Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 20, 2012

Εγκαίνια 65ου Ενοριακού Πνευματικού Κέντρου - Εορτή Αγίου Ευσταθίου στην Αμφίκλεια 20.9.2012 (φωτο)

Το 65Ο Ενοριακό Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος, εγκαινίασε την Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου στον ενοριακό Ιερό Ναό του Αγίου Ευσταθίου Αμφικλείας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Νικόλαος. Μετά την πανηγυρική Θεία Λειτουργία έκοψαν την καθιερωμένη κορδέλα ο Σεβασμιώτατος, ο Δήμαρχος Αμφικλείας ιατρός κ. Θεόδωρος Ντούρος και ο Εφημέριος του Ναού Αιδεσιμ. π. Χρίστος Καλιακούδας.

Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος εξέφρασε την χαρά του και επαίνεσε τον δραστήριο εφημέριο, ο οποίος με την καλή συνεργασία του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου, της Δημοτικής Αρχής και όλων των ενοριτών κατόρθωσαν μέσα σε δύο χρόνια να αποπερατωθεί το τεράστιο κτίριο, να το εξοπλίσει με τα απαραίτητα και να οργανώσει δανειστική Βιβλιοθήκη για τους φιλαναγνώστες ενορίτες. «Στόχος μας και όραμά μας είναι να μην μείνει ενορία στη Φθιώτιδα χωρίς Πνευματικό Κέντρο» είπε ο Σεβασμιώτατος συγκινημένος στους πολυπληθείς εορταστές και ετόνισε ιδιαίτερα, ότι «αλλάζουν οι καιροί και οι ενορίες δεν πρέπει να μένουν μόνο στο αγιαστικό – λατρευτικό έργο. Πρέπει να οργανωθεί η φιλανθρωπία και να υπάρξει τόπος για πολιτιστικές δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους».
Εις το τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος, απένειμε το οφίκιο του Οικονόμου εις τον π. Χρίστο ως πνευματική αμοιβή και αναγνώριση της προσφοράς του.
Ο Εφημέριος π. Χρίστος, ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο για την παρουσία του και την όλη συμπαράσταση του εις το έργο, για την προσφορά 100 βιβλίων από την προσωπική του Βιβλιοθήκη και για την τιμητική διάκριση.
Στην εορτή του Αγίου Ευσταθίου συμμετείχαν όλοι οι Εφημέριοι της Αρχιερατικής Περιφέρειας Αμφικλείας, ο Ιεροκήρυξ Αρχιμ. Δημήτριος Ζελιαναίος, ο εξ Αθηνών εφημέριος Νέας Σμύρνης π. Αθανάσιος Καλογήρου, και η Ηγουμένη της Ιεράς Μονής Δαδίου Μοναχή Νεκταρία, έψαλλε δε  χορωδία νέων προς μεγάλη ικανοποίηση και ευχαρίστηση των πιστών. Από πλευράς επισήμων συμμετείχαν ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Θωμάς Στάικος, ο Δήμαρχος Αμφίκλειας – Ελάτειας κ. Θεόδωρος Ντούρος, οι πρώην Δήμαρχοι των Δήμων Αμφίκλειας και Τιθορέας, ο Στρατιωτικός Διοικητής της Μονάδος του Μοδίου με συνοδεία, και οι Διευθυντές των Γυμνασίων και Λυκείων Αμφικλείας με τους μαθητές τους.
Μετά τα εγκαίνια, που έγιναν σε κλίμα χαράς και ενθουσιασμού παρετέθει δεξίωση στην οποία παρευρέθησαν όλοι οι εορταστές.
Πριν αναχωρήσει ο Σεβασμιώτατος είδε ιδιαιτέρως στο γραφείο του Ναού τους παρευρεθέντες ιερείς, συνομίλησε μαζί τους για διάφορα ποιμαντικά θέματα και έδωσε κατευθύνσεις για την εξυπηρέτηση των δοκιμαζόμενων από την οικονομική κρίση αδελφούς μας, ώστε όλους αδιακρίτως να αγκαλιάσει η στοργή και η αγάπη της Μητρός Εκκλησίας.
ΕΚ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ

Ακολουθεί πλούσιο φωτογραφικό υλικό απ'τη σημερινή ημέρα : 

































Πηγή : http://www.imfth.gr/

1 σχόλιο:

  1. xronia polla se olous
    na voitha panta o agios efstathios
    olous k osous eidika ton yperetoun
    mporei na min eixame auti ti xara simera na parevrethoume sti xari tou logo apousias mas ektos eurwphs alla floga sti kardia mas k i agapi mas gia ton agio einai toso megali san na
    giortazame k emeis ekei konta!!!
    xronia kala k eulogimena se olous!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή