Πέμπτη, Μαΐου 30, 2013

Η ΑΒΑΣΤΑΧΤΗ ΕΛΑΦΡΟΤΗΣ ΤΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΠΙΘΑΝΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥΣ

Πριν 15 περίπου μέρες επισήμαινα σε γραπτή τοποθέτησή μου , πως η απόφαση του δημοτικού μας συμβουλίου που αφορούσε στη στέγαση του Γραφείου κοινωνικής ασφάλισης ( ΙΚΑ ) στην Αμφίκλεια , θα έπρεπε να αναθεωρηθεί για μια σειρά από λογούς που ανέφερα και επαρκώς νομίζω εξηγούσα .
Επρότεινα ταυτόχρονα , η Δημοτική αρχή να εξετάσει εναλλακτικές λύσεις στέγασης του ΙΚΑ , εντός όμως του παραδοσιακού Διοικητικού κέντρου της Αμφίκλειας και εγγύς των  άλλων συναφών υπηρεσιών , έτσι όπως και η κοινή λογική επιβάλει .
Την περασμένη Πέμπτη η Τεχνική υπηρεσία  του ΙΚΑ βρέθηκε στην Αμφίκλεια και επί τη ευκαιρία έλαβε γνώση της απόφασης αυτής του Δήμου και σε επιτόπια επίσκεψή της στον προτεινόμενο χώρο για τη στέγαση του γραφείου αυτού , διαπίστωσε και εξέφρασε προφορικά και αμέσως  τη γνώμη της περί της ακαταλληλότητάς του .

Για μια ακόμη φορά λοιπόν κυρίες και κύριοι σύμβουλοι, αργόστροφοι και βραδυκίνητοι ως προς την προσαρμογή και επί του προκειμένου σχεδόν αδαείς ως προς τους τρόπους  ικανοποίησης των αναγκών λειτουργίας των υπηρεσιών του ΙΚΑ , αποφασίσατε ως ΔΣ  απερίσκεπτα , επιπόλαια και μακράν της στοιχειώδους λογικής που θα έπρεπε  πάντοτε να διέπει τις οποιεσδήποτε αποφάσεις σας.
Σε λίγες μέρες ( και αφού εν τω μεταξύ θυμηθείτε!! να στείλετε επιτέλους την σχετική απόφαση του ΔΣ στην αρμόδια Διοικητική υπηρεσία του ΙΚΑ στην Αθήνα )θα λάβετε και γραπτώς πλέον τη σαφή άποψη των τεχνικών υπηρεσιών  του Ασφαλιστικού αυτού Οργανισμού  για την ακαταλληλότητα του συγκριμένου κτηρίου και της θέσεώς του.
Σας  επισήμαινα στην προ δεκαπενθημέρου επιστολή μου , πως η στέγαση του γραφείου ΙΚΑ στο κτήριο Σκεπετάρα  ( πέραν των πολλών άλλων αποτρεπτικών λόγων που ανέφερα και για τους οποίους δεν θα έπρεπε καν να είχε προταθεί από εσάς τους ιδίους ) θα αντιμετώπιζε σαφώς προβλήματα και με την διαφαινόμενη μη θετική γνώμη του ίδιου του Οργανισμού .
Γιαυτό και σας προέτρεπα , να φροντίσετε για τη στέγαση των υπηρεσιών του σε άλλους εναλλακτικούς υπάρχοντες ιδιωτικούς  χώρους , που να  πληρούν  βεβαίως τις Ευρωπαϊκές κοινοτικές οδηγίες για την προσβασιμότητά τους από ειδικές ομάδες  συμπολιτών μας όπως πχ ΑΜΕΑ  κλπ  και επίσης να βρίσκονται εντός ή τουλάχιστον πλησίον των ορίων του υφιστάμενου διοικητικού κέντρου της Αμφίκλειας .
Το μηνιαίο κόστος απόκτησης χρήσης ενός τέτοιου ιδιωτικού χώρου είναι κυριολεκτικά μηδαμινό ( σχέση κόστους – οφέλους ) και επουδενί μπορεί να θεωρηθεί αποτρεπτικό ή καν επιβαρυντικό για τα δημοτικά οικονομικά , από οποιονδήποτε λογικό βέβαια , σώφρονα και σοβαρό άνθρωπο .
Οι ιδιωτικοί αυτοί  χώροι που είναι διαθέσιμοι στην Αμφίκλεια και κατά τη γνώμη μας ενδείκνυνται , θα πρέπει να προταθούν και να υποδειχθούν απ` τη Δημοτική αρχή στην τεχνική υπηρεσία  του ΙΚΑ και εφ` όσον εγκριθούν ως κατάλληλοι , να προχωρήσει με απόφασή του το ΔΣ στην ενοικίαση κάποιου εξ αυτών και στη συνέχεια στη διάθεσή του για τις ανάγκες στέγασης του γραφείου του ΙΚΑ . Έστω για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα και μέχρι την αποκατάσταση της λειτουργικότητας των άλλων κτηρίων που αναφέραμε  και στην προηγουμένη επιστολή μας , δηλαδή είτε του Ειρηνοδικείου ή εκείνου της οδού Ευταξία ,  ώστε να καταστεί εφικτή η ενδεχομένη μεταφορά και η μόνιμη πλέον στέγαση του γραφείου αυτού εντός ενός εξ αυτών των κτηρίων .
Πλήρη ενημέρωση περί όλων αυτών που παραπάνω αναφέραμε , έχει ο εντεταλμένος σύμβουλος κ. Ανδρέας Ζιάκος , με τον οποίο κατά τη γνώμη μας και πρέπει άμεσα να συνεργαστείτε όλοι εσείς της Δημοτικής αρχής και του συμβουλίου , ώστε να εξευρεθεί σύντομα ο καταλληλότερος αυτός χώρος και να προχωρήσει χωρίς παλινωδίες και αναίτιες καθυστερήσεις η στέγαση των υπηρεσιών του ΙΚΑ ,η οποία άλλωστε θα πρέπει και να έχει ολοκληρωθεί μέχρι την 2-7-2013 .
Κάθε πιθανή εμμονή στις προηγούμενες λανθασμένες αποφάσεις , σας προειδοποιώ , πως θα στερήσει το Δήμο αλλά και την ευρύτερη περιοχή απ` τις υπηρεσίες του ΙΚΑ , καθ` όσον  η παροχή τους είναι παραπάνω από βέβαιο πως θα διακοπεί , μέχρι της πλήρους , επαρκούς λειτουργικά και καταλλήλου αντιμετωπίσεως της στέγασης των υπηρεσιών αυτών .
      Προ αυτής λοιπόν της πιθανής δυσάρεστης εξέλιξης  σας καλώ :
      Πρώτον ), να στείλετε την απόφαση του ΔΣ  στην Δ/ση Διοικητικού του ΙΚΑ το συντομότερο δυνατό. ( FAX :210-3620273 υπ` οψιν κυρίας Καπακουλάκη & κυρίας Γαβριελάτου ).
     Δεύτερον ), να στείλετε  ( κατά την άποψή μου )  μόνο  το απόσπασμα εκείνο  που αναφέρεται  στην πρόθεση του Δήμου να στεγάσει το γραφείο κοινωνικής ασφάλισης σε επαρκή και κατάλληλο χώρο κι όχι ολόκληρη την απόφαση , η οποία όντως ανοήτως , αναρμοδίως και θρασύτητα  επεκτείνεται επιλαμβανόμενη και θεμάτων αποκλειστικής και μόνο αρμοδιότητας της Διοίκησης  του ΙΚΑ και ουδενός άλλου και μάλιστα αδαούς όπως του λόγου σας .
     Τρίτον ), να κινηθείτε  γρήγορα και  ευέλικτα  στην κατεύθυνση  επαναδιατύπωσης    (κομψά πλέον ) της προηγούμενης απόφασή σας ως προς τον χώρο στέγασης , αποφασίζοντας αυτή τη φορά για την εξυπηρέτηση των αναγκών στέγασης  του ΙΚΑ  όχι  αποκλειστικά και μόνο στην οικία Σκεπετάρα ( που θα πρέπει να αποτελεί την έσχατη λύση ), αλλά εντός οποιουδήποτε  επαρκούς , λειτουργικού και καταλλήλου κτηρίου που ενδείκνυται για τη στέγαση αυτή.
      Τέταρτο) , να προετοιμαστεί εγκαίρως ( αν κάτι τέτοιο βέβαια απαιτείται ) ο χώρος αυτός και οι υποδομές του , ώστε να καταστεί ταχύτατα πλήρως λειτουργικός για τη φιλοξενία της υπηρεσίας αυτής .
Κυρίες και κύριοι  αιρετοί μας .
Με τους συνήθεις αργόσυρτους και μακάριους ρυθμούς λειτουργίας των υπηρεσιών σας και βέβαια εσάς των ιδίων, τα χρονοδιαγράμματα θα αποδειχθούν ανεπαρκή και για μια ακόμη φορά  θα αναγκαστείτε να τρέχετε πίσω απ` τα γεγονότα και τις εξελίξεις μοιραίοι κι ανήμποροι να τα ελέγξετε .
Γιαυτό αλλάξτε ρυθμούς , ανασκουμπωθείτε ,  χαμηλώστε τη μύτη σας μερικοί κι αφήστε κατά μέρος τουςψωροεγωισμούς ως προς το τι σας λέει και ποιος , ακούστε προσεκτικά για τα όσα σας ενημερώνουμε και σας προτείνουμε ( γιατί έτσι κι αλλιώς σ` αυτά τελικά θα καταλήξετε κι αργά ή γρήγορα θα ακολουθήσετε ) και στρωθείτε στη δουλειά για να προλάβετε το χρόνο αλλά και τις σοβαρότατες επιπτώσεις της τυχόν ραθυμίας σας .
Του λοιπού να ξέρετε πως θα έχετε μόνοι εσείς και ακεραία βεβαίως την ευθύνη , για όποια αρνητική εξέλιξη ήθελε συμβεί επί του θέματος .
Εμείς για μια ακόμη φορά έγκαιρα  προσπαθήσαμε να σας αφυπνίσουμε και να σας ενημερώσουμε έγκυρα όπως πάντα κάνουμε άλλωστε ,  υποδεικνύοντάς σας και όλους εκείνους τους ενδεικνυόμενους τρόπους αντιμετώπισης του ζητήματος , γνωρίζοντας πως κι αυτή τη φορά η συνεχιζόμενη απραξία σας , οφείλεται ( όπως και σε πλείστες όσες άλλες περιπτώσεις ) κυρίως σε παντελή άγνοια τρόπων δράσης  αλλά και επαρκούς επίγνωσης της πραγματικής διάστασης των καταστάσεων που καλείστε με τη γνωστή σας πλέον ανεπάρκεια να αντιμετωπίσετε .
Ελπίζω να έγινα  απολύτως σαφής και αντιληπτός …… και για τα αίτια και για τις ευθύνες φυσικά .
      Με την ευκαιρία  θα επιθυμούσα να σας ενημερώσω και για ένα άλλο θέμα  επί του οποίου η ελλιπέστατη γνώση και η πλήρης σύγχυση γύρω απ` αυτό, σας οδήγησε στο πρόσφατο Δημοτικό συμβούλιο να αποφασίσετε δυστυχώς για μια ακόμη φορά και πάλι κατεπειγόντως , επιπολαίως και με πρωτοφανή ελαφρότητα ανεπίτρεπτη για διαχειριστές της τύχης ενός ολόκληρου τόπου και των συμφερόντων του , όπως επί του παρόντος είστε εσείς που τον εκπροσωπείτε .
Αναφέρομαι στην απόφασή σας ( προ ημερησίας διατάξεως ) για την εκπόνηση μελέτης απ` το Δήμο και με ίδιους πόρους , περί της αντιμετώπισης του κατολισθητικού φαινομένου των βράχων στηΒελίτσα .
Πραγματικά  με εκπλήσσει ο βαθμός ανευθυνότητάς σας , το μέγεθος της ανεπάρκειάς σας και το εύρος της άγνοιάς σας !!.
Θα πρέπει λοιπόν να σας γνωρίσω πως η χρηματοδότηση εκπόνησης της συγκεκριμένης  μελέτης ( προϊόν επίμονης διεκδίκησης  δυο και πλέον ετών ) έχει ήδη εξασφαλιστεί με ενταγμένη δαπάνη εξ 70.000 ευρω περίπου στο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος για το 2013 .
Η ανάθεσή της θα είχε ήδη προχωρήσει προ καιρού, αν μια νέα εγκύκλιος , δυστυχώς , για το διαδικαστικό κομμάτι της λήψης των σχετικών αποφάσεων για την ένταξη έργων και μελετών , δεν είχε καθυστερήσει κατάτι τη διαδικασία αυτή .
Στο πρόσφατο ΔΣ , αίφνης ο κ. Δήμαρχος επικαλούμενος  υπηρεσιακή και υπεύθυνη ινκόγκνιτο όμως τάχα πληροφόρηση, ενημέρωσε το συμβούλιο για την δήθεν βέβαιη πλέον αδυναμία της Περιφέρειας να προχωρήσει εν τέλει στη χρηματοδότηση και την εκπόνηση της μελέτης και γιαυτό εζήτησε  τη λήψη απόφασης  για  την ανάληψη πρωτοβουλίας σύνταξης της μελέτης αυτής απ` τον ίδιο το Δήμο !!!
Στην απόφαση αυτή έσπευσαν ασθμαίνοντες να συμφωνήσουν βεβαίως άπαντες  οι παρευρισκόμενοι σύμβουλοι εξ όλων των παρατάξεων , αναδεικνύοντας  έτσι για πολλοστή φορά  το ολοφάνερο πλέον έλλειμμα σοβαρότητας και σχετικότητας με τα δημοτικά μας ζητήματα , που χαρακτηρίζει δυστυχώςτο σύνολο των αιρετών μας .
Αφήνω περεταίρω ασχολίαστο το θέμα αυτό και τον τρόπο αντιμετώπισής του , γιατί αν το κάνω θα αποδειχθώ πράγματι πολύ σκληρός και επικριτικός στην τοποθέτησή μου ,  αλλά ωστόσο εφιστώ για πολλοστή φορά την προσοχή στο κ.Δήμαρχο ως προς την αδικαιολόγητη συχνά ανεπίτρεπτη ευπιστία του σε ανεύθυνες και ανόητες μεγαλοστομίες συνεργατών του , αιρετών ή και υπηρεσιακών , που του παρουσιάζουν διάφορες μπαρούφες ως έγκυρη γνώση από άριστη πληροφόρηση .
Έτσι κι αλλιώς οι ίδιοι περίπου άνθρωποι επανειλημμένα  μέχρι τώρα  , όπως και ο ίδιος ο Δήμαρχος αναγνωρίζει , τον έχουν εκθέσει έως και γελοιοποιήσει με τις επιπολαιότητες και τις ανεκδιήγητες εικασίες τους που κάθε φορά του σερβίρουν ως ατράνταχτης εγκυρότητας πληροφορίες .   .
Η μελέτη λοιπόν αντιμετώπισης της κατάπτωσης των βράχων στη Βελίτσα και η χρηματοδότησή-της είναι απολύτως διασφαλισμένη , έχει τύχει δε του ενθέρμου ενδιαφέροντος του ίδιου του Περιφερειάρχη κ. Περγαντά , του αρμόδιου παλιότερα Αντιπεριφερειάρχη κ. Μπέτσιου καθώς και όλων των αρμοδίων υπηρεσιακών παραγόντων  “προεξάρχοντος” του κυρίου Λάζου ο οποίος αξίζει των ευχαριστιών μας και πράγματι με εξαιρετική υπηρεσιακή επάρκεια  διαχειρίζεται την υπόθεση αυτή και την προωθεί δεόντως .
Πριν λίγο καιρό ( όσοι το διάβασαν στα  διάφορα  τοπικά blog  θα  θυμούνται ) είχα αναφερθεί τόσο στο ζήτημα αυτό όσο και σε εκείνο που αφορά τη στήριξη και επισκευή του διατηρητέου γεφυριού στα Άνω Καλύβια και είχα ενημερώσει τους συμπολίτες μας αλλά και τους αδαείς και περί άλλα τυρβάζοντες αυτοδιοικητικούς μας , για το χρονοδιάγραμμα εξέλιξης και υλοποίησής τους .
Φαίνεται πως εκείνη η ενημέρωση δεν στάθηκε τελικά αρκετή για να αποτρέψει το μετέπειτα εναγώνιο , ξαφνικό και ένθερμο τάχα ενδιαφέρον της Δημοτικής Αρχής για την ξεχασμένη μέχρι τότε βεβαία , εξέλιξη του θέματος .
Η μελέτη για τους βράχους στη Βελίτσα , θα χρηματοδοτηθεί οπωσδήποτε και θα υλοποιηθεί σύντομα ως έργο απ` την Περιφέρεια  Στερεάς ( όπως και εκείνο της στήριξης του γεφυριού ), χάριν στο αμείωτο και ειλικρινές ενδιαφέρον  του ίδιου του Περιφερειάρχη και όσων άλλων αναφέραμε ήδη και ως προς αυτή την εξέλιξη να μην ανησυχούν παρακαλώ αδίκως και όψιμα οι διάφοροι νεοφανείς ενδιαφερόμενοι .
Επομένως καλά θα κάνουν να αναθεωρήσουν  και επί αυτού του θέματος τις πρόσφατες δημοτικές αποφάσεις τους,  ίνα μη γελοιοποιηθούν περαιτέρω ως αγνοούντες αλλά και αγνώμονες .
Είναι δε ανάγκη να κατανοήσουν όλοι τους πια εκεί στο ΔΣ , πως του λοιπού πριν προβαίνουν αδικαιολογήτως στη λήψη τέτοιου είδους ανώφελων και αχρείαστων αποφάσεων , να ενημερώνονται επαρκώς πρώτα για την πορεία των όποιων δρομολογημένων ή και διεκδικουμένων  δημοτικών έργων,  από σοβαρούς όμως και σχετικούς ανθρώπους και μετά να αποφαίνονται περί του ενός ή του άλλου τρόπου ενεργείας και αντιμετωπίσεως  των πιθανών προβλημάτων .
Σοβαρότης λοιπόν απαιτείται και υπευθυνότης , γιατί η αβάσταχτη ελαφρότης και ενίοτε η φαιδρότης των αποφάσεών σας , μας ταλαιπωρεί και μας αγανακτεί σφόδρα , κυρίες και κύριοι αιρετοί μας .
                                                                  Ευχόμεθα  φώτησιν …..

                                                           ΘΑΝΑΣΗΣ   ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου