Παρασκευή, Φεβρουαρίου 21, 2014

Παρουσίαση του βιβλίου με τίτλο Ξύλινα, Χάλκινα, Κρουστά, του Πάνου Σκουρολιάκου (Φωτογραφίες)

Η πολιτισμική πρωτοβουλία (19.02.2014) της “ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΑΜΦΙΚΛΕΙΑΣ”, το να οργανώσει δηλαδή παρουσίαση στο τοπικό βιβλιοπωλείο, του βιβλίου με διηγήματα και τίτλο Ξύλινα, Χάλκινα, Κρουστά, του συμπατριώτη μας, ακούραστου, πολύπλευρου και συνεπούς καλλιτέχνη Πάνου Σκουρολιάκου, ξεπέρασε από κάθε πλευρά, φυσικά και του ακροατηρίου, τα όρια της Αμφίκλειας.
Ένα εξαιρετικό <πάνελ> ομιλητών, όπως η ποιήτρια κ. Σκουρολιάκου και από το χώρο της εκπαίδευσης οι κυρίες Μπέσιου, Πανουργιά και Πολυζώη, προσέγγισε, ανέλυσε το περιεχόμενο του βιβλίου και μας μετέδωσε τις βαθύτερες έννοιές του με  θαυμαστό τρόπο, προκαλώντας και κρατώντας αμείωτο το ενδιαφέρον των ακροατών – θεατών,  που είχαν κατακλύσει το χώρο του βιβλιοπωλείου.
Ο συγγραφέας, αφού εξέφρασε την ιδιαίτερη ευχαρίστησή του για την βιβλιοπαρουσίαση στον τόπο καταγωγής του, αναφέρθηκε λιτά και περιεκτικά στο βιβλίο του, απάντησε σε σχετικές ερωτήσεις και μας προϊδέασε για την πιθανότητα ενός επόμενου συγγραφικού εγχειρήματος.
Η συγκεκριμένη  εκδήλωση ήταν και μια ανάσα πολιτισμού, απαραίτητη πάντα και πολύ περισσότερο αυτές τις εποχές, αξίζουν δε θερμά συγχαρητήρια και έπαινοι, σε όλους τους συντελεστές, στο ακροατήριο και στον αγαπητό Πάνο Σκουρολιάκο, τον οποίο γνωρίσαμε και ως συγγραφέα.
Δ. Καλπύρης
Αμφίκλεια

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου