Πέμπτη, Φεβρουαρίου 28, 2013

Διαμαρτυρία - Γιάννης Ε. Πανουργιάς


Αγαπητοί συμπολίτες του Δήμου μας

Ο κόμπος έφτασε στο χτένι.
Ζούμε όλοι την κατάρρευση της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Όσοι γνωρίσαμε τον νυν Δήμαρχό μας την τετραετία του Τσιτσιπή δεν είχαμε αμφιβολίες για την κατάληξη.
Ένα εκρηκτικό μείγμα από έλλειψη εμπιστοσύνης στους συνεργάτες του, καχυποψία, μυστικισμός, μετάθεση των ευθυνών πάντα σε άλλους, με πινελιές από το γνωστό τρίπτυχο ΠΘΙ (Πατρίς Θρησκεία Ιατρική) έφεραν το αδιέξοδο.
Για όσους δεν ξέρουν παραθέτω μερικά ιστορικά στοιχεία:
Μόλις ο νυν Δήμαρχός μας εξελέγη Πρόεδρος του ΔΣ στο Δήμο Αμφίκλειας το 2007,  αποφάσισε πως θα παραιτηθεί διότι το μέχρι τότε γραφείο του προέδρου δεν τον ικανοποιούσε και ήθελε κάτι πιο μεγάλο.
Το πιο μεγάλο γραφείο ετοιμάστηκε πλην όμως ουδέποτε το χρησιμοποίησε. Δύο χρόνια Πρόεδρος – απών.
Ο ίδιος άνθρωπος που κατηγορεί τους πρώην συνεργάτες του για την μη ψήφιση του προϋπολογισμού, ΔΕΝ ψήφισε τον προϋπολογισμό του δήμου Αμφίκλειας την 1η Φεβρουαρίου 2010 (δες συνημμένο 1) και ήταν απών στον προϋπολογισμό του 2009.

Επίσης  ΔΕΝ ψήφισε (μόνο αυτός και ενώ ήταν πρόεδρος του ΔΣ) τον ισολογισμό του Δήμου Αμφίκλειας στις 26 Φεβρουαρίου 2008 (δες συνημμένο 2). Ο ισολογισμός είχε εγκριθεί από ορκωτούς λογιστές και την οικονομική υπηρεσία του δήμου. Ο νυν Δήμαρχός μας, είχε ισχυρισθεί ότι δεν ήταν σωστός. Ακόμη περιμένουμε να μας το αποδείξει.
Ο ίδιος άνθρωπος που τώρα θέλει αλλά δεν μπορεί, λόγω έλλειψης προϋπολογισμού να προχωρήσει έργο 9 εκ. ευρώ που αφορά τον βιολογικό καθαρισμό της Αμφίκλειας, δεν ήρθε να το ψηφίσει στις 27 Δεκεμβρίου 2010 (είχε ήδη εκλεγεί Δήμαρχος) και στέλνοντας τις γνωστές εκ του μακρόθεν επιστολές του, είχε ταχθεί κατηγορηματικά ΚΑΤΑ του βιολογικού, εκφράζοντας απειλές για εμάς που το ψηφίσαμε (δες συνημμένα 3&4). Ακόμη περιμένουμε να μάθουμε αν θα τιμωρηθούμε.

Ο ίδιος άνθρωπος που μας λοιδορούσε διότι τον «σαμποτάραμε» στην κατασκευή του νοσοκομείου κλειστού νοσηλίου στην Δρυμαία με Γερμανικά, Ουκρανικά , ή τέλος πάντων εξωγήινα κονδύλια, δεν έκανε τίποτα ούτε τώρα που δεν τον ενοχλούμε.
Ο ίδιος άνθρωπος που μας έκανε κήρυγμα για διαφάνεια δεν έχει κάνει κανένα ετήσιο δημόσιο απολογισμό ως όφειλε, ούτε έχει ολοκληρώσει τους ισολογισμούς του 2011 και του 2012.
Ο ίδιος άνθρωπος που μας μιλούσε για οργάνωση και ευθύνη δεν κατάφερε για πρώτη φορά στα χρονικά να εκδώσει λογαριασμούς νερού στην Αμφίκλεια
Οι πολιτιστικές εκδηλώσεις αντικαταστάθηκαν με παραχώρηση του πολιτιστικού κέντρου σε ταχυδακτυλουργούς της συμφοράς με παράνομο εισιτήριο.
Η ανακύκλωση σταμάτησε, η αποκομιδή απορριμμάτων σταμάτησε, τα οχήματα δεν συντηρούνται, ευτυχώς για την ώρα έχουμε νερό!

Επειδή έτυχε να γνωρίσω καλά τον νυν Δήμαρχό μας, επειδή η υπομονή έχει τα όριά της, επειδή δεν μπορώ να κάνω άλλο τα στραβά μάτια, επειδή μαζί με πολλούς από εσάς έχω κουραστεί για να γίνουν πράγματα που τώρα καταστρέφονται και ακυρώνονται, επειδή ξέρω καλά ότι ο νυν Δήμαρχός μας δεν υπάρχει περίπτωση να αλλάξει τον τρόπο που λειτουργεί , ζητάω όλοι μαζί να απαιτήσουμε την παραίτησή του.

Με σεβασμό

Γιάννης Ε. Πανουργιάς
Αμφίκλεια 28/2/2013

Δείτε πιο κάτω τα συννημένα :
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου