Κυριακή, Δεκεμβρίου 09, 2012

“ ΠΕΡΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΟΥ ”

Λένε πολλοί κ. Δήμαρχε πως τα Μουσεία δεν αποτελούν, παρά μια οργανωμένη προσπάθεια διατήρησης της συλλογικής μνήμης. Όμως και η εντελώς ατομική μνήμη, πριν κατηγοριοποιηθεί στα “Μουσειολογικά  ενδιαφέροντα” καλό θα ήταν να κάνει πρώτα κατά το δυνατόν καλύτερα  τη δουλειά της αποβαίνοντας χρήσιμη και επωφελής .   
Λέω για παράδειγμα , πως αν κάποιος εκ των αιρετών έριχνε κατά καιρούς και καμιά ματιά στην Αρχική σελίδα του ηλεκτρονικού ενημερωτικού ιστοχώρου του Δήμου μας , θα διαπίστωνε πως φάτσα - κάρτα βρίσκεται τώρα  ακόμη ανηρτημένη η ανακοίνωση για την αγορά  Δημοτικού Ασθενοφόρου .

Όχι λοιπόν εκ του μουσείου της μνήμης  αλλά απ` την ζωντανή και υπάρχουσα αυτή ανακοίνωση, η οποία  βρίσκεται  εκεί απ` τις 12-8-2011 δηλαδή προ 17 περίπου μηνών !! διαπιστώνει κανείς (έστω και χωρίς καλή μνήμη) την φιλόδοξη εκείνη πρωτοβουλία που ανέλαβε τότε ο Δήμος και η συσταθείσα επιτροπή αγοράς του Ασθενοφόρου.
Την προσπάθεια αυτή λοιπόν μέσω της δημόσιας εκείνης ανακοίνωσης–πρόσκλησης , εκαλείτο η τοπική κοινωνία να την ενισχύσει, έστω με ένα ελάχιστο ποσό , που θα μπορούσε κανείς να το καταθέσει σε δυο τραπεζικούς λογαριασμούς που ανοίχτηκαν ακριβώς γι` αυτό τον σκοπό.
Δίνονταν συγχρόνως και σαφείς διαβεβαιώσεις πως χάριν της απολύτου διαφάνειας , πρώτον : η επιτροπή αγοράς  θα έστελνε  σε κάθε καταθέτη –δωρητή ευχαριστήρια επιστολή που να επιβεβαιώνεται έτσι το όνομα και το ποσό της συμμετοχής του και δεύτερον : ανά τακτά χρονικά διαστήματα θα δημοσιοποιούσε  τα ονόματα εκείνων των συμπολιτών μας που εκτιμώντας αυτή την ενέργεια ως χρήσιμη, σοβαρή και άξια υποστηρίξεως , θα την ενίσχυαν οικονομικά σύμφωνα με τις δυνατότητές τους. Γινόταν επίσης σαφές , πως η συμμετοχή και η ευαισθητοποίηση,  έναντι της συνήθους μαζικής αδιαφορίας  θα ήταν το κυρίως ζητούμενο ως κρίσιμο μέγεθος καθώς και αυτό που πραγματικά θα είχε την μεγαλύτερη σημασία στην υπόθεση αυτή κι όχι τόσο το χρηματικό ποσό της συμμετοχής του καθενός.
Από εκείνο το χρονικό σημείο Ιούνιος 2011 έως και το Νοέμβριο του 2011 ( πέρυσι δηλ. και σε διάστημα σχετικά πολύ σύντομο ), με την ενθουσιώδη πράγματι βοήθεια κάποιων ευαίσθητων συμπολιτών μας , συγκεντρώθηκαν περίπου τα μισά και περισσότερα απ` τα χρήματα που απαιτούσε  η υλοποίηση αυτού του υψηλού και φιλόδοξου στόχου .
Έκτοτε όμως η ορμή της προσπάθειας αυτής ανεκόπη, αφού απογοητευμένοι πλέον και οι λιγοστοί εκείνοι πολίτες που κρατούσαν ακόμη ως τότε με δική τους και μόνο πρωτοβουλία ζωντανή την ελπίδα και την προσπάθεια  για την κατάκτηση αυτού του στόχου , μάταια ανέμεναν την δραστηριοποίηση και βοήθεια όλων αυτών των “αρμοδίων” και την ελάχιστη έστω ανταπόκρισή τους έναντι της ευθύνης που ανέλαβαν .
Είναι βέβαια γεγονός ότι οι ιστορίες , ακόμη και εκείνες οι πιο μικρές και τοπικού βεληνεκούς και ενδιαφέροντος, γράφονται τελικά σχεδόν πάντοτε από λίγους ( απ` τις παρέες που λέει κι ο ποιητής ) και έτσι φαίνεται να συμβαίνει και τούτη τη φορά .         
Θα ενθυμήστε κ. Δήμαρχε, πως όταν προγραμματίστηκε να γίνει αυτό το βήμα , κάποιοι προφανώς προμηθείς τότε, προειδοποίησαν για την πιθανότερη “υποδοχή” της ιδέας αυτής απ` τους “πολλούς” , που συνήθως απαιτούν να παίρνουν μονάχα  παρά οι ίδιοι να προσφέρουν κατ` ελάχιστο. Αυτό άλλωστε αποτελεί την προσφιλή  και συνήθη πρακτική των περισσοτέρων και απαντάται παλαιόθεν . Οι λίγοι κάνουν πάντοτε τη διαφορά .
Δεν χρειάζονταν οι πολλοί “απρόθυμοι” παρά λίγοι μόνο, 200 περίπου, φιλότιμοι , γενναιόδωροι και αποφασισμένοι συμπολίτες μας για να προσφέρουν από 100 ευρω κατά μέσο όρο ο καθένας τους και το ποσό θα είχε ήδη συγκεντρωθεί.
Νομίζω σχετικά εύκολα θα βρίσκαμε ανάμεσα στις 15-20.000 συνδημοτών μας (ντόπιους και της διασποράς ) τους 200 ους αυτούς πρόθυμους  που θα έκαναν τη διαφορά και το όραμα πράξη, αρκεί σοβαρά να το επιδιώκαμε .
Δυστυχώς όμως και εδώ για μια ακόμη φορά , η διαφορετική και προφανώς ( εκ του αποτελέσματος ) ανεπαρκής και λανθασμένη προσέγγιση του θέματος εκ μέρους των αρμοδίων & υπευθύνων και η εμφανής αδρανειά τους έφερε τα αποτελέσματα που περιγράφω .
Υπερβολική δηλαδή καθυστέρηση σε βαθμό παρεξηγήσεως. Έλλειψη εγρήγορσης και πρωτοβουλιών . Αθέτηση των υπεσχημένων. Αδυναμία υποτυπώδους οργάνωσης της προσπάθειας για ευαισθητοποίηση και διευρυμένη συμμετοχή όχι τόσο σε χρήμα όσο σε αριθμό δημοτών. Αλλά και παντελής έλλειψη ενεργειών αφύπνισης και οργανωμένης πληροφόρησης των συμπολιτών μας για την ευόδωση ενός φιλόδοξου και με  ανθρωπιστική διάσταση στόχου .
Το μεγάλο κέρδος απ` αυτή την μικρή προσπάθεια κ . Δήμαρχε , θα ήταν ακριβώς αυτή η όσο το δυνατόν ευρύτερη και συνειδητή συμμετοχή συμπολιτών μας  στο κοινό αυτό δημοτικό μας εγχείρημα για τον καλύτερο εξοπλισμό και την θωράκιση των τοπικών υπηρεσιών υγείας μας . Και θα είχε οπωσδήποτε ιδιαίτερο νόημα και εξαιρετική αξία, αν όχι η καθολική,  τουλάχιστον η πλειοψηφική συμμετοχή των δημοτών .
Αυτό ακριβώς όμως κ. Δήμαρχε, κάποιοι έπρεπε να το εμπνεύσουν. Να το μεταλαμπαδεύσουν . Να επιδιώξουν να πείσουν  αφού βεβαίως και οι ίδιοι θα είχαν πεισθεί πρώτοι απ` όλους για την ωφελιμότητα της προσπάθεια που ανελάμβαναν .      
Γνωρίζοντας λίγο ως πολύ ( λόγω ενεργητικής ενασχόλησης ), τα ονόματα των περισσοτέρων εξ εκείνων των “ηρωικών πρωτόκλητων” συμπολιτών μας που εκτός της ηθικής συμπαράστασης κατέβαλαν σύμφωνα με τις δυνατότητές τους ο καθένας και τον οβολόν του, αλλά κι όλων των άλλων που ακολούθησαν στη συνέχεια , παρατηρώ πως ανάμεσά τους ΔΕΝ βρίσκονται δυστυχώς  τα είκοσι και πλέον μέλη της επιτροπής αγοράς που συνεστήθη , παρά μόνο δυο-τρεις ! (δηλαδή εσείς ο ίδιος κ. Δήμαρχε, ο κ. Ανδρέας Ζιάκος και η Αντιπρόεδρος της επιτροπής κ. Πολυζώη – Σκλαβούνου Γιάννα ),
Επίσης απ` τους άλλους αιρετούς μας ΔΕΝ βλέπω παρά ελάχιστους και μάλιστα της συμπολίτευσης και κανέναν  εκ των λοιπών δημοτικών παρατάξεων . Το ίδιο ακριβώς παρατηρώ και για τους Προέδρους των Δημοτικών και Τοπικών κοινοτήτων. Νομίζω ένας ή δυο όλοι κι όλοι ! Ο κ. Γιώργος Ποζιός της Αμφίκλειας και ίσως αν θυμάμαι καλά ο κ. Βασίλης Αποστολόπουλος πρόεδρος Παλαιοχωρίου  
Για τους λοιπούς Δημοτικούς συμβούλους όπως και τους κοινοτικούς, ούτε λόγος βέβαια. Ούτε ένας !!
Πρώην Δήμαρχοι , Αντιδήμαρχοι , Πρόεδροι ΔΣ  κλπ , που ενθυλάκωναν εκείνες τις τεράστιες διπλοτριπλοαμοιβές του παρελθόντος, ούτε λέπι !!  Πλην και προς τιμή του ο κ . Δημήτριος  Παπαγεωργίου  πρώην Δημάρχος  Ελάτειας .
Δεν ξέρω αν έστω τα 3 ευρω πχ που προτείνονται στην ανακοίνωση, είναι ένα ποσό δυσβάσταχτο και ούτως ειπείν μυθικό για κάποιους, αλλά θέλω να πιστεύω πως όλοι αυτοί οι άνθρωποι που ΔΕΝ βλέπω να συνεισέφεραν κάτι , μάλλον θα ξεχάστηκαν ως προς την ηθική υποχρέωση συμμετοχής τους ή δεν το πληροφορήθηκαν κι όχι ότι ενσυνείδητα απείχαν γιατί θεώρησαν, σοβαρά τώρα, ότι κινδυνεύουν να περιπέσουν “εις  πτωχείαν” ένεκα μιας τέτοιας μικρής δωρεάς και οικονομικής συμβολής !! ή ότι εγωιστικά πιστεύουν πως μπορεί να αποδειχθούν υγειονομικά αυτάρκης και άτρωτοι … εις τον αιώνα .
Έτσι λοιπόν θα επαναλάμβανα κι εγώ ότι λέει κι ο θυμόσοφος Λαός  μας για τους παντός τύπου Δημόσιους- ή εν δυνάμει- άνδρες και γυναίκες , πως καλά βεβαίως είναι τα μεταξωτά αλλά προφανώς απαιτούν και κάποιες άλλες  προϋποθέσεις.
    Οι Ιερείς και τα ενοριακά συμβούλια των ναών του Δήμου μας,  απόντες  απ` αυτό το προσκλητήριο  εκτός του πατρός Καλλιακούδα  Χρήστου εφημέριου του ιερού Ναού Αγίου Ευσταθίου Αμφίκλειας . Άλλοι συμπατριώτες μας εκπρόσωποι της επιστημονικής κοινότητας : Πανεπιστημιακοί , μηχανικοί , οικονομολόγοι, δικηγόροι,  συμβολαιογράφοι κλπ  ;;  Ουδείς πλην των Δαδιωτών : κυρίας Νίτσας  Σταθαρά -Στρατή συμβολαιογράφου Αθηνών, του Πανεπιστημιακού κ. Δημήτρη  Σταμοβλάση, και ( αν δεν κάνω λάθος και θυμάμαι σωστά ) των πολιτικών μηχανικών κ.κ. Παππά  Γιώργου και Ευθυμίου Δημήτρη.
Απ` τους ασχολούμενους με επαγγέλματα πέριξ της υγείας , επίσης διαπιστώνω πως “λάμπουν” δια της απουσίας τους σχεδόν οι πάντες  πλην της νέας Φαρμακοποιού της Αμφίκλειας κυρίας  Ασημίνας  Παπακούσουλα .  Λοιποί Φαρμακοποιοί, Γιατροί, Οδοντίατροι,  Νοσηλευτές , Νοσοκόμοι , Φυσιοθεραπευτές της περιοχής , ιδιώτες επαγγελματίες των παραπάνω κλάδων καθώς και νέοι αναλόγου κατευθύνσεως επιστήμονες , όλοι άφαντοι !!
Οι εργαζόμενοι στο Δήμο, έστω για τα προσχήματα μιας και πρόκειται για Δημοτική πρωτοβουλία , μπας και τους είδατε !! πλην του παντού και πάντοτε παρόντος κ. Λουκά  Μιχαήλ, - του εποχιακά απασχολούμενου στο Δήμο κ. Φίλιππα  Ρέππα προς τιμή του - και του μετακλητού επιστημονικού συνεργάτη του Δημάρχου κ. Δημήτρη Τσοπανούδη.
Από εργαζόμενους στο Κέντρο Υγείας και τα Περιφερειακά ιατρείαίχνος !
Σύλλογοι γονέων – κηδεμόνων , σχολικές κοινότητες κλπ , τίποτα !  Εκδρομές όμως των παιδιών στην Ισπανία τη μιά , στην Ιταλία την άλλη κλπ, μεσούσης μάλιστα της οικονομικής κρίσεως , μαθαίνω πως καλά κρατούν !!
Καμιά σαρανταριά και βαλε σύλλογοι της περιοχής που απολαμβάνουν πέρυσι και φέτος  παχυλότατες Δημοτικές επιχορηγήσεις ( κακώς βέβαια ) ύψους 70.000 ευρω !! περίπου κατ` έτος ( χρηματοδοτήσεις σε ύψος μοναδικές σ` ολόκληρη την Περιφέρεια Στερεάς ) και που όλοι τους εν τω μεταξύ συμφώνησαν να βοηθήσουν την προσπάθεια εκ των καταβαλλομένων αυτών ποσών, ούτε ευρώ !!  Πλην και προς τιμή τους : ο σύλλογος  Κουμπουριανών Αμφίκλειας , ο “Διόνυσος” Αμφίκλειας και ο σύλλογος Γυναικών επίσης Αμφίκλειας με μια πρώτη δόση. Τα ΚΑΠΗ ;;  Το μικρό έστω ενδιαφέρον και η ελάχιστη συμβολή του “Βοήθεια στο Σπίτι” ;;  Οι διάφοροι άλλοι συμπαθείς επαγγελματικοί κλάδοι , ομάδες & τάξεις , χοντροεπιδοτούμενοι  & ενισχυόμενοι παντοιοτρόπως με χιλιάδες ευρώ απολαμβάνοντας ακόμα και τώρα των προνομιών τους και ουχί λιμοκτονούντες ή καθημαγμένοι ;;  Που είναι όλοι αυτοί ;;
Μήπως θα μου πείτε , είμαι τελικά απαιτητικός ?  Νομίζω πως καθόλου μάλιστα . Λόγω ηλικίας πλέον και επομένως εμπειρίας  ΔΕΝ περιμένω και πολλά .
Γιαυτό θεωρώ πως τα πράγματα κ. Δήμαρχε, θα πρέπει να μπουν σε σειρά και εξ αρχής , αξιοποιώντας το ενδιαφέρον και την καλή διάθεση όσων πράγματι θέλουν και ξέρουν να προσφέρουν όπως το κάνουν άλλωστε με κάθε ευκαιρία .
       Αν όμως παρ` ελπίδα αλλάξατε γνώμη ως προς την αγορά του Ασθενοφόρου , τότε άμεσα θα πρέπει να ξεκαθαρίσετε τη θέση σας και να επιστρέψετε  τα χρήματα πίσω στους δωρητές.  Συνοδευοντάς τα , με τις δικές σας τουλάχιστον προσωπικές ευχαριστίες  αλλά και τη συγγνώμη σας , σ` όλους εκείνους που αφού πίστεψαν στην άξια της ιδέας αυτής και είχαν την ευαρέσκεια να την υπηρετήσουν εμπράκτως  με την οικονομική τους συμβολή αλλά και την ένθερμη ηθική υποστήριξή τους, βλέπουν τώρα να εγκαταλείπεται σχεδόν στα μισά του δρόμου.
Αν πάλι στην “παραζάλη” της εποχής και στην αδράνεια των υπολοίπων προσώπων των επιφορτισμένων με αυτή την ευθύνη, οφείλεται αυτή η αδικαιολόγητα μεγάλη χρονική καθυστέρηση , τότε σας διαβεβαιώ κ . Δήμαρχε πως τα πράγματα είναι απλά  και αναστρέψιμα . Μια  μικρής μόνο διάρκειας νέα δυναμική ώθηση για την τελική επιτυχή ολοκλήρωση της προσπάθειας χρειάζεται . Τα μισά και παραπάνω χρήματα που απαιτούνται, ήδη συγκεντρώθηκαν σε ελάχιστο μάλιστα χρόνο.
Με τη συμβολή κυρίως συμπολιτών μας που διαμένουν στην Αθήνα και αλλού.
Αλλά και αρκετών οικογενειών που τίμησαν τη μνήμη των προσφιλών τους  προσφέροντας ως μνημόσυνο την πολύ σημαντική οικονομική βοήθειά τους στο σκοπό αυτό. Καθώς και άλλων δεκάδων συνδημοτών μας  με ευαισθησίες, έγνοια για τον τόπο, ενεργούς και συμμετοχικούς , πρόθυμους , ανοιχτούς και επιρρεπείς συνήθως σε πρωτοβουλίες προσφοράς και αλληλεγγύης . Που θέλουν οι προσφορές τους  πραγματικά να πιάνουν τόπο,  για τους συνανθρώπους τους , για τους πατριώτες τους , για τον τόπο τους .
Υπήρξαν ήδη κ. Δήμαρχε αυτοί, που αντί και για τα τρία 3 ευρω ακόμη που διστάζουν κάποιοι να καταβάλουν, συνεισέφεραν εκείνοι 300 και 400 ευρω.
Υπήρξαν εκείνοι που αντί για τα πέντε 5 ή και τα 10 ευρω, πρόσφεραν 700 και 800 .
Έχω όμως την εντύπωση πως πολλοί άλλοι συμπατριώτες μας ακόμη και τώρα αγνοούν αυτή την πρωτοβουλία κι άλλοι τόσοι προβληματίζονται ακούγοντας διάφορες αντίθετες απόψεις και μη έχοντας την πραγματική-αληθινή  εκδοχή και ενημέρωση διστάζουν .
Άρα λείπει η ενημέρωση, πλατιά και συγκεκριμένη,  γιατί αυτή όντως δεν υπήρξε δυστυχώς ποτέ . Επομένως  μια νέα συντονισμένη και οργανωμένη τελική προσπάθεια πληροφόρησης επιβάλλεται, παράλληλα με την αξιοποίηση και των άλλων δυνατοτήτων που σας έχουν έγκαιρα και λεπτομερώς προταθεί .
Είναι υπόθεση λίγων εικοσιτετραώρων η επιτυχημένη ολοκλήρωση της προσπάθειας αυτής. Όπως σας το λέω.  Λίγων εικοσιτετραώρων !  Να είστε βέβαιος κ. Δήμαρχε για την ανταπόκριση των συμπολιτών μας σ` αυτό το κάλεσμα. Γιατί πραγματικά δεν πιστεύω πως έχασαν οι πάντες , προς Θεού, την ανθρωπιά και την ευαισθησία  τους  έστω και σ` αυτούς τους καταθλιπτικούς καιρούς που ζούμε, της ανείπωτης ατομικότητας , της ιδιοτέλειας και της απαξίωσης των πάντων .
Κλείνοντας επισημαίνω, πως τουλάχιστον οι συμμετέχοντες στην επιτροπή αγοράς  από κοινού με τους υπόλοιπους αιρετούς μας , θα πρέπει πρώτον : να βάλλουν το χέρι στην τσέπη έστω και τώρα αφού ήδη έχουν αργήσει χαρακτηριστικά !, γιατί είναι κάτι που το οφείλουν.
Δεύτερον : ( εν όψει μάλιστα και καταργήσεώς τους απ` τις αρχές του νέου χρόνου) , ένα μέρος των σημερινών αμοιβών των συμβούλων για την συμμετοχή τους  στις συνεδριάσεις των διαφόρων θεσμικών οργάνων - Δ.Σ , Δημοτικές επιτροπές κλπ -, να καταβληθούν υπέρ της αγοράς του Ασθενοφόρου όπως ακριβώς και είχε συμφωνηθεί μεταξύ σας κύριοι από πέρυσι χωρίς όμως και να εφαρμοστεί ποτέ !!
Τρίτον : να αποσταλεί άμεσα στους δωρητές η γραπτή επιβεβαίωση παραλαβής των χρημάτων τους  και φυσικά τα οφειλόμενα ευχαριστήρια .
Τέταρτον : Να δημοσιευθούν τα ονόματα  των δωρητών γιατί αυτό επιβάλλεται εξ όσων υποσχεθήκατε  και επιτάσσει η αρχή της διαφάνειας  αλλά και η αναγνώριση της ενεργού συμμετοχής και προσφοράς τους , σε αντιδιαστολή με την αδιαφορία των πολλών .
Πέμπτον : να καταβληθεί προσπάθεια  ώστε οι συνδημότες των ενοτήτων  Τιθορέας και Ελάτειας, μη εξαιρουμένων και όλων των αυτοδιοικητικών εκπροσώπων τους , να αντιληφθούν πως η αγορά του Δημοτικού Ασθενοφόρου είναι και δική τους υπόθεση κι όχι αποκλειστικά και μόνο των πολιτών και φορέων της Αμφίκλειας και των κοινοτήτων της . Έως τώρα τουλάχιστον προκύπτει πως μόνο δυο – τρεις άνθρωποι απ` τις εν λόγω Ενότητες ανταποκρίθηκαν θετικά στο κάλεσμα αυτό.
Φαντάζομαι πως οι εκεί Δημοτικές παρατάξεις και οι εκπρόσωποί τους , ΔΕΝ έχουν κάποιο λόγο για να ΜΗΝ  θέλουν να συμβάλουν στην αλλαγή αυτής της , κατά κάποιο τρόπο, παρεξηγήσιμης συμπεριφοράς . 
 Έκτον : να ζητηθεί η οικονομική συμβολή και των εθνικοτοπικών συλλόγων της Αθήνας και θεωρώ πως θα παρασχεθεί αναντίρρητα, αφού οι εν λόγω σύλλογοι πολλές φορές και παντοιοτρόπως εκδηλώνουν τα πατριωτικά τους αισθήματα . Θυμάμαι για παράδειγμα στο παρελθόν πως παρεσχέθη απ` τον σύλλογο Δαδιωτών ικανότατη οικονομική βοήθεια για την αγορά Δημοτικής νεκροφόρας.
Φαντάζομαι πως η απόκτηση τώρα του Δημοτικού Ασθενοφόρου θα θεωρείται απ` όλους απείρως χρησιμότερη, μιας και συμβάλει να μεταφέρονται οι άνθρωποι τουλάχιστον πρώτα στα Νοσοκομεία  για θεραπεία, πριν - Θεός φυλάξει - οδηγηθούν με νεκροφόρες στα Νεκροταφεία.
Και για να μην αδικούμε κανέναν , αναφέρω εδώ, πως ο Σύλλογος Παλαιοχωριτών της Αθήνας εκδήλωσε ήδη το ενδιαφέρον και τη συμπαράταξή του .     
         Πάντως κ. Δήμαρχε, εάν και εφ` όσον κατά το επόμενο χρονικό διάστημα και μέχρι τέλους του έτους άντε το πολύ στις αρχές του καινούργιου που θα συμπληρώνεται και με το παραπάνω μάλιστα ενάμιση χρόνος απ` την χρονική αφετηρία της προσπάθειας,   τίποτε απ` όλα αυτά δεν υλοποιήσετε , θα σας παρακαλούσα πολύ όπως κι όλους εσάς τους υπολοίπους της επιτροπής , να επιστρέψετε πάραυτα τα χρήματα στους δικαιούχους. 
Διευκολύνοντας έτσι και κάποιους από εμάς που βρισκόμαστε εδώ και αρκετό καιρό στην πολύ δύσκολη θέση, εντρεπόμενοι πλέον, να μην μπορούμε να  εξηγήσουμε και να δικαιολογήσουμε πειστικά και επαρκώς σε όλους αυτούς που προσπαθήσαμε  να εμπνεύσουμε και να εξασφαλίσουμε - παράλληλα με τη δική μας βέβαια - και την ιδική τους έμπρακτη συμμετοχή (και προς τιμή τους ανταποκρίθηκαν όλοι τους αμέσως και γενναιόδωρα ) την παρατεταμένη κι αδικαιολόγητη αυτή καθυστέρηση, σιγή και αδράνεια
Θεωρώ πως δεν θα χρειαστεί να επανέλθω στο θέμα , ελπίζοντας στην αφύπνιση και κινητοποίηση των αρμοδίων που ορίσατε κ. Δήμαρχε .  Αν υπολείπονται  ή αδυνατούν να αντεπεξέλθουν των ελαχίστων άλλωστε καθηκόντων και υποχρεώσεών τους , ας παραχωρήσουν τη θέση τους σε ενεργητικότερους εκπροσώπους .
Γιατί από τέτοιους έχουμε τώρα ανάγκη…. Οι πολλοί και αδρανείς ή και ακατάλληλοι για τέτοιου είδους εγχειρήματα , περισσεύουν  όπως πάντα άλλωστε ,  μιας και εν προκειμένω οι διακοσμητικοί λόγοι συμμετοχής τους  εμφανώς  εκλείπουν.
       ΥΓ:  Ιδιαίτερες ευχαριστίες οφείλονται και στον “άτυχο” λόγω εκλογικού συστήματος τέως Βουλευτή του Νομού μας και πρώτο σε σταυρούς προτίμησης κ. Νίκο Τσώνη, που ενίσχυσε αυτή την προσπάθεια γενναιόδωρα τόσο οικονομικά όσο και ηθικά, ως γιατρός, ως πολιτικός και ως ευαίσθητος άνθρωπος , καθώς επίσης και τον φίλο της περιοχής μας  Αντιπεριφερειάρχη Στερεάς κ. Νίκο Μπέτσιο  για την υλική και θερμή συμπαράστασή του . Υπενθυμίζω βέβαια και την ανάλογη  τότε συμπεριφορά του πρώην Υπουργού Υγείας  κ. Ανδρέα  Λοβέρδου.

                                Φιλικά … ίσως όμως και ενοχλητικά για κάποιους

                                           Θανάσης  Παπακωνσταντίνου       

1 σχόλιο:

  1. Κύριε Παπακωνσταντίνου,
    Με καθυστέρηση πληροφορούμαι (κι απ' όσο καταλαβαίνω ίσως και ανεπανόρθωτα αργά) την πρωτοβουλία του Δήμου για την αγορά Δημοτικού ασθενοφόρου, και ανταποκρίνομαι άμεσα.
    Το μοναδικό σχόλιο που έχω να κάνω, γιατί είστε καταπέλτης, και δεν χρειάζεται να υπερθεματίσω, είναι ότι η κρίση που περνά η χώρα μας, εδράζεται σε αυτές τις νοοτροπίες που περιγράφετε ως άνω, και η οικονομική ανάσχεση που βιώνουμε, είναι μονάχα το σύμπτωμα.
    Ελπίζοντας, ότι έστω και αργά, έστω και τώρα, κάποιοι, ιδίως οι νεότεροι ανάμεσά μας, θα αφουγκραστούμε το τελευταίο καμπανάκι, και θα αποφασίσουμε να κάνουμε την υπέρβαση, προς την δυναμική συνευθύνη, αντί για την μίζερη απαξίωση του ίδιου του μέλλοντός μας, εύχομαι, η επιστολή σας να δημιουργήσει την κινητικότητα που απαιτείται, ώστε να συγκεντρωθούν τα χρήματα και να μην επιστραφεί η ελπίδα του τόπου, στους αποστολείς, ελλείψει υπευθυνότητας και αξιοπρέπειας!
    Με εκτίμηση, και αγωνία για τον τόπο,
    Κυριακή Δεληγιώργη
    Παραδοσιακό κατάλυμα "Κυριακή"

    ΑπάντησηΔιαγραφή