Πέμπτη, Φεβρουαρίου 14, 2013

Μονοπάτι Παρνασσού 2013 - Προκήρυξη

Ο  «Αθλητικός  Σύλλογος  Αμφίκλειας o Διόνυσος »  προκηρύσσει  τον  6ο Ορεινό Αγώνα  Δρόμου «Μονοπάτι  Παρνασσού 2013«.

Φέτος θα διεξαχθούν  2 αγώνες:

          1 . Αγώνας  24,2  χιλιομέτρων.

         2.  Αγώνας  10,9  χιλιομέτρων.

 ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΑΓΩΝΩΝ:  Κυριακή 28 Απριλίου 2013

ΩΡΑ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ ΑΓΩΝΩΝ:  10:00 πμ

ΕΚΚΙΝΗΣΗ & ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ ΑΓΩΝΩΝ:  Πλατεία 25ης Μαρτίου (κάτω Πλατεία) Αμφίκλειας.

ΑΓΩΝΑΣ  24,2  ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΩΝ

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΑΓΩΝΑ: Ο αγώνας είναι ορεινός δρόμος απόστασης 24,2 χιλιομέτρων σε μονοπάτια, δασικούς δρόμους και  άσφαλτο με συνολική υψομετρική ανάβαση 1610 περίπου μέτρα. Είναι δρόμος με σημαντικές απαιτήσεις αντοχής και εμπειρίας κίνησης σε ορεινό πεδίο  και σε ορισμένα σημεία απαιτεί την ιδιαίτερη προσοχή των αθλητών. Χρήσιμη θα ήταν για τους αθλητές η προηγούμενη εμπειρία σε ορεινούς αγώνες.

Ο αγώνας κινείται σε περιβάλλον ευαίσθητο στην ανθρώπινη παρέμβαση και πρέπει οι αθλούμενοι να δείξουν ιδιαίτερη προσοχή για την  προστασία του. Οργανωτές και αθλητές πρέπει να λειτουργήσουμε με τέτοιο τρόπο ώστε να μειωθεί στο ελάχιστο η επίδραση του αγώνα στο φυσικό περιβάλλον. Η διοργάνωση θα φροντίσει να υπάρχουν στους σταθμούς υποστήριξης και μετά από αυτούς, στην πορεία των αθλητών χώροι απόθεσης σκουπιδιών και θα φροντίσει για τον καθαρισμό της διαδρομής μετά τον αγώνα. Οι αθλητές έχουν την υποχρέωση να μην ρυπαίνουν   και να αποφύγουν ενέργειες που υποβαθμίζουν με οποιοδήποτε τρόπο το περιβάλλον. Η οργανωτική επιτροπή διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείσει από τον αγώνα αθλητή που επιβάρυνε το περιβάλλον ή επέδειξε αντιαθλητική συμπεριφορά.

 ΔΙΑΔΡΟΜΗ:

Η διαδρομή του αγώνα είναι η διαδρομή του προηγούμενου αγώνα (2012).

Το χρονικό όριο έγκυρου τερματισμού είναι 5 ώρες. Θα υπάρχουν και ενδιάμεσα σημεία αποκλεισμού. Το πρώτο στα 10,8 km στον 4ο σταθμό τροφοδοσίας στις 3:30 ώρες και το δεύτερο στα 14,5 km στον 5ο σταθμό τροφοδοσίας στις 4:00 ώρες.

Αθλητές που φτάνουν στα σημεία αποκλεισμού μετά το αντίστοιχο χρονικό όριο, θα πρέπει να παραδώσουν τον αριθμό τους και θα μετακινηθούν στον τερματισμό με αυτοκίνητο της διοργάνωσης.

ΣΗΜΑΝΣΗ: Η διαδρομή θα σημανθεί σε όλες τις διασταυρώσεις ενώ θα υπάρχουν πινακίδες ανά χιλιόμετρο.

 Δικαίωμα συμμετοχής : στον αγώνα μπορούν να συμμετέχουν άνδρες και γυναίκες που έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους.

Θα υπάρχουν οι κατηγορίες: ανδρών και γυναικών ενώ μόνο για τους άνδρες θα υπάρχουν και οι ηλικιακές κατηγορίες:

  1. Νέων ανδρών έως 28 ετών.

  2. Ανδρών έως 40 ετών και

  3. Βετεράνων ανδρών άνω των 40 ετών.

 Για την ασφαλή διεξαγωγή του αγώνα ο μέγιστος αριθμός συμμετοχών που θα δεχθεί η διοργάνωση  θα είναι 300 αθλητές/τριες. Σε περίπτωση που ο αριθμός αυτός συμπληρωθεί πριν τη λήξη των εγγραφών, οι εγγραφές θα διακοπούν.

 ΑΓΩΝΑΣ  10,9  ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΩΝ

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΑΓΩΝΑ: Ο αγώνας είναι ορεινός δρόμος απόστασης 10,9 χιλιομέτρων σε μονοπάτια, δασικούς δρόμους και  άσφαλτο με συνολική υψομετρική ανάβαση  790 μέτρα. Παρόλο το μικρό σχετικά μήκος της διαδρομής, αυτή κινείται σε πεδίο δύσκολο και σε ορισμένα σημεία απαιτεί την ιδιαίτερη προσοχή των αθλητών. Χρήσιμη θα ήταν για τους αθλητές η προηγούμενη εμπειρία σε ορεινούς αγώνες.

Ο αγώνας κινείται σε περιβάλλον ευαίσθητο στην ανθρώπινη παρέμβαση και πρέπει οι αθλούμενοι να δείξουν ιδιαίτερη προσοχή για την  προστασία του. Οργανωτές και αθλητές πρέπει να λειτουργήσουμε με τέτοιο τρόπο ώστε να μειωθεί στο ελάχιστο η επίδραση του αγώνα στο φυσικό περιβάλλον. Η διοργάνωση θα φροντίσει να υπάρχουν στους σταθμούς υποστήριξης και μετά από αυτούς, στην πορεία των αθλητών χώροι απόθεσης σκουπιδιών και θα φροντίσει για τον καθαρισμό της διαδρομής μετά τον αγώνα. Οι αθλητές έχουν την υποχρέωση να μην ρυπαίνουν  και να αποφύγουν ενέργειες που υποβαθμίζουν με οποιοδήποτε τρόπο το περιβάλλον. Η οργανωτική επιτροπή διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείσει από τον αγώνα αθλητή που επιβάρυνε το περιβάλλον ή επέδειξε αντιαθλητική συμπεριφορά.

 ΔΙΑΔΡΟΜΗ:

Η διαδρομή του αγώνα αποτελείται από το πρώτο και το τελευταίο κομμάτι του μεγάλου αγώνα. Προσεγγίζοντας τον σταθμό τροφοδοσίας 2 (υψομ. 990 μ.) η διαδρομή ακολουθεί τα τελευταία χιλιόμετρα της διαδρομής του μεγάλου αγώνα και επιστρέφει στην Αμφίκλεια.

Χρονικό όριο τερματισμού δεν υπάρχει.

 ΣΗΜΑΝΣΗ: Η διαδρομή θα σημανθεί σε όλες τις διασταυρώσεις.

 Δικαίωμα συμμετοχής: στον αγώνα μπορούν να συμμετέχουν άνδρες και γυναίκες που έχουν συμπληρώσει το 15ο έτος της ηλικίας τους.

Θα υπάρχουν οι κατηγορίες: ανδρών και γυναικών.

 Για την ασφαλή διεξαγωγή του αγώνα ο μέγιστος αριθμός συμμετοχών που θα δεχθεί η διοργάνωση  θα είναι 100 αθλητές. Σε περίπτωση που ο αριθμός αυτός συμπληρωθεί πριν τη λήξη των εγγραφών, οι εγγραφές θα διακοπούν.

 Για τους αθλητές που δεν έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος, είναι απαραίτητη εκτός από την εγγραφή τους και η προσκόμιση στη γραμματεία της υπεύθυνης δήλωσης συγκατάθεσης του γονέα με θεωρημένο γνήσιο υπογραφής.

 Και για τους δύο αγώνες ισχύουν οι παρακάτω όροι:

 ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ: Οι αθλητές πρέπει με δική τους πρωτοβουλία να έχουν πρόσφατα υποβληθεί σε κατάλληλες ιατρικές εξετάσεις, να έχουν εξεταστεί από ιατρό ο οποίος να επιτρέπει τη συμμετοχή τους στον αγώνα, μετέχουν δε στον αγώνα με δική τους ευθύνη.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:  Οι δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται μέσω της ιστοσελίδας του συλλόγου συμπληρώνοντας  την αίτηση συμμετοχής και διευκρινίζοντας απαραίτητα  ποιόν αγώνα αφορά η δήλωση. Θα διαρκέσουν από τη Παρασκευή 1 Μαρτίου μέχρι και την Δευτέρα 15 Απριλίου 2013.

Για να είναι έγκυρη η εγγραφή θα πρέπει να ακολουθήσει κατάθεση του ποσού συμμετοχής το αργότερο μέχρι την Πέμπτη 18 Απριλίου στο λογαριασμό του συλλόγου: Εθνική Τράπεζα 311 296010 97  δικαιούχος Αθλητικός Σύλλογος Αμφίκλειας Διόνυσος. Στην κατάθεση πρέπει απαραίτητα να αναγράφεται το όνομα του αθλητή. Η αποστολή της απόδειξης κατάθεσης δεν είναι απαραίτητη, θα πρέπει όμως να προσκομίζεται στην γραμματεία για την παραλαβή του αριθμού συμμετοχής.

 Κόστος συμμετοχής: Το κόστος συμμετοχής για τους αθλητές/τριες και για τους δύο αγώνες είναι 10 Ευρώ. Στην τιμή περιλαμβάνονται: δικαίωμα συμμετοχής στον αγώνα, τροφοδοσία και υποστήριξη, ηλεκτρονική χρονομέτρηση, αναμνηστικά, και ελαφρύ γεύμα στον τερματισμό.

 ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΑΡΙΘΜΩΝ: Το Σάββατο 27 Απριλίου 2013, 17:00 – 21:00 και την Κυριακή 28 Απριλίου 2013, 07:00 – 9:00  από την γραμματεία του αγώνα στο χώρο της εκκίνησης με την αστυνομική ταυτότητα και την απόδειξη τραπέζης από την καταβολή της συμμετοχής.

 Ασφάλιση των αθλητών: Οι αθλητές και οι αθλήτριες συμμετέχουν στον αγώνα με δική τους ευθύνη και η ασφάλιση επιβαρύνει τους ίδιους.

 ΕΠΑΘΛΑ: Μετάλλια και κύπελα για τους τρεις πρώτους όλων των κατηγοριών.

Υποστήριξη των αθλητών κατα τον αγώνα : Οι αθλητές δεν είναι υποχρεωμένοι να μεταφέρουν συγκεκριμένο εξοπλισμό.

Κατά τη διάρκεια του αγώνα θα υπάρχει ικανοποιητικός αριθμός σταθμών υποστήριξης. Στους σταθμούς θα υπάρχουν ενεργειακά τρόφιμα και νερό. Κατά την εξέλιξη του αγώνα υπάρχουν σημεία με πόσιμο τρεχούμενο νερό.

Για οικονομικούς αλλά κυρίως οικολογικούς λόγους, καθώς στους σταθμούς υποστήριξης χρησιμοποιούνται χιλιάδες πλαστικά ποτήρια δημιουργώντας μεγάλη ποσότητα σκουπιδιών, η διοργάνωση αποφάσισε να μην προσφέρει νερό και ισοτονικό σε πλαστικά ποτήρια. Οι αθλητές θα πρέπει να μεταφέρουν δοχείο με το οποίο θα τροφοδοτούνται στους σταθμούς.


 http://dionysosamfiklias.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου