Κυριακή, Φεβρουαρίου 03, 2013

Η δύναμη του παραλογισμού και οι φούσκες των όψιμων υπερασπιστών των Δημοσίων Υπηρεσιών στο Δήμο μας


Στο ότι η εποχή μας και οι δυσκολίες της συντελούν πολλές φορές στην καθ` υπερβολή υπέρβαση της κοινής λογικής , είναι βεβαίως γνωστό .
Απότοκο μιας τέτοιας πέραν κάθε λογικής  στάσης και συμπεριφοράς , είναι και η εν λόγω προεξαγγελθείσα συγκέντρωση διαμαρτυρίας , εν ώρα μάλιστα εργασίας του Κέντρου Υγείας , για ανύπαρκτα όμως ζητήματα που αφορούν υποτίθεται την απρόσκοπτη λειτουργία αυτού του Κέντρου.  
Όποιοι λοιπόν σύλλογοι και φορείς ( μαζί και όσοι δολίως τους παρακινούν ), πρωτοστατούν μπουλουκηδόν και ανωνύμως  καλώντας και παροτρύνοντας το σύνολο των συνδημοτών μας  σε αδικαιολόγητες διαμαρτυρίες , θα πρέπει να δείξουν τα πρόσωπά τους , με τις επωνυμίες τους  και τις αποφάσεις των Διοικητικών τους συμβουλίων .
Όταν έστω και προσχηματικά απαιτούν νομιμότητα , πρέπει και οι ίδιοι αυτοί οι φορείς και οι εκπρόσωποί τους , να είναι και να φέρονται νομοτύπως  καθώς και επωνύμως , όπως ταιριάζει σε πρωτοστάτες , να προβάλουν και να υπερασπίζονται τις θέσεις και τις απόψεις τους .
Το λέω αυτό, γιατί η νεφελώδης αοριστολογία περί συλλόγων του Δήμου και φορέων γενικώς !, νομίζω θα συμφωνείτε, πως δεν ταιριάζει ούτε σε “πρωτοστάτες” ούτε στο χαρακτήρα του εγχειρήματος αυτής της γενικής συλλογικής διαμαρτυρίας που επιχειρείται , αφού δεν βοηθά καθόλου ώστε να γνωρίζει κανείς , ποιοι εν τέλει «δια ασήμαντον μάλλον αφορμήν » καλούν τους συνδημότες τους σε συγκεντρώσεις και διαμαρτυρίες .

Καθότι όπως είναι ευρέως γνωστό , “ το πρόσωπο είναι πάντα σπαθί ” και συνήθως οι επώνυμες εκπροσωπήσεις  σε πλείστες όσες περιπτώσεις εγγυώνται και δηλώνουν το είδος των προθέσεων αλλά και των σκοπών  που επιδιώκουν .
Η ανωνυμία και η αοριστία , σχεδόν πάντοτε ,  υποκρύπτει σκοπιμότητες και αφαιρεί απ` το κάδρο τους αληθινούς εμπνευστές και παρακινητές πράξεων που ενίοτε αν όχι πάντα  εξυπηρετούν προσωπικά συμφέροντα και στοχεύσεις . 
Πέραν αυτού , θεωρώ πολύ επικίνδυνο, απρεπές αλλά και ανέντιμο, να χαρακτηρίζονται με απόλυτο τρόπο  ως παράνομες ,  τυχόν μελλοντικές αποφάσεις νομίμων κρατικών διοικήσεων  και αυτό μάλιστα να συμβαίνει από  μη  επαΐοντες όπως φαντάζομαι πως είναι , αρκεί και να το συναισθάνονται , οι διάφοροι αυτοί ανώνυμοι εκπρόσωποι των…. γενικώς “συλλόγων και φορέων” .
Είναι βεβαίως αρκετά πλέον τα περίπου 25-30 χρόνια απ` την ίδρυση και λειτουργία του Κέντρου Υγείας Αμφίκλειας , αλλά όχι ικανά , για να ξεχάσω εγώ προσωπικά τουλάχιστον, τα χλευαστικά και κακεντρεχή σχόλια πολλών τότε συνδημοτών μας για τη χρησιμότητα του Κέντρου, που μάλλον το προτιμούσαν ως στάβλο Βοοειδών και άλλων τετραπόδων  ή αποθήκη για αχυρόμπαλες κλπ  όπως χαρακτηριστικά έλεγαν.
Το δυστύχημα βέβαια ήταν, ότι τότε  εκτός και πέραν του όχλου ,  ανάλογες απόψεις εξέφραζαν και λειτουργοί της δημόσιας υγείας με την ίδια ακριβώς οχλοαντίληψη και νοοτροπία περί της νέας “αρχιτεκτονικής” του δημοσίου συστήματος υγείας.
Βέβαια αργότερα και αφού στο μεταξύ καλοβολεύτηκαν σε θέσεις με ελάχιστες μεν απαιτήσεις  μα με παχυλούς μισθούς και εντατική βοσκή στους κρατικούς λειμώνες , ανεξέλεγκτη ακόμα και μέχρι σήμερα  προσφορά εργασίας κατά το κέφι την όρεξη και τη συνείδησή τους λογοδοτώντας μόνο στο Θεό !, φαίνεται να άλλαξαν γνώμη και ξαφνικά τώρα συνειδητοποίησαν και τα αναντικατάστατα οφέλη του συστήματος,  τη συμβολή του στην τοπική αναβάθμιση και ανάπτυξη και άλλα τέτοια χαριτωμένα και καταπληκτικά που μέχρι τότε όμως μετά βδελυγμίας απέρριπταν.
Θέλω να πιστεύω  πως τύχη κακή δεν συνωμοτεί , ώστε να είναι οι ίδιοι αυτοί  άνθρωποι , ή κάποιοι απ` αυτούς , που υποκινούν και τώρα τέτοιες αδικαιολόγητες διαμαρτυρίες και μάλιστα γιαανύπαρκτα σοβαρά προβλήματα στις υπηρεσίες υγείας του Δήμου μας , παρά τα αντιθέτως απ` τους προπαγανδιστές προφασιζόμενα .
Θα ήταν μάλλον φάρσα και ειρωνεία , αν οι ίδιοι περίπου άνθρωποι σε εντελώς όμως διαφορετικούς χρόνους και ρόλους , μας επιδείκνυαν ανερυθρίαστα με αρωγό το φυσικό υποκριτικό τους ταλέντο, τοετεροχρονισμένο  ενδιαφέρον τους για την  εύρυθμη όμως  ετούτη τη φορά !!, λειτουργία  του συστήματος υγείας στον τόπο μας .
Οι όποιες τυχόν μικρές λειτουργικές δυσκολίες  εμφανίζονται σήμερα στο σύστημα δεν είναι πρωτόγνωρες. Προϋπήρχαν και κατά καιρούς  επαναλαμβάνονταν συχνά. Δεν ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ  όμως ΠΟΤΕ και ΔΕΝ θα ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΝ και τώρα , κανένα απολύτως πρόβλημα στην παροχή πρωτοβάθμιας περίθαλψης τοπικά , η οποία κατά μέγα μέρος ας μην ξεχνάμε , εξασφαλίζεται και  επιτυγχάνεται κυρίως με την αξιοσύνη , την ετοιμότητα , την επιστημονική επάρκεια και κατάρτιση αλλά και την ανθρωπιά  τη συναίσθηση της ευθύνης και το ήθος του ιατρικού και νοσηλευτικού ανθρώπινου δυναμικού.
Στοιχεία που δυστυχώς, είναι ζητούμενο αν υπάρχουν και σε ποιο βαθμό !!
Σας θυμίζω συνδημότες , πως δεν έλειπαν αυτά που τώρα τεχνηέντως σας πλασάρουν ως ελλείψεις υγειονομικού υλικού, όταν τα τελευταία δυο – τρία χρόνια αλλά και παλιότερα , στα σκαλιά της εξόδου του Κέντρου Υγείας , τέσσερις- πέντε νομίζω συμπολίτες μας άφησαν εκεί ακριβώς την τελευταία τους πνοή ,εξερχόμενοι !! μάλιστα του Κέντρου Υγείας μετά από ιατρική εξέταση και διάγνωση  κι όχι εισερχόμενοι  ως ασθενείς για ιατρική φροντίδα .
Σας θυμίζω επίσης πως εσείς ( οι περισσότεροι ) τότε ,  μιλούσατε για ελλειμματική κατάρτιση και επιστημονική ανεπάρκεια κι όχι για ελλείψεις υγειονομικού υλικού .
Το έλλειμμα γνώσης , εμπειρίας και υπευθυνότητας σας φόβιζε και σας ανησυχούσε κι όχι ο τυχόν πλημμελής ανεφοδιασμός του Κέντρου Υγείας με αναλώσιμα !!
Από τότε ξέρετε δεν άλλαξε κάτι . Οι ίδιοι άνθρωποι παραμένουν στις θέσεις τους όπως φαντάζομαι και οι ανεπάρκειες που διαπιστώνατε .
Τη διαφορά στην πρωτοβάθμια φροντίδα την κάνει όπως είπαμε  η κατάρτιση και η ικανότητα του ιατρικού κι όχι μόνο προσωπικού. Η εμπειρία , η εγρήγορση, η ανθρωπιά , η αίσθηση του χρέους με πίστη στον όρκο του Ιπποκράτη κι όχι η υπερεπάρκεια  έως προκλητικής σπατάλης  αναλώσιμου υλικού, όπως αποδεδειγμένα και για χρόνια ολόκληρα γινόταν Πανελληνίως στο Δημόσιο σύστημα υγείας με το ανεξέλεγκτο φαγοπότι που είχε στηθεί από πολλούς γιατρούς αλλά και διοικητικούς παράγοντες . Τα γνωρίζετε άλλωστε όλοι σας αυτά .
Πολλά ακόμη θα μπορούσα να σας θυμίσω για τις ανεπάρκειες του ανθρώπινου κυρίως παράγοντα στο τοπικό υγειονομικό σύστημα .
Εάν χρειαστεί θα το κάνω, γιατί η λήθη δεν σκεπάζει μόνο με λησμονιά τις όποιες ευθύνες , αλλά και τους υπεύθυνους - κι αυτό είναι το χειρότερο, γιατί αφήνει έτσι εκ νέου ανοχύρωτο, έκθετο και έρμαιο τον επιλήσμονα , στις ορέξεις των επιτήδειων και των ιδιοτελών αφού δεν μπορεί να τους διακρίνει .
Σας προτρέπω να σκεφτείτε αγαπητοί φίλοι συμπολίτες , πως τέλος πάντων  θα ονομάζατε εσείς οι ίδιοι , την έως και σήμερα μετακίνηση των γιατρών και ενίοτε και νοσηλευτών , απ` τα Περιφερειακά ιατρεία : της Κάτω Τιθορέας , της Ελάτειας , του Μπράλου , του Παλαιοχωρίου , της Δρυμαίας κλπ προς το Κέντρο Υγείας Αμφίκλειας  για κάλυψη αναγκών ιατρικού προσωπικού και εφημερίων . 
Δηλαδή τη μετάβαση του αναγκαίου όταν απαιτείται προσωπικού, απ` τις μικρότερες τοπικές υγειονομικές μονάδες προς ένα μεγαλύτερο και απαιτητικότερο σε κάλυψη υπηρεσιακών αναγκών ιατρικό κέντρο σαν αυτό της Αμφίκλειας ?
Οι συμπολίτες μας δηλαδή της Ελάτειας , της Τιθορέας κλπ  είναι άλλης κατηγόριας πολίτες, ή είναι μήπως μειωμένης διανοητικότητας οι άνθρωποι αυτοί , που ευτυχώς βεβαίως και προς τιμή τους , δεν ερμηνεύουν και δεν αντιλαμβάνονται αυτή την μετακίνηση των γιατρών τους ως υποχθόνια ενέργεια διάλυσης και κατάργησης των περιφερειακών ιατρειών των κοινοτήτων τους ?
Εσείς τώρα οι επίλοιποι , θα χαρακτηρίζατε λοιπόν και μάλιστα αναρμοδίως , την πράξη αυτή της τοπικής μετακίνησης γιατρών  παράνομη ??, ή  νόμιμη , επιβεβλημένη και λογική ??
Θεωρώ βέβαια ως δεδομένη απάντηση τη δεύτερη εκδοχή, αφού είναι η μόνη λογική και επιπλέον έως τώρα και επί πολλά χρόνια  που συμβαίνει αυτό, καμιά άλλη διαφορετική άποψη δεν ακούστηκε και δεν έχω εγώ υπ` όψη μου . 
Γιατί λοιπόν συμπατριώτες, ηθελημένα “αφήνεστε” να σας χρησιμοποιούν και να σας “αθροίζουν” μαζί τους  όσοι ανθιστάμενοι και  μαχόμενοι υπέρ των ιδιοτελών συμφερόντων τους , χαρακτηρίζουν καθ` υπερβολή και ανοήτως  ως παράνομη, την τυχόν περιστασιακή και περιοδική εξ ανάγκης μετακίνηση γιατρών των Κέντρων Υγείας προς το Γενικό Περιφερειακό Νοσοκομείο μια μεγάλη δηλαδή σύγχρονη μονάδα τριτοβάθμιας περίθαλψης που δέχεται καθημερινά εκατοντάδες ασθενείς απ` ολόκληρη την Περιφέρεια Στερεάς ), προφανώς για κάλυψη αναγκών κατά τις απογευματινές ή νυχτερινές ώρες ? όπως ακριβώς συνέβαινε και συμβαίνει Πανελληνίως πολλές φορές και στο παρελθόν και τώρα ??
Γιατί δυο μέτρα και δυο σταθμά ?
Που ήταν όλοι αυτοί για να διαμαρτυρηθούν, όταν  όπως προείπαμε οι γιατροί των περιφερειακών ιατρείων του Δήμου μας μετακινούνταν λχ προς το Κέντρο Υγείας , αν οι ίδιοι είχαν ή έχουν την βεβαιότητα ότι οι όποιες μετακινήσεις γιατρών ή και νοσηλευτικού προσωπικού, είναι παράνομες και πράξεις αυταρχικές των εκάστοτε κυβερνήσεων ή Υπουργών ή Διοικητών, όπως τώρα ξαφνικά ισχυρίζονται ??
Που ήταν άραγε κρυμμένοι κι άλαλοι έως τώρα , όταν διοικητικοί υπάλληλοι του Κέντρου υγείας , οδηγοί αλλά και νοσηλευτές και γιατροί μερικές φορές , μετακινούνταν και στο παρελθόν κατά καιρούς στο Νοσοκομείο, καλύπτοντας επείγουσες υπηρεσιακές ανάγκες ?
Τώρα αίφνης τους έπιασε ο πόνος για την πιθανή υποβάθμιση του Κέντρου ??
Μην  παρακινείστε λοιπόν από αφέλεια και μην συναθροίζεστε  ανυποψίαστοι  αγαπητοί συμπολίτες ,  με όσους επιδιώκουν για τις απολύτως προσωπικές τους υποθέσεις , να σας χρησιμοποιήσουν ως αριθμούς και να σας διαχειριστούν ως μάζα .
Σκεφτείτε ήρεμα, ψύχραιμα και λογικά . Γιατί τάχα όσοι μέχρι χθες σχεδόν σας αγνοούσαν , σήμερα ανωνύμως κιόλας ,  σας  καλούν και σας παροτρύνουν σε διαμαρτυρίες  περί …όνου σκιάς ?.
Μην παίξετε το παιγνίδι τους . Αποκαλύψτε τους. Ζητήστε τους με το πρόσωπό τους και το όνομά τους , αν έχουν ήθος , κότσια και δίκιο, να υπερασπιστούν αυτό το δίκιο και τις απόψεις τους και να σας εξηγήσουν κι εσάς και σ` όλους μας  επαρκώς και πειστικά  όσα φαιδρά ισχυρίζονται κρυπτόμενοι .
Κάνουν όμως εν τω μεταξύ κάτι άλλο χειρότερο τροφοδοτώντας τους ανθρώπινους φόβους σας  με φανταστικά σενάρια περί λουκέτων στα Κέντρα Υγείας. 
Σας μπολιάζουν σπέρνοντας φήμες περί δήθεν επελαύνουσας λαίλαπας διάλυσης του τοπικού δημόσιου συστήματος υγείας και αποστέρησης έτσι της άμεσης  ιατρικής  βοήθειας  την οποία ενώ μέχρι τώρα είχατε , πλέον την χάνετε ! όπως διαδίδουν μαζί και με άλλα παρόμοια μυθεύματα, φαιδρά και ανόητα .
Γιαυτό και πιο πολύ , ο ρόλος τους , δεν περιορίζεται μόνο στον απλώς “άχρηστο” για τον τόπο και τους πολίτες . Αλλά είναι κάτι επικινδυνότερο, μιας και αποσκοπεί με τη διασπορά ψευδών και φανταστικών σεναρίων για τον ευαίσθητο τομέα της υγείας , στο να καλλιεργείται και να διαχέεται στους δημότες ο φόβος για ανύπαρκτους τελικά κινδύνους , με στόχο βέβαια  την εξυπηρέτηση των ιδιοτελειών και των σκοπιμοτήτων ορισμένων .
Να είστε σίγουροι πως μόνο γιαυτές  νοιάζονται και καθόλου βεβαίως για την τύχη και την πορεία του Δήμου και της περιοχής ( που σας σερβίρουν ωσάν το τυρί στη φάκα ). Και την οποία δημοτική πορεία , ως άλλες Κασσάνδρες  προλέγουν και σας παρουσιάζουν ως φθίνουσα και καταστροφική , εξ αιτίας άκουσον - άκουσον , της
( ενδεχόμενης )  περιστασιακής και  περιοδικής  άσκησης των ιατρικών καθηκόντων ενός – δυο γιατρών του Κ.Υ. και εξ ανάγκης στο μεγάλο Νοσοκομείο της Λαμίας .
Κόπτονται και ανησυχούν, υποκριτικά όμως , για την περιοχή για την οποία άλλωστε ουδέποτε πραγματικά ενδιαφέρθηκαν .
Κι αν δεν είναι έτσι που το λέω, τότε προκαλέστε τους  να σας «διηγηθούν»  τις παρεμβάσεις τους , την προσφορά  τους , τις ιδέες τους , την συμβολή τους σε κάτι.
Αγνοήστε τους γιατί είναι μονάχα ιδιοτελείς , εμπαθείς και πονηροί. 
Ποντάρουν στους φόβους που σας καλλιεργούν και την πιθανή άγνοιά σας για τα θέματα αυτά .
Αντί να σας φοβίζουν, φοβίστε τους  εσείς , προκαλώντας τους να βγάλουν τους φερετζέδες και να παρουσιάσουν τα πρόσωπά τους και τις απόψεις τους με αποδείξεις και επιχειρήματα . Και τότε κοιτάξτε τους προσεκτικά και αξιολογήστε τους ποιοι και τι είναι, αφού πριν ζυγίσετε καλά την προσφορά τους στον τόπο .
Αν σας εμπνέουν εμπιστοσύνη ακολουθήστε τους . Παίξτε το παιγνίδι τους .
Είμαι όμως σίγουρος πως εάν : ψύχραιμα , μυαλωμένα και υπεύθυνα όπως αρμόζει σε πολίτες με αυτοσεβασμό και εμπιστοσύνη στις νοητικές τους δυνατότητες , σταθείτε απέναντί τους κοιτάζοντάς τους , ζυγιζοντάς τους και μετρώντας τους , θα τους βρείτε  ελλιποβαρείς έως αμελητέους.
Γυριστέ τους επιδεικτικά την πλάτη σας όπως και τους αξίζει .
Το Κέντρο Υγείας της Αμφίκλειας - αλλά κι όλα σχεδόν τα άλλα Κέντρα -, κανείς δεν θα το κλείσει και ουδείς μεθοδεύει να το πειράξει ή να το αποδυναμώσει .
Μόνο βλάκες ή φαντασιόπληκτοι μπορεί να πιστεύουν σε κάτι τέτοιο . Οι υπόλοιποι που το ισχυρίζονται είναι απλά υπολογιστές και συμφεροντολόγοι όπως είπαμε .
Ας αφήσουν λοιπόν οι διάφοροι νεοφανείς σωτήρες  τις επαναστάσεις χωρίς αιτία κι ας σκύψουν, οι μεν στις δουλειές τους εγκαταλείποντας τις όποιες σκοπιμότητες υπηρετούν, οι δε άλλοι στα ιατρικά τους καθήκοντα και στους ανθρώπους-ασθενείς  που τους περιμένουν υπομονετικά  να τελειώσουν πρώτα τα ηλεκτρονικά και τα πάσης λογής και φύσεως “παίγνια” εις τα οποία εντρυφούν ψυχαγωγούμενοι ανελλιπώς και καθ` εκάστην !
Το κλείσιμο κι όχι μόνο των Κέντρων Υγείας  αλλά και ολόκληρων νοσηλευτικών μονάδων , μόνο η δική μας παραφροσύνη και η αδυναμία μας ως πολιτών να συντονιστούμε με τη νέα πραγματικότητα, μπορεί να το καταφέρει. Κανείς άλλος.
Στην πιο κρίσιμη ώρα της δύσκολης πορείας της πατρίδας προς την ανάκαμψη και της αβέβαιης ακόμη έκβασης της μεγάλης προσπάθειας που συντελείται για τη σωτηρία της , αμετανόητοι ορισμένοι ανάξιοι Έλληνες και δυστυχώς ανάμεσά τους και λειτουργοί τρομάρα τους της δημόσιας Υγείας  του πλέον ευαίσθητου αυτού τομέα , επέλεξαν τώρα αυτοί αν έχετε το Θεό σας , να αναμετρηθούν με τη λαβωμένη κρατική υπόσταση . Χτίζοντας φρούρια γύρω απ` τα συνδικαλιστικά και επαγγελματικά ιδιοτελή τους συμφέροντα  και προσπαθώντας με τη βοήθεια αφελών συνήθως συμπολιτών μας, να διασφαλίσουν τη διαιώνιση των προνομιών τους πάνω και πέρα πάσης  λογικής , κοινωνικής ισότητας και αντίληψης ή αίσθησης  δικαίου .
Μην επιτρέψετε στον εαυτό σας να χρησιμοποιηθείτε αυτοβούλως και να αριθμηθείτε ο καθένας σας ως ένας ακόμη λίθος στην λιθοδομή του φρουρίου που χτίζουν  γύρω απ` τα συμφέροντά τους ( που καμιά απολύτως σχέση δεν έχουν με τα δικά  σας ).
Κι όχι μόνο και αποκλειστικά κάποιοι γιατροί και λειτουργοί του υγειονομικού εν γένει χώρου, αλλά και μερικοί άλλοι “περίεργοι” που μυρίστηκαν  μπαρούτι και καπνό και προσέτρεξαν να εκμεταλλευτούν την ευκαιρία κατά την προσφιλή τους συνήθεια .
Ούτε τέτοιους γιατρούς έχουμε ανάγκη, ούτε και τους άλλους ευκαιριακούς και μικροζήτουλες της “αντάρας”  χρειαζόμαστε . Ούτε ο τόπος μας τους χρειάζεται .
Αυτό που χρειαζόμαστε όλοι τώρα , είναι η ομόθυμη απόφασή μας να συμβάλουμε στη σωτηρία της πατρίδας . Για την Ελλάδα λέω . Με όποιο τρόπο χρειαστεί .
Χέρι να δώσουμε στιβαρό για να τραβηχτεί η πατρίδα απ` το βάραθρο που βρίσκεται.  Αυτό χρειάζεται τώρα κι όχι εμείς οι ίδιοι  ως ανυποψίαστοι και μοιραίοι, να δίνουμε χέρι βοηθείας στους καιροσκόπους και λοιπούς  ευκαιριακούς παρατρεχάμενους μαζί και στους διάφορους ψευδόμενους και μυθομανείς γιατρούς , λειτουργούς εντός εισαγωγικών. ( υπάρχουν βεβαιότατα και αξιοπρεπείς , έντιμοι και με μεγάλη προσφορά γιατροί , δεν είναι όλοι ίδιοι )
Θα αναμετρηθεί η πατρίδα με όλους αυτούς σύντομα, καθώς και μ` άλλους παρόμοιους, αμέσως μόλις ο καιρός και η συγκυρία το επιτρέψουν .
Οι λογαριασμοί θα κλείσουν, γιατί αλλιώς ως λαός και κράτος ΔΕΝ  θα έχουμε αύριο αλλά μόνο χθες. Και σε όλους  μας πιστεύω , πως αν κοιταχτούμε στον καθρέφτη δεν μας αρέσει το χθες , μα ούτε κι αυτοί που θέλουν να μας κρατήσουν πεισματικά στο χθες . Γιατί φαίνεται να τους τρομάζει η αναμέτρηση με το αύριο και το καινούργιο. Με τη νέα πορεία ,με τη νέα νοοτροπία , τη νέα ταυτότητά μας όχι την ιστορική που αυτή είναι έτσι κι αλλιώς λαμπρή και καλά ριζωμένη . Αλλά εκείνη ως λαού και πολιτών με αξιοπρέπεια , αξιοκρατία, μέλλον και υψηλούς πλέον στόχους. Γιατί το καινούργιο που δείχνει να έρχεται τους ξεβολεύει και θα τους αποκαλύψει αργά ή γρήγορα στα  μάτια ακόμη και των παιδιών , που θα φωνάζουν δυνατά τότε για να τ` ακούσουμε όλοι , πως οι άνθρωποι αυτοί είναι γυμνοί κι ανάξιοι προσοχής , σαν εκείνον τον φημισμένο βασιλιά .
Με την ευκαιρία θυμίζω , πως στις προσπάθειες του Δήμου, τόσο για την αγορά  Δημοτικού Ασθενοφόρου ( τώρα μάλιστα που το σύστημα καταρρέει κι όλα κλείνουν όπως μας λένε οι φωτισμένοι ), όσο και για τη λειτουργία και την διαρκή ενίσχυση  της Δημοτικής τράπεζας αίματος ( εδώ θυμίζω και τιμώ βεβαίως την συμμετοχή , ως εθελόντριας αιμοδότου επανειλημμένα μάλιστα , της Δαδιώτισας Νοσηλευτού κυρίας  Μίνας Ρέπα , μοναδική συμμετέχουσα από ολόκληρη την υγειονομική κοινότητα της περιοχής και το Κ.Υ ). Αλλά και για ενέργειες εκπαίδευσης στη χρήση των αυτόματων υπερσύγχρονων απινιδωτών του Δήμου , όπως επίσης και για τις κατά καιρούς προσπάθειες  για ενημέρωση των πολιτών του Δήμου σε διάφορα ιατρικά θέματα με εκλαϊκευμένο τρόπο, καθώς και για μερικά  ακόμη άλλα , κανείς απολύτως  απ` όλους αυτούς τους ολοφυρόμενους σήμερα γιατρούς και λοιπούς ρυμουλκούμενους και “περιλυπόμενους πτωχούς συγγενείς” , δεν  έδειξε ποτέ , πουθενά και στο ελάχιστο έστω , κάποιο ενδιαφέρον και διάθεση για συμμετοχή στα ιατρικού και κοινωνικού ενδιαφέροντος αυτά ζητήματα .
Πάντα απ` έξω , αδιάφοροι , απόμακροι , σχολιαστές όμως αυστηροί και κριτές των πάντων κατά τη συνήθεια βεβαίως των απανταχού “καφενόβιων” , χωρίς καμιά πρωτοβουλία ή συμβολή ποτέ και σε τίποτε για τον τόπο και τους πολίτες του.
Μόνο τώρα τους οδηγεί φαίνεται η διαίσθηση και η ευαισθησία τους σε ανάληψη προσπαθειών και ενεργειών, για περιφρούρηση τάχα των κεκτημένων της δημόσιας υγείας , των τοπικών λαϊκών συμφερόντων  και κατά  της επερχόμενης κατά πως λένε υποβάθμισης  της περιοχής μας !!  και για την οποία  οψίμως ανησυχούν .
Τρομάρα τους . Αιδώς  Αργείοι .
Μην εμπλέκετε όμως στα καμώματα και στις ιδιοτελείς σας επιδιώξεις  τους αγαθούς και ανυποψίαστους συμπολίτες μας. Αν έχετε δίκιο δεν σας χρειάζεται ανθρωπογενές “μπούγιο” και “σαματάς” , για να το αναδείξετε και να το διεκδικήσετε.
Το “μπούγιο” κι ο “σαματάς” είναι χρειαζούμενα μόνο όταν κανείς  επιδιώκει συγκεντρώνοντας συλλήβδην ετερόκλητες και τυχοδιωκτικές “δυνάμεις”, να υπερφαλαγγίσει την αλήθεια και το δίκιο επιβάλλοντας δυναμικά τη συντεχνιακή, ή την ατομική και ιδιοτελή-ωφελιμιστική του θέση και οπτική .
Και εσείς αυτό επιδιώκετε και γιαυτό ποντάρετε στη “συνάθροιση”.
Γιατί ξέρετε πως ΔΕΝ  ΕΧΕΤΕ  ΔΙΚΙΟ .
Θέλω να πιστεύω πως οι συνδημότες μας θα αντιληφθούν εγκαίρως , πως μόνο η συμπαράταξή τους με την αλήθεια το δίκιο και τη λογική  εξυπηρετεί εν τέλει το δικό τους συμφέρον , που φυσικά απέχει παρασάγγες απ` το επιδιωκόμενο παντί τρόπω συμφέρον  των “κατεργάρηδων” .
Οι εποχές απαιτούν  επανασχεδιασμούς , νέα αντίληψη , ανοχές , συμβιβασμούς , παραδοχές , αλληλεγγύη και αλληλοκατανόηση  συμπατριώτες .
Με τις έννοιες όμως αυτές δεν έχουν καμιά απολύτως συνάφεια και σχέση οι ιδιοτελείς στοχεύσεις και τα προσωπικά συμφέροντα όσων είναι έτοιμοι να εξαργυρώσουν αμέσως και σε ίδιον μόνο όφελος την  απίστευτη αφέλεια  και την πιθανή αβάσταχτη ελαφρότητα  όσων ευκολόπιστων ήθελε  εν τέλει τους ακολουθήσουν  στις ανομολόγητες επιδιώξεις τους .
Μην τους χαρίσετε τη δύναμή σας  για να την εκμεταλλευτούν προς όφελος τους τώρα  και να τη στρέψουν σύντομα ακόμη και εναντίον σας .
Κάτι τέτοιο εκ μέρους σας , χωρίς καμία αμφιβολία , θα ήταν τουλάχιστον ανόητο …

    Με εκτίμηση και σεβασμό, σε όσους τους ανήκουν - και ευτυχώς είναι ακόμη 
                    πολλοί αυτοί και στο χώρο της υγείας και πέραν τούτου -.

                                    Θανάσης  Παπακωνσταντίνου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου