Τρίτη, Οκτωβρίου 29, 2013

Γιατί δεν ψηφίστηκε το ετήσιο τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου;;

Και σε πρόσκληση μετά «χοντρής» αμοιβής για την εξεύρεση των πλέον αδαών και ασχέτων περί  την αυτοδιοίκηση να είχαμε προχωρήσει προεκλογικά την προηγουμένη φορά ( για να τους αναδείξουμε υποτίθεται εκπροσώπους μας έστω κι έτσι για να γελάσουμε), τέτοια πετυχησιά ( που λένε ), σαν αυτή με τους σημερινούς αιρετούς μας ( τους περισσότερους δηλαδή ), αποκλείεται νομίζω να μας είχε προκύψει .
Κουράστηκα όντως να γράφω ( και να αποδεικύω βέβαια ) κάθε τόσο και λιγάκι για τον τραγέλαφο της σημερινής σύνθεσης του Δημοτικού μας συμβουλίου και την απίστευτη πραγματικά ένδεια γνώσεων που τους διακρίνει , σχετικών με το αντικείμενο με το οποίο καλούνται θεσμικά να ασχοληθούν όλοι αυτοί οι απίθανοι τύποι .
Κάθε μέρα όμως , σαν μια νέα μέρα , όλο και κάτι εξοργιστικά καινούργιο συμβαίνει στο αυτοδιοικητικό μας «σπίτι»  που με κάνει έξαλλο και μου επιβάλει ξεχνώντας την κουραστική επανάληψη , να θέλω πάλι να καταδείξω το τεράστιο εύρος της ακαταλληλότητας των ανθρώπων αυτών ως προς τα καθήκοντά τους που δυστυχώς από εμάς όλους τους ανατεθήκαν  προ τριετίας . Και επειδή το φαινόμενο αυτό είναι καθολικό και αφορά σχεδόν απαξάπαντες - και απ` το οποίο μετά δυσκολίας διακρίνω, όπως έχω ξαναγράψει να διασώζονται δυο – τρεις απ` όλους αυτούς -, πιστεύω πως παρόμοια μαζική αποτυχία επιλογής αυτοδιοικητικών εκπροσώπων σε εκλογική διαδικασία , πραγματικά πρώτη φορά ίσως να συμβαίνει  όχι μόνο στην περιοχή μας αλλά και σ` ολόκληρη την Υφήλιο !!

Είναι απόλυτη ανάγκη να συνειδητοποιηθεί από όσους περισσοτέρους συμπολίτες μας είναι δυνατόν ( και σ` αυτό μπορούμε να συμβάλουμε με τον τρόπο μας και όλοι όσοι γνωρίζουμε, ή τέλος πάντων πληροφορούμαστε τα όσα επιεικώς γελοία – πρωτόγνωρα και πολλές φορές επιζήμια συμβαίνουν στη Δημοτική λειτουργία ), πως ακριβώς όλους αυτούς -και τα καμώματά τους- πρέπει να έχουν καλά αποτυπωμένους στη μνήμη και στο μυαλό τους ως εικόνα και ως ζωντανό πρότυπο αποφυγής , ώστε απορρίπτοντας μετ` αποστροφής τέτοιες περιπτώσεις  πλήρως ανάξιων κι άσχετων υποψήφιων αιρετών σαν των σημερινών, να οδηγηθούμε κατά την προσεχή εκλογική διαδικασία , προσεχτικότερα , σοφότερα και επιλεκτικότερα  κρίνοντας , σε ικανότερες και επιτυχέστερες επιλογές προσώπων ως εκπροσώπων μας  ετούτη τη φορά .
Η τραγικότητα της Δημοτικής μας πραγματικότητας θα πρέπει να μας σωφρονίσει όλους , ώστε να εκλείψει ριζικά και πάση θυσία ο κίνδυνος να  ξαναυπάρξει τέτοιο φαινόμενο μαζικής αστοχίας στην εκλογή αυτοδιοικητικών.
Για την ουσία όμως τώρα του σημερινού μας θέματος , καλώ και προκαλώ όλους αυτούς τους αχαρακτήριστους και εκνευριστικά μακράν της έστω ανεκτά σωστής αυτοδιοίκητης λειτουργίας που προϋποθέτει η θεσμική τους εμπλοκή και ιδιότητα , να μου εξηγήσουν και να δικαιολογήσουν ( στο Θεό τους πια οι … κομπογιαννίτες ) την προχθεσινή τους απόφαση στο ΔΣ  περί αναβολής του θέματος για την σύνταξη και ψήφιση του Δημοτικού Τεχνικού προγράμματος του επομένου έτους και επαναφοράς του προς συζήτηση σε μέλλοντα χρόνο ( λόγω της μη παρουσίας των 2/3 των μελών του Δ Σ , όπως είπαν και ισχυρίστηκαν )  
Μου προκαλεί βεβαίως χειριστή εντύπωση το γεγονός , πως εκτός των παρευρισκομένων - γνωστής πλέον ανεπάρκειας - δημοτικών συμβούλων και των επικεφαλής δημοτικών παρατάξεων ( εκτός του κ. Καράφλα που απουσίαζε- και που προαλείφονται μάλιστα απ` όσα  πληροφορούμαι κάποιοι εξ αυτών  για τα ανώτατα αξιώματα του Δήμου τρομάρα τους ), παρευρίσκονταν στην συνεδρίαση και Δημοτικοί υπάλληλοι – Προϊστάμενοι μάλιστα υπηρεσιών -- , οι οποίοι προφανώς εν συγχύσει και εν αγνοία τελούντες  συναίνεσαν περιέργως στην αναβολή του θέματος που σας είπα και μάλιστα για τους ανύπαρκτους λόγους που εντελώς λανθασμένα δυστυχώς αναφέρθηκαν .
Επειδή όλοι αυτοί οι άνθρωποι , αιρετοί και υπηρεσιακοί , ατυχώς για το Δήμο δεν είναι η πρώτη αλλά η αναρίθμητη φορά που χωρίς κυριολεκτικά να ξερόυν τι τους γίνετε επί των δημοτικών υποθέσεων και του όλου πλαισίου που τις διαχειρίζεται , δημιουργούν ελαφρά τη καρδία και “κοκορόμυαλα” λόγω της γνωστής ανεπαρκείας τους , χαώδεις και τραγελαφικές καταστάσεις στη θεσμική αλλά και την πρακτική λειτουργία του Δημοτικής  διοίκησης , καλό θα ήταν ,   οι μεν υπηρεσιακοί έχοντας δυστυχώς την καταραμένη μονιμότητα ως ασπίδα προστασίας στην επιζήμια παρουσία τους , να “σεμιναριστούν” πάραυτα , ώστε να βελτιώσουν όσο τέλος πάντων γίνεται και τους το επιτρέπει η αντιληπτική τους δυνατότητα , τις βασικές έστω απαραίτητες γνώσεις επί του αντικειμένου τους ώστε να μην γελοιοποιούνται ως αδαείς κι αδιάβαστοι παρασύροντας όμως με την αγνοία τους σε περιπέτειες , εξευτελισμό και διακωμώδηση και τους αιρετούς τους . Αλλά και επιπροσθέτως να δικαιολογούν τουλάχιστον κατ` ελάχιστο τον μισθό τους , μέχρι πρότινος  πολύ παχυλό μάλιστα .
Οι δε αιρετοί  να ξανακοιταχτούν καλά στον καθρέφτη τους και όσοι εξ αυτών ενδεχομένως διαθέτουν ακόμη φιλότιμο, κριτική σκέψη και ίχνος υπευθυνότητας και δεν ζουν εν….νεφέλες ,  συνηδειτοποιώντας το μάταιο αλλά και το επιζήμιο της περεταίρω παραμονής τους στις θεσμικές τους καρέκλες , ή και τα μετ` αμοιβής αξιώματά τους , να αποφασίσουν επιτέλους την “ηρωική” αποχώρησή τους προσφέροντας ίσως έτσι για πρώτη φορά πραγματική θετική υπηρεσία στον τόπο .
Θυμίζω πως οι δημοτικοί υπάλληλοι ( όχι όλοι βεβαίως αλλά οι περισσότεροι ) προς δικαίωση φαίνεται της …. αδράνειας , τηςαργομισθίας και της ασχετοσύνης τους που καθημερινά σχεδόν αναδεικνύεται με κάθε ευκαιρία , διεκδίκησαν , -ευτυχώς όχι επιτυχημένα ακόμη -, κάποια μη ευκαταφρόνητα ποσά ως πριμ παραγωγικότητας δήθεν !!! σέρνοντας το Δήμο στις δικαστικές αίθουσες προς επίτευξη του σκοπού τους !!
Δηλαδή οι άνθρωποι αυτοί που συνήθως δεν ξέρουν τι τους γίνεται ή δεν τους ενδιαφέρει καν να ξέρουν πχ , πως η προχθεσινή ψήφιση του ετήσιου τεχνικού προγράμματος  ΔΕΝ  απαιτεί  πλειοψηφία των 2/3  του  ΔΣ …. διεκδικούν και απαιτούν πριμ παραγωγικότητας !!!   Χριστέ κι Απόστολε ….
Πρώτη φορά άραγε το αντιμετώπιζαν το θέμα αυτό της ψήφισης τεχνικού προγράμματος και δεν ήξεραν ?? . Κάποιοι απ` αυτούς  είναι για περισσότερα από 25 χρόνια υπάλληλοι του Δήμου !! Δεν  ντρέπονται για τον αναμφισβήτητα μεγάλο βαθμό συμβολής τους όχι μόνο για το προχθεσινό αλλά και για ότι γενικότερα συμβαίνει σήμερα αλλά και παλιότερα στο Δήμο, που μας διασύρει και μας γελοιοποιεί Πανελληνίως σε κάθε υπηρεσιακό επίπεδο δημόσιας δομής  με την οποία θεσμικά , υπηρεσιακά και υποχρεωτικά συναλλασσόμαστε και συνεργαζόμαστε ??
Ο χλευασμός και η απαξίωση είναι η μόνιμη και γενικευμένη αντιμετώπιση σε κάθε επίπεδο δημόσιας διοίκησης για την δημοτική μας κατάσταση . Γιατί άραγε ?
Πως είναι δυνατόν έστω  ακόμη και χωρίς ίχνος γνώσης περί των προϋποθέσεων ψήφισης ενός τεχνικού δημοτικού προγράμματος , να μην προβληματίζετε κάποιος τέτοιος αιρετός ή και μακροημερεύων στη θέση του δημοτικός υπάλληλος , για κάτι που βλακωδώς προβλήθηκε ως λόγος αναβολής ενός τέτοιου θέματος , όταν γνωρίζει        ( όπως θέλω να πιστεύω ), ή πρέπει τουλάχιστον να γνωρίζει , πως κάτι ανάλογο δεν απαιτείται ούτε καν για τον ετήσιο προϋπολογισμό , του οποίου μόνο ένα μέρος του αποτελεί το τεχνικό πρόγραμμα ??
Είναι δηλαδή ποτέ δυνατόν για το έλλασον να απαιτούνται περισσότερες προϋποθέσεις έγκρισης  απ` ότι για το μείζον ?? Αϊνστάιν χρειάζεται να είναι κανείς για να το αντιληφθεί αυτό ?.
Αυτά πάντως ούτε στους Μαορί , ή στους Κανάγια του Ειρηνικού, δεν συμβαίνουν .
Θα μου πείτε τόση μεγάλη καταστροφή είναι πια το γεγονός πως δεν ψηφίστηκε ένα τέτοιο θέμα ??  Καταστροφή θα σας έλεγα , είναι ο λόγος που προβλήθηκε ως αιτία μη ψήφισης κι όχι αυτή καθ` αυτή η αναβολή . Η απόσταση των αιρετών μας και κάποιων υπαλλήλων που τους μοσχοπληρώνουμε , απ` την σχετική γνώση και την απαραίτητη επάρκεια είναι η καταστροφή και η ασχετοσύνη τους βέβαια. Αν εσείς παρ` όλα αυτά μπορείτε ακόμη και για τέτοιου είδους και μεγέθους βλακείες να τους ανέχεστε αδιαμαρτύρητα όλους αυτούς , εγώ τι να σας πω , δεν τους μπορώ πάντως .
Τα είπα και ξεθύμανα για σήμερα  κι όποιοι την ορθότητα των όσων είπα  την αμφισβητούν έστω και κατ` ελάχιστο, ας γράψουν και εκείνοι τη γνώμη τους  να την ιδούμε και να την κουβεντιάσουμε . Δημόσια όμως κι όχι κρυμμένοι και τρυπωμένοι σκιαμαχούντες εκ του ασφαλούς επιτιθέμενοι χωρίς αντίπαλο εκεί στα κτηριοδομικά ενδότερα του Δήμου που όπως μαθαίνω  το κουτσομπολιό και οι “κατάρες” καλά κρατούν !!
Ε , τώρα θα μου πείτε , είναι καιρός αυτός για εργασία και μάλιστα παραγωγική ??  Καλύτερη βεβαίως η μακάρια καιραχατοτεντωξαπλωτικη κατάσταση !!
Ανυπερθέτως ……
Αν ωστόσο κανείς απ` όλους αυτούς τους αιρετούς που παρουσιάζονται στα ΔΣ μάλλον ως “άτομα με ειδικές ανάγκες” και ως μη αντιλαμβανόμενοι και μη γνωρίζοντες -κι έτσι συμμετείχαν κι αυτή τη φορά -, δεν δικαιολογήσει την γενικευμένη άγνοια που παρατηρήθηκε και την ανεπάρκεια του συνόλου των συμμετεχόντων και κυρίως των εισηγητών της αδικαιολόγητης αναβολής του θέματος της ψήφισης του τεχνικού προγράμματος στο προχθεσινό ΔΣ  για τους ανύπαρκτους και γελοίους αυτούς λόγους πουακούστηκαν ,  τότε αγαπητοί φίλοι είμαστε πιστεύω εμείς υποχρεωμένοι , να τους στείλουμε  όλους μαζί αυτούς αν όχι προς ποτάμι μεριά ( …μεταφορικώς ) , τουλάχιστον στο σπίτι τους , απαλλάσσοντας τον τόπο από επιζήμιους και ανίκανους αιρετούς που απόκαμαν να  παριστάνουν τους αυτοδιοικητικούς  ενώ είναι ουσία και τύποις πανάσχετοι .
Για δε τους υπαλλήλους , τι να σας ξαναπώ και σας και του Δημάρχου . Κουράστηκα να επαναλαμβάνομαι.
Φαίνεται να είμαστε όμως όλοι άξιοι της δημοτικής μας μοίρας , αφού δεδομένης της ανοχής μας και κυρίως του Δημάρχου , αυτή την διαμορφώνουν ασφαλώς άλλοι .
Αφ` ενός ,όλοι αυτοί δηλαδή οι ανεπαρκείς μισθωτοί υπάλληλοι με χωρίς “απόβαρο” υπευθυνότητας και σοβαρότητας και που έχοντας εξασφαλίσει διαχρονικά την ατιμωρησία της επιζήμιας αδράνειάς τους , μαζί και με την μονιμότητα της θέσεώς τους και των μέχρι πρότινος παχυλών αμοιβών τους , που μετέτρεψαν το Δήμο σε τσιφλίκι τους , για γέλια και για κλάματα όμως. Αλλά αυτό ουδόλως τους απασχολεί . Ο μισθός να ειν` καλά και ανελλιπώς να πέφτει στους τραπεζικούς λογαριασμούς τους . Κατά τα αλλά πέρα βρέχει ….. Και γιαυτό αφέντες στο σπίτι τους καθώς είναι , όποτε θέλουν πάνε , οπότε θέλουν φεύγουν , όσο τους κάνει κέφι παραμένουν , όταν δεν βαριούνται δουλεύουν κι όταν δουλεύουν το κάνουν αντιπαραγωγικά κι αποδεδειγμένα αναποτελεσματικά , όπως τα γνωρίζετε και τα λέτε άλλωστε αυτά όλοι σας στα καφενεία και στις παρέες σας από χρόνια .
Τρανό παράδειγμα και το αντιπροχθεσινό , όταν επέστρεψε απ` την Περιφέρεια προς διόρθωση και επαναψήφιση μια ακόμη σημαντική και επείγοντος χαρακτήρα απόφαση , γιατί λέτε τώρα εσείς ??  Γιατί οι υπηρεσίες έκαναν λάθος τα χρυσά μου στην προσθαφαίρεση αριθμών !! Αν είναι δυνατόν !!  Γύρισε πίσω μια τέτοια απόφαση και ουδείς βέβαια ανέλαβε την ευθύνη ( πρώτη φορά θα μου πείτε .. ) αλλά και ούτε οι “φοβισμένοι” υπαλληλόπληκτοι αιρετοί μας δεν την απέδωσαν την ευθύνη της ζημιάς  αυτής εκεί που ανήκει .
 Ήξερε μήπως αγαπητοί φίλοι κανείς από εσάς κάτι γιαυτό για το οποίο σας ενημερώνω τώρα ??   Πλήρης αποσιώπηση και συγκάλυψη ενός εξωφρενικού λάθους των υπηρεσιών με επιπτώσεις δυσμενείς για τις δημοτικές μας υποθέσεις !! Τσιμουδιά , καμιά αναφορά ή κουβέντα για το ζήτημα . Αυτοί είναι οι αιρετοί μας . Για κλάματα και για λύπηση  δυστυχώς . 
Το ίδιο με τους υπαλλήλους , ισχύει βεβαίως εξαιρετικά και για ορισμένους αμειβόμενους αιρετούς , που κάνουμε μάλιστα και μαύρα μάτια να τους δούμε στον Δήμο.
Κι όταν καμιά φορά τους θωρούμε δεν είναι για καλό, μην νομίζετε !!
Πάρτε  για παράδειγμα την προχθεσινή συνεδρίαση του ΔΣ.  Παρέσυραν με την ασχετοσύνη τους ένα ολόκληρο δημοτικό συμβούλιο με καμώματα δήθεν γνώσης περί του όρου της ενισχυμένης τάχα πλειοψηφίας  για την ψήφιση του τεχνικού προγράμματος του Δήμου!.
Απορώ όμως  με την απίστευτη αφέλεια και ελαφρότητα των υπολοίπων , που θεώρησαν αξιόπιστη την γνώμη ενός αιρετού – ανύπαρκτου ως Αντιδημάρχου οικονομικών  & Αναπληρωτή Δημάρχου, αλλά και μιας υπαλλήλου , που αμφότεροι δεν φημίζονται για την επάρκειά τους !!! Πρώτη φορά την ακούνε ή τη διαπιστώνουν αυτή την αδυναμία τους οι επίλοιποι συνάδελφοί τους ?? Σοβαρότητα ζητείται κυρίες και κύριοιοιοιοιοιοι ..…
Σοβαρότητα , υπευθυνότητα και επάρκεια . Δυστυχώς άπαντα εν ανεπαρκεία όμως στους φίλους μας τους σημερινούς αιρετούς !!!
    ΥΓ. Αισθάνομαι την υποχρέωση να επαναλάβω για μια ακόμη φορά , πως η κριτική μου αφορά και στοχεύει μόνο την επάρκεια , την ικανότητα και την αποτελεσματικότητα των αιρετών ή των υπαλλήλων,  με τις γνωστές αυτοδιοικητικές και υπηρεσιακές τους μόνο ιδιότητες και τους ρόλους τους .
Κατά τα άλλα  τους τιμώ και τους σέβομαι όλους  ως άτομα και συμπολίτες .
Ίσως ως ιδιώτες , στον κοινωνικό, στον οικογενειακό και τον επαγγελματικό τους βίο να είναι όλοι τους οι πλέον επιτυχέστεροι οι ευτυχέστεροι και οι ικανότεροι πάντων .   Καλά είναι όλα αυτά , αλλά για αυτοδιοικητικοί πάντως δεν κάνουν . Αυτό και με τη “βούλα” Όχι μόνο γιατί εξωφθάλμως είναι εξαιρετικά ανεπαρκείς για το ρόλο τους,  αλλά και γιατί αποδεικνύονται και ως εντελώς ανεπίδεκτοι μαθήσεως για να μην πω και εντελώς αδιάφοροι  για την ποιότητα και την ποσότητα της προσφοράς τους στον τόπο !!
Ας απαλλάξουν λοιπόν την γενέτειρα  απ` τις  “υπηρεσίες” τους , όσοι δε εξ αυτών ονειρεύονται τίτλους και μεγαλεία την επόμενη δημοτική περίοδο , καλά θα κάνουν να το ξανασκεφτούν , γιατί τους λέω ευθέως πως ο τόπος ασφαλώς μπορεί και χωρίς αυτούς  και κυρίως χωρίς αυτούς .
Αν δεν θέλουν λοιπόν να στενοχωρηθούν και πάλι ( ως γνωστό το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού ), ας λάβουν σοβαρά υπόψη τους τη γνώμη μου .
ΔΕΝ είμαι μάντης κακών για εκείνους , ούτε για “προφητικός” φημίζομαι .
Επιτρέψτε μου όμως παρακαλώ να πω και συγχωράτε με γιαυτό , πως με την μικρή μονάχα εμπειρία που διαθέτω και την οποία εμπιστεύομαι μετά από τουλάχιστον 30 και περισσότερα  χρόνια σοβαρής ( έτσι νομίζω ) μεθοδικής και επίμονης ενασχόλησης με τα κοινά και που μου επιτρέπει , με οδηγεί και με βοηθά να ξεχωρίζω την δυναμική των εγχειρημάτων και των καταστάσεων , απ` την αδυναμία επικείμενης  ακινησίας και της συμπωματικής  νεκροφάνειας  κάποιων άλλων , σε αυτά τα φτωχά συμπεράσματα καταλήγω . 
Πρώτα ο Θεός βέβαια , εδώ θα είμαστε για να κάνουμε ταμείο όλοι μας στο τέλος της διαδρομής . Εγώ  πάντως την γνώμη μου την είπα …..

                                                        ΘΑΝΑΣΗΣ   ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου