Παρασκευή, Ιουνίου 21, 2013

ΣΤΟΝ ΑΥΤΟΜΑΤΟ ΠΙΛΟΤΟ ΑΡΑΓΕ Ο ΔΗΜΟΣ ΚΑΙ Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ;;;

Πραγματικά είναι τόσα πολλά ? και ενδιαφέροντα ? τα συμβαίνοντα στο Δήμο μας που κανείς δυσκολεύεται όντως να ιεραρχήσει τις αναφορές του σ` αυτά .
Θεωρώ όμως πως πρέπει να προηγείται απάντων όλων,  η αμεσότερη κατά το δυνατόν ενημέρωση σχετικά με αποφάσεις , δράσεις και έργα που ήδη υλοποιούνται στο Δήμο ή αναμένεται να υλοποιηθούν στο εγγύς μέλλον .
ΕΛΠΙΖΟΝΤΑΣ λοιπόν πως και μετά τη σημερινή ημέρα , οι κυβερνητικές εξελίξεις  θα είναι τέτοιες που δεν θα ακυρώνουν το νόημα και την ουσία της σημερινής μας ενημέρωσης για τα δικά μας μικρά τοπικά και επιμέρους ζητήματα , προχωράμε σ` αυτή, απευθυνόμενοι και στους αιρετούς μας που έχουν σαφώς εμφανή κενά γνώσης προφανώς από μειωμένο ενδιαφέρον και ελλιπή πληροφόρηση.  
       Α )  ΥΠΟΓΡΑΦΤΗΚΕ  την προηγούμενη  Παρασκευή 14-6-2013 , η πράξη ίδρυσης του νέου Γραφείου Κοινωνικής Ασφάλισης στην Αμφίκλεια.( παράρτημα καταστήματος ΙΚΑ Λαμίας ) γιαυτό ο Δήμαρχος και οι λοιποί , θα πρέπει να προσέχουν τι λένε και τι κάνουν αφού για μια ακόμη φορά κινδυνεύουν να εκτεθούν ανεπανόρθωτα .  
Το γραφείο αυτό θα εξυπηρετεί τους ασφαλισμένους της ευρύτερης περιοχής μας από Γραβιά και Πολύδροσο μέχρι Τιθορέακαι Ελάτεια .
Όπως προ ολίγων ημερών ενημερώναμε ( αλλά και προγενέστερα ), η νέα οργανωτική δομή του ΙΚΑ προέβλεπε την ίδρυσητου Γραφείου αυτού στην Αμφίκλεια , το οποίο με μέριμνα του Δήμου μας θα πρέπει να στεγαστεί  εντός καταλλήλου χώρου που να πληρεί τις Ευρωπαϊκές προδιαγραφές -- αλλά και από την κοινή λογική επιβαλλόμενες  προϋποθέσεις -- προσβασιμότητάς του από ειδικές ομάδες συμπολιτών μας .

Οτιδήποτε λοιπόν περί της στέγασης της υπηρεσίας αυτής , αποφασίστηκε στο πρόσφατο παρελθόν απ` το Δημοτικό μας Συμβούλιο όπως επίσης και ότι άλλο σχετικό με το ζήτημα αυτό επινοείται και ακούγεται εσχάτως , είναι εντελώς μακράν της ενδεδειγμένης λύσεως στέγασης και φυσικά θέτει σε αληθινά υπαρκτό κίνδυνο την έναρξη λειτουργίας του γραφείου αυτού την προγραμματισμένη ημερομηνία , αφού κατά κύριο λόγο η λειτουργία και η έναρξη των εργασιών του, έχει ευθεία σχέση , ενπρώτοις , με την ύπαρξη και την καταλληλότητα  του χώρου στέγασής του .
Δεν θα επαναλάβουμε σήμερα τις προτάσεις και τις επισημάνσεις μας , γιατί ήδη το έχουμε πράξει επανειλημμένως  στο πρόσφατο παρελθόν , με λεπτομερείς αναφορές μας σ` αυτές .
Αλλά ωστόσο επιμένουμε να τονίζουμε στη Δημοτική Αρχή , πως ο λιγοστός χρόνος των 10 ημερών που απέμειναν μέχρι το τέλος του μήνα , δεν περισσεύει πλέον και μάλλον δύσκολα επαρκεί κιόλας : για την επιλογή , την εξασφάλιση-απόκτηση και φυσικά την κατάλληλη προετοιμασία του χώρου αυτού.
Ώστε απ` την Δευτέρα 1η Ιουλίου να καταστεί δυνατή η έναρξη λειτουργίας του Γραφείου του ΙΚΑ  ( και κατά ευτυχή συγκυρία την ημέρα που είναι αφιερωμένη στη μνήμη των Αγίων Αναργύρων θεραπόντων ιατρών διακονούντων τη δημόσια υγεία άνευ πληρωμής και ανταλλάγματος εξ ου και Ανάργυροι και που πανηγυρικά εορτάζεται την ημέρα αυτή η μνήμη τους στην Αμφίκλεια). Θέλω να ελπίζω πως δεν θα παραστεί η ανάγκη μιας πιθανής επ` αόριστον  αναστολής έναρξης των εργασιών του και για όσο χρόνο δυστυχώς απαιτηθεί , μέχρι να κατανοήσει επιτέλους επαρκώς η Δημοτική μας Αρχή , ότι οι όροι και οι προϋποθέσεις στέγασης του συγκριμένου Γραφείου δεν επιδέχονται εκπτώσεων λόγω αυθαίρετων και ανεύθυνων ερμηνειών , αλλά ούτε αδέξιους και επιπόλαιους χειρισμούς σηκώνουν αυτού του είδους τα θέματα και μάλιστα κατά συρροή .
Ο κατάλληλος χώρος στέγασης κύριοι , ο οποίος και σας έχει υποδειχθεί  , υπάρχει και πληρεί απόλυτα τις αναγκαίες προϋποθέσεις & προδιαγραφές .
Η θέση του δε , πέριξ της πάνω πλατείας της Αμφίκλειας και επομένως η παραμονή και λειτουργία του Γραφείου αυτού εκεί όπου περίπου βρίσκεται μέχρι σήμερα , προφανώς θα συμβάλει και στη διατήρηση κατά κάποιο τρόπο μιας σχετικής κίνησης και ζωντάνιας  γύρω απ` την παραδοσιακή αλλά δυστυχώς τα τελευταία χρόνια υποβαθμισμένη αυτή γωνιά του οικισμού της Αμφίκλειας , όπως άλλωστε θεωρώ πως είναι και το επιθυμητό από όλους .  
Θα βρίσκεται δε ως Γραφείο, πολύ κοντά σχεδόν όμορα σε δημοτικές υπηρεσίες , αλλά και στο ΚΕΠ, στο ΚΕΦ , στο ΚΑΠΗ κλπ  καθώς και πλησίον καταστήματος Τράπεζας. Διασφαλίζοντας έτσι όλα αυτά μαζί ως προϋποθέσεις , την συνολικότερη και την καλύτερη οπωσδήποτε δυνατή εξυπηρέτηση των προσερχομένων στο νέο αυτό γραφείο του ΙΚΑ .
Το ετήσιο χρηματικό κόστος ενοικίασης ενός τέτοιου χώρου είναι όντως ανάξιο συζητήσεως  αφού πρόκειται για ποσό που ανέρχεται πχ μόλις : …. α) στο μισό  ½ !! περίπου της δαπάνης που απαιτείται για τις 50 μόνο ημέρες ( ανά Σάββατο ), “μαύρης” εργασίας καθαρισμού του χώρου της Λαϊκής αγοράς  Κάτω Τιθορέας !! ,  ή  β) στο 1/30 !! των χρημάτων που σκανδαλωδώς και ανερυθρίαστα εν μέσω της βαθύτατης οικονομικής κρίσεως που βιώνουμε όλοι μας ,  μοιράζονται  απ` το Δήμο στις τρεις - τέσσερις ποδοσφαιρικές !! ομάδες της περιοχής μας ( θλιβερή αναμφισβήτητα  η απόφαση αυτή και εντελώς παρανοϊκή βέβαια ) ,  ή  γ) στο 1/100 (εν εκατοστό !! ) των διαφυγόντων τόκων καταθέσεων για τα δυόμιση προηγούμενα χρόνια . Από αδιανόητα επιζήμιους βέβαια χειρισμούς του συγκεκριμένου θέματος απ` την αδύναμη και φοβική Δημοτική αρχή , που κατ` απαίτησή τους της επέβαλαν να ακολουθήσει τυφλά τις δικές τους επιλογές οι διάφοροι εκεί αδαείς μικροπολιτικάντηδες που δυστυχώς για τον άμοιρο τόπο κατέχουν σήμερα θέσεις δημοτικών συμβούλων και οι επιπτώσεις βέβαια επί των Δημοτικών οικονομικών εκείνων τότε των επιλογών τους εξακολουθούν δυστυχώς να  υφίστανται με την ανοχή της Δημοτικής Αρχής ,  ή  δ) στο  1/2  !! περίπου της δαπάνης που χρειάστηκε πχ για τις τελετές  ανακήρυξης  ως επιτίμων Δημοτών : του κ. Πελεγρίνη και του καθ` όλα συμπαθέστατου βέβαια Ουκρανού κυρίου Πρέσβη ,  ε) …. και εν πάση περιπτώσει κάνω κράτειεδώ για να μην αναφερθώ και σε πλείστα άλλα ανάλογα παραδείγματα ανούσιων κλπ  δαπανών .
Ελπίζω βέβαια να μην με προκαλέσει κανείς εκ των αγαπητών αιρετών μας και αναγκασθώ έτσι να δημοσιοποιήσω περισσότερα σχετικά ενθυμήματα  που θα αποδεικνύουν περίτρανα  πως στην περίπτωση του Δήμου και των αιρετών μας , βρίσκει προφανώς την πλήρη δικαίωσή της η λαϊκή σοφία με τη ρήση : « φτηνοί στ` αλεύρια και ακριβοί στα πίτουρα »!!
Εύκολοι και ευέλικτοι δηλαδή στις αποφάσεις για γελοιότητες και μικρής αξίας θέματα , δύσκολοι όμως έως στριφνοί και αρνητές ίσως , στις αποφάσεις  για τις περιπτώσεις εκείνες που η άμεση και  αυτονόητη θετική αντιμετώπισή τους θα προσέδιδε οπωσδήποτε  υπεραξία στις πράξεις και νόημα στους ρόλους ….
Επιμένουμε να λέμε πως επιβάλλεται  η άμεση  ενοικίαση  του προτεινόμενου υπάρχοντος καταλλήλου χώρου στη πάνω πλατεία και η διάθεσή του για τη στέγαση του Γραφείου κοινωνικής ασφάλισης , τουλάχιστον μέχρι της οριστικής  μεταφοράς του σε κατάλληλα διαμορφωμένο χώρο είτε του Ειρηνοδικείου , είτε του κτηρίου πρώην Αγροτικής που εν τω μεταξύ πρέπει να ανακατασκευαστεί , είτε όποιου άλλου δημοτικού χώρου στην Αμφίκλεια προσφέρεται και ενδείκνυται τα ξαναείπαμε , πως επί όλων αυτών είναι πλήρως ενημερωμένος ο κ Α. Ζιάκος και πρέπει να ερωτηθεί ).
         Β )  ΠΡΑΣΙΝΟ  ΦΩΣ , - επίσης την περασμένη Παρασκευή 14-6-2013 - , πήρε η διαδικασία υπογραφής της σύμβασης  με τον ανάδοχο του έργου διαμόρφωσης του περιβάλλοντος χώρου του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης στον Παρνασσό αξίας 100.000 ευρω. Μετά από περίπου οκτώ συνολικά ολοκλήρους μήνες αδικαιολόγητων καθυστερήσεων ( 24/10/2012 !! πήρε υπογραφή η προέγκριση ) και δυο επίσης ολόκληρους μήνες απ` την επεισοδιακή φετινή ψήφιση του προϋπολογισμού του Δήμου, φευ το έργο δείχνει να ξεκολλά και η υλοποίησή του να επίκειται .
Θυμίζω εδώ, τις υπερβολικές επίσης καθυστερήσεις και του δευτέρου υποέργου αξίας 250.000 ευρω για την προμήθεια του απαραίτητου λειτουργικού εξοπλισμού του ΚΠΕ , με την προέγκριση να έχει υπογραφεί στις 12/2/2013 !! δηλαδή πέντε μήνες πριν ! και επίσης δυο χαμένους μήνες απ` την ψήφιση του δημοτικού προϋπολογισμού.
        Το άλλο έργο συνολικής αξίας περίπου 400.000 ευρω που αφορά την διαμόρφωση του κεντρικού δρόμου της ΚάτωΤιθορέας με πεζοδρόμια , ράμπες , πλακόστρωτα , κρήνες κλπ , σέρνεται και αυτό με ρυθμούς χελώνας και ελπίζω να απαιτηθεί από κάποιους επιτέλους έστω και τώρα , να το “τρέξουν” οι αρμόδιοι στο Δήμο γρηγορότερα ,  τόσο γιαυτό καθαυτό το έργο και την περιοχή υλοποίησής του που δικαίως το προσδοκά , αλλά και για να βελτιώσουμε έστω και λίγο ως Δήμος  , την εικόνα που έχουν αποκομίσει οι συγκεκριμένες εμπλεκόμενες κεντρικές υπηρεσίες και οι λειτουργοί τους , για τις διαχειριστικές μας ικανότητες !!
Είναι πραγματικά κρίμα να βραδυπορούμε τόσο απελπιστικά , δημιουργώντας απ` τη μιά  χείριστες σχεδόν εντυπώσεις και απ` την άλλη διακινδυνεύοντας σοβαρά την υλοποίηση κάποιων εκ των αναμενόμενων έργων . Επανειλημμένως έχουμε ενημερώσει τη Δημοτική αρχή επαρκώς ( και δημοσίως ) , πως οι συνθήκες χρηματοδότησης μεταβάλλονται πλέον συνεχώς προς το δυσμενέστερο, με ορατό έτσι τον κίνδυνο αν δεν επιταχύνουμε καλύπτοντας το χαμένο χρόνο που εν τω μεταξύ σπαταλήσαμε  , να μην επιτευχθεί τελικά ο στόχος υλοποίησης και των  τριών προτάσεων -έργων  που υπεβλήθησαν για χρηματοδότηση προ ενάμιση έτους .
Και αυτό θα ήταν πραγματικά μια μεγάλη απογοήτευση , τουλάχιστον για όσους κατέβαλαν ( γιατί κάποιοι αιρετοί εν τω  μεταξύ ούτε καν χαμπάρι δε πήραν περί αυτών ) συνεχείς και μεγάλες προσπάθειες για την καθολική αποδοχή και την ένταξη όλων των προτάσεων σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα παρά τις διαφαινόμενες αρχικά αξεπέραστες δυσκολίες !απ` την ανωριμότητα και τις ελλείψεις των μελετών .                               
        Γ )  ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΕΤΑΙ  εντός της ερχόμενης εβδομάδος η αξιολόγηση των προσφορών των υποψηφίων αναδόχων της σχετικής Μελέτης για την αντιμετώπιση των κατολισθήσεων στη  Βελίτσα .
Στο επόμενο διάστημα των 20 – 30 περίπου ημερών  θα έχει και τυπικά ανατεθεί από την Περιφέρεια Στερεάς η σύνταξητης μελέτης αυτής αξίας 70.000 και η οποία εντός προκαθορισμένου χρόνου  60-70  ημερών  θα έχει ολοκληρωθεί , υποδεικνύοντας επιστημονικά τις επόμενες παρεμβατικές πλέον ενέργειες για την καλύτερη δυνατή αντιμετώπιση τουκατολισθητικού αυτού φαινομένου .
      Υπενθυμίζω πως σε προηγούμενο σημείωμά μας , ελέγξαμε και επικρίναμε  τη Δημοτική Αρχή  και φυσικά το Συμβούλιο , γιατί  ανεξηγήτως και  άνευ ουδενός  λόγου ( παρά μονάχα πιθανόν εκείνου της παντελούς άγνοιας περί των πραγμάτων ), προχώρησε στη λήψη ομόφωνης ( πρωτοφανές !) απόφασης για την εκπόνηση της Μελέτης αυτής απ` το Δήμο και με ίδιον κόστος της τάξεως των 70.000 ευρω.
Αφού τότε τους ενημερώναμε σχετικά  για την θετική εξέλιξη του θέματος , τους συνιστούσαμε του λοιπού… ψυχραιμία , προσοχή και ωριμότητα εκ μέρους τους , ώστε  προ του ορατού κινδύνου λήψης κι άλλων παρομοίων ασκόπων αποφάσεων ,να εξαντλούν πάντοτε πριν , τις όποιες δυνατότητες πληροφόρησης διαθέτουν περί της πορείας των διαφόρων θεμάτων που τους απασχολούν και τους  αφορούν, για να μην εκτίθεντε όπως καλή ώρα με τον εν λόγω θέμα .
Είναι βέβαιο πως μια παρόμοια πρακτική οπωσδήποτε θα βοηθούσε,  ώστε  να μην παρατηρείται τόσο συχνά στα ΔΣ  δυστυχώς , το φαιδρό φαινόμενο , κυρίως  εκ της πλημμελούς γνώσεως ή και της πλήρους άγνοιας κάποιων θεμάτων από το δημοτικό αιρετο`υ`παλληλικό σύνολο , να  λαμβάνονται αποφάσεις που είναι εκ των  προτέρων και μετά βεβαιότητος καταδικασμένες σε αχρηστία  και ακύρωση .
Γιαυτό και εκείνη η απόφασή σας κυρίες και κύριοι σύμβουλοι , είναι αχρείαστη, ανώφελη κι αδικαιολόγητη όπως είπαμε και αποδείξαμε .
Κρατήστε την όμως στα αζήτητα για να την θυμόσαστε και ίσως εκ της αναμνήσεως αυτής   συνετιζόμενοι  να αποφεύγετε  στο μέλλον ανάλογες επιπολαιότητες και αστειότητες .
Παρακαλώ όμως ,  μην παραμένετε αγνώμονες και ευχαριστείστε τουλάχιστον τους “σκαπανείς” της επιτυχούς έκβασης μιαςυπερδιετούς  σχεδόν προσπάθειας διεκδίκησης της χρηματοδότησης της Μελέτης αυτής , που δεν είναι άλλοι βέβαια από εκείνους  που στην προ ημερών δημόσια αναφορά μας  κατονομάσαμε .
Δηλαδή πρωτίστως , τον υπηρεσιακό παράγοντα της Περιφέρειας κύριο  Λάζο  που με επάρκεια και ειλικρινές ενδιαφέρον “αγωνίστηκε” μέχρι τέλους για το ζήτημα αυτό και βεβαίως τον ίδιο τον Περιφερειάρχη Στερεάς κύριο Περγαντά  για την θετική στάση του και την κατανόηση της ανάγκης χρηματοδότησης .
         Δ )  ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ  με πρωτοβουλία  του Προέδρου του τοπικού συμβουλίου Παλαιοχωρίου κ. Βασίλη Αποστολόπουλου ,συνεπικουρούντων και των άλλων μελών του  Τ.Σ. καθώς και των ΔΣ των τοπικών συλλόγων όπως και εκείνου των Παλαιοχωριτών της Αθήνας , η Μελέτη καταγραφής των απαραίτητων εργασιών και του αντίστοιχου κόστους για την συντήρηση και αποκατάσταση της βατότητας του δρόμου Παλαιοχώρι – Λίμνη Καλλιδρόμου .
Την μελέτη αυτή ανέθεσε προς σύνταξη σε ειδικό επιστήμονα  η κοινότητα Παλαιοχωρίου και αφορά και τη συνολικότερη εκτίμηση προετοιμασίας  του δρόμου  αυτού ώστε ολοκληρωμένος πλέον μεσοπρόθεσμα , να υποστηρίξει κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο την διαφαινόμενη αύξηση της επισκεψιμότητας στην πανέμορφη αυτή περιοχή της Λίμνης αλλά και του ευρύτερου χώρου του Καλλιδρόμου , διασφαλίζοντας την απρόσκοπτη προσπελασιμότητα  από την πλέον σύντομη και τεχνικά επαρκή δίοδο πρόσβασης που είναι πράγματι αυτή του Παλαιοχωρίου. - όπως τελικά θα διαμορφωθεί -
 Σύντομα στην περιοχή της Λίμνης , του Ορεινού καταφυγίου κλπ , θα υλοποιηθούν μικρής εμβέλειας έργα και παρεμβάσεις , όπως και άλλες φορές έχουμε αναφέρει , απόλυτα  εναρμονισμένες στο περιβάλλον και το τοπικό οικοσύστημα  , που θα διαμορφώσουν στην ήδη πανέμορφη αυτή περιοχή ένα ακόμη πιο αξιόλογο, πιο ενδιαφέρον αλλά και περισσότερο φιλόξενο και ευχάριστο εντός της φύσης σκηνικό για τους επισκέπτες .
Άμεσες λοιπόν ενέργειες και αποτελεσματικές ολοκληρωμένες πρωτοβουλίες  απ` τον τοπικό δραστήριο Πρόεδρο και όχιατέρμονες και δαιδαλώδεις διαδικασίες που δεν οδηγούν πουθενά και το μονό που ίσως “προσφέρουν” είναι να καθυστερούν ή και να στέλνουν στις αιώνιες Ελληνικές καλένδες τα διάφορα έργα μείζονος ενδιαφέροντος .
        Μπράβο στο φίλτατο Βασίλη και σ` όλους τους άλλους που βοηθούν προς αυτή την κατεύθυνση . Τους προτρέπουμε να συνεχίσουν με την ίδια αποφασιστικότητα και όρεξη τις παρεμβάσεις τους  για άμεση υλοποίηση αυτού του έργου, το οποίο και εμείς αντιλαμβανόμαστε και φανατικά το υποστηρίζουμε ως μεγάλης πράγματι σημασίας έργο, που δεν θα έχει αναφορά και ενδιαφέρον μόνο για το Παλαιοχώρι , αλλά  απλώνει την αξία και την ωφελιμότητά του σε ολόκληρη την περιοχή ακόμη και πέραν του δικού μας Δήμου 
Το κόστος υλοποίησης της μεγάλης και πράγματι σπουδαίας αυτής επιλογής , είναι τελικά όπως προκύπτει μέσα απ` αυτή τη Μελέτη, ακόμη μικρότερο από εκείνο που εμείς προσδιορίζαμε ως αναγκαία δαπάνη για την κατασκευή του ( σε πρόσφατη δημόσια αναφορά μας για το έργο αυτό και την αναγκαιότητά του ).
Ανέρχεται δε περίπου, μόλις στο ύψος της δαπάνης που προχθές  ψηφίστηκε απ` το Δημοτικό συμβούλιο ( περίπου 60.000 ευρώ !) για την μετακίνηση περίπου 170 μέτρων κάποιου αγωγού άρδευσης !! στην Τιθορέα . Ναι καλά διαβάσατε 170 μέτρων …  μόνο.
Για να έχετε όμως ως Δημότες κάποιο στοιχείο σύγκρισης και το κοντράστ μεταξύ των δυο έργων σε εύρος εργασιών και σε ύψος δαπανών , σας υπενθυμίζω πως ο δρόμος  Παλαιοχώρι – Λίμνη  έχει μήκος  6,5 χιλιόμετρα και  πλάτος περίπου 6,5 μέτρα . Διαμορφώνεται δε και διαστρώνεται σύμφωνα με τη μελέτη με χρήση των απαραίτητων ειδικών μηχανημάτων, το δε κατάλληλο υλικό επιχωμάτωσης αγοράζεται και μεταφέρεται έως εκεί από μεγάλη απόσταση. Εν τέλει στο σύνολό του ως έργο στοιχίζει τόσα  χρήματα  , όπως είπαμε , όσα περίπου και η μετακίνηση ενός αγωγού μόλις 170  μέτρων  !!
Είναι πράγματι αν όχι εξωφρενικό, τουλάχιστον να απορεί κανείς … Αλλά με αυτό ειδικά το θέμα θα ασχοληθούμε άλλη φορά ενδελεχώς . 
Πάντως όταν τα λεφτά  βρίσκονται , πχ  για να εξυπηρετούν διάφορες τέτοιες μετακινήσεις αγωγών άρδευσης κλπ , έχω την βεβαιότητα πως με λογική επεξεργασία του αιτήματος των Παλαιοχωριτών , θα επιδειχθεί απ` το σεβαστό Δημοτικό Συμβούλιο και τη Δημοτική Αρχή το ανάλογο ενδιαφέρον και για την υλοποίηση  του απείρως βεβαίως χρησιμότερου και αναλογικά αρκετά φθηνότερου έργου της συντήρησης και διάστρωσης του σημαντικού αυτού δρόμου Παλαιοχωρίου – Λίμνης Καλλιδρόμου .
 Σε κάθε πάντως περίπτωση , ο δρόμος αυτός και εν όψη μάλιστα των αναμενόμενων επιτρεπτών και επιθυμητών βεβαίως παρεμβάσεων και υποδομών μικρής έκτασης που θα υλοποιηθούν σχετικά σύντομα στο Καλλίδρομο , πρέπει πάραυτα να βελτιωθεί , γιατί έτσι αναμένεται να συμβάλει σημαντικά στη δυναμική ώθηση δημιουργίας ευκαιριών και νέων προοπτικών ανάπτυξης και απασχολισημότητας στην μείζονα περιοχή,  που μέλει να προκύψουν απ` το σύνολο βεβαίως αυτών όλων των έργων και των παρεμβάσεων .
Έιναι υποχρέωση  επομένως της  Δημοτικής  Αρχής  και του ΔΣ συνολικά , να ανταποκριθούν θετικά στο αίτημα του τοπικού συμβουλίου Παλαιοχωρίου και ολόκληρης της τοπικής κοινωνίας και να δρομολογήσουν άμεσα την υλοποίηση του έργου αυτού, που είναι άλλωστε μικρής μεν δαπάνης για τις δυνατότητες και τα δεδομένα του Δήμου μας , αλλά οπωσδήποτε  με μεγάλη προοπτική ωφελιμότητας . 
       Η σημερινή ενημέρωση τελειώνει εδώ αγαπητοί φίλοι και αυτοπεριοριζόμενος δεν θα σας απασχολήσω περισσότερο παρά την πρόκληση του μεγάλου όγκου των υπολοίπων θεμάτων που μοιάζουν ανεξάντλητα , αλλά πρώτα ο Θεός θα συνεχίσουμε σύντομα .
Ωστόσο  θεωρούμε χρέος μας να ξανατονίσουμε , πως οι αυτοδιοικητικοί μας είναι απόλυτη ανάγκη , έστω και γιαυτό το μικρό σχετικά χρονικό διάστημα που τους απομένει μέχρι τη λήξη της θεσμικής τους θητείας μιας και αναποτελεσματικά κατασπατάλησαν κυριολεκτικά όλο τον προηγούμενο πολύτιμο χρόνο τους αρνούμενοι ενσυνείδητα να αναμετρηθούν με τα διαχρονικά Δημοτικά μας προβλήματα , να συνειδητοποιήσουν  πως θα πρέπει επιτελούς  να ημερώσουν , να συνεργαστούν , να αφουγκρασθούν και κυρίως να σοβαρευτούν καινα επιλέξουν να κινηθούν στοιχειωδώς στην κατεύθυνση σχεδιασμού και υλοποίησης έστω και τώρα , ουσιαστικού έργου  απαραίτητου και αποδοτικού για την τοπική μας  κοινωνία..
Είναι βέβαιο πως άλλη ευκαιρία ΔΕΝ πρόκειται ποτέ εκτιμώ να δοθεί σχεδόν σε κανένα τους  και γιαυτό θα ήταν φαντάζομαι για τους ίδιους πολύ οδυνηρή αργότερα η συνειδητοποίηση , πως εν τέλει στο πέρασμά τους απ` το Δήμο, το αποτύπωμα της προσφοράς τους στον τόπο , αξιολογήθηκε απ` τους συμπολίτες τους  από ανύπαρκτο έως δυσδιάκριτο .
                                 Ο  αρνούμενος  να παριστάνει τον ανυποψίαστο ανήξερο ….
                                                  Θανάσης  Παπακωνσταντίνου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου