοντας και τις κατάλληλες συνεργασίες, ζωντάνεψε την παράδοσή μας και έδειξε ότι η υπέροχη αυτή πολιτισμική μας κληρονομιά, δεν αποτελεί απλά και μόνο ένα ακόμα Μουσειακό Έκθεμα.
Δ. Καλπύρης
 Αμφίκλεια

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου