Κυριακή, Αυγούστου 04, 2013

«ΠΕΡΙΔΙΑΒΑΙΝΟΝΤΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΜΑΣ….ΠΕΡΙΒΟΛΙ»

 ΠΕΡΙ ΕΠΑΡΚΕΙΑΣ ΚΑΙ …ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑΣ Ο ΛΟΓΟΣ .
Το έχω ξαναπεί , πως δεν ξέρω αν έχει τελικά κάποιο νόημα να ασχολείται κανείς με τα φαιδρά και τα περίεργα που συμβαίνουν καθημερινά στο Δήμο μας . Αλλά  απ` την άλλη θεωρώ πως έστω και ελάχιστη βελτίωση στη “χύδην” αυτή δημοτική μας λειτουργία κι αν καταφέρναμε με τις παρεμβάσεις μας , πάλι κέρδος θα ήταν για τον τόπο και τους Δημότες μας .
       Διαβάζω για παράδειγμα  στην ιστοσελίδα του Δήμου μας χθεσινή ανακοίνωση – πρόσκληση του Προέδρου της Οικονομικής επιτροπής ( του Δημάρχου μας δηλαδή ),  για σύγκλησή της  την 6-8-2013  ημέρα  Τρίτη.
Δηλαδή αν καταλάβατε καλά , ανήμερα της εορτής της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Χριστού κατά την οποία πανηγυρίζει  η  Ιερά  Μονή  Δαδίου ( κι όχι μόνο ) και συνήθως τη μέρα αυτή στην πανηγυρική Θεία λειτουργία , προσέρχεται και προεξάρχει κάθε χρόνο ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης μας  μετά κουστωδίας .
Είθισται δε , χάριν της μεγάλης αυτής τοπικής εορτής , να παρευρίσκονται στην εορτάζουσα και πανυγηρίζουσα  Μονή και οι τοπικές μας Αρχές άπασες , εκτός κι αν η Δημοτική μας Διοίκηση αλλιώς βούλεται εφέτος .
Στο τέλος της πανηγυρικής αυτής θειας λειτουργίας κι όλων των εθιμοτυπικών που παρεμβάλλονται ή και ακολουθούν , συνήθως  προσφέρεται γεύμα στην τράπεζα της Μονής στη οποία παρακάθονται όλοι οι επίσημοι και του Δημάρχου βεβαίως συμπεριλαμβανομένου . 
        Τόση μεγάλη ανάγκη προέκυπτε λοιπόν , ώστε να συνεδριάσει η οικονομική επιτροπή αυτήν ακριβώς τη γιορτινή ημέρα ? κι όχι  π.χ την προηγούμενη ή την επόμενη ή και την μεθεπομένη ??  Εγώ μεταξύ των θεμάτων δεν διέκρινα κάτι το κατεπείγον και το σοβαρό . Γιατί λοιπόν αυτή η πρεμούρα και η εξ αυτής αβλεψία ?

        Πραγματικά δεν ξέρω αν η θερινή ραστώνη και οι εποχικές ψηλές θερμοκρασίες έχουν επηρεάσει σε τέτοιο βαθμό σχεδόν παράλυσης τις εγκεφαλικές λειτουργίες , τα αντανακλαστικά και τις αισθήσεις των αιρετών μας καθώς βέβαια και των δημοτικών εκείνων υπαλλήλων που ασχολούνται με τα των προσκλήσεων και της συντάξεως των ημερησίων διατάξεων , αλλά είναι ιδιαιτέρως λυπηρό και περίεργο , το γεγονός πως ούτε ένας εξ όλων αυτών των υπαλλήλων και των αιρετών που αποτελούν ένα σύνολο πολλών πράγματι ανθρώπων που αμείβονται ακριβώς για να “γρηγορούν”,  δεν πήρε είδηση και ούτε καν πρόσεξε την ημερομηνία σύγκλησης της επιτροπής , ώστε ενθυμούμενος την μεγάλη τοπική γιορτή της Αμφίκλειας , να διόρθωση ή να ζητήσει την αλλαγή της ημερομηνίας συνεδρίασης .
       Θα μου πείτε βέβαια , αφού εγώ ο ίδιος επανειλημμένως έχοντας αναφερθεί και επισημάνει δημοσίως τις μεγάλες και μικρές  έως σοβαρές και ενίοτε σοβαρότατες ολιγωρίες και παραλήψεις ενός πολύ μεγάλου μέρους εκ των μονίμως εν υπνώσει ευρισκομένων και μέχρι πρότινος καλοταϊσμένων αυτών δημοτικών υπαλλήλων και μαζί τους και κάποιων αιρετών , τι άλλο καλύτερο περίμενα δηλαδή και τώρα επομένως  διαπορώ , εκπλήσσομαι και θυμώνω για  « μία ακριβώς απ` τα ίδια » πρακτική επιπολαιότητά τους ?? 
Αυτή η απρονοησία πάντως και η διαρκής  προχειρότητα . Αυτή η ανεπανάληπτη ασυνεννοησία , η ανεπάρκεια , η ανευθυνότητα και η συνηθισμένη βαριεστιμάρα με την οποία εκτελούν? την υπηρεσία και τα καθήκοντά τους οι εν λόγω υπάλληλοι , ωςγνωστόν βέβαια  δεν είναι η εξαίρεση, αλλά μετ` αποδείξεως γάρ … ο κανόνας !!
Στο σκηνικό αυτό αγαπητοί συνδημότες , προσθέστε τώρα εσείς και την ανάλογη συμπεριφορά και ανικανότητα και των περισσοτέρων  εκ των αυτοδιοικητικών μας και μετά αναρωτηθείτε παρακαλώ γιατί σας “ζαλίζω” τώρα εγώ,  πασχίζοντας διαρκώς και μονότονα, να πείσω πως είναι απόλυτη ανάγκη να συνειδητοποιήσουμε όλοι μας πια , το μεγάλο έλλειμμα ικανότητας , σοβαρότητας , ενδιαφέροντος και γνώσης που χαρακτηρίζει ένα πολύ μεγάλο τμήμα του υπηρεσιακού στελεχικού δυναμικού του Δήμου  αλλά και σχεδόν το σύνολο των αιρετών αυτών που εμείς με ευθύνη μας στείλαμε και ορίσαμε να διοικούν το Δήμο και να αποφασίζουν για μας και τον τόπο μας .
Ας προβληματιστούμε  γιαυτό κι ας δράσουμε ανάλογα έστω και τώρα  και όπως πρέπει για την περίπτωση.  Δεν προτείνω βέβαια  ”κηδεμονία” αυτής της υπολειπόμενης Δημοτικής εκπροσώπησης .
Ούτε βέβαια παραιτήσεις Δημάρχου κι άλλων αιρετών ζητώ εγώ σαν άλλους , αφού είμαι απόλυτα πεισμένος , πως εναλλακτική καλύτερη κι αποτελεσματικότερη για τούτη τη Δημοτική θητεία  δεν υπάρχει .
         Ζητώ όμως απλώς να επιστρατεύσουμε όλοι κάθε απόθεμα υπομονής και κατανόησης , διεκδικώντας και ασκώντας βέβαια τα δικαιώματά μας ως πολίτες και δημότες και εξασκώντας με επιμονή την πρέπουσα κάθε φορά πίεση προς τους αρμοδίους , ώστε και τα ζητήματα να προχωρούν και οι διαφορές να αμβλύνονται και οι “κρίσεις” να εκτονώνονται και τα οφέλη έτσι για τον τόπο να είναι υπαρκτά και κατά το δυνατόν να πολλαπλασιάζονται .
Αν αυτό όμως , το ενστερνιζόμαστε και το ακολουθούμε μόνο λίγοι , μικρό θάναι και το αποτέλεσμα . Όσο περισσότεροι βέβαια , τόσο και η δύναμη πειθούς & πίεσης ισχυρότερη και τ` αποτέλεσμα γρηγορότερο και καλύτερο .
Συμμετοχή , συνευθύνη και δημόσια  παρέμβαση απαιτείται από περισσότερους και τολμηρότερους κι όχι εφησυχασμός κι “αγρανάπαυση” που δεν οδηγεί πουθενά  και δεν βελτιώνει τίποτε .
Κατά καιρούς κ. Δήμαρχε  κάποιοι άσπονδοι φίλοι , μου αποδίδουν σκοπιμότητα και πρόθεση στο να κριτικάρω σκληρά το έργο, τη δουλειά και την παρουσία σας στο Δήμο .
Κι άλλες φορές πάλι , κάποιοι άλλοι - μπορεί κι ίδιοι -, ακριβώς το αντίθετο λένε . Ισχυρίζονται δηλαδή , πως διακριτικά σας στηρίζω και επιλεκτικά σας καλύπτω κιόλας , επικουρώντας τις προσπάθειές σας !!.  Ούτε το ένα όμως αληθεύει , ούτε το άλλο βεβαίως συμβαίνει . 
Και εξ αυτών και μόνο των αλληλοσυγκρουόμενων απόψεων και κριτικών , οδηγούμαι συχνά με σιγουριά στο συμπέρασμα κ. Δήμαρχε , πως η εν γένει στάση και η κεντροβαρής θέση μου απέναντι στην πολιτική, τις πρακτικές και τις επιλογές σας , είναι μάλλον η ορθή και προφανώς αμερόληπτα η δίκαιη και πρέπουσα 
Γιαυτό επομένως πανταχόθεν και αμφίπλευρα , η πολεμική και οι κατηγορίες που ενίοτε δέχομαι .
Θεωρήστε λοιπόν πως ότι γράφω δεν τα απευθύνω σε κάποιον που εχθρεύομαι , ούτε σε κάποιον εν δυνάμει αντίπαλο . Ωστόσο όχι και σε κάποιον που του χαρίζουμε ! Είναι γνωστό άλλωστε σε `σας τουλάχιστον , πως του λόγου μου, δεν χρειάζομαι ούτε χρειάστηκα ποτέ “αμοιβές” και θώκους αξιωμάτων για να πω ευθαρσώς και εντίμως την σκέψη μου , διατυπώνοντας τις προτάσεις μου έτσι όπως κάθε φορά  νομίζω πως μπορεί μ` αυτές να συνεισφέρω τις καλές μου υπηρεσίες και στους διοικούντες και στον τόπο μου .
Πιστεύω  πως  απ` το προσωπικό αρχείο της μνήμη σας , δεν  αφαιρείτε απροβλημάτιστα  την καταγραμμένη υπαρκτή έτσι κι αλλιώς σταθερή θέση μου και την όποια επιτέλους συμβολή μου στο τόπο , όπως εσείς την εισπράξατε και εν πολλοίς την βιώσατε  κατά τη διάρκεια όλου αυτού του αρκετού χρονικού διαστήματος που με  γνωρίζετε . Και σ` αυτή και στην προηγουμένη δημοτική σας θητεία .     
Η κριτική μου φροντίζω κατά το ανθρωπίνως δυνατό , να είναι δίκαιη και αντικειμενική και γιαυτό πάντα αποδεικνύω και ενισχύω με επιχειρήματα ότι λέω και γράφω , όπως και τούτη τη φορά άλλωστε έπραξα .
       Σας έχω τονίσει πολλάκις κ. Δήμαρχε , πως αδικείτε τον εαυτό σας και την όποια προσπάθειά σας , όταν φοβικά αποστασιοποιείστε απ` τις ευθύνες σας  ως προς τα αρνητικά φαινόμενα και τ` αποτελέσματα της αδιαφορίας , τηςπαρατεταμένης αδράνειας , της αγνωσίας και της ανευθυνότητας τόσο των υπαλλήλων σας ( δεν είναι όλοι τους έτσι βέβαια , ευτυχώς ) όσο και των αιρετών συνεργατών σας , που διαρκώς παρατηρούνται στο Δήμο μας  δυστυχώς .
       Σταχυολογώ και θέτω υπόψη σας :
Προ 10 ημερών σε άλλη τότε ανακοίνωση του Δήμου ανηρτημένη στην ιστοσελίδα , η ημερομηνία σύγκλησης του ΔΣ εμφανιζόταν η ίδια ακριβώς με αυτή της ημέρας  ανάρτησης της πρόσκλησης , ενώ η κανονικά προβλεπόμενη ήταν δυο - τρεις μέρες παρακάτω !!  Είναι δυνατόν ?  Καλά  πριν την ανάρτηση , αλλά ούτε και μετά το πρόσεξε κανείς αυτό ?  Εκτός κι αν εδώ ισχύει περίπου το λεχθέν εκ του ισαποστόλου Παύλου , ότι αν και ώτα έχοντες δεν ακούτε, κι αν οφθαλμούς ανοιχτούς δεν βλέπετε !! – όπερ βράσε όρυζα -( αυτό το τελευταίο δικό μου για να μην αδικούμε και τον ‘Απόστολο’ )
Άλλο παράδειγμα . Στις 25-6-2013 μια άλλη πρόσκληση προς τα μέλη αυτή τη φορά της οικονομικής επιτροπής , για συνεδρίαση … επίσης την 25-6 και μάλιστα η ανάρτηση της πρόσκλησης αυτής είχε γίνει δυο ώρες ! μετά ! την... υποτιθέμενη σύγκληση που είχε προηγηθεί εν τω μεταξύ της ανακοινώσεως !!.
Τι να λέμε τώρα ?  Γελοία πράγματα  επομένως και επιπολαιότητες αταίριαστες για ένα Δήμο που θέλει στοιχειωδώς να διατηρεί την σοβαρότητά του .
Μόλις χθες διάβαζα την διακύρηξη του διαγωνισμού προμήθειας των απαραιτήτων και αναγκαίων  για τον εξοπλισμό και τη λειτουργία του Περιβαλλοντικού Κέντρου. Ούτε ημερομηνία έχει στο τέλος η διακύρηξη αυτή , ούτε ονοματεπώνυμο και υπογραφή του αρμοδίου α.α (αντ` αυτού ) , τίποτε απολύτως !!.  Έρημος … και μυστήριο .
Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει με σειρά συμβάσεων , δημοσία θέα  μάλιστα στο «Διαύγεια », που δεν περιλαμβάνουν ούτε καν το όνομα του αναδόχου !!  Αν είναι δυνατόν !
Δηλαδή πρωτοφανείς καταστάσεις  και φυσικά ανεπίτρεπτες . Τι να πρωτοθυμηθώ και τι να πρωτογράψω για την κατάσταση αυτή, που κινείται πέραν πάσης λογικής .
Αφήνω τις ανατριχιαστικές ασυνταξίες , τα βαρβάτα ορθογραφικά λάθη και τις άρες μάρες κουκουνάρες που πολλές φορές αναγράφονται σε επίσημα  έγγραφα .
Προ καιρού , στα επίσημα πρακτικά που είχαν αναρτηθεί στη σελίδα του Δήμου, γραφόταν φαρδιά πλατιά  πως σε τοπική κοινότητα  που η εκπροσώπησή της είναι μονοπρόσωπη …. συνήλθε το τοπικό συμβούλιο, έγινε εισήγηση απ` τον Πρόεδρο και ….« κατόπιν διαλογικής συζήτησης στο Τ.Σ. αποφασίστηκαν τα εξής ……. κλπ . »
Δηλαδή  να τρελαίνεται κανείς . Σε  μονοπρόσωπο όργανο - συμβούλιο έγινε  λέει διαλογική συζήτηση και αποφασίστηκαν πράγματα !!  Είμαστε καλά ?
Είναι  υπάλληλοι αυτοί που έχουν τις ικανότητες και την απαραίτητη κατάρτιση για να κάνουν με επάρκεια και σοβαρότητα τη δουλειά τους ?, ή είναι φαιδροί , αδαείς και ανώριμοι για να μην πω κάτι χειρότερο ??
Στο τέλος Μαρτίου, νομίζω στις 23/3 ?,  διάβασα  στο « Διαύγεια » απόφασή σας κύριε Δήμαρχε , για την αλλαγή βαθμολογικού κλιμακίου αν θυμάμαι καλά , κάποιου εργαζομένου στο Δήμο και ανάλογη προσαρμογή της μισθοδοσίας του . Εξ όσων υπολόγισα  η καθυστέρηση αυτή αλλαγής κλιμακίου ήταν πέραν των τεσσεράμισι ετών !!!  Το συνειδητοποιείτε ?? Τεσσεράμισι ετών καθυστέρηση ? .
Και ωραία , να υποθέσω πως ο εν λόγω υπάλληλος και άλλοι πιθανόν ανάλογοι , αντιλαμβάνονται – εκλαμβάνουν ? την εργασία τους στο Δήμο ως πάρεργο έχοντας ίσως άλλους και ενδεχομένως περισσοτέρους πόρους από άλλες πηγές και τοιουτοτρόπως να αδιαφορούν και να ξεχνούν  τις υποχρεώσεις  της υπηρεσίας τους απέναντί τους .
Η  Προϊσταμένη, ή ο Προϊστάμενος όμως  - τέλος πάντων δεν ξερώ τι είναι - ,  των Διοικητικών υπηρεσιών σας κ. Δήμαρχε και υπεύθυνη/ος  φαντάζομαι του γραφείου προσωπικού σας , που δικό τους καθήκον , υποχρέωση και ευθύνη ήταν και είναι  η προσαρμογή του κλιμακίου του εν λόγω εργαζομένου και η μισθολογική τακτοποίησή του , δεν έχει καμιά ευθύνη γιαυτή την απίστευτη καθυστέρηση , προϊόν προφανώς  αδιαφορίας , βαριάς αμέλειας και μη επίγνωσης υποχρεώσεων ??
Την δική της /ου , για παράδειγμα , βαθμολογική και μισθολογική εξέλιξη την ξέχασε καμιά φορά ?  Δεν νομίζω ??.  Είναι συνέπεια και ευθύνη άξιου Προϊσταμένου / ης  αυτή ? ( και φαντάζομαι δεν θα είναι και το μοναδικό περιστατικό ! )
Ξέρετε κ. Δήμαρχε ?. Αν κάτι τέτοιο είχε συμβεί κάπου αλλού , την καρέκλα αυτή του Προϊσταμένου/ης  με το κιάλι θα την έβλεπε πλέον η όποια / ος  την κατείχε έως τότε !
Εδώ τώρα ούτε γάτα ούτε ζημιά και βεβαίως όχι μόνο για αυτό…αλλά για πολλά ανάλογα.  
Θα μου πείτε , μα εδώ δεν πείραξε  ίσως τον ίδιο τον εργαζόμενο , πειράζει εσένα κ. Παπακωνσταντίνε μου , αυτή η αμέλεια ?
Δυστυχώς , δεν θα έπρεπε να με πειράζει και να μ` εκνευρίζει μόνο εμένα , αλλά κι όλους εσάς κ. Δήμαρχε . Καθώς και τους Προϊσταμένους σας όλους θάπρεπε να ενοχλει, και βεβαίως τους υπαλλήλους σας στο σύνολό τους και τους συμπολίτες μας μαζί , που δυστυχώς όμως για κείνους δεν έχουν τρόπο να τα πληροφορούνται ετούτα όλα τα παράξενα και τ` αλλόκοτα παρά μόνο όταν λίγοι από `μας φροντίζουμε κατά  καιρούς  να τα δημοσιοποιούμε και να τους ενημερώνουμε )
       Εμένα προσωπικά κ. Δήμαρχε, δεν με πειράζει απλά και μόνο.  Με ενοχλεί αφάνταστα , με αγανακτεί και με θλίβει . Γιατί δεν πρόκειται για αμέλεια  αλλά για αλλαλούμ .  Και γιατί είμαι σχεδόν βέβαιος πως ανάλογη αμελή στάση κι ανεύθυνη συμπεριφορά  υιοθετείται και επιδεικνύεται και για ένα σωρό άλλα θέματα αρμοδιότητας τέτοιων υπαλλήλων, που προφανώς δεν έχουν “δράμι” υπευθυνότητας , σοβαρότητας και επάρκειας .
Εσείς όμως ως Δήμαρχος και Προϊστάμενός τους , ελέγξατε ποτέ την ανεπάρκεια τους ?.  Αξιολογήσατε μήπως ποτέ τις υπηρεσίες τους , την καταλληλότητά τους , τα προσόντα τους , την υπηρεσιακή τους κατάρτιση , την αποδοτικότητά τους  και το  βαθμό συνειδητοποίησης της ιδιότητος τους ??
Εδώ και ένα χρόνο έχει ζητηθεί  απ` τους Δημάρχους όλης της χώρας να ελέγξουν τους υπηρεσιακούς φακέλους του προσωπικού τους , να τους “χτενίσουν” , να τους ενημερώσουν και να αξιολογήσουν κάθε εργαζόμενό τους  με κριτήρια που επανακαθορίστηκαν και σας ξαναεστάλησαν βέβαια απ` την 4 / 5 / 2013 , πριν σχεδόν τρεις μήνες δηλαδή . 
Έγινε κάτι γιαυτό στο δικό μας Δήμο ??.  ΟΧΙ βέβαια !!
Πως θέλετε λοιπόν οι υπηρεσίες σας να εργάζονται αποτελεσματικά , οι εργαζόμενοι να προσέρχονται και να αποχωρούν κανονικά απ` την εργασία τους προσφέροντας γιαυτό που αμείβονται ?.  Πως θέλετε να εξαντλούν το ωράριό τους παραγωγικά κι όχι μίζερα κι αδιάφορα . Πως θέλετε να σας σεβαστούν και να σας υπολογίζουν , ή ακόμη χειρότερα και κάποιοι εξ αυτών να μην αδιαφορούν ή και θρασύτητα να αρνούνταινα προσέλθουν στην εργασία τους  εκεί και όπου με απόφασή σας τους τοποθετήσατε ? ( όπως δυστυχώς συμβαίνει τώρα καθώς μαθαίνω!! )
Μήπως όμως και με τους αιρετούς συνεργάτες σας την ίδια ανεκτικότητα και ατολμία δεν επιδεικνύετε ?  Και με τους δικούς σας και με τους άλλους ?.
 Ναι , βεβαίως ανοχή είπαμε στο διαφορετικό και στο διαφοροποιούμενο , αλλά όχι Αρχηγική απάθεια σε επιζήμια συμπεριφορά  και αδράνεια αιρετού που δεν συνάδει με το ρόλο του και πολύ περισσότερο με το ρόλο εκείνου του αιρετού που του εμπιστευτήκατε θέσεις ευθύνης , διασφαλίζοντάς του αμοιβές , κοινωνική υπόσταση και επιβίωση !! .
Έτσι όμως με αυτή τη λογική και την τακτική συνεχών υποχωρήσεων και αποποίησης ευθυνών ,  “χωριό” κ. Δήμαρχε δεν γίνεται . Πολύ περισσότερο μάλιστα τώρα στις μέρες σας και που δεν πρόκειται απλά για “χωριό”, αλλά για χωριά ολόκληρα κι αληθινά , με προβλήματα και απαιτήσεις κ. Δήμαρχε και εν μέσω μεγάλης και βαθειάς αξιακής και οικονομικής κρίσεως.
Τελειώνοντας κ. Δήμαρχε  σας συνιστώ , να επαναπροσδιορίσετε κατ` αρχήν την ημερομηνία συνεδρίασης της οικονομικής επιτροπής για προσφορότερο χρόνο κι όχι ανήμερα της γιορτής του Σωτήρος , όπως και να ελέγχετε εφ` εξής προσεχτικά και καθημερινά ο ίδιος , τουλάχιστον τις δημόσιες ανακοινώσεις σας και τα  δημοτικά έγγραφα που έχουν προορισμό άλλες υπηρεσίες . Γιατί “καλοί” μεν οι χαμηλοί τόνοι και οι σχεδόν “ψίθυροι καρδιάς” που αποσιωπούν και συγκαλύπτουν τις βαρύτατες ανεπάρκειες , “καλό” επίσης κάθε φορά  έως τώρα και το άλλοθι για τη γνωστή ανευθυνότητα και επιπολαιότητα συνεργατών και υπαλλήλων , αλλά δεν φτάνει και δεν επαρκεί πια . Πολυφορέθηκε και πάλιωσε Δεν πείθει κανέναν πλέον .
Θα είχατε πράγματι καλύτερη τύχη νομίζω σ` αυτή τη θεσμική σας διαδρομή και εμπειρία , -που ίσως και την αξίζατε - , εάν τολμούσατε τελικά να επιβάλετε τη θέλησή σας , τις επιλογές και τις προτεραιότητες σας  σ` όσους επιφορτίζονται με την υλοποίησή τους . Κι αν επίσης  μπορούσατε να ακούσετε προσεχτικότερα και συχνότερα  όσα σας υποδεικνύουν όχι μόνο οι φίλοι αλλά και οι αντίπαλοι .
Γιατί ναι μεν οι “πρώτοι” μας συμβουλεύουν συνήθως τα σωστά και τα ωφέλιμα            όπως μας λέγουν οι σοφοί μας πρόγονοι ),  αλλά και οι “δεύτεροι” με την κριτική και τις παρατηρήσεις τους , μας κρατούν πάντα σε εγρήγορση ώστε να αποφεύγουμε λάθη και να μη δίνουμε αφορμές .
Κατατάξτε με τώρα εσείς όπου σας βολεύει κ. Δήμαρχε . Και στις δυο περιπτώσεις , μάλλον το ίδιο χρήσιμος και ωφέλιμος θα αποδειχθώ ως φαίνεται , σύμφωνα  και με τα όσα οι πρόγονοι λένε και συμβουλεύουν    .
Μην εκτίθεστε όμως περισσότερο , απ` την ασχετοσύνη και τις αβελτηρίες των άλλων . Είναι κρίμα  για σας και την υστεροφημία σας . Επωμίζεστε ευθύνες άλλων  και χρεώνεστε λάθη, παραλήψεις και κουταμάρες που δεν σας αναλογούν .
Η δουλειά και ο ρόλος σας , - όσο ακόμη θα τον υπηρετείτε -, είναι η υπεύθυνη , η συνετή και σοβαρή αντιμετώπιση, και των προβλημάτων του τόπου αλλά και της γνώμης των πολιτών , όσων τουλάχιστον με τη στάση τους μέχρι τώρα , με τη συνέπεια και την επιμονή τους σας πείθουν , πως ορθώς “δείχνουν” κι αποδεικνύουν τις παραλήψεις και τα λάθη που πρέπει οπωσδήποτε να διορθωθούν στη δημοτική λειτουργία σας . Είναι εύκολο άλλωστε να τους ξεχωρίσετε αυτούς. Γιατί συνήθως  βέβαια είναι εκείνοι  που συγκεντρώνουν την ” μήνη”  όλων των άλλων, που αδρανούν κι αποστασιοποιημένοι  αδιαφορούν για τα γενόμενα ,ενώ όμως ειδικεύονται κι αρέσκονται στον μονίμως  κριτικό και απαξιωτικό λόγο .

                                                                    ΘΑΝΑΣΗΣ   ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου