Παρασκευή, Μαΐου 17, 2013

ΜΙΑ ΛΑΘΕΜΕΝΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΝΑ ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΑΝΑΘΕΩΡΗΘΕΙ


Πριν λίγες ημέρες συμπληρώθηκαν δυο χρόνια απ` την ώρα που έφυγε από κοντά μας μια εξαιρετική συμπατριώτισσά μας , η αείμνηστη Μαρία Σκεπετάρα – Κοντρώση .
       Με την τελευταία εν ζωή απόφασή της που ήταν μια γενναιόδωρη πράξη γεμάτη αγάπη για την ιδιαίτερη πατρίδα της το Δαδί  , κληροδότησε  ολόκληρη την κινητή και ακίνητη περιούσια της στη Δημοτική Κοινότητα της Αμφίκλειας , με την προτροπή και την ευχή  να αξιοποιηθεί η περιουσία αυτή κατά τον καλύτερο και αποτελεσματικότερο τρόπο για το Δαδί και την πρόοδό του.
        Τις ημέρες εκείνες της συμπλήρωσης των δυο ετών απ` την απώλειά της , έγραψα στα blogs δυο λόγια αντί μνημοσύνου , σημειώνοντας μια σειρά από μέχρι σήμερα παραλήψεις της Δημοτικής  Αρχής , αναφορικά με οφειλόμενες κατά την γνώμη μου ενέργειες για την απόδοση της πρέπουσας τιμής στη μνήμη της ευεργέτου της Αμφίκλειας και προσέθετα και ορισμένες άλλες σκέψεις και προτάσεις σχετικά με το ζήτημα αυτό .

       Για παράδειγμα , θεωρώντας σημαντική παράλειψη την έως τώρα “σιωπή” του Δήμου γύρω απ` αυτό το θέμα, επρότεινα τη δημοσιοποίηση τουλάχιστον της διαθήκης όπως είναι λογικό αλλά και επιβεβλημένο να γίνει , ώστε να πληροφορηθούν όλοι οι συμπολίτες μας το μεγάλο μέγεθος της αξίας των περιουσιακών στοιχείων που απλόχερα η Σκεπετάρα κληροδοτεί στο Δαδί και στους Δαδιώτες και που πρόχειρα υπολογισμένα αποτιμώνται άνω του ενός εκατομμυρίου ευρω και να συνειδητοποιηθεί επακριβώς το εύρος της γενναιόδωρης πράξης της .    
     Αντί όμως της επιτάχυνσης των διαδικασιών  απογραφής , ελέγχου, αποτίμησης  και παραλαβής της κληρονομιάς της και των πρωτοβουλιών απόδοσης τιμής όπως λογικά θα περίμενε κανείς , συμπτωματικά διαβάζοντας στο « διαύγεια » του Δήμου πληροφορήθηκα ότι στο προχθεσινό έκτακτο Δημοτικό συμβούλιο μεταξύ άλλων ανοησιών εν τέλει που ακούστηκαν και αποφασίστηκαν εκεί , το ΔΣ  ομοφώνως παρακαλώ , αποφάσισε και τη διάθεση-παραχώρηση δωρεάν του νεότευκτου σπιτιού της αείμνηστης Σκεπετάρα στο Δαδί , για τη στέγαση των υπηρεσιών του ΙΚΑ !!!.
      Όπως βεβαίως προ μηνός περίπου γράφαμε ( όσοι το διαβάσατε θα θυμόσαστε ), η καινούργια πλέον οργανωτική δομή του ΙΚΑ προβλέπει ένα νέου τύπου γραφείο στην Αμφίκλεια  για την εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων του , εργαζομένων και εργοδοτών , που θα εξυπηρετεί και μια ευρύτερη περιοχή από Γραβιά και Πολύδροσο μέχρι Ελάτεια και Τιθορέα .
       Η νέα αυτή δομή από τώρα βέβαια, αλλά πολύ περισσότερο σε λίγο καιρό, θα εξυπηρετεί τόσο τους σημερινούς ασφαλισμένους στο ΙΚΑ  όσο και τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ αλλά και του ΟΠΑΔόταν σταδιακά όλοι αυτοί θα συγχωνευτούν σε ένα ενιαίο ασφαλιστικό φορέα . Θα απασχολεί τρεις υπάλληλους, οι δε οικονομικές δοσοληψίες θα διεκπεραιώνονται πλέον μέσω των τραπεζών όπως και μέρος κάποιων άλλων συναφών εργασιών μέσω του ΚΕΠ και του ΚΕΦ Αμφίκλειας.
       Ρόλο στο όλο αυτό νέο σύστημα , φαίνεται να έχει και το τοπικό Κέντρο Υγείας  καθώς και η Δημοτική πλέον υπηρεσία Πρόνοιας και οπωσδήποτε  τα τοπικά τραπεζικά  καταστήματα   .
       Οι εξελίξεις αυτές οδήγησαν τη Διοίκηση του ΙΚΑ να συνεργαστεί , εκεί όπου ιδρύονται τέτοια γραφεία , με τις κατά τόπους Δημοτικές Αρχές  για την εξεύρεση τυχόν διαθέσιμων Δημοτικών κτηρίων ώστε να στεγαστούν με το μικρότερο δυνατό κόστος οι υπηρεσίες του .  Έτσι έγινε και στην περίπτωση του Δήμου μας .
       Η Δημοτική Αρχή και το ΔΣ  ( Δρώντας αψυχολόγητα και κατεπειγόντως άνευ μάλιστα ουδενός ιδιαίτερου λόγου, ενώ σε άλλες σοβαρότερες περιπτώσεις η αδράνεια , η αναβλητικότητα και το διαρκές και ατέρμονο ταξίδι των αποφάσεων στο χρόνο είναι μάλλον η συνήθης και κατά σύστημα τακτική ),  χωρίς καμιά απολύτως προετοιμασία , χωρίς κανένα σκεπτικό που να οδηγεί με ασφάλεια στην προσήκουσα λύση, χωρίς ουσιαστικά την κατάλληλη γνώση του θέματος , χωρίς αντανακλαστικά  και νοητική εγρήγορση , αλλά με περισσή επιπολαιότητα , προχειρότητα και θράσος που συνήθως χαρακτηρίζει τους αδαείς , “παρέδωσαν ” αναρμοδίως μάλιστα με την απόφασή τους αυτή , το μεν κληρονομούμενο σπίτι της αείμνηστης Σκεπετάρα σε έναν….. κρατικό ! κοινωνικό φορέα , τη δε μνήμη της ευεργέτου μας στην απαξίωση με τη “φτηνή” αυτή και απαράδεκτη ενέργεια .
        Προσβάλει τη μνήμη και μειώνει την αξία της γενναιόδωρης πράξης  της Δαδιώτισσας συμπατριώτισσάς μας Μαρίας Σκεπετάρα , η απόφαση αυτή του ΔΣ  και εμφανώς βρίσκεται μακράν της στάσης  ζωής , του πνεύματος και της διαφαινόμενης επιθυμίας της δωρητού , έτσι όπως αυτά προκύπτουν μέσα απ` τη διαθήκη της .
        Ποτέ και πουθενά  στην Ελλάδα έχω την εντύπωση , δυο μόλις χρόνια μετά την εκδημία ενός τόσο μεγάλου ευεργέτη όπως η περίπτωση Σκεπετάρα , δεν επεδείχθη τέτοια ασέβεια στη μνήμη αλλά και περιφρόνηση στο κοινό αίσθημα  περί του αξιακού υπόβαθρου της πράξεως , του πνεύματος , του σκοπού , αλλά και του τρόπου αξιοποίησης μιας δωρεάς ή μιας γενναιόδωρης προσφοράς όπως αυτή.
       Φαίνεται πως μεταξύ άλλων (αρνητικών) πρωτιών , αποφασίσαμε ως Δήμος να διεκδικήσουμε και μια ακόμη !
       Κυρίες και Κύριοι Δημοτικοί σύμβουλοι . 
       Δεν ξέρω αν ποτέ εσείς οι ίδιοι , τουλάχιστον για  μια φορά στη ζωή σας , έχετε  προσφέρει στον τόπο σας έστω και ένα ευρώ !!  Αν είχατε όμως , σίγουρα δεν θα επιφυλάσσατε αυτή την επιπόλαιη και απαράδεκτη μεταχείριση στην κληρονομιά που κατά κακή συγκυρία για τον τόπο , έτυχε σε σας να τη διαχειριστείτε και όπως πλέον περίτρανα προκύπτει , δυστυχώς με αυθαιρεσία και ανεπάρκεια .
       Θα έπρεπε τέτοιου είδους ζητήματα , με πολύ σεβασμό  με περίσκεψη , γνώση και μεγίστη προσοχή  να τα χειρίζεστε και να αποφασίζετε.
       Είμαι σχεδόν βέβαιος πως το περιεχόμενο της διαθήκης Σκεπετάρα  ούτε καν ως περίληψη δεν το γνωρίζετε , αλλά ούτε και κανείς σας  μπήκε στον κόπο να το αναζητήσει , ώστε μελετώντας το να αποφασίζει τουλάχιστον γνωρίζοντας κι όχι έτσι και ως έτυχε ….
       Σας θυμίζω πως  ως Δημοτική Αρχή δεν έχετε επί δυο χρόνια  τώρα , προχωρήσει επαρκώς σε όλες εκείνες τις αναγκαίες και απαραίτητες ενέργειες  τις επιβαλλόμενες εκ των σχετικών νόμων ώστε:
      Nα απογράφει πλήρως και λεπτομερώς η περιούσια που περιήλθε στην δημοτική κοινότητα της  Αμφίκλειας .
     Να τακτοποιηθούν όλες οι εκκρεμότητες που δυστυχώς διαιωνίζονται ακόμη.
     Να εξοφληθούν κάποιες παλιές υποχρεώσεις που συνοδεύουν τα κληρονομούμενα και να οργανωθεί κατά τον καλύτερο και αποτελεσματικότερο τρόπο η νομική διεκδίκηση των αμφισβητούμενων  περιουσιακών στοιχείων της Θεσσαλονίκης.
      Ανεξόφλητοι  λογαριασμοί των ακινήτων της , σε ΔΕΗ , ΟΤΕ , ΕΥΑΘ , Δήμους για ΤΑΠ και διάφοραΤΕΛΗ . Χρωστούμενα κοινόχρηστα και φόροι ακίνητης περιούσιας . Αμοιβές δικηγόρων και ειδικών  επιστημόνων που χρησιμοποιήθηκαν για διάφορους λόγους απ` την ίδια στο παρελθόν και δεν πληρώθηκαν λόγω θανάτου της. Όλα αυτά κι άλλα περισσότερα βρίσκονται σε δίχρονη τουλάχιστον εκκρεμότητα   Αλλά με σας όλους τελούντες σε σχετική άγνοια για τις μικρές αλλά πολλές αυτές υποχρεώσεις , τι καλύτερο θα μπορούσε άραγε να περιμένει κανείς ?.
       Ενδεικτικό της απερίγραπτης  αδράνειας και αδιαφορίας που επιφυλάχθηκε μέχρι τώρα στην διαχείριση της κληρονομιάς Σκεπετάρα  ( υπενθυμίζω πως πρόκειται για πολύ μεγάλης αξίας περιουσιακά στοιχεία ), είναι η μια και μοναδική επίσκεψη στα δυο αυτά χρόνια , για την κατ` αρχήνανακάλυψη επιτέλους !! και έστω θέαση μόνο !! των σοβαρών περιουσιακών της στοιχείων στη Θεσσαλονίκη .
      Κι αυτή, από καλή διάθεση και το προσωπικό και μόνο ενδιαφέρον ενός-δυο φιλότιμων Δημοτικών συμβούλων και μετά το σχετικό βέβαια “σπρώξιμο” από  τρίτους” , όπως επίσης το ίδιο έγινε και στην περίπτωση της Λαμίας κλπ 
       Είναι καιρός λοιπόν να ασχοληθεί κάποιος σοβαρά και υπεύθυνα με το ζήτημα αυτό , να ερμηνευτεί και κατά το δυνατόν  να αποκρυπτογραφηθεί και να κατανοηθεί το πνεύμα , η πιθανή επιθυμία και η ενδεχόμενη κατεύθυνση που ίσως δίνει μέσα απ` τη διαθήκη της η αείμνηστη Κοντρώση  για τη μορφή και τον τρόπο αξιοποίησης  της περιουσίας της .  
        Και αφού πρώτα απ` όλα  έμπαιναν στη σειρά τους όσα πρέπει και απαιτούνται .  Και αφού γίνονταν πράξη και ολοκληρώνονταν οι νόμιμες και οφειλόμενες υποχρεωτικές διαδικασίες , τότε  και μόνο , με απόλυτη διαφάνεια και δημοσιότητα και σε μια μεγάλη Πανδαδιώτικη  λαϊκή συνέλευσηπου θα ακούγονταν απ` όλους  προτάσεις , απόψεις , σκεπτικά  και γνώμες , ας αποφασίζονταν εκεί  , ο σκοπός , ο τρόπος και το είδος των δράσεων και των επενδύσεων που θα αξιοποιούσαν αξιοπρεπώς και ωφέλημα την μεγάλη αυτή κληρονομιά .
      Με σοβαρότητα  όμως και ευθύνη , με σεβασμό στη μνήμη της ευεργέτου και στη γενναιόδωρη πράξη της και με σταθερό προσανατολισμό στις τυχόν επιθυμίες και κατευθύνσεις της έτσι όπως πιθανόν προκύπτουν μέσα απ`το κείμενο της διαθήκη της 
     Με τρόπους , με έργα και αποφάσεις που να τιμούν παντοτινά τη μνήμη της , να τη θυμίζουν, να προβάλουν και να αναδεικνύουν διαρκώς την μεγαλειώδη αυτή πράξη της .
Πρόκειται περί ευτελισμού , που της επεφύλαξε η απερίσκεπτη αυτή ενέργεια του ΔΣ για παραχώρηση του ενός ορόφου της κατοικίας Σκεπετάρα  σε ένα δημόσιο Οργανισμό, υπονομεύοντας μάλιστα εν τη πράξη και την ορθολογική χρησιμοποίηση του υπολοίπου , αφού έτσι αυτονόητα ακυρώνεται ίσως , μια πολύ ωφελιμότερη και σημαντικότερη αξιοποίηση του όλου διώροφου αυτού κτηρίου και του μεγάλου πράγματι περιβάλλοντα χώρου του .
       Η διευκόλυνση από μεριάς του Δήμου στη στέγαση δημοσίων υπηρεσιών και οργανισμών όταν του ζητείται όπως πχ τώρα για το ΙΚΑ ( γιατί επιχειρήθηκε  πάλι πριν λίγο καιρό , κακώς ατυχώς και αυθαιρέτως να παραχωρηθεί το συγκεκριμένο κτήριο στην Αστυνομία !!! και ευτυχώς απετράπη  ), θα πρέπει με πολύ προσοχή και σοβαρότητα να αντιμετωπίζεται ως ενδεχόμενο και αφού λαμβάνονται υπ` όψη μια σειρά από παραμέτρους  και παράγοντες που θα υπαγορεύουν τη θέση και θα συνδιαμορφώνουν τη δυνατότητα και την ευχέρεια  ή όχι  του Δήμου , να συμβάλει προς αυτή την κατεύθυνση .
       Στη συγκεκριμένη περίπτωση των γραφείων του ΙΚΑ θα έπρεπε πρώτα να εξεταστούν  ενδελεχώς άλλες υπάρχουσες εναλλακτικές λύσεις που έστω και με ένα μικρό κόστος να εξασφαλίζουν τη συνέχιση των εργασιών του σε γειτνίαση πάντα με όλες τις άλλες δημόσιες , δημοτικές και τραπεζικές υπηρεσίες , αλλά και της παραμονής του εντός των ορίων του παραδοσιακού διοικητικού και εμπορικού κέντρου της Αμφίκλειας έτσι όπως αυτό έχει διαμορφωθεί τα πολλά τελευταία χρόνια δηλαδή πέριξ της Άνω πλατείας  – οδός Ευταξία – πέριξ Κάτω πλατείας -- και έως γύρωθεν  κέντρου υγείας κλπ ).
       Μόνο ως έσχατη και αναγκαστική λύση  θα ήταν εν μέρει λογικό και ανεκτό, να αποτελέσει πιθανόν η οικία Σκεπετάρα  στέγη για τις υπηρεσίες του ΙΚΑ και υπό τον όρο βέβαια της προσωρινότηταςεγκαταστάσεώς τους εκεί .
       Είναι γνωστό πως ως Δήμος , διεκδικούμε την παραχώρηση χρήσης του κτηρίου του Ειρηνοδικείου Αμφίκλειας και η διεκδίκηση αυτή είναι σε πολύ καλό δρόμο και προχωρημένο στάδιο. Ας συμβάλει έστω ελάχιστα και η Δημοτική Αρχή προς αυτή την κατεύθυνση για να επιτευχθεί γρηγορότερα ο στόχος αυτός κι ας μην τα περιμένει. όλα έτοιμα απ` τους άλλους … Η δική της εφ` εξής επίσημη ανάμιξη και το έμπρακτο ενδιαφέρον της ίσως επιταχύνει τις δρομολογημένες εξελίξεις . 
       Στο χώρο αυτό του Ειρηνοδικείου που με την κατάλληλη μετασκευή του μετατρέπεται άριστα σε ένα μεγάλο σύγχρονο κτήριο περίπου 370 τμ. και ίσως περισσότερο , θα ήταν δυνατόν να εγκατασταθεί στο εγγύς μέλλον  μονίμως η υπηρεσία αυτή του ΙΚΑ σε ένα μόνο τμήμα του κτηρίου αυτού και το υπόλοιπο να αξιοποιηθεί για την εγκατάσταση μιας άλλης υπηρεσίας , ή κάποιας δημοτικής δραστηριότητας , ή ενός Φορέα κλπ .
       Κατάλληλα όμως  ιδιωτικά κτήρια στην Αμφίκλεια , που να πληρούν τις κοινοτικές προδιαγραφές για ασφαλή πρόσβαση ηλικιωμένων και περιπατητικών αναπήρων καθώς και την εύκολη και ανεμπόδιστη πρόσβαση σε ΑΜΕΑ με κινητικά προβλήματα κλπ έτσι όπως απαιτείται , υπάρχουν και μπορεί να βρεθούν για την προσωρινή εγκατάσταση του ΙΚΑ και μέχρι εν τω μεταξύ να  ετοιμαστεί είτε ο χώρος του Ειρηνοδικείου είτε του άλλου Δημοτικού κτηρίου επί της οδού Ευταξία που χρήζει επισκευών και έτσι κι αλλιώς βέβαια θα πρέπει επιτέλους να συντηρηθεί  και να αποκατασταθεί ώστε να αξιοποιηθεί μελλοντικά ποικιλοτρόπως .
       Επομένως μόνο προς αυτή την κατεύθυνση θα πρέπει να κινηθεί αμέσως τώρα  ο Δήμος για την διασφάλιση της μόνιμης εγκατάστασης του ΙΚΑ σε έναν ανάλογο χώρο και παράλληλα να επιτείνει τις προσπάθειές του για την δυνατόν γρηγορότερη εξασφάλιση της χρήσης  του κτηρίου του Ειρηνοδικείου όπως και της επισκευής του Δημοτικού κτηρίου στην οδό Ευταξία , ώστε να στεγάσει το συντομότερο και κατά τρόπο μόνιμο, σύγχρονο και επαρκή τις υπηρεσίες του ΙΚΑ όπως κι αν αυτές στο μεταξύ διαμορφωθούν .
       Η κληρονομιά Σκεπετάρα  είναι γνωστό πως τελεί ακόμη σε εκκρεμότητα  ως προς την απαιτούμενη τυπική, ουσιαστική και νομότυπη αποδοχή και παραλαβή της απ` το Δήμο. Το δε συγκεκριμένο κτήριο που με ελαφρότητα παραχωρήσατε είναι ημιτελές και χρήζει σειράς κατασκευαστικών παρεμβάσεων και  γιαυτό πριν αποφασίζατε για την παραχώρησή του , καλό και ωφέλιμο θα ήταν  να είχατε σκεφτεί και να αποφασίσετε πρωτίστως για την ολοκλήρωση των τυπικών και νομικών διαδικασιών καταγραφής και παραλαβής των κληρονομούμενων , καθώς και να ενδιαφερθείτε επιτέλους σοβαρά για τον εντοπισμό και την διεκδίκηση εκείνων των περιουσιακών της στοιχείων που η αείμνηστη Μαρία Κοντρώση- Σκεπετάρα  έχει αφήσει σε δικαστικές εκκρεμότητες και διαδικασίες .
       Αυτά είναι τα επείγοντα και ιεραρχικά τα πρώτα  ως προς την κληρονομιά Σκεπετάρα  κι όχι βεβαίως η “διανομή” των περιουσιακών “ιματίων” της , έτσι επιπόλαια κι αψυχολόγητα όπως αποφασίσατε εσείς και με τρόπο ανεπίτρεπτο για την κοινή λογική ως προς την οφειλόμενη συμπεριφορά και στάση των κληρονόμων , δηλαδή εσάς και όλων μας .Θα ήταν επίσης χρήσιμο νομίζω, να ξανακοιτάξετε και να  λάβετε σοβαρά υπόψη σας κι όσα σας πρότεινα στην προ ολίγων ημερών επιστολή μου επ` ευκαιρία της συμπλήρωσης δυο ετών  απ` την απώλεια της αείμνηστης Σκεπετάρα . )
       Αυτά είχα να σας πω σήμερα κύριες και κύριοι αυτοδιοικητικοι μας και να σας καλέσω ως ΔΣνα αναθεωρήσετε την απόφαση που έτσι ελαφρά τη καρδία και χωρίς επαρκώς να γνωρίζετε , ψηφίσατε .
  Σκεφτείτε , αναθεωρείστε και προσανατολιστείτε σε όσα σας προτείνουμε , όχι γιατί είναι σοφά αλλά γιατί είναι τα μόνα λογικά που λαμβάνουν σοβαρά υπ` όψη τους αφ` ενός τις υφισταμένες εκκρεμότητες στην κληρονομιά Σκεπετάρα  και αφ` ετέρου συμβάλουν στην αποτροπή του ευτελισμού από μια εμφανή έλλειψη σεβασμού στην διαφαινόμενη επιθυμία της αειμνήστου δωρητού , που καμία απολύτως σχέση δεν μπορεί να έχει με παραχωρήσεις της περιουσίας της σε κρατικές υπηρεσίες κλπ !
       Παρακαλώ τους συμπολίτες μου της Αμφίκλειας  καθώς και τον κύριο Πρόεδρο και τους τοπικούς συμβούλους , όλους τους συλλογικούς φορείς , το Σύνδεσμο των απανταχού Δαδιωτών και οπωσδήποτε τους νέους μας και το ΤΟΣΥΝ  Αμφίκλειας , να δώσουν στο θέμα την πρέπουσα προσοχή & σημασία και να συμβάλουν κι αυτοί δυναμικά απ` τη μεριά τους στην ακύρωση της απόφασης αυτής , που δεν περιποιεί τιμή στην προσωπικότητα της αείμνηστης συμπατριώτισσάς μας Μαρίας Σκεπετάρα , ούτε στη μνήμη της και στη σπουδαία  γενναιόδωρη προς εμάς και τον τόπο πράξη της .
        Η διαχείριση και κυρίως η αξιοποίηση της μεγάλης αυτής κληρονομιάς είναι υπόθεση σοβαρήκαι  γιαυτό είναι υπόθεση όλων μας . Ετούτο το δικαίωμα των Δαδιωτών που δεν αμφισβητείται , έχει την υποχρέωση να μην να το αγνοεί κανείς ηθελημένα είτε αθέλητα , πολύ δε περισσότερο αν πρόκειται για τη Δημοτική μας Αρχή ή τους δημοτικούς μας συμβούλους που πριν αποφασίζουν , στοιχειωδώς θα πρέπει να αναλογίζονται και να λαμβάνουν σοβαρά υπόψη τους τις ευθύνες και τις υποχρεώσεις τους .
      Στην κληρονομιά της Σκεπετάρα – Κοντρώση , αξίζει και της πρέπει σωστή αξιοποίηση κι όχι επιπόλαιη και ασεβής  ευκαιριακή διαχείριση .
      Η απόφαση στην οποία αναφερθήκαμε , πρόκειται για μέγα λάθος της Δημοτικής αρχής που πρέπει αμέσως να διορθωθεί !!
 Όσοι πιστεύουμε στο άστοχο της ατυχούς αυτής απόφασης, ας προσπαθήσουμε
    μαζί για την ανατροπή της, τιμώντας έτσι και τη μνήμη της ευεργέτου μας .
                          Θανάσης  Παπακωνσταντίνου ( ο ενοχλητικός …)

ΥΓ.  Οι “ανοησίες” και οι φαιδρότητες τις οποίες υπαινίσσομαι πως ακούστηκαν και αποφασίστηκαν σ`εκείνο το ΔΣ, αφορούν στην αναρμοδιότητα των διαφόρων συμβούλων μας να υποδεικνύουν γραπτώς μάλιστα και θρασύτατα βέβαια , στη Διοίκηση του ΙΚΑ  τον τρόπο λειτουργίας και τον αριθμό των υπαλλήλων που θα στελεχώνουν τις υπηρεσίες του !!( μεταξύ των οποίων και της Αμφίκλειας ) . Επίσης εντελώς ανοήτως αποφασίζεται και αναγράφεται στα επίσημα πρακτικά , η ανάληψη απ`το ΔΣ πρωτοβουλίας διεκδίκησης της επαναλειτουργίας του μόλις πρόσφατα καταργηθέντος γραφείου ΙΚΑ στην Κάτω Τιθορέα !! ( ξεχάσατε να μεριμνήσετε και για τη Γραβιά τρομάρα σας… ) κι όλα αυτά βέβαια εκ μέρους κάποιων εντελώς άσχετων και ελαφρόμυαλων που δυστυχώς εκπροσωπώντας πολίτες παριστάνουν τους αυτοδιοικητικούς και γίνονται μόνο για τη δημιουργία εντυπώσεων και τίποτα παραπάνω, μιας και δεν υπάρχουν περιθώρια για τέτοιες γελοιότητες και ανατροπές ). Μα άνθρωποι του Θεού, έχετε επί τέλους κρίση και λογική ??  Θα γελάνε μαζί σας για τις αναρμόδιες και αστείες αποφάσεις σας μέχρι και οι “κότες” των υπηρεσιών , δεν το καταλαβαίνετε ??  Για άλλα σας ρωτάνε απ` τη Διοίκηση του ΙΚΑ και για άλλα τους απαντάτε εσείς!! Δηλαδή κατά το : « τι έχεις Γιάννημ`… κουκιά σπέρνω !! ».   ΑΛΙΜΟΝΟ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου