Τετάρτη, Φεβρουαρίου 26, 2014

Απόκριες και κοντοσούβλι γίγας στην Αμφίκλεια (Πρόγραμμα και βίντεο) !!!

   Ελάτε στην Αμφίκλεια Φθιώτιδος  για μια αξέχαστη Αποκριά!!!
Tην Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου το βράδυ στις 20:00 «φημολογείται»  πως μασκαράδες θα περιηγηθούν μέσα στο χωριό…
Λένε … θα έχουν μαζί τους τούμπανα, κλαρίνο…
Λένε… θα τραγουδούν παραδοσιακά αποκριάτικα τραγούδια της Αμφίκλειας…
Λένε… θα φοράνε και κουδούνια…
Στο τέλος θα κλείσουν με κρασοκατάνυξη, μεζέ και γλέντι!!!
"ΠΑΡΤΕ ΤΟ ΚΔΟΥΝΙ ΣΑΣ ΚΑΙ ΛΑΤΕ" ....λοιπόν....

Το Σάββατο 1 Μαρτίου  διοργανώνεται  το πανάρχαιο Διονυσιακό έθιμο του Χέι, της μεγάλης φωτιάς που γύρω της χορεύουμε και γλεντούμε όλοι, σαν μια μεγάλη παρέα, με άφθονο καλό κρασί, μεζέδες και ζωντανή παραδοσιακή ορχήστρα ...
Ο Σύλλογος Γυναικών Αμφίκλειας φροντίζει κάθε χρόνο να μη λείψει τίποτα από τους επισκέπτες και κυρίως η περιποίηση και σπιτική φιλοξενία...

Το επόμενο πρωί, της Κυριακής 02 Μαρτίου, η στάχτη από τα πουρνάρια που κάηκαν στο Χέι, αποτελούν τη βάση για να στηθεί το ατέλειωτο Κοντοσούβλι των 120 μέτρων δείγμα κι αυτό του ομαδικού πνεύματος αλλά και της μηχανολογικής ευφυίας που διακρίνει τους Δαδιώτες, αφού κατάφεραν να πραγματοποιήσουν ένα μεγάλο ρεκόρ με ακόμη μια ξεχωριστή πατέντα, μια τεράστια σούβλα. Περισσότερα από 800 κιλά νόστιμου κρέατος θα σιγοψήνονται για χάρη των επισκεπτών της Αμφίκλειας, κέρασμα μαζί με άφθονο κρασί και χειροποίητες τοπικές πίτες.

Παράλληλα, θαυμάστε τα παιδιά της Αμφίκλειας καθώς θα παρελαύνουν μασκαρεμένα πεζά και σε άρματα, ακούστε παραδοσιακά αποκριάτικα τραγούδια από τη χορωδία του Λαογραφικού Συλλόγου Αμφίκλειας και απολαύστε τα χορευτικά τμήματά του, σε αποκριάτικους Ελληνικούς χορούς.

Κι αφού χορτάσετε από εικόνες και γεύσεις, γλεντήστε και χορέψτε με την ψυχή σας, το μεσημέρι, στην κεντρική πλατεία της Αμφίκλειας, με ζωντανή παραδοσιακή μουσική.

Την Καθαρή Δευτέρα στην Αμφίκλεια, θα γευτείτε την πατροπαράδοτη Φασολάδα, με τα Σαρακοστιανά και τη λαγάνα. Θα σας υποδεχθούν με ρουμελιώτικη φιλόξενη διάθεση, και στην Κάτω πλατεία της Αμφίκλειας θα έχετε, εκτός από τη νόστιμη φασολάδα, την ευκαιρία να παρακολουθήσετε το Γαϊτανάκι όπως το χορεύουν τα παιδιά του Λαογραφικού Χορευτικού Συλλόγου Αμφίκλειας.
Σας περιμένουμε όλους....Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου