Σάββατο, Ιουνίου 08, 2013

Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΔΥΣΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΔΟΚΙΜΑΖΕΙ ΤΑ ΟΡΙΑ ΤΗΣ ΥΠΟΜΟΝΗΣ ΜΑΣ

Θυμάστε  ίσως αγαπητοί φίλοι , τις “ασκήσεις”  θάρρους  αλλά και υπομονής , ενός απ` τους «10 μικρούς Μήτσους » που με εξαιρετική επιτυχία παρουσίαζε πριν λίγα μόλις χρόνια  στην Ελληνική τηλεόραση ο ταλαντούχος Λάκης Λαζόπουλος .
Ακολουθώντας κι εγώ αυτές περίπου τις μεθόδους , διευρύνω μεν σταδιακά τα όρια της υπομονής μου , αλλά απ` την άλληαρνούμενος να αποδειχθώ και εντελώς “ Μήτσος”( με τη γνωστή έννοια… ), θα ασχοληθώ και θα επισημάνω σήμερα ορισμένα απ` τα στραβά κι ανάποδα που συχνότατα πλέον συμβαίνουν στο Δήμο μας δοκιμάζοντας την υπομονή όλων μας , όσο κι αν εν τω μεταξύ “ασκούμενοι” διευρύναμε  αισθητώς κάπως τις αντοχές μας .
      Α ) Διαβάζω για παράδειγμα στην ιστοσελίδα του Δήμου μας , πρόσκληση για την κατάθεση προσφορών προμήθειας λιπασμάτων αλλά και διαφόρων φαρμάκων ζιζανιοκτόνων  για την καταπολέμηση , λέει , της βλάστησης στα Κοιμητήρια !, στους κοινόχρηστους χώρους !, στα πρανή και τις άκρες των δρόμων κλπ !!
Δεν ξέρω ποιος διεστραμμένος εγκέφαλος συμβούλεψε  τη Δημοτική Αρχή για τη χρήση τέτοιων δηλητηριωδών φαρμάκων προς καταπολέμηση των χόρτων , αλλά εκείνο που ξέρω και το θεωρώ ιδιαιτέρως σημαντικό είναι ότι τελικά  η παράλογη αυτή άποψη έτυχε δυστυχώς της έγκρισης της Δημοτικής Αρχής .

Έχω τη γνώμη πως κι ο πλέον επιπόλαιος κι “άσχετος” αυτοδιοικητικός , θα είναι σε θέση να αντιληφθεί ότι τον Ιούνιο μήνα με τη βλάστηση ήδη υπερτροφική και υπερώριμη , στο μόνο που θα χρησίμευαν αυτού του είδους τα φάρμακα  θα ήταν ( μετά τη χρήση τους ) να καταστήσουν τη σωρευμένη και κατάξερη πλέον βλάστηση σε υπερεύφλεκτη ύλη .
Τα χόρτα αγαπητοί κύριοι της Δημοτικής αρχής , τα κόβουμε κατά το δυνατόν εγκαίρως και τα συλλέγουμε απομακρύνοντάς τααπ` τις επικίνδυνες περιοχές .
Εσείς όμως μάλλον προτιμάτε να τα ξεράνετε με δηλητήρια , αυξάνοντας έτσι κατακόρυφα τις πιθανότητες ανάφλεξης και πυρκαγιάς , δημιουργώντας μάλιστα την αυταπάτη πως τοιουτοτρόπως  κάνετε σωστά και αποτελεσματικά τη δουλειά σας και το καθήκον σας .
Είναι κρίμα που ούτε ένας εξ όλων σας στο ΔΣ , δεν  διέγνωσε το λάθος και τον παραλογισμό της συγκριμένης απόφασης , που κατά τρόπο απαράδεκτο εισάγει την φαρμακοκαταπολέμηση ! της βλάστησης ως μέθοδο αντιμετώπισής της εν όψει του καλοκαιριού και που πέραν των περιβαλλοντικών κινδύνων που εγκυμονεί έχει αποδειχθεί και εντελώς αναποτελεσματική και μάλλον  επικουρικά δρώσα στη δημιουργία προϋποθέσεων εύκολης ανάφλεξης  αλλά και γρήγορης επέκτασης της φωτιάς όταν αυτή εκδηλωθεί .
Αφού με τον τρόπο αυτό τα χόρτα δεν απομακρύνονται όπως πρέπει και όπως η λογική και η εμπειρία επιβάλουν , αλλά ξεραίνονται και σωρεύονται εκεί που βρίσκονται .
Για τα Κοιμητήρια τι να πω τώρα Απαράδεκτος αυτός ο τρόπος ευπρεπισμού και αποψίλωσης
Γνώμη μου λοιπόν είναι , για να μην αποδειχθείτε ως Δημοτική αρχή, αυτό το επικίνδυνο φετινό καλοκαίρι , υπαίτιοι  πρόκλησης πυρκαγιάς έστω και εξ αμελείας ή αφελείας ή και ανοησίας , καλό και χρήσιμο θα ήταν να περιοριστείτε στην προμήθεια μόνο των λιπασμάτων και των άλλων προϊόντων που χρειάζεστε για την περιποίηση των γηπέδων και των λοιπών χώρων πρασίνου του Δήμου .  Και  να αφήσετε  κατά μέρος τα  δηλητήρια των ζιζανιοκτόνων που τίποτε δεν προσφέρουν  και μάλλον τον ακριβώς αντίθετο απ` τον επιδιωκόμενο σκοπό ίσως επιτυγχάνουν , επιβαρύνοντας παράλληλα το περιβάλλον αλλά και συμβάλλοντας στη εξόντωση ( δηλητηριασμό ) πουλιών και άλλων μικρών κυρίως τετράποδων της ενδημικής μας πανίδας ( χελώνες , σκαντζόχοιροι , λαγοί,  αγριοκούνελα , ασβοί , πέρδικες κλπ )
Αν θέλετε να αποδειχθείτε σώφρονες και αποτελεσματικοί , επισπεύστε ( και μην “κλωσάτε” επ` αόριστο κι αδικαιολόγητα ) τις διαδικασίες πρόσληψης των υπαλλήλων ( δίμηνα ) για την πυροπροστασία , αξιοποιήστε επίσης το υπάρχων βοηθητικό προσωπικό σας  και φυσικά οργανώστε και συντονίστε όσο καλύτερα μπορείτε την εθελοντική δράση των δημοτών η οποία αποδεικνύεται και αναγκαία και πολύ αποτελεσματική, κυρίως στον  προληπτικό της ρόλο .
Έχετε την εξαιρετική τύχη , στην περιοχή μας  να αναπτύσσονται τέτοιες εθελοντικές προσπάθειες με δυναμική και μαζικότητα , τόσο στην Αμφίκλεια με την ορεξάτη για προσφορα “ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ” , τον Ορειβατικό σύλλογο , το ΤΟΣΥΝ κλπ , όσο επίσης και την “ετοιμοπόλεμη” ομάδα των Νέων Παλαιοχωρίου , αλλά και στην  Τιθορέα  με τους δραστήριους  συλλόγους της Βελίτσας  και την εθελοντική ομάδα  Μοδίου( έδρα ) και φυσικά με την υπηρεσιακή δομή και δράση του Φορέα  Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Παρνασσού , της τοπικής Πυροσβεστικής , του Δασονομείου Αμφίκλειας , του ΑΤ Αμφίκλειας  κ.α..λ .
Σημαντική βοήθεια , με καλή οργάνωση , προγραμματισμό και συνεργασία θα μπορούσαν να προσφέρουν  και οι ομάδες των Προσκόπων όπως και των Αποστολοπαυλιτών  που καθ` όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού φιλοξενούνται αντίστοιχα στις ιδιοκτήτες εγκαταστάσεις τους (κατασκηνώσεις Παρνασσού ) και επίσης οι βοσκοί που ξεκαλοκαιριάζουν στον Παρνασσό και τον Καλλίδρομο , καθώς και οι μελισσοκόμοι που πρέπει όμως οπωσδήποτε να καταγραφούν ονομαστικά απ` το Δήμο και να ενημερωθούν βέβαια , γιατί συχνά συμβαίνει  οι εργασίες τους από αμέλεια να εξελίσσονται σε αιτίες πυρκαγιών .
Υπενθυμίζω πως ο Δήμος διαθέτει ένα μικρό στόλο οχημάτων ικανών να επέμβουν και να συνδράμουν στην πυρόσβεση όταν χρειαστεί , αρκεί βεβαίως να φροντίσει κάποιος να έχουν μπαταρίες ώστε να τεθούν σε κίνηση , να έχουν επισκευαστεί , να είναι ασφαλισμένα και να έχουν (ορισμένα ) και νόμιμη άδεια κυκλοφορίας !
Μου είναι αδιανόητο πως γίνεται και κάποια εξ αυτών δεν έχουν ούτε καν μπαταρίες !!
Αφήνω τα άλλα σοβαρότερα προβλήματα . Καλά , αρμόδιος  αιρετός  αλλά και υπηρεσιακός υπεύθυνος για τα αυτοκίνητα και τα μηχανήματα του Δήμου δεν υπάρχει ?
Είναι δυνατόν για έναν ολόκληρο χρόνο να μην ήλεγξε κανείς, έστω και μια φορά, τη λειτουργία τους για να διαπιστώσει τις βλάβες και τις ελλείψεις τους έγκαιρα ?
Ζητήθηκαν άραγε ποτέ ευθύνες για την ανεμελιά , την αδιαφορία , την ανευθυνότητα , την επιζήμια και επικίνδυνη αυτή συμπεριφορά από κανέναν ?
Τραβήχτηκαν αυτιά ανεύθυνουπεύθυνων  αρμοδίων ??
Για τα δικά σας μηχανήματα έτσι κάνετε κύριοι σύμβουλοι και σεις βέβαια οι υπηρεσιακοί  που πολύ συχνά μου φαίνεται πως ξεχνάτε , πως κι από πού βέβαια διασφαλίζετε τον επιούσιο !!
Αδιαφορείτε μήπως και τα πετάτε κάπου ξεχασμένα κι ότι γίνει  Δεν νομίζω.  Τα δικά σας μάλλον τα καλονοικοκυρεύετε και τα προσέχετε .
Συμαζέψτε λοιπόν εσείς της Δημοτικής αρχής το γρηγορότερο αυτή την σκόρπια και απαράδεκτη κατάσταση , ορίστε υπεύθυνο για τη διαχείριση αυτού του τομέα , καθορίστε τις αρμοδιότητες και τις υποχρεώσεις του και φυσικά καταστήστε του σαφές  πως του λοιπού , το μπάχαλο και η αδιαφορία  θα έχουν σοβαρές επιπτώσεις και θα επισείουν ποινές .
Σχεδόν διαχρονικά  η ανεκτικότητα των Δημοτικών αρχών , η ατιμωρησία , η αδράνεια , η ατολμία  και η έλλειψη διοικητικού ταλέντου και εμπειρίας έφτασε την κατάσταση στο Δήμο εδώ που βρίσκεται σήμερα , σχεδόν στην ώρα μηδέν .
Το πυροσβεστικό αυτοκίνητο της Αγίας Μαρίνας ( δεν ξερώ που ακριβώς ανήκει , γιατί αν είχε παραχωρηθεί στην κοινότητα τώρα πλέον είναι του Δήμου πχ ) ανεξάρτητα σε ποιον ανήκει , είναι καιρός με συνεννόηση και συμφωνία πλέον να παραληφθείαπ` το Δήμο , να επισκευαστεί και να χρησιμοποιείται επικουρικά σε περίπτωση ανάγκης , εδρεύοντας βέβαια κυρίως στην τοπική κοινότητα που ανήκε . Το να παραμένει όμως μέχρι σήμερα σχεδόν ακίνητο , παροπλισμένο κι αχρησιμοποίητο δεν είναι νομίζω και το λογικότερο ή το ωφελιμότερο .
Γιαυτό θα πρέπει να αναληφθεί προσπάθεια ώστε να κατανοηθεί απ` τους πάντες η ανάγκη της καλύτερης δυνατής χρήσης του πυροσβεστικού αυτού οχήματος . Και αυτό διασφαλίζεται μόνο μέσω της εμπλοκής του Δήμου και παρά τα όποια διαχειριστικά προβλήματα .
       Β )  Διαβάζω σε άλλη πρόσφατη ανακοίνωση – πρόσκληση του Δήμου, για την κατάθεση προσφορών υλοποίησης του έργου διαμόρφωσης και συντήρησης των Αγροτικών δρόμων .
Πέραν της όποιας διαφορετικής βέβαια άποψης διατηρώ προσωπικά για το “τροπάριο” αυτό της επαναλαμβανομένης ετήσιας συντήρησης? των Αγροτικών δρόμων και του τρόπου με τον οποίο αντιμετωπίζεται αυτό το θέμα , θα υπενθύμιζα στους φίλους μας της Δημοτικής Αρχής και σε όλους τους συμβούλους , πως ο Δήμος διαθέτει , δόξα  στο Θεό , δυο μεγάλα και σύγχροναΓκρέιντερ , ένα προωθητικό  ( μαχαίρι σε GCB ) , ένα UNIKOG στο οποίο βέβαια  είναι εφικτή η προσθήκη υπάρχοντος μαχαιριού , δυο εκσκαφείς – φορτωτές , δυο φορτηγά κλπ  και που φυσικά όλα αυτά μαζί μπορούν να κάνουν άριστα την εργασία ετούτη !
Γιατί λοιπόν  επιζητούμε να αναθέσουμε  εργολαβικά την υλοποίηση αυτού του έργου και δεν δοκιμάζουμε να υλοποιήσουμε επιτέλους και κάτι με αυτεπιστασία  αφού τον εξοπλισμό τον διαθέτουμε ?  Γιατί απαξιώνουμε  μόνοι μας τις δυνατότητες και τον εξοπλισμό του Δήμου , που με πολλά βεβαίως χρήματα  αποκτήθηκε κατά καιρούς στο παρελθόν και πιθανόν σε βάρος άλλων ίσως σημαντικότερων κατά διαφορετική ιεράρχηση επιλογών ?
Για όλα αυτά ερώτηση κάνω ! Το θεωρεί ίσως αυτό κανείς αρμόδιος όμως , θεσμική αλλά και ηθική του υποχρέωση ώστε να απαντήσει με ευθύνη και μετά λόγου γνώσεως ? Αναμένομεν …
       Γ )  Διαβάζω  για την απόφαση του ΔΣ  περί της διατήρησης ! στην εργασία τους και μεταφοράς τους στο Δήμο , τεσσάρων υπαλλήλων της πρώην ΔΕΥΑΕΤ .
ΕΞ ΟΣΩΝ ΓΝΩΡΙΖΩ η υπόθεση αυτή εκκρεμεί στα διοικητικά δικαστήρια κατόπιν προσφυγής  των ίδιων των υπαλλήλων και κατά προτροπή του Δημάρχου , ο οποίος  φρονίμως αλλά και ορθώς πράττων έτσι συμβούλεψε τους προσφεύγοντες . Δεν θα ήταν λοιπόν πιο λογικό και κυρίως ηθικό , να περιμένετε πρώτα κυρίες και κύριοι αιρετοί μας την απόφαση των δικαστικών αρχών  περί της νομιμότητας των συμβάσεων αυτών και μετά , εφ` όσον και η δικαιοσύνη απεφαίνετο θετικά , να προχωρήσετε  στα πρέποντα ??.  Γιατί τόση πρεμούρα  άραγε για κάτι του οποίου η ορθότης και η νομιμότης αναμένονται δικαστικώς οσονούπω να κριθούν  ??    
Η ΔΕΥΑΕΤ εκκαθαρίστηκε και ο Δήμος ως καθολικός διάδοχος ανέλαβε  τις υποχρεώσεις της  πρώην εταιρείας αλλά βέβαια και τις απαιτήσεις και τα δικαιώματά της .
Οι εργαζόμενοι στην εταιρεία αυτή με σχέση εργασίας ορισμένου χρόνου , με την παράτυπη και παράνομη προφανώς ανοχή και συνενοχή των διαφόρων Διοικήσεών της , μετέτρεψαν ( τελικά επιβάλλοντας την άποψή τους )  μια σχέση εργασίας ορισμένου χρόνου σε  ΑΟΡΙΣΤΟΥ ! όπως εκ των πραγμάτων προκύπτει . Διότι ως γνωστόν οι συμβάσεις εργασίας ορισμένου χρόνου ( το δηλώνει η ίδια η λέξη ) έχουν αρχή και τέλος . Χρονική αφετηρία  και λήξη ….  Και δεν μπορεί το χρονικό αυτό διάστημα σε καμιά περίπτωση να ξεπερνά  τους 12 μήνες !! ούτε είναι σύννομο να ανανεώνονται  αυτές οι συμβάσεις χωρίς πρώτα να διακοπούν τουλάχιστον για τρίμηνο !!
Οι εν προκειμένω όμως συμβάσεις , ούτε ποτέ διακόπηκαν , ούτε  ανανεώθηκαν , παρά μόνο διαιωνίζονται  άλλες απ` το 2008 νομίζω κι άλλες απ` το 2009 !! με άγνωστη τη λήξη τους !!. Πρωτοφανές !! Ποτέ δεν ακολουθήθηκε σ` αυτές η νόμιμη διαδικασία και η ορθή οδός .!!
Αυτό το άδικο βεβαίως καθεστώς της διατήρησης παρανόμως , συνεχώς και επί χρόνια στη ΔΕΥΑΕΤ των ίδιων προσώπων ως εργαζομένων και σε βάρος φυσικά όλων των  υπολοίπων νέων και ανέργων της περιοχής  Τιθορέας – Ελάτειας , ήταν επιεικώς απαράδεκτο και οπωσδήποτε επιβαλλόμενο άνωθεν . Είχαν και οι άλλοι  νέοι της περιοχής το δικαίωμα και την ελπίδα απασχόλησης στην εταιρεία  αυτή , έστω  και για ορισμένο χρόνο όπως και οι προηγούμενοι , και θα τους είχε δοθεί βεβαίως η ευκαιρία εργασίας εάν είχαν φυσικά τηρηθεί : η νομιμότης , τα τυπικά χρονοδιαγράμματα , και η αρχή των ίσων ευκαιριών .
Δυστυχώς όμως κάτι τέτοιο δεν συνέβη ποτέ !
Και το χειρότερο είναι,  πως περίπου οι ίδιοι υπεύθυνοι για την επιβολή και τη διατήρηση εκείνου του παράνομου καθεστώτος απασχόλησης στη ΔΕΥΑΕΤ , ξανααποφασίζουν και σήμερα ακόμη ( μαζί και με άλλους παρόμοιους ανευθύνους ) με τον ίδιο ελεγχόμενο ως προς την νομιμότητα τρόπο , για τη διαιώνισή της κατάστασης αυτής  . Τι ειρωνεία ….
Το σχιζοφρενικό βεβαία της υπόθεσης νομίζω πως το αντιλαμβάνεστε όλοι , ακόμη και ο πλέον αδαής κι ανυποψίαστος . Αλλάπαρ` όλα αυτά στο σύνολό τους οι δημοτικοί μας σύμβουλοι ακάθεκτοι αποφάσισαν , μια ανύπαρκτη ουσιαστικά σύμβαση εργασίας να την βαφτίσουν  υφιστάμενη , νόμιμη και υπαρκτή και να διαιωνίσουν έτσι μια  απαράδεκτη και αμαρτωλή κατάσταση  για την οποία εν τω μεταξύ η δικαστική έκβασή της εκκρεμοδικεί και αναμένεται .
Αν παρ` ελπίδα τώρα , η νομική βάση της διαιώνισης των συμβάσεων των εργαζομένων αυτών , που με την πρόσφατη απόφασή σας εγκρίνετε και νομιμοποιείτε κυρίες και κύριοι σύμβουλοι , αποδειχθεί δικαστικώς εν τέλει σαθρή και επομένως άκυρη , ποιος θα καταβάλει τελικώς τις αμοιβές των εργαζομένων αυτών που με περισσή επιπολαιότητα , βιασύνη και λαϊκίστικη αντίληψη εσείς αποφασίσατε ανελλιπώς να καταβάλετε  απ` τα ταμεία του Δήμου ?
Θα τα πληρώσετε εσείς ή όχι ?  Γιατί εξ όσων γνωρίζω , μέχρι τώρα τουλάχιστον το ευρώ σας  ο τόπος κι ο Δήμος δεν το έχει δει ούτε ζωγραφιστό !!
     Δ )  Διαβάζω  άλλη ανακοίνωση-πρόσκληση του Δήμου σχετικά με την πρόσληψη εποχικού προσωπικού διάρκειας λίγων μηνών . Διαπιστώνω πως ζητάνε οδηγό λεωφορείου με δίπλωμα Δ` κατηγορίας  και …. κάτοχος  κάρτας ψηφιακού ταχογράφου !!!
Από απλή περιέργεια σας ρωτώ αγαπητοί αυτοδιοικητικοί . Έχετε  εγκαταστήσει στα λεωφορεία ή και στα άλλα οχήματα του Δήμου ψηφιακούς  ταχογράφους ??
Αν ναι, τότε μπράβο και καλώς επομένως προσθέσατε στην πρόσκληση και το προσόν αυτό .
Αν όμως όχι ( που έτσι νομίζω πως συμβαίνει ) τότε δεν αντιλαμβάνομαι  γιατί ζητάτε απαραιτήτως ο υποψήφιος οδηγός να κατέχει κάτι που εν τέλει δεν χρειάζεται ?.
Εκτός κι αν  για να επιλέξετε οδηγό  τον “φωτογραφίζετε” πριν μ` αυτόν τον τρόπο.σαν να παραξυπνήσατε  μου φαίνεται ή κάνω λάθος ? )
Πάντως σ` αυτό ειδικά το θέμα  , ζητώ οπωσδήποτε άμεσα πειστική δικαιολογία και ελπίζω να μου τη δώσετε ΓΡΑΠΤΩΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΣ (και σε μένα και σε όσους άλλους τυχόν την επιζητούν ) γιατί στα στραβά κι ανάποδά μου , όπως το γνωρίζετε άλλωστε , συμπεριλαμβάνεται και η πεισματική , ενοχλητική ( προφανώς ) επιμονή μου .
     Ε ) Διαβάζω ανάμεσα στα θέματα  ημερήσιας διάταξης της πρόσφατης  οικονομικής επιτροπής και εκείνο το περί καθορισμού όρων και προϋποθέσεων ενοικίασης του δημοτικού περιπτερού (καταστήματος ) της Άνω πλατείας Αμφίκλειας .
Το κτίσμα αυτό είναι τουριστικό περίπτερο , βρίσκεται με συγκεκριμένους κανόνες ( και καθ` υπέρβαση βέβαια ) εντός του κοινοχρήστου χώρου της πλατείας και πρέπει προφανώς να ακολουθεί στη λειτουργία του το ισχύον νομικό πλαίσιο . Έχει δε κατασκευαστεί εκεί κατά το μακρινό παρελθόν, υποτίθεται καλύπτοντας κάποιες ανάγκες εκείνης της εποχής .
Είναι γνωστό πως στα χρόνια που μεσολάβησαν , τόσο ο πρώην Δήμος Αμφίκλειας όσο και ο Καλλικρατικός Δήμος κατά την τελευταία διετία , δεν ήταν και τόσο σύννομοι ως προς τις διαδικασίες ενοικίασης και λειτουργίας του συγκεκριμένου περιπτέρου.
Στις μέρες μας όμως και στη νέα αρχή που πρέπει και επιβάλλεται πλέον να κάνουμε όλοι μας αν επιτέλους επιθυμούμε να δούμε πάλι την πατρίδα μας ευημερούσα κάποτε και απαλλαγμένη απ` τις “κακές” συνήθειες , τις ζαβολιές και τις προχειρότητες του παρελθόντος που μας οδήγησαν μέχρι το χάλι που βιώνουμε σήμερα , είναι ανάγκη να εντάξουμε και να προσαρμόσουμε και τη Δημοτική μας λειτουργία , με άλλη νοοτροπία , χωρίς  κρυφτούλια με τη νομιμότητα  και χωρίς καμιά απολύτως ανοχή στην παρανομία , την αυθαιρεσία και τη συγκάλυψη .
Πρώτος λοιπόν και καλύτερος ο Δήμος και οι υπηρεσίες του θα πρέπει να προσαρμοστούν και να συνηθίσουν στη νέα πραγματικότητα , ακολουθώντας μια πορεία απόλυτης  νομιμότητας και διαφάνειας .
Στο πλαίσιο αυτό , είναι θεωρώ αναγκαίο από φέτος τουλάχιστον , να αποκαταστήσετε τη νομιμότητα στους όρους λειτουργίας του τουριστικού αυτού περιπτερού  πριν το νοικιάσετε .     (όπως βέβαια και κάθε άλλου δημοτικού καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος )
Τα τουριστικά περίπτερα  που είναι εγκατεστημένα με ειδικό καθεστώς εντός πλατειών , μπορούν με βάση το νόμο να διαθέτουν στο κοινό συγκεκριμένες  μόνο υπηρεσίες  ως αναψυκτήρια και καφέ-μπαρ κι όχι να λειτουργούν ως ταβέρνες , ψησταριές και μαγειρειά !!
Η πρότασή μου επομένως είναι : αφού αποκαταστήσετε τη νομιμότητα  να νοικιάζεται  το τουριστικό αυτό περίπτερο για το εξάμηνο της Άνοιξης και του Καλοκαιριού , δηλαδή από τα μέσα  Απριλίου  μέχρι μέσα Οκτωβρίου , ως αναψυκτήριο και ότι άλλο τέλος πάντων επιτρέπει ο νόμος .  Ο τρόπος αυτός  με εξάμηνη διάρκεια μίσθωσης , οπωσδήποτε συμφέρει  καλύτερα και τον υποψήφιο ενοικιαστή . Για φέτος  ειδικά μιας και βρισκόμαστε ήδη στον Ιούνιο , η διάρκεια μίσθωσης ας είναι και μικρότερη,  πχ τετράμηνο .
Για το χειμωνιάτικο διάστημα , από Νοέμβριο δηλ. μέχρι τα μέσα Απριλίου, εάν η λειτουργία του ως αναψυκτηρίου θεωρηθεί αντιοικονομική , ας χρησιμοποιείται εκ παραλλήλου , αν το ενοικιαστήριο είναι τελικώς ετήσιας διάρκειας , ή και μόνο ως Δημοτικό “περίπτερο πληροφόρησης”  για τους επισκέπτες της περιοχής , διαθέτοντας διαφημιστικό υλικό για ολόκληρο το Δήμο αλλά και την ευρύτερη περιοχή  και παρέχοντας πληροφορίες και ενημέρωση κυρίως τα Παρασκευοσαββατοκύριακα , τις διάφορες γιορτές και στις εκδηλώσεις , σχετικά με τις δραστηριότητες , τα αξιοθέατα , τις εγκαταστάσεις , τα Μουσεία , τα μονοπάτια , το Χιονοδρομικό , το Δρυμό Παρνασσού , το μαγευτικό Καλλίδρομο  κλπ .
      Αυτά για σήμερα αγαπητοί φίλοι. Αρκετά πάλι βέβαια αλλά πώς αλλιώς να το κάνω …. Είμαι κι εγώ πολυλογάς , αλλά είναι και τα ζητήματα πολλά κι άξια αναφοράς ( πιστεύω ) .
      Θεού θέλοντος πάντως , θα επανέλθουμε το Σαββατοκύριακο ή την Κυριακοδευτέρα με  μια σειρά από ενδιαφέροντα ( θεωρώ ) θέματα και με τα οποία  επιθυμούμε οπωσδήποτε να ασχοληθούμε θέτοντάς τα και υπ` όψη όλων σας .
     Τελειώνοντας και ευκαιρίας δοθείσης , να ευχαριστήσουμε για μια ακόμη φορά τα τοπικά  blogs και τους φίλους διαχειριστές τους , που πάντοτε πρόθυμα δημοσιοποιούν τις απόψεις μας , υπηρετώντας και φροντίζοντας την ενημέρωση των συμπολιτών μας με πλουραλισμό , ευθύνη και άμεσο τρόπο .
     Η προσφορά τους στη διακίνηση της πληροφορίας και στην διαμόρφωση γνώμης με εγκυρότητα , είναι πολύ σημαντική , χρήσιμη και επαινετή .

                                                            Με καλή προαίρεση….

                                                   Θανάσης  Παπακωνσταντίνου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου