Πέμπτη, Οκτωβρίου 17, 2013

ΠΡΟΤΥΠΟ ΥΠΕΡΟΧΗΣ ΚΑΙ ΥΠΕΡΒΑΣΗΣ ΑΝΤΑΝΑΚΛΑ Ο ΔΗΜΟΣ ΑΜΦΙΚΛΕΙΑΣ- ΕΛΑΤΕΙΑΣ ΩΣ ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΗ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΑΞΙΑΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ

Το «ταξίδι προς την περιπέτεια των επόμενων δημάρχων» – για να αποφεύγουμε λέξεις όπως «κρίση» ή «αβεβαιότητα» – απαιτεί συνεχή ενέργεια. Ακόμα και το κυνήγι της γνώσης είναι, από μόνο του, κοπιώδες και απαιτητικό.


Άνθρωποι  οι οποίοι δεν είναι σε θέση να παράγουν συνεχή ενέργεια και να την διαχειρίζονται σωστά, δεν θα είναι σε θέση να οδηγήσουν – αλλά ούτε να ακολουθήσουν μια δύσκολη αποστολή.


Ένα κοινό χαρακτηριστικό εκείνων των ανθρώπων που αντιδρούν αποτελεσματικά σε ένα περιβάλλον αβεβαιότητας και ανασφάλειας είναι ότι έχουν μια
αδιάκοπη ροή ενέργειας που τους διαφοροποιεί από τους υπόλοιπους.


Οι πιο επιτυχημένοι  δήμαρχοι δήμων , διευθύνοντες σύμβουλοι και πρόεδροι μεγάλων επιχειρήσεων είναι εκείνοι που γνωρίζουν πότε θα εργαστούν.

Ο Michael Eisner της Disney είχε δεσμευτεί ότι θέλει να βλέπει τα παιδιά του περισσότερες ώρες και αρνιόταν κατηγορηματικά να εργάζεται  μέχρι αργά το απόγευμα.
  
Ο Steven Spielberg όταν αποφάσισε να συνεργαστεί με τον David Geffer και τον Jeffrey Katzenberg για να δημιουργήσουν την DREAMWORKS SKG,  δέχτηκε να προχωρήσει στην υπογραφή της συμφωνίας με την προϋπόθεση ότι θα έπρεπε να είχε όλα τα απογεύματα του ελεύθερα για να βλέπει την οικογένεια του.
 
Όλοι αυτοί οι άνθρωποι έχουν έναν τρομακτικό όγκο υποχρεώσεων. Όμως βρίσκουν χρόνο για τις προσωπικές τους ασχολίες, τη διασκέδαση τους, την οικογένεια τους. Πώς το κάνουν;  Η Stefanie Winstor, ειδική σύμβουλος  σε θέματα ανάπτυξης ανθρώπινου δυναμικού, έχει την απάντηση.

Οι συγκεκριμένοι άνθρωποι και πολλοί άλλοι αναπτύσσουν τεχνικές οι οποίες απλοποιούν τις ζωές τους και κάνουν την εργασία τους πολύ πιο αποδοτική. Ένα από τα μυστικά τους είναι ότι εκμεταλλεύονται τις καλύτερες ώρες τις μέρας, δηλαδή εκείνες που η ενέργεια τους είναι στα υψηλότερα επίπεδα, προκειμένου να ασχοληθούν με τις σημαντικότερες εργασίες τους.
  
Με αυτόν τον τρόπο πολλαπλασιάζουν τον χρόνο τους με την ελάχιστη προσπάθεια. Επειδή εργάζονται με την μέγιστη ενέργεια και απόδοση, έχουν την δυνατότητα συγκέντρωσης, ανάλυσης και επεξεργασίας ενός πολύ μεγαλύτερου όγκου πληροφοριών σε σχέση με άλλους ανθρώπους.
  
Όσο δυσκολότερη και απαιτητικότερη είναι η δουλεία τους τόσο περισσότερο ισχυροποιούνται. Όταν κάποιοι άλλοι σταματούν λόγω κούρασης και απογοήτευσης, αυτοί συνεχίζουν με αμείωτη ένταση.
   
Πολλοί μπορεί να φαντάζονται ότι οι άνθρωποι αυτοί εργάζονται ατελείωτες ώρες και για αυτόν τον λόγο είναι τόσο αποτελεσματικοί. Αυτό δεν έχει καμία σχέση με την αλήθεια και την πραγματικότητα. 

Αυτό που χρειαζόμαστε είναι η ποιότητα και όχι η ποσότητα.

Οι ηγέτες δήμαρχοι  που πιστεύουν στους στόχους που έθεσαν και οι οποίοι θέλουν  να αλλάξουν τα πράγματα, διαθέτουν μεγαλύτερη ενέργεια από τους υπόλοιπους. Οι ίδιοι γίνονται παράδειγμα για τους άλλους και αυτό το καταφέρνουν δείχνοντας ότι η ενέργεια είναι απαραίτητη.

Επινοούν διαφορετικές προσεγγίσεις, νέες στρατηγικές και δρουν με τρόπο που οι άλλοι δεν μπορούν εύκολα να προβλέψουν.
  
Κρύβουν περισσότερες εκπλήξεις και δημιουργούν ένα κλίμα που δεν έχει καμία σχέση με την ρουτίνα που μπορεί να αποχαυνώσει τους πάντες.
 
Οι ηγέτες του μέλλοντος γνωρίζουν ότι για να απελευθερώσουν την ενέργεια των συνεργατών τους και των συμπολιτών τους, θα πρέπει να τους κινητοποιήσουν και να καταφέρουν να βγάλουν το κρυμμένο πάθος από την ψύχη τους.
  
Στην πραγματικότητα, αυτό που πρέπει να κατορθώσουν είναι να κάνουν τους άλλους να αισθανθούν εντελώς ελεύθεροι, δημιουργώντας την αίσθηση ότι μπορούν να δράσουν πολύ καλά από μόνοι τους.
  
Ωστόσο υπάρχει μια διάχυτη πεποίθηση, η οποία είναι απολύτως σωστή ότι η εμμονή παρακινεί τους ανθρώπους. Κάποιοι εργάζονται ατελείωτες ώρες όχι επειδή δεν προλαβαίνουν να τελειώσουν την εργασία τους σε λιγότερο χρόνο, αλλά επειδή πιστεύουν ότι αν εκείνοι εργάζονται πολύ, θα δώσουν το παράδειγμα στους συνεργάτες τους να πράξουν το ίδιο.
  
Βεβαίως αυτή η κατάσταση μπορεί να γίνει ανεξέλεγκτη και οι ώρες εργασίας να αυξάνονται χωρίς  αυτό να σημαίνει ότι αυξάνεται αντιστοίχως η παραγωγικότητα.

Για έναν ηγέτη που έχει αναλάβει να καθοδηγήσει τους ανθρώπους του στο δρόμο της περιπέτειας,

η καθαρή και αποτελεσματική επικοινωνία είναι ζωτικής σημασίας.

Χωρίς την καθαρή επικοινωνία, οι καλές ιδέες μπορεί να χαθούν μέσα στην συγκεχυμένη ατμόσφαιρα ενός δήμου, στην οποία δεν θα μπορέσουν ποτέ να προβληθούν και να αξιοποιηθούν.


Ένα χαρακτηριστικό γνώρισμα της καθαρής επικοινωνίας είναι η απλότητα που την διακρίνει.

Μια πολυσύνθετη σκέψη η οποία μπορεί να κρύβει μια ακόμα πιο σύνθετη υλοποίηση, μπορεί να εκφραστεί τόσο ξεκάθαρα που να δείχνει πολύ απλή.

Συχνά, οι πολύ καλές νέες ιδέες ακούγονται τόσο απλές, σε βαθμό που κάποιοι να αναρωτιούνται πως δεν τις είχαν σκεφτεί οι ίδιοι από πριν.
 
Τα μηνύματα τους  είναι ξεκάθαρα, λιτά αλλά περιεκτικά και κατανοητά για όλους.
  
Θα πρέπει να θυμόμαστε ότι τα απλά μηνύματα είναι αυτά που «πουλάνε» περισσότερο και αυτό γιατί οι άλλοι τα θυμούνται περισσότερο.
 
Γιατί τα θυμούνται περισσότερο; Διότι αυτά είναι που ξεχωρίζουν περισσότερο ανάμεσα σε όλα τα αλλά, τα οποία αντί να μας βοηθούν, μας προκαλούν μεγαλύτερη σύγχυση.

Η δυνατή και απλή επικοινωνία είναι η επικοινωνία που κάνει οικονομία στα μέσα. Ο λόγος για τον οποίο είναι αποτελεσματική είναι διότι έχουν αφαιρεθεί όλα εκείνα τα περιττά στοιχεία που θα την καθιστούσαν πολύπλοκη, έμμεση και αμφιλεγόμενη.

Η δημιουργική διορατικότητα βοηθάει τους δημάρχους και τα στελέχη να αναγνωρίζουν και να κερδίζουν το πλεονέκτημα των στρατηγικών ευκαιριών έναντι του ανταγωνισμού.
  
Η διορατικότητα απαιτεί όμως ένα μυαλό που είναι ικανό να συγκεντρωθεί, όχι μόνο για να λειτουργήσει δημιουργικά, αλλά και για να έχει τη δυνατότητα να υιοθετήσει μια σειρά από διαφορετικές προοπτικές.
  
Λειτουργεί όπως ο φωτογράφος ο οποίος τραβάει 20 φωτογραφίες για να κρατήσει τη μια που είναι η καλύτερη.
 
Οι δήμαρχοι οι οποίοι διαθέτουν δημιουργική διορατικότητα έχουν καταφέρει να απομακρύνουν
τις παρωπίδες
που έχουν κάποιοι άλλοι συνάδελφοι τους.

Οι άνθρωποι της περιπέτειας που ξεχωρίζουν για την δημιουργική διορατικότητα τους δεν δέχονται τις λέξεις «ορθόδοξο» και «παράδοξο» και δεν αντιμετωπίζουν μια κατάσταση με το «μαύρο» ή «άσπρο» χρώμα. Γνωρίζουν πολύ καλά ότι η παλέτα έχει πολύ περισσότερα χρώματα και ακόμα περισσότερες αποχρώσεις.
 
Ας δούμε μερικά χαρακτηριστικά των ανθρώπων που διαθέτουν δημιουργική διορατικότητα:

ü  Δεν δέχονται μόνο μια μέθοδο προκειμένου να πραγματοποιήσουν μια ενέργεια. Αν κάτι τους λέει μέσα τους ότι είναι σωστό τότε θα προχωρήσουν προς εκείνη την κατεύθυνση.
ü  Χρησιμοποιούν στοιχεία, κυρίως νούμερα μόνο όταν είναι απαραίτητο. Για αυτούς οι στατιστικές αναλύσεις δεν λένε όλη την αλήθεια.
ü  Έχουν μάθει να παίρνουν αποφάσεις γρήγορα και με μεγάλη αυτοπεποίθηση. Από την άλλη πλευρά έχουν μάθει να κάνουν πίσω όταν η στρατηγική τους δεν ήταν η σωστή και δεν απέδιδε όσο έπρεπε.
ü  Δέχονται νέες ιδέες από οπουδήποτε και αν αυτές προέρχονται.
ü  Έστω και μόνη τους παίρνουν την σωστή, αναγκαία και επιβεβλημένη απόφαση την κατάλληλη στιγμή.
ü  Το χάρισμα της εύλαλης σιωπής είναι απαραίτητο που ένας καλείται να αντιμετωπίσει μια πληθώρα από διαφορετικούς χαρακτήρες, διαφορετικές απόψεις και γνώμες χωρίς αυτό απαραίτητα να σημαίνει πως « οι πολλοί διαπραγματεύονται το δίκαιο» μιας και πάντα το δίκαιο ή όχι μιας απόφασης το διαχειρίζεται μα πάντα τέλος το επωμίζεται και το φορτώνεται πάντα ένας.
ü  Οφείλει να σκέφτεται  της απόψεις των συνεργατών του. Δεν οφείλει όμως να παρακινείται επιπόλαια άνευ σκοπού, αξίας και ουσιαστικού επιχειρηματικού λόγου και νομιμότητας των αποφάσεων που συμβάλλουν στην καλύτερη ποιότητα ζωής των πολιτών.
ü  Αν ένας είναι δίκαιος χίλιοι θα στεναχωρηθούν, αν ένας είναι άρπαγας χίλιοι και άλλοι τόσοι θα τον αγαπήσουν! Αν ένας κλέβει δυο χιλιάδες πίσω του θα υπάρχουν κλέπτες ,αν ένας δεν αγαπά το χρήμα ως αυτοσκοπό τρείς χιλιάδες θα αναρωτηθούν γιατί δεν τον απομονώνουν!

Για να δούμε το μέλλον πρέπει να έχουμε  αναμφίβολα υπομονή. Οι βραχυπρόθεσμες στρατηγικές μπορεί να έχουν πολύ καλά βραχυπρόθεσμα αποτελέσματα αλλά οι μακροχρόνιες στρατηγικές είναι αυτές που δημιουργούν την υπεροχή. 

Αυτό δεν σημαίνει ότι ξεχνάμε το αύριο για να σκεφτούμε το μεθαύριο. Η υπομονή καλλιεργείται μόνο αν αντιληφτούμε ότι δεν μπορεί να υπάρξει μέλλον
χωρίς στρατηγική.

Αλλαγή και αβεβαιότητα.

Αυτές είναι οι δύο κυριότερες συνθήκες των δήμων.
 
Αυταπατώνται όσοι πιστεύουν ότι η αβεβαιότητα θα σταματήσει να υπάρχει τα επόμενα χρόνια.
 
Αντιθέτως, αυτή θα εντείνεται και θα αποτελεί μια διογκούμενη απειλή για όσους δεν τολμούν να αλλάζουν και να προσαρμόζονται, ενώ παράλληλα θα αποτελεί καταπληκτική ευκαιρία για εκείνους που την κυνηγούν.! Ωστόσο πέρασε αναντίρρητα και κατηγορηματικά η εποχή που η άνθρωποι έψαχναν να βρουν ένα κόμμα η μια πολιτική παράταξη για να γίνουν οπαδοί και δια μέσου αυτή
να « σωθούν..»

Οι άνθρωποι αντέστρεψαν τους ρόλους και κυνηγώντας την χαμένη αθωότητα αναζητούν να την ξανά  βρουν , να την προβάλλουν και να την ακολουθήσουν μετά μανίας και σθένους, πιστά πια και γαντζωμένη από αυτή ως την μοναδική τους ελπίδα.

Ø  Αναζητώντας έναν άνθρωπο που έχει ξεπεράσει όλα τα προσωπικά του κόμπλεξ και απωθημένα,
Ø  Aαναζητώντας έναν άνθρωπο που ο χαρακτήρας του και το ήθος του δεν περιμένουν να ολοκληρωθούν όταν καθίσουν «στο θρόνο»,
Ø  που η γνησιότητα και η δύναμη κύρους των σωστών αποφάσεων του δεν είναι θέμα στιγμής αλλά αρετή αρχής και υπεύθυνης συνείδησης
που στο πρόσωπο του ο θεσμός θα παραμένει πάντα μικρός εν συγκρίσει με αυτό που ακτινοβολεί η έμπνευση προς πάντες
Ø  Αναζητώντας έναν άνθρωπο που μπορεί χωρίς παρωπίδες να αντιληφθεί για ποιο λόγο το δέντρο που όλοι το πετροβολούν είναι αυτό που έχει για να δώσει στους πολίτες έναυσμα προοπτικής
Ø  που θα αποτελεί πρότυπο μίμησης έργων ευάρεστων και αφιλοκερδών
Ø  που γνωρίζουν και κατέχουν καλά ότι το χάρισμα της σωστής διοίκησης είναι χάρισμά προσωπικού κόστους ,προσωπικής δικαιοσύνης και δεν αποκτιέται με της πολλές φιλίες
Ø  Αναζητώντας έναν άνθρωπο που δεν  παίζει « μπάλα» με τα συμφέροντα των πολιτών αλλά τα υπερασπίζεται σε τέτοιο βαθμό και με τέτοιο σθένος που να αποδεικνύει εμπράκτως πως είναι κάθετος και αρνητικός στο παγκόσμιο σχέδιο ισοπέδωσης μιας χώρας και ενός έθνος, -γιατί εκείνοι που φέρνουν αντιστάσεις άρνησης και ισοπέδωσης υπογραφών από τους δήμους- άρα από τους δημάρχους- για κατάργηση των εθνικών εορτών και παρελάσεων ταυτίζονται  με τον  ποιό επικίνδυνο ανθρωποφάγο κατήφορο  εξευτελισμού και οφείλουν να γίνουν ομολογητές πίστης ,αρχών και αξιών, βαδίζοντας πρώτα αυτοί μπροστά για την υπεράσπιση των πολιτών τους.
Ø  Πρέπει να γνωρίζει ότι δεν αναδεικνύει μόνο η εξουσία τον άνδρα αλλά και ο άνδρας την εξουσία.
Ø  Αναζητώντας το χάρισμα της απροσωποληψίας ώστε αυτός που ορίζεται αρμόδιος κάπου αν μη τι άλλο να μπορεί να εξυπηρετεί – επικοινωνεί με τους πολίτες ως προς την ουσιαστική βοήθεια τους.
Ø  Αναζητώντας έναν άνθρωπο που  να κρατά τον λόγω του ότι θα δωρίζει το μισθό του στους ανήμπορους συμπατριώτες του.

Ø  Αναζητώντας έναν άνθρωπο τέλος που να  μην χρεώνει το δήμο του για προσωπικά του χρέη & για πρόστιμα από παράνομες ενέργειες του.

Η ΥΠΕΡΟΧΗ ΤΗΣ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΟΛΟΥ ΥΠΟΒΙΒΑΣΙΜΟΙ ΣΕ ΕΝΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΠΟΥ ΨΑΧΝΕΙ  ΕΝΑΝ ΕΜΠΝΕΥΣΤΕΙ.. 

Ίσως το παγκόσμιό σύστημα πραγμάτων «ψάχνει πριν από σένα» για σένα έχοντας  πατήσει πάνω στο προσωπικό  πτώμα εγωισμού που χειροκρότησε  

ΛΑΘΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ

 ΕΧΩΝΤΑΣ ΑΓΝΟΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΠΑΤΗΣΗ ΤΗΝ ΤΙΜΗ ΠΟΥ ΕΣΥ ΚΑΙ ΕΓΩ ΩΣ ΩΦΕΙΛΑΜΕ ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΦΗΣΑΝ ΟΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΦΙΛΟΔΟΞΙΕΣ  ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ ΓΝΗΣΙΟΥΣ ΚΑΙ ΑΛΗΘΙΝΟΥΣ
ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΜΑΣ ΡΩΤΗΣΟΥΝ ΠΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΡΩΤΗΘΟΥΜΕ ΤΙ ΕΦΤΑΙΞΕ , ΘΑ ΜΑΣ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ ΜΕ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΕΥΚΟΛΙΑ ΤΟΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΑΠΑΝΘΡΩΠΙΑΣ-ΕΞΟΝΤΩΣΕΙΣ-ΑΦΑΝΙΣΜΟΥ-ΔΕΙΛΙΑΣ-ΑΠΟΝΙΑΣ-ΚΑΙ ΥΠΟΔΟΥΛΩΣΕΙΣ

Για αυτό αν βιάζεσαι να δεις τον κόσμο να γίνεται καλύτερος,
άρχισε από τον εαυτό σου. Είναι ο συντομότερος δρόμος.
Ψάξε πρώτα μέσα σου την φράση:

«ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΜΑΘΕΤΕ ΟΙ ΔΙΟΙΚΟΝΤΕΣ ΕΠΙ ΤΗΣ ΓΗΣ» αυτή είναι και αποτελεί
την μεγαλύτερη παρακαταθήκη προσφοράς αγώνα προς την αξία αλλά
και πρώτη όλων των υπολοίπων  αξιών αξία  ,
 της ανθρώπινης ψυχής, ζωής και ύπαρξης  που είναι ξεχωριστή, υπερέχουσα και ανυπολόγιστης  προοπτικής για τον καθένα μας για τον πολύ απλό λόγο ότι τα ωφέλει της γυρίζουν στον καθένα μας.

Όπως αντιλαμβάνεσαι αν το κύτταρο του ΕΛΛΗΝΑ θελήσουν να το κοινοποιήσουν κλωνοποιώντας το  θα χαλάσει το ποιο υπερσύχρονο μηχάνημα!

Πάνω στο μηχάνημα  θα  αναγράφεται εσφαλμένο ποσό υπολειπόμενου αποθεματικού από ασυνείδητα κύταρρα που δεν υπολόγισαν την ΑΞΙΑ!Βασιλοπούλου παναγιώτα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου