Κυριακή, Ιουλίου 28, 2013

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΣ ΜΑΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ

Αγαπητοί, κυρίες και κύριοι
Στις 14-7-2013  προ δωδεκαημέρου περίπου δηλαδή όσο χρειάζεται για να πάει κανείς με εμπορικό πλοίο στην Αμερική !! , ή το 1 / 6 των 80 ημερών που χρειάστηκαν κατά Ιούλιο Βερν , ο Φιλέας Φόγκ και ο υπηρέτης του Πασπαρτού για να κάνουν το γύρο του κόσμου  και μάλιστα το 1873 παρακαλώ !!  ),  δημοσίευσα  τις απόψεις μου για  την συνεχιζόμενη , απαράδεκτη κατ` εμέ , κατάσταση με τους λογαριασμούς ύδρευσης στο Δήμο , οι οποίοι κατά τρόπο μυστήριο αφού “περίμεναν” στα αζήτητα  επί ενάμιση και πλέον χρόνο , τώρα  εμφανιστήκαν μεν , μονάχα όμως στη δημοτική κοινότητα της Αμφίκλειας , η οποία  ως  γνωστόν  είναι και η μόνη που καλείται να πληρώσει και πληρώνει αγογγύστως …. λογαριασμούς κατανάλωσης νερού !.
Με τρόπο που δεν επιδέχεται καμιά αμφισβήτηση , ανέφερα σ` εκείνη την επιστολή μου τις αδικίες και τις εμφανείς αρρυθμίες του συστήματος , αποδίδοντας τις πραγματικές ευθύνες της πρωτοφανούς αδράνειας σ` αυτούς που τους ανήκουν .

Δεν εγνώριζα βέβαια ο ατυχής , πως ο “άρχων” των οικονομικών μας και αναπληρωτής Δημάρχου πρώτος τη τάξει Αντιδήμαρχος κ. Γ. Πολυμερος , δηλαδή ο κατ` εξοχήν και κυρίως υπεύθυνος για τον ως άνω τραγέλαφο , έχει θέσει εαυτόν  υπεράνω κριτικής και γιαυτό ως δια μαγείας βρέθηκα στα καλά του καθουμένου εγώ ο ίδιος εν τέλει εγκαλούμενος απ` τον “άρχοντα” αυτόν , για τι πράγμα λέτε τώρα εσείς ???.  `Ακουσον -άκουσον . Για την πολιτική μου καταγωγή ( λέει ) και τις πολιτικές μου απόψεις , επιλογές και προτιμήσεις μου τωρινές αλλά και του παρελθόντος !. ( έλα Χριστέ  και Παναγιά  Κύριε  ελέησον )
Λες και ο εν λόγω κύριος αιρετός , έχει κάποιο δικαίωμα εξ οφίτσιο να ελέγχει και να σχολιάζει κάτι τέτοιο όχι μόνο ως πολίτης αλλά και πολύ περισσότερο ως θεσμικός εκπρόσωπος του τόπου και δημόσιος άντρας .
Αυτό είναι όχι μόνο πασιφανώς χαζό και γελοίο αλλά σαφώς ανεπίτρεπτο για αιρετό , αντιδεοντολογικό ως και αρκούντος αντιθεσμικό , όπως βέβαια ο οποιοσδήποτε πολίτης με στοιχειώδη αγωγή και λογική αντιλαμβάνεται .
Παρόμοιο περιστατικό πάντως , σχετικό με τέτοιου είδους φασίζουσα και βλακώδη συμπεριφορά από αιρετόαυτοδιοικητικό , σας διαβεβαιώ αγαπητοί συμπολίτες  πως δεν έχει παρατηρηθεί πουθενά αλλού Πανελληνίως , πλην δυστυχώς του δικού μας Δήμου επί ημερών βέβαια τοιούτης ποιότητας και ήθους  αυτοδιοικητικών !!
Κατανοώ βεβαίως πως όταν κανείς ( πχ  Πολύμερος, αυτής δηλ.της μενταλιτέ άνθρωπος ) στριμώχνετε άσχημα συλλαμβανόμενος στα πράσα ως ασύστολα ψευδόμενος --ενώ ελέω Δημάρχου τυγχάνει αξιώματος-- και δεν έχει εν τω μεταξύ καμιά διέξοδο αξιοπρεπούς διαφυγής ούτε καν στα τέσσερα έρποντας , φυσικά και θα χρησιμοποιήσει με θράσος « άλλα αντ` άλλων » επιχειρήματα αποπροσανατολιστικά και λόγους εντελώς άσχετους με τα αρχικά θέματα όπως αυτά ετέθησαν , ώστε να αποφύγει τον κολασμό , ή κατά το δυνατόν να καθυστερήσει τον βέβαιο έτσι κι αλλιώς εξευτελισμό και διασυρμό του .
Εκάλεσα  λοιπόν και προκάλεσα όλες αυτές τις προηγούμενες μέρες τον κ. Πολύμερο , να διασώσει το κύρος της θέσεώς του και την αξιοπρέπεια της προσωπικότητάς του , υπερασπιζόμενος και αποδεικνύοντας δημόσια  την ορθότητα και την αλήθεια των ισχυρισμών του . Εις μάτην όμως . Ο πολύς! Γ. Πολύμερος , όπως και όλοι σας θα διαπιστώσατε άλλωστε άφαντος , λούεις , κοινώς καπνός , λαγός , τρομαγμένος και δειλός έλαφος ,  μπας και τον είδατε ή τον απαντήσατε !!!  Θρασίμι  κρυπτόμενο πίσω απ` τις πλάτες άλλων ,κλαψουρίζοντας και ζητώντας απεγνωσμένα  πολιτική και υπηρεσιακή κάλυψη !! που δυστυχώς όμως για `κείνον ΔΕΝ του παρέχεται από πουθενά !!
Υπενθυμίζω πως ο κ. Αντιδήμαρχος οικονομικών σε σχόλιό του σχετικό με όσα ανέφερα στην επιστολή μου στις 14-7, πλην των ελεεινολογιών του , διαβεβαίωνε με υπερηφάνεια δημοσίως και γραπτώς  για κάποια δήθεν Πανελλήνια  πρωτιά του Δήμου μας ως προς τα οικονομικά αποτελέσματά του , απ` την εν γένει φαντάζομαι διαχείριση  την οποία πρωτίστως ο ίδιος επιμελήθηκε  ωμού όμως και μετά των οικονομικών υπηρεσιών και του κ . Δημάρχου ( όπως χαρακτηριστικά έγραφε στο σχόλιό του ).
Τι λογικότερο και απλούστερο λοιπόν για τον  κ . Πολύμερο  απ` το να ανταποκριθεί με ευθύνη στηνπρόκλησή  μου και να παρουσιάσει θαρρετά όλα εκείνα τα αξιόπιστα κατά τη γνώμη του στοιχεία που αποδεικνύουν ίσως και δικαιολογούν την κομπορρημοσύνη του περί Πανελληνίου δημοτικής πρωτιάς και άλλα τέτοια …. περίεργα και φαιδρά βέβαια .  
Θέλω να επισημάνω πως ο εν λόγω κύριος , διορισμένος παρά του Δημάρχου , υποτίθεται πως προΐσταται και συντονίζει το έργο των οικονομικών υπηρεσιών επί τριετία σχεδόν τώρα  και επομένως μάλλον κατέχει αν όχι άριστα , τουλάχιστον επαρκώς το αντικείμενό του , ώστε να μπορεί να γνωρίζει τα όσα  μας ανακοίνωσε επί της Πανελληνίου αυτής κατατάξεως του Δήμου μας !!!.
Για τις δήθεν υπηρεσίες? του αυτές μάλιστα , ο κ  Πολύμερος αμείβετε ως γνωστόν με μηνιαία αντιμισθία , το ύψος δε των συνολικών του απολαβών οι οποίες φυσικά και επιβαρύνουν τα Δημοτικά οικονομικά και επομένως όλους μας , ανέρχεται μέχρι ώρας  στα  50.000 !! ευρω περίπου.
Άλλα σχεδόν 20.000 ευρω αναμένεται να ενθυλακώσει μέχρι τον Αύγουστο του 2014 που εκπνέει και η θητεία του , σύνολο δηλ. περίπου 70.000 ευρω  για τον σχεδόν μονίμως απόντα , στεγνό από ιδέες προτάσεις και προσφορά και αποδεδειγμένα πλέον αδαή περί τα αυτοδιοικητικά  και ειδικότερα τα οικονομικά , κύριοΠολύμερο !.
Δεν είναι άραγε το ποσόν αυτό αρκετά ευμεγέθες?  ώστε ο επί των οικονομικών Αντιδήμαρχος να αισθάνεταιανθρωπίνως την ανάγκη  αλλά και την υποχρέωση να το δικαιολογήσει ως “μισθό” , με την εργασία και την προσφορά του στο Δήμο? , με τις προσήκουσες για το αντικείμενο γνώσεις του? , με την νοικοκυρεμένη την σοβαρή και στοχευμένη υπαρκτή δουλειά και την αποτελεσματικοτητά του? και φυσικά όλα αυτά , όπως είπαμε , να μπορεί να τα αποδείξει κιόλας κάθε που εγκαλείτε απ` τον οποιονδήποτε πολίτη ή συνάδερφό του,  έχοντας την θεσμική  αλλά και την ηθική  υποχρέωση να το κάνει ???.
Παρά λοιπόν τις επανειλημμένες  εκκλήσεις και προκλήσεις μου ο κ. Αντιδήμαρχος επί δωδεκαήμερο και πλέον τώρα , σιωπά κρυπτόμενος , ελπίζοντας μάλλον  ότι εγώ μεν θα κουραστώ να τον προκαλώ , εκείνος δε πως εν τω μεταξύ θα “εφεύρει” ενδεχομένως τρόπο διεξόδου και διαφυγής ή αποφυγής των απαντήσεων που εκ της θέσεώς του είναι απολύτως υποχρεωμένος να δώσει αλλιώς θα γελοιοποιηθεί λοιδορούμενος 
Πιστεύει πιθανόν, πως ο χρόνος επενεργεί σκεπάζοντας στη λήθη ακόμη και τα πλέον μεγαλειώδη ψέματα  που εκστομίζονται απ` τα πλέον επίσημα χείλη ή αναγράφονται από θεσμικές γραφίδες , που δυστυχώς οι άνθρωποι που τις κρατούν, με τις πρακτικές και τις συμπεριφορές τους προσβάλουν και μειώνουν την αξιοπιστία και το κύρος του θεσμού  που εκλήθησαν έστω και εκ τύχης να υπηρετήσουν .
Ματαιοπονεί και πλανάτε όμως και αδίκως ονειρεύεται λύτρωση ο πολύς κύριος  Πολύμερος , καθότι η αφεντιά μου δεν  “παραδίδετε” εύκολα στην εθελουσία λήθη και έχει δυστυχώς αποδεδειγμένα το μεγάλο ελάττωμα της επιμονής και επομένως ατυχώς γιαυτόν  έμπλεξε νομίζω μαζί μου.
Μετά  το ελεεινό και κατάπτυστο αυτό , για θεσμικό εκπρόσωπο κρυφτούλι και το ένοχο σιωπητήριο του κ. Πολύμερου, εκκάλεσα και προκάλεσα  και οποιονδήποτε  άλλο εξ αυτών που αναφέρει ο κ. Αντιδήμαρχος ως συμμετέχοντες  στην επικαλούμενηχρυσή επιτυχία της πρωτιάς του Δήμου μας , αν τυχόν επιθυμεί εκείνος να μας ενημερώσει για τα σχετικά με την περίπτωση . Αλλά μετά μεγάλης  μου λύπης  και απογοήτευσης διαπίστωσα πως ουδείς εξ αυτών  ανέλαβε την συνηγορία ώστε να περισώσει απ` το διασυρμό , τη χλεύη και την καταφρόνια τον κ. Αντιδήμαρχο οικονομικών , καθότι φαίνεται πως οι ισχυρισμοί Πολύμερου και τα εξ εκείνου ρηθέντα  μάλλον δεν τους βρίσκουν καθόλου σύμφωνους καθώς λείπουν βλέπετε και τα τεκμήρια των μύθων της κατά Πολύμερο Δημοτικής πρωτιάς .
Έτσι λοιπόν ο πολύς κύριος Αναπληρωτής Δημάρχου & Αντιδήμαρχος οικονομικών,  εγκαταλείπεται ανυπεράσπιστος πλέον , μοναχικός , στιγματισμένος και ανίκανος ως ένοχος να  υπερασπιστεί ο ίδιος έστω στοιχειωδώς την αξιοπρέπεια και την αξιοπιστία του αφού απεδείχθει  μέγας γκαφατζής ως παραμυθάς και κατασκευαστής τοπικών μύθων , γράφοντας μάλιστα ο αφελής πράγματα  τα οποία δεν προξενούν μόνο γέλια στους γνωρίζοντες  αλλά και μεγάλη θλίψη γι` αυτό το κατάντημα του Δήμου μας στα χέρια τέτοιων και τόσο άσχετων , μικρονόων και  ιδιοτελών ψευτοαιρετών .   
Αγαπητοί μου, κυρίες και κύριοι δημοτικοί σύμβουλοι  όλων των παρατάξεων .
Κύριε  Δήμαρχε  και κύριοι Επικεφαλής των Δημοτικών παρατάξεων .
Κύριοι Αντιδήμαρχοι και Εντεταλμένε σύμβουλε .
Κύριε Πρόεδρε του ΔΣ , Κύριε  Αντιπρόεδρε .
Κύριοι  Πρόεδροι των τοπικών Συμβουλίων  &  Κύριε  Πρόεδρε του ΤΟΣΥΝ  Αμφίκλειας .
Σε μια εποχή που όλα δοκιμάζονται και οι σχέσεις τόσο μεταξύ μας όσο και μεταξύ πολιτών και εξουσίας ( όποιας μορφής και έκτασης ) επανακαθορίζονται αναγκαστικώς πλέον , είναι ανάγκη  και στον δικό μας τόπο να προσαρμοστούμε , να ξαναβρούμε τις ξεχασμένες αξίες και να  συμ-πορευτούμε  μ` αυτές .
Στην νέα αυτή πορεία , φαινόμενα  « τύπου Πολύμερου » ως η επιτομή της ανευθυνότητας , του ψεύδους , της αφέλειας και της ιδιοτελούς προσέγγισης και αισχρής εκμετάλλευσης της αιρετής εκπροσώπησης, πρέπει και φυσικά επιβάλλεται να μην έχουν καμιά απολύτως θέση .
Συμπεριφορές σαν αυτές κατώτερες  των απαιτήσεων των καιρών , μικρόψυχων προσεγγίσεων , αταίριαστων και μειωτικών για τους θεσμούς μας που δοκιμάζονται συχνά από τέτοια φαινόμενα αναισχυντίας , εξευτελισμού και ενσυνείδητης προσπάθειας εξαπάτησης των πολιτών , είναι όνειδος και για τη δική μας μικρή κοινωνία  και θα πρέπει συλλογικά εφ` όσον ειλικρινώς ξαναεπιζητεί αξιοσύνη,  ευημερία και ανόρθωση , να αποβάλει αμέσως  τους αυτελισμένους αναξιόπιστους και  ιδιοτελείς εκπροσώπους της .
Αγαπητοί , κυρίες και κύριοι εκπρόσωποί μας στο Δημοτικό μετερίζι σας .
Απευθύνομαι σε όλους σας και στον καθένα σας ξεχωριστά .
Απέδειξα  επί δωδεκαήμερο τώρα ( με τέσσερις παρεμβάσεις μου ότι ο Αντιδήμαρχος κ. Γ. Πολύμερος , κρυπτόμενος και αρνούμενος να δικαιολογήσει τα όσα ψευδή ισχυρίστηκε για την περίοπτη πρώτη θέση του Δήμου μας ( τον οποίο υποτίθεται πως επάξια και με ειλικρίνεια ο ίδιος υπηρετεί ), επιβεβαιώνει απλώς  με την απαράδεκτη αυτή στάση  την ενοχή του  αφού δεν είναι ούτε καν σε θέση να υπερασπιστεί τα όσα λέγει , πόσο μάλλον τώρα να τα υπηρετήσει κιόλας και να τα εξασφαλίσει ο ίδιος ως υπαρκτά οικονομικά αποτελέσματα !!
Απέδειξα επίσης με τις συνεχείς προκλήσεις μου  και προς λοιπούς εν δυνάμει τυχόν “συνηγόρους” των ανοησιών Πολύμερου , πωςουδείς τέτοιος υπάρχει ή προέκυψε , που να έχει έστω “ακουστά” περί των μυθολογιών  Πολύμερου .
Πραγματικά κανείς εξ αυτών που ο κ. Πολύμερος επικαλέστηκε ως “συμμάχους” και βοηθούς του στην λαμπρή αυτή δημοτική επιτυχία ( προσπαθώντας προφανώς να τους  προ-εμπλέξει στις αερολογίες του και πάλικρυπτόμενος στις πλάτες άλλων ως συνηθίζει άλλωστε ), δεν ανέλαβε το ρίσκο και φυσικά την ευθύνη να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα και να συγκαλύψει ψεύδη , γελοιότητες και “Πολυμέριες” μπαρούφες μετά κοπανιστού αέρα .
Κατόπιν όλων των ανωτέρω , εκφράζω το απολύτως δικαιολογημένο αίτημά μου, να ζητηθεί και να  απαιτηθείαπ` τον Αντιδήμαρχο οικονομικών και Αναπληρωτή Δημάρχου , να  εγκαταλείψει πάραυτα  τη θέση και το αξίωμα  που με απόφαση Δημάρχου κατέχει . Το οποίο όχι μόνο δεν το ετίμησε και εξετίμησε , αλλά αντιθέτως εξευτέλισε ψευδόμενος , γελοιοποιούμενος , διασυρόμενος και χλευαζόμενος  πλέον εφ` εξής ως καταφανώς αδυνατών να υπερασπιστεί έστω αμυδρώς και υποτυπωδώς την αξιοπιστία και το κύρος του ως ατόμου και ως αιρετού θεσμικού εκπροσώπου .
Σκεφτείτε αγαπητοί φίλοι τι θύελλα αντιδράσεων θα είχε ξεσηκώσει μια παρόμοια συμπεριφορά με αναπόδεικτους ψευτο-σχυρισμούς από τον Υπουργό πχ οικονομικών της χωράς μας , αν αυτός διατύπωνε αίφνης την άποψη ότι η χώρα μας σήμερα διαπρέπει στον διεθνή οικονομικό στίβο, πρωτοπορεί και πρωταγωνιστεί .
Το λιγότερο νομίζω , θα εκσφενδονιζόταν κλοτσηδόν εκ της θέσεώς του λοιδορούμενος , προσέτι δε , θακαταγράφετο στην πολιτική ιστορία του τόπου ως ο αμετροεπέστερος αλλά και ο πλέον πανηλίθιος και βλάξ υπουργός οικονομικών της Υφηλίου!!  Έτσι δεν είναι ?
Σε μικρογραφία λοιπόν τώρα , θεωρείστε πως ο δικός μας υπουργός οικονομικών είναι ο αντίστοιχος επί των δημοτικών οικονομικών Αντιδήμαρχος και βγάλτε παρακαλώ τα συμπεράσματά σας !. Δηλαδή τον κ. Πολυμερο, τον πλέον άσχετο και αδαή εξ όλων όσων εγώ τουλάχιστον ενθυμούμαι ως αρμοδίους δημοτικών οικονομικών μέχρι τώρα .
Τέτοιοι τύποι Αντιδημάρχων που προσβάλουν και μόνο με την παρουσία , την χαρακτηριστική ανικανότητά τους και τις διαπιστωμένα γελοίες παρεμβάσεις τους και τις επιζήμιες πρακτικές τους το σύνολο της τοπικής θεσμικής μας εκπροσώπησης, προφανώς και δεν έχουν καμιά θέση πλέον στη Δημοτική Διοίκηση .
Εάν λοιπόν αυτή την αναμφισβήτητη αλήθεια ως αξία , ο ίδιος ο κ . Πολύμερος δεν την αντιλαμβάνεται επαρκώς ώστε παρετούμενος εκ του δοτού αξιώματός του να απαλλάξει την Δημοτική αρχή απ` το οδυνηρό βάρος της  επικίνδυνης  ασχετοσύνης  του και την προσβλητική για εκείνη στάση και συμπεριφορά του ( για μια ακόμη φορά ) , τότε είναι θεωρώ επιβεβλημένο , το σύνολο του ΔΣ  να  ΑΠΑΙΤΗΣΕΙ  με πρόταση μομφής τηνΠΑΡΑΙΤΗΣΗ του κ. Αντιδημάρχου και Αναπληρωτή Δημάρχου απ` τη θέση ευθύνης που ατυχώς για το Δήμο κατέχει χάριν Δημάρχου.
Σε περίπτωση αδιαφορίας και άρνησής του να εγκαταλείψει τη θέση του , τότε θα πρέπει ΚΑΘΟΛΙΚΑ και μετ` επιτάσεως να ζητηθεί απ` τον κ. Δήμαρχο να ανακαλέσει το διορισμό του κ. Πολύμερου ως Αντιδημάρχου οικονομικών και Αναπληρωτή Δημάρχου απομακρύνοντάς τον .
Επιθυμώ να πιστεύω πως τόσο οι κ.κ Δημοτικοί σύμβουλοι  όσο και ο κ. Δήμαρχος που επανειλημμένα εκ των ανοησιών , της απρονοησίας και της αγνωσίας Πολύμερου έχει περιέλθει σε δυσμενέστατη θέση ( μέχριαποσυντονισμού , αποδεκατισμού και διαλύσεως του συνδυασμού του ), θα σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και αξιολογώντας δυσμενώς όπως και αρμόζει , την απαράδεκτη για θεσμικό εκπρόσωπο  καιψευτοπολιτικάντικη αυτή συμπεριφορά του , θα τον θέσουν οι ίδιοι εκτός ευθύνης αξιώματος , που τοκαταεξευτέλισε θρασύτητα ψευδόμενος δημόσια .
Και στο οποίο βεβαίως αξίωμα γαντζωμένος , λυσσωδώς  μάχεται να κρατηθεί περαιτέρω, ώστε να απολαμβάνει ακοπίαστα –( όντας άσχετος αδρανής κι ανήμπορος να αποδειχθεί χρήσιμος ) -,  τα οικονομικά αγαθά του εσαεί αργόμισθου αιρετού.
Γιαυτό κατ ` επανάληψη και σε υπερθετικό βαθμό μάλιστα , απειλεί με παραιτήσεις τάχα, μόνο και μόνο για να τυγχάνει ανεξαιρέτως και συνεχώς το αντιμίσθιον της αγνωσίας του, της εμφανούς ανικανότητόςτου και της συνήθους και παρατεταμένης απουσίας του απ` τα δημοτικά γινόμενα . ( θα τα θυμόσαστετα τασχετικα περι παρετησεων κάθε λιγο και λιγακι, που ποτέ δεν γίνονται όμως πράξη προκαλώντας και τη σχετική θυμηδία )
Πάντως η παραμονή του κ . Πολύμερου στη θέση του, μετά και τις ντροπιαστικές για εκείνον εξελίξεις που προηγηθήκαν και συνεχίζονται, σημαίνει σιωπηρή παραδοχή , αποδοχή  και συγκάλυψη του ψεύδους και της οφθαλμοφανούς απόπειρας απατής του κυρίου αυτού, που δυστυχώς  με τα καμώματά του διακωμωδεί  Πανελληνίως  το Δήμο μας  μιας και τον παρουσιάζει ως “πρώτο των πρώτων ”. Όταν εν τω μεταξύ για παράδειγμα εξ όσων θυμάμαι ), ο Δήμος ακόμη και τώρα  που μιλάμε δεν έχει εγκρίνει στο Δημοτικό του συμβούλιο,ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ! ΤΑ ΤΡΙΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΤΡΙΜΗΝΑ της οικονομικής του διαχείρισης!!  και όταν επίσης το γνωστό ! συνολικό? ύψος των ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΤΟΥ , ΑΝΕΡΧΕΤΑΙ  σε  περίπου 2.500.000 ευρώ μη συμπεριλαμβανομένων σ` αυτά των μισθών υπαλλήλων και αιρετών καθώς και των  δαπανών απ` την τυχόν ομαλή εκτέλεση του φετινού προγράμματος δράσης και του προϋπολογισμού ως προς έργα –μελέτες – προμήθειες κλπ .
 Και επειδή ο Πυθαγόρας κ. Πολύμερε  λέγει κάπου πως :  “ ίδιον του άφρονος  και δυστυχούς ανθρώπου είναι  να πράττει και να λέγει ψευδή και ανόητα ” , ο ίδιος πάλι συμβουλεύει πως : ποτέ μην πράξει κανείς κάτιαισχρόν μήτε μετ` άλλου μήτε κατ` ιδίαν « μάλιστα  πάντων των άλλων τον εαυτόν σου εντρέπου !!! » .
Εάν λοιπόν λυπάστε και ντρέπεστε ( όπως κάθε λογικός , ώριμος και ανιδιοτελής άνθρωπος θα ένοιωθε ) για την αποδεδειγμένη αφροσύνη σας κύριε Πολύμερε , παραιτηθείτε  μόνος σας εκ της θέσεως που ανάξια κατέχετε . Κάνοντας “κόμπο” την καρδιά σας και σπαραξικάρδια αποχωριζόμενος  απ` τα αργύρια της υπολείπουσας μάλιστα και αναξιοπρεπούς παρουσίας σας στα δημοτικά αξιώματα .  Πρώτα – πρώτα  τον εαυτό σαςεντρεπόμενος ( κατά Πυθαγόρα )  και μετά όλους εμάς τους υπολοίπους .
Αυτό απαιτεί η αξιοπρέπεια , το ήθος και η έντιμη στάση του θεσμικού ανθρώπου να πράξει όταν συλλαμβάνετε οικτρά ψευδόμενος ( αντί να σιωπά και να κρύβετε ) και πριν παρασύρει μαζί του στην γενική απαξίωση και τη δημόσια χλεύη το συνολικό θεσμικό εποικοδόμημα  που ατυχώς ως τώρα τον ανεχόταν και αδίκως τον εξέτρεφε και τον αντάμειβε μάλιστα με θέσεις και παχυλό μισθό , που ως γνωστό τοις πάσι , γι` αυτόν και μόνο ο εν λόγω αιρετός ενδιαφέρετε , πασχίζει και νοιάζεται .
Αρνούμαι λοιπόν να πιστέψω , πως είναι δυνατόν να ξημερώσει έστω και μια ακόμη ημέρα  που θα μπορούσε να βρει τον πλέοναυτελισμένο στα τοπικά μας χρονικά θεσμικό εκπρόσωπο της Δημοτικής μας ζωής , ως κατέχοντα ακόμη τη θέση ευθύνης και το δοτό του αξίωμα  με την συγκάλυψη του Δημάρχου και την ανοχή των άλλων αυτοδιοικητικών .
Καθώς και ότι είναι “ίδιον”  λογικών , σοβαρών και υπευθύνων πολιτών , όπως όλοι εμείς και οι αιρετοί μαζί , να τον ανεχόμαστε σιωπώντας  και αδιαφορώντας για την εμφανή ανικανότητα και τις αβελτηρίες του και να τον διατηρούμε  αμειβόμενο “μαναράκο και οιονεί σιτιζόμενο και με το αζημίωτο διαρκώς περιφερόμενο στους δημοτικούς λειμώνες !!.
Τελειώνω λέγοντας προς όλους τους εκπροσώπους μας στο ΔΣ , και κυρίως απευθυνόμενος στον κ. Δήμαρχο και τους Επικεφαλής των Δημοτικών παρατάξεων , ότι οι απλούστεροι κανόνες της αντιπροσωπευτικής μας δημοτικής δημοκρατίας καθώς και η σωστή άσκηση των αρμοδίων τους , επιβάλουν την  έντιμη και υπεύθυνη έναντι του θεσμού και των δημοτών  θέση και στάση τους , που είναι : η επιθετική και επίμονη απαίτησή τους για την άμεση απομάκρυνση του αναξιόπιστου και φαιδρού πλέον Αναπληρωτή Δημάρχου και Αντιδημάρχου οικονομικών εκ του θεσμικού αξιώματος του . Δηλαδή ενός έτσι κι αλλιώς ανύπαρκτου θεσμικά , δημιουργικά και αποτελεσματικά προσώπου και κατ` επανάληψη δημοτικά επιζήμιου με την δεδομένη ασχετοσύνη και κραυγαλέα ιδιοτέλειά του, μετά μάλιστα και την πρωτοφανή για αυτοδιοικητικό απόσταση που διατηρεί ο ίδιος ως αιρετός , απ` την ειλικρινή , ηθική και έντιμη άσκηση των καθηκόντων του .
Έξω  λοιπόν το γρηγορότερο απ` την Δημοτική Διοίκηση οι ψεύτες , οι  ευτελείς , οι ακατάλληλοι , οι ιδιοτελείς και οι αργόμισθοι αιρετοί τύπου Πολύμερου.
Η  παρουσία τους και μόνο εκεί , την μειώνουν , την προσβάλουν , αμαυρώνουν την εικόνα της , παρασύροντας στην απαξίωση την ιδιότητα και το ρόλο του αυτοδιοικήτου .
Δυστυχώς τέτοιοι αιρετοί  ευτελίζουν και διακωμωδούν με την ανικανότητά τους , την ασχετοσύνη και τις απίθανες γκάφες τους , ακόμη και τις πιο μικρές έστω τοπικές  Δημοτικές μας προσπάθειες  .
Δεν τους χρειαζόμαστε γιατί είναι απλά  ε π ι ζ ή μ ι ο ι .
       Υ Γ.  Θεωρώ απαραίτητο να επισημάνω , πως οι  θέσεις και οι κριτική μου δεν αφορούν τον πολίτη Πολύμερο , αλλά μόνο τον τρόπο άσκησης των καθηκόντων του εκ της  ιδιότητος και του θεσμικού του ρόλου     
                                                              Με  ευθύνη πάντα
                                                ΘΑΝΑΣΗΣ   ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου