Για την Αμφίκλεια, χόνδρος = χυλώδες εύγευστο ζεστό έδεσμα με βάση το σιτάρι. Παρασκευαζόταν με ιδιαίτερη μέθοδο, σε κάθε Αμφικλειώτικο σπίτι παλιότερα την παραμονή της γιορτής του Αγίου Νικολάου[05.12] και σηματοδοτούσε στην κατ’ εξοχήν τότε αγροτική Αμφίκλεια, το τέλος της σποράς των δημητριακών και των εξωτερικών αγροτικών ασχολιών λόγω του καιρού, αλλά και λόγω των σημαντικών γιορτών της Χριστιανοσύνης που ακολουθούσαν. Αναβιώνει κάθε χρόνο από την "ΔΑΔΙΩΤΙΚΗ ΕΣΤΙΑ."
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου