Κυριακή, Νοεμβρίου 04, 2012

Δεν στήριξαν Ελληνική Υποψηφιότητα για το Νόμπελ Ειρήνης 2012!



Το Νόμπελ Ειρήνης φέτος όπως είναι γνωστό, δόθηκε στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
 Επιλογή που συγκέντρωσε παγκοσμίως αρνητικά σχόλια.

Ανάμεσα στις φετινές υποψηφιότητες υπήρχε και μία ελληνική, η οποία είχε υποβληθεί και είχε γίνει αποδεκτή από την Επιτροπή Νομπέλ στις 8-12-2011.
Αυτή, αφορούσε τον πατέρα Γερβάσιο κατά κόσμο Ιωάννη Ραφτόπουλο,
τον "Άγιο των Φυλακισμένων". Ο ίδιος δε, δεν γνώριζε τίποτα γι' αυτή την υποψηφιότητα, την πληροφορήθηκε μόλις τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Ο "Άγιος των φυλακισμένων" πατέρας Γερβάσιος, γυρίζει τις φυλακς μοιράζοντας ηθική, πνευματική και υλική βοήθεια στους φυλακισμένους.

Υποψήφιος για το Νόμπελ Ειρήνης, ανάμεσα σε μεγάλες προσωπικότητες απὸ όλο τον κόσμο, θα είναι «ὁ άγιος τον φυλακισμένων». O πατέρας Γερβάσιος από τη Θεσσαλονίκη έχει αφιερώσει τη ζωή του στην προσφορά βοήθειας σε απόρους φυλακισμένους. Τα τελευταία 35 χρόνια έχει συμβάλει στην αποφυλάκιση
15.200 απόρων φυλακισμένων, οι οποίοι προέρχονται
από 90 χώρες του κόσμου,
έχοντας καταβάλει περισσότερα απὸ 4.100.000 ευρώ!


Άνθρωποι των γραμμάτων και των τεχνών καθώς και πολλή επιστήμονες από τις πέντε ηπείρους έχουν προτείνει τον αρχιμανδρίτη πατέρα Γερβάσιο Ραπτόπουλο ως υποψήφιο για το βραβείο Νόμπελ Ειρήνης από τη Νορβηγική Ακαδημία..
Ο πατέρας Γερβάσιος και η διακονία αποφυλάκισης απόρων κρατουμένων «Ἡ Οσία Ξένη» έχουν μία τεράστια προσφορά εδώ και
35 χρόνια.
Βοηθούν να ανακτήσουν την Ελευθερία τοὺς άτομα ποὺ βρίσκονται στα κρατητήρια για μικρή αδικήματα και δεν μπορούν να πληρώσουν για να εξαγοράσουν την ποινή τους. Δεν είναι όμως μόνον αυτό. «Ἡ προσφορά στον κρατούμενο γίνεται σε είδη ένδυσης, υπόδησης και καθαριότητας. Σε οικονομική συνδρομή για....τις βασικὲς ανάγκες τους. Σε οδοντιατρική και ορθοπεδική περίθαλψη. Σε ποικίλη συνδρομή των οικογενειών άπορων κρατουμένων. Σε μηνιαίο επίδομα 300 ευρὼ στα παιδιά όσων εκτίουν ποινή φυλάκισης εκτός Ελλάδας, ώσπου να ολοκληρώσουν τις πανεπιστημιακές τους σπουδές. Σε συμβολή στο συσσίτιο και στη θέρμανση τον φυλακών τις πατρίδας μας» λένε στη «δημοκρατία» ἀπὸ τη διακονία.
Γι' αυτή του την προσφορά αποδόθηκε στον πατέρα Γερβάσιο ὁ τίτλος του «παπά τον φτωχών» και το «αγίου τον φυλακισμένων», αφού γυρίζει τις φυλακὲς μοιράζοντας ηθική, πνευματική και ὑλικὴ βοήθεια στοὺς εγκλείστους.
Τα χρήματα ποὺ καταβλήθηκαν για την αποφυλάκιση τον χιλιάδων φυλακισμένων προέρχονται ἀπὸ προαιρετικής συνδρομής χιλιάδων φιλάνθρωπων Ελλήνων και ομογενών.
Ήθελαν να προτείνουν για την απονομή του βραβείου Νόμπελ Ειρήνης, απόμαχο Γερμανό πολιτικό, που συνέβαλε στην ενοποίηση των δύο Γερμανιών.
Εκφράζετε η αγανάκτηση και απογοήτευσή
 αφού κανένας τους δεν στήριξε αυτή την ελληνική υποψηφιότητα.
Ανάμεσα σε χιλιάδες απογοητευμένους  πολίτες της γης που δεν είδαν το νόμπελ αυτό να το παίρνει η ΕΛΛΑΔΑ μιάς και ο γίγαντας της προσφοράς στον συνάνθρωπο είναι έλληνας αλλά το έργο του παγκόσμιο ,
στάθηκαν και πολύ ΔΗΜΟΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ
που ήδη και αυτοί από την πλευρά τους κάνουν τα μέγιστα για να βοηθήσουν τους συνανθρώπους που υποφέρουν με οποιονδήποτε τρόπο μπορούν στης μέρες μας τον συνάνθρωπο τους.
Πολλοί Δήμοι της χώρας  κάνουν έκτακτα συμβούλια για να ιδρύσουν:
Κοινωνικά  παντοπωλεία
ή φαρμακεία
ή ιατρεία
ή ρούχα ένδυσης
ή παιδικά ρούχα
ή κοινωνικά φροντιστήρια
Ξέρεις κάτι;
Μην σου φανεί παράξενο  αλλά
η αξιοπρέπεια
όσο και αν κάποιος είναι στα όρια της πείνας και της εξαθλίωσης είναι το σημαντικότερο και σπουδαιότερο πράγμα για έναν άνθρωπο, για αυτό προσπαθεί πάντα να μην την καταπατά .
Αξιοπρέπεια σημαίνει: παντελή απομόνωση και όχι χειροκρότημα στον άνθρωπο που χρησιμοποιεί μπαλτά για να διώξει την μύγα από το πρόσωπο του άλλου.
Mην σου φανεί παράξενο επίσης ότι κραταιός Δήμος της χώρας πίστευε ότι οι πολίτες του δεν έχουν μεγάλη ανάγκη από κοινωνικό παντοπωλείο, αλλά όταν το ίδρυσε ο αριθμός των αιτήσεων έκλεισε σε μία ώρα.!
Οφείλουμε όλοι μας να προστατέψουμε και να αναδείξουμε την λέξη αξιοπρέπεια γιατί αν αυτή μήνη εγκλωβισμένη και κλεισμένη στο συρτάρι μας αργά ή γρήγορα θα μας την κλέψουν και είναι το μόνο που απέμεινε στην ελληνική πολύαθλοι ,αγωνιζόμενη, ηρωική, και άξια θαυμασμού ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ που έχει βρεθεί απροστάτευτη από την συνείδηση των περισσοτέρων.
Ο Πατέρας Γερβάσιος δεν κήρυξε απλά αλλά έκανε πράξη στους ανθρώπους της οικουμένης την αγάπη αναδεικνύοντας με τόλμη ότι:
Η ΤΕΛΕΙΑ ΑΓΑΠΗ ΕΞΩ ΒΑΛΕΙ ΤΟΝ ΦΟΒΟ!
Aς πετάξουμε μακριά την μελετημένη και προληπτική προκατάληψη γιατί υπάρχουν πια
ποιό έκτακτα και
ποιό επείγοντα θέματα που αναμφισβήτητα  προέχουν!


                       Βασιλοπούλου Παναγιώτα του Ανδρέα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου