Κυριακή, Φεβρουαρίου 17, 2013

Επιστολή Δημάρχου Αμφίκλειας-Ελάτειας προς την πρωτοβουλία κίνησης πολιτών Αμφίκλειας

Αγαπητές φίλες και φίλοι της Πρωτοβουλίας πολιτών Αμφίκλειας .
Με πραγματική ικανοποίηση και ιδιαίτερη ευχαρίστηση πληροφορούμαι την πρωτοβουλία σας , η οποία  ευθύς σας δηλώνω πως με βρίσκει απόλυτα σύμφωνο και γιαυτό συμπαραστάτη και συνοδοιπόρο  στις δραστηριότητές σας .
Νομίζω πως ήταν καιρός για μια τέτοια πρωτοβουλία στηριγμένη στον αυθόρμητο εθελοντισμό και στην πραγματική αγωνία για την συλλογική αντιμετώπιση των προβλημάτων μας .
Θέλω να πιστεύω πως ανάλογες χρήσιμες πρωτοβουλίες θα αναληφθούν και στις άλλες κοινότητες ή και Ενότητες του Δήμου μας .
Πιστέψτε με, πως κάθε Δήμαρχος και Δημοτική Αρχή, επιθυμεί την συμπόρευση με τέτοιες  ομάδες  ενεργών και υπεύθυνων πολιτών, γιατί έχει πολλά να κερδίσει και ο ίδιος και ο τόπος απ` τη συμπαράταξη κι όχι απ` την αντιπαράθεση που πολλές φορές με σκοπιμότητα και με ελάχιστη αφορμή πυροδοτείται.
Αντιλαμβάνομαι τις θεμιτές διαφορές και το κενό που πολλές φορές, ίσως και ακούσια , δημιουργούνται μεταξύ Δημοτικής Αρχής και πολιτών κατά την άσκηση των θεσμικών καθηκόντων των αιρετών  και τα οποία είναι ευχής έργο να γεφυρώνονται από τέτοιου είδους πρωτοβουλίες .
Είμαι άνθρωπος που επίσης αντιλαμβάνομαι την ανάγκη για έκφραση και αυτοοργάνωση των πολιτών και κυρίως των νέων μας .
Ειδικά στους καιρούς μας η ανάγκη αυτή προβάλει επιτακτική και αναγκαία θα έλεγα γιατί η ετοιμότητα στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε όλοι μας, αλλά και το ομαδικό πνεύμα αλληλέγγυας συμπεριφοράς και ομαδικής άμυνας στη βαρβαρότητα της εποχής μέσα απ` τις ομάδες πρωτοβουλίας, είναι δηλωτικά του βαθμού ανθρωπιάς υπευθυνότητας ευαισθητοποίησης και αποφασιστικότητας του καθενός μας .

Με αυτές τις λίγες σκέψεις που έρχομαι κι εγώ να τις  προσθέσω δίπλα στις δικές σας θέσεις , απόψεις και ανησυχίες , που σας οδήγησαν στη δημιουργία της ωραίας αυτής πρωτοβουλίας σας, σας προσκαλώ θεσμικά , στο γραφείο του Δημάρχου , όποτε εσείς το καθορίσετε , για να συντονίσουμε ,εφ` όσον το επιθυμείτε , το βηματισμό μας και να προγραμματίσουμε τις πρώτες κοινές μας δράσεις και προσπάθειες .
Είμαι ολόψυχα στο πλευρό σας , στα πλαίσια βέβαια των θεσμικών μου επιτρεπτών περιθωρίων , εθελοντής μαζί σας και ένας από σας , για το καλό του τόπου μας και τη  στήριξη των συμπολιτών μας που μας έχουν ανάγκη .
Ως προς το αίτημα για την φιλοξενία των συνευρέσεών σας σε κάποιο χώρο του Δήμου, δεν υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα όπως ήδη έχω διαβεβαιώσει .
Βεβαίως και η Δημοτική Αρχή θα διασφαλίσει αυτή τη δυνατότητα ,αφού θεωρεί υποχρέωσή της να διευκολύνει τέτοιες θετικές πρωτοβουλίες πολιτών, που στόχο έχουν  τον  εντοπισμό , την ανάδειξη και εν τέλει τη συμβολή στην επίλυση των  τοπικών μας προβλημάτων και στην αναβάθμιση της κοινωνικής, της πολιτιστικής και της αυτοδιοικητικής μας λειτουργίας . 
Σας περιμένω να ανταλλάξουμε απόψεις και για την εξεύρεση του καταλληλότερου για `σας χώρου , αλλά και για τη σχεδίαση ενός προγράμματος κοινών δράσεων και πρωτοβουλιών που θα θέσουν άμεσα σε αποτελεσματική λειτουργία και κίνηση, αυτό τον κοινό μηχανισμό  συνεργασίας όλων των ενδιαφερόμενων φορέων , συλλόγων , δημοτών , τοπική κοινότητα Αμφίκλειας  και Δημοτική Αρχή.
Σαν μια πρώτη, για παράδειγμα , κοινή δράση θα μπορούσε να προσδιοριστεί μεταξύ άλλων και η φετινή προετοιμασία της επταετούς πλέον διαιώνισης του εθίμου « Γίγας κοντοσούβλι στην Αμφίκλεια » και άλλων δρώμενων , κατά το τριήμερο της Αποκριάς  που είναι περίπου σε ένα μόλις μήνα .
Αναμένω την συντονιστική σας επιτροπή για τα περαιτέρω .
Συγχαρητήρια  σε όλες και σε όλους όσους συμμετέχουν σ` αυτή την δυναμική πρωτοβουλία των πολιτών της Αμφίκλειας  και εύχομαι από καρδιάς  η προσπάθειά σας να αποδώσει σύντομα καρπούς για το καλό του τόπου και όλων μας .
Μόνο όμως με την αλληλοκατανόηση νομίζω, την ανοχή στο διαφορετικό, τη συνεργατικότητα και την πίστη στην ιδέα του εθελοντισμού, με στόχους και σκοπούς πέρα και πάνω από μυωπικές οπτικές και ατομικές μικρότητες , είναι δυνατή η επιτυχία και η διεύρυνση της αποδοχής των επιδιώξεων και των προσπαθειών σας, όπως άλλωστε επισημαίνετε και εσείς οι ίδιοι στην επιστολή σας ,.
                                                       Φιλικά
                                                   Ο Δήμαρχος
                                               Θεόδωρος  Ντούρος 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου