Πέμπτη, Φεβρουαρίου 14, 2013

Ενημέρωση - Πληροφόρηση σχετικά με ΚΕΦ Αμφίκλειας και Αστυνομικό Τμήμα Αμφίκλειας

Άρχισε ήδη τη λειτουργία του το ΚΕΦ Αμφίκλειας .
ΚΕΦ = « ΚΕΝΤΡΟ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΩΝ »
Α )  Στο Δημοτικό κατάστημα της Αμφίκλειας ( πρώην Δημαρχείο ) και στον ισόγειο χώρο δίπλα στο ΚΕΠ , ξεκίνησε τη λειτουργία του το ΚΕΦ  Αμφίκλειας σε συνέχεια της Δ.Ο.Υ  Αμφίκλειας η οποία  συγχωνεύτηκε  πρόσφατα με τη Δ.Ο.Υ  Λαμίας .
Οι δημότες του Δήμου Αμφίκλειας – Ελάτειας , καθώς και οι πολίτες φορολογούμενοι της ευρύτερης περιοχής  μπορούν στο εξής και ανεξάρτητα από την Εφορία στην οποία κατέθεταν έως σήμερα τις φορολογικές τους δηλώσεις , να απευθύνονται για τις όποιες φορολογικές τους υποθέσεις αλλά και για ειδικότερη ενημέρωση στο γραφείο αυτό.
Το ΚΕΦ είναι ένας νέος θεσμός και υπηρεσία του Υπουργείου Οικονομικών που σκοπό έχει την ενημέρωση και τη διευθέτηση των φορολογικών υποθέσεων των πολιτών, με τη μικρότερη δυνατή μετακίνηση και ταλαιπωρία τους και απευθύνεται σε όλους τους πολίτες  ανεξαρτήτως σε ποια Δ.Ο.Υ ανήκαν στο παρελθόν .
Η κατάλληλη στελέχωση του ΚΕΦ Αμφίκλειας που έγινε ήδη με έμπειρο προσωπικό και ο απαραίτητος εξοπλισμός,  εγγυώνται την άμεση , σωστή και έγκυρη ενημέρωση και εξυπηρέτηση των συμπολιτών μας .
Κατά το κοινώς λοιπόν λεγόμενο: « Ανοίξαμε και σας περιμένουμε ».

                     
                           ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΑΜΦΙΚΛΕΙΑΣ
Β )  Η Κτηματική Υπηρεσία του Νομού Φθιώτιδας  προκήρυξε μειοδοτική δημοπρασία μίσθωσης ακινήτου προκείμενου να στεγαστεί το Αστυνομικό Τμήμα  Αμφίκλειας για τα επόμενα χρόνια . Ενδιαφέρεται για την ενοικίαση κατάλληλου, σύγχρονου στεγασμένου χώρου εντός του σχεδίου πόλεως  της Αμφίκλειας όπου και η έδρα του ΑΤ..
Η διάρκεια μίσθωσης  ανέρχεται στα 12 έτη και η ωφέλιμη στεγασμένη επιφάνεια του κτηρίου θα πρέπει να είναι περί τα 180 τ.μ  Τα ζητούμενα χαρακτηριστικά , οι λοιπές προϋποθέσεις καταλληλότητας  του προς ενοικίαση κτηρίου καθώς και οι όροι συμμετοχής στη μειοδοτική διαδικασία , μπορούν να αναζητηθούν από τους ενδιαφερόμενους στο Αστυνομικό Τμήμα Αμφίκλειας και στο Δημοτικό κατάστημα του Δήμου στην Αμφίκλεια .
Η δημοπρασία θα διεξαχθεί στις 18-2-2013 ημέρα Δευτέρα , στα γραφεία της Κτηματικής Υπηρεσίας Φθιώτιδας στη Λαμία ( Αβέρωφ 14 ).
Το μηνιαίο προτεινόμενο μίσθωμα δεν υπερβαίνει τα 550 ευρω .
Ως γνωστό οι πρόσοδοι πλέον των ενοικίων, φορολογούνται  αυτοτελώς και για την ως άνω περίπτωση, ο συντελεστής φορολόγησης δεν ξεπερνά το 10% . 
Επειδή τόσο την προηγούμενη, σχετικά μακρά, χρονική περίοδο, όσο και εντελώς πρόσφατα έως και σήμερα, από διαφόρους ασχέτους και μυθομανείς διακινούντο και κυκλοφορούν ακόμη, βλακώδη σενάρια περί καταργήσεως του Αστυνομικού Τμήματος Αμφίκλειας κλπ.,  η προαναφερόμενη διαδικασία  ενοικίασης στέγης για τα επόμενα 12 συναπτά έτη, τους δίνει την καλύτερη απάντηση διαψεύδοντάς τους για μια ακόμη φορά και κατά τρόπο απόλυτο .

Επειδή η ενημέρωση είναι....χρειαζούμενη
Θανάσης  Παπακωνσταντίνου

1 σχόλιο:

  1. ΜΑΚΑΡΙ κύριε Θανάση να μην καταργηθεί το αστυνομικό τμήμα της Αμφίκλειας, σε καμιά περίπτωση όμως δεν μπορείτε να κατηγορείτε σαν άσχετους και μυθομανείς όσους, την σημερινή δύσκολη περίοδο των ριζικών ανατροπών σε όλα τα επίπεδα, προσπαθούν να υπερασπιστούν δημόσια αγαθά όπως η υγεία, η ασφάλεια κλπ.

    Και επειδή δεν υπάρχει καπνός χωρίς φωτιά ορίστε κάποια από αυτά που χαιρέκακα χαρακτηρίζετε σαν μύθους και βλακώδη σενάρια, οι δηλώσεις του αρμόδιου υπουργού Νικολάου Δένδια στη βουλή στις 9.11.2012:

    “Γι’ αυτό και σε λίγες μέρες θα σας παρακαλέσω να ψηφίσετε αυτή τη μείωση κατά 7.000 των οργανικών θέσεων και συγχρόνως να ψηφίσετε έναν τρόπο λειτουργίας της Ελληνικής Αστυνομίας με τον οποίο η αστυνόμευση στις πόλεις και δίπλα στον Έλληνα πολίτη θα είναι δραματικά καλύτερη. Αυτό θα επιτευχθεί με τον περιορισμό περίπου στο μισό των 1.440 οργανικών μονάδων Ελληνικής Αστυνομίας.
    Η Ελληνική Αστυνομία δεν χρειάζεται πάνω από 750 οργανικές μονάδες. Μπορούμε λοιπόν να έχουμε τεράστια εξοικονόμηση προσωπικού και συγχρόνως να μετατρέψουμε την Ελληνική Αστυνομία σε μια κινητική Αστυνομία, σε μία Αστυνομία που θα είναι κοντά στο πρόβλημα και κοντά στον πολίτη. Αντί από μια Αστυνομία στατική, σκορπισμένη σε εκατοντάδες αστυνομικά τμήματα στη χώρα…”

    Παρομοίως κατά την ομιλία του στο 22ο Ετήσιο Τακτικό Συνέδριο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αξιωματικών Αστυνομίας:

    “….προχωράμε σε μία πλήρη αναδιοργάνωση της Ελληνικής Αστυνομίας…πρέπει να υπάρξει μείωση των οργανικών θέσεων. Μέχρι τώρα άκουγα παντού λείπει προσωπικό. Τώρα δεν λείπει προσωπικό. 61.000 είναι υπεραρκετός αριθμός. Χρειαζόμαστε λιγότερο προσωπικό. Αλλιώς διαρθρωμένο ίσως, αλλιώς εκπαιδευμένο ίσως, λιγότερο προσωπικό. Για να είμαστε ξεκάθαροι σε αυτό.”

    Ας πάρουμε μια ιδέα πως εννοούν το αλλιώς εκπαιδευμένο προσωπικό διαβάζοντας στο άρθρο 24, παράγραφο 23 του Νόμου 4115/2013 (ΦΕΚ 24/Α/30-01-2013) :
    "Κατά το σχολικό έτος 2012−2013 οι εξετάσεις εισαγωγής ιδιωτών στη Σχολή Αστυφυλάκων και στη Σχολή Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας θα πραγματοποιηθούν κανονικά και οι επιτυχόντες θα εγγραφούν στις οικείες σχολές κατά το ακαδημαϊκό έτος 2015−2016." Δηλαδή δυο χρόνια μετά και έχει ο Θεός…
    Επίσης να σημειώσω πως η περίφημη “ενοικίαση για τα επόμενα 12 συναπτά έτη” δεν διαψεύδει καθόλου τους φόβους μας, ούτε μας καθησυχάζει όσο και αν θα το θέλατε. Απλά θα σας θυμίσω πως οι μισθώσεις του Δημοσίου διέπονται από το νόμο 3130/2003, όπου σύμφωνα με το άρθρο19, το Δημόσιο μπορεί να καταγγέλλει τη μίσθωση και να αποχωρεί οποτεδήποτε από το μίσθιο, για οποιοδήποτε λόγο ή πρόφαση, με προειδοποίηση 30 ημερών και χωρίς καμιά αποζημίωση.

    Ο επερχόμενος “ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ” στην Ελληνική Αστυνομία, με παράλληλη μείωση οργανικών θέσεων και μείωση προϋπολογισμού, εν μέσω αύξησης της εγκληματικότητας, είναι σεναριολογία που σας αφήνει αδιάφορο κύριε Θανάση; ή μήπως νομίζετε πως θα περάσει δίπλα μας και δεν θα μας ακουμπήσει;

    Πραγματικά απορώ, που ζείτε κύριε Θανάση;

    Εδώ αυτοδιαψεύδονται συνεχώς υπουργοί, πρωθυπουργοί, οι πάντες και τα πάντα, με τραγικά αποτελέσματα για όλους μας, και εσείς δίνετε αγώνα να εφησυχάσετε τον κόσμο; Προς τι; Για ποιόν; και μάλιστα με τέτοια ικανοποίηση και απολυτότητα;

    Επειδή από εφησυχασμούς, διαβεβαιώσεις και διαψεύσεις έχουμε πικρά πείρα, αναγνωρίστε μας το δικαίωμα να ανησυχούμε και να είμαστε καχύποπτοι.

    Η ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΣΥΝΕΝΟΧΗ ΚΑΙ Η ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΚΑΘΗΚΟΝ.

    Σωτήρης

    ΑπάντησηΔιαγραφή