Κυριακή, Σεπτεμβρίου 28, 2014

Κάλεσμα της Πρωτοβουλίας Πολιτών Αμφίκλειας για τα διόδια

Βλέπουμε τον τελευταίο καιρό μια κατακόρυφη αύξηση της κίνησης στην παλιά εθνική οδό καθώς και στους παράλληλους παράδρομους της εθνικής.

Αυτό δεν γίνεται επειδή κάποιοι άνθρωποι κυρίως οδηγοί φορτηγών θέλουν να ταλαιπωρούνται αλλά λόγο της τεράστιας αύξησης των διοδίων

Ως Νομός Φθιώτιδας έχουμε τη μάλλον άχαρη πρωτιά να υπάρχουν τρεις μετωπικοί και τουλάχιστον τρεις πλευρικοί σταθμοί, με λίγα λόγια για να πάει κάποιος στη δουλεία του να πρέπει να πληρώνει τους παραχωρησιούχους μεγαλοεργολάβους, καναλάρχες για ένα έργο το οποίο έχει κατασκευαστεί με χρήματα του Ελληνικού λαού,και παραδόθηκε βορά στα ίδια συμφέροντα με αποικιακές συμβάσεις που ψηφίστηκαν το 2007.
Αναθεωρήθηκαν προς το χειρότερο από τη μνημονική κυβέρνηση το 2013. Συμβάσεις που προβλέπουν ακόμα και ρήτρες διελεύσεων που, αν δεν πιάσουν ένα πλαφόν διελεύσεων το οποίο αυθαίρετα ορίζει ο εργολάβος να πληρώνει τη διάφορα το κράτος, δηλαδή πάλι εμείς.
Επειδή λοιπόν πέρα απ την οικονομική αφαίμαξη του λάου της Φθιώτιδας υπάρχει και πολύ σοβαρός κίνδυνος ατυχημάτων, που είναι "φυσιολογικό" να γίνουν όταν ένας δρόμος σαν την παλιά εθνική οδό με προδιαγραφές του 1950 δέχεται την κίνηση ενός σύγχρονου αυτοκινητόδρομου,καλούμε τους πολίτες της Αμφίκλειας  στην κινητοποίηση όλων των φορέων του νομού ενάντια στα διόδια τη Δευτέρα 29/09 στις 12 το μεσημέρι στο σταθμό Αγίας Τριάδας και στις 14´00 στην πλατεία ελευθερίας στη Λαμία . 
Καλούμε επίσης το Δήμο Αμφίκλειας –Ελάτειας και τους άλλους φορείς του τόπου μας να προβούμε άμεσα σε κινητοποίηση στις εισόδους της πόλης μας
26/09/14

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΑΜΦΙΚΛΕΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου