Δευτέρα, Φεβρουαρίου 04, 2013

Το παλάτι του Δήμου Αμφίκλειας-Ελάτειας δεν είναι έρμαιο στον κάθε ανεγκέφαλο

Το σκάκι δεν είναι συγκρίσιμο με τα αγωνίσματα που απαιτούν μυϊκή δύναμη ή ευελιξία, ακόμα και αυτή η πονηριά στο ύστατο κατρακύλισμα για το συγκεκριμένο παιχνίδι:
αποτελεί θανατηφόρα πτώση.

 Αυτό συμβαίνει γιατί για να αποκτήσει κάποιος μυϊκή δύναμη ή ευελιξία, αρκεί να εκτελέσει μερικές τυποποιημένες ασκήσεις που να γυμνάζουν ομοιόμορφα τη μυϊκή ομάδα που τον ενδιαφέρει.
Το αποτέλεσμα είναι εγγυημένο, αν και πολλές φορές η διαδικασία αποδεικνύεται πολύ κουραστική, ενώ για τη διατήρηση του αποτελέσματος στο χρόνο, αρκεί η επανάληψη των ίδιων ασκήσεων.
Στο σκάκι το αντίστοιχο του μυ είναι ο εγκέφαλος!
Ποιες είναι οι ασκήσεις που πρέπει να κάνει κάποιος και πόσο συχνά, για να διατηρείται σε σκακιστική φόρμα;
Είναι η πολυπλοκότητα του εγκεφάλου, που εμποδίζει την
 απάντηση σε αυτό το ερώτημα.

 Ένα μόνο είναι σίγουρο, ακόμα και αν κάποιος βρει το κατάλληλο σετ ασκήσεων που ταιριάζει στο σκάκι και ανεβάζει τη σκακιστική ικανότητα, τότε η επανάληψη των ασκήσεων στον αρχικό ρυθμό σύντομα θα πάψει να έχει αποτέλεσμα.
Το σκάκι δεν μπορεί να συγκριθεί με τις τέχνες γιατί πολύ απλά παίζουν δύο αντίπαλοι, όσο καλή έμπνευση και να έχει ο ένας, μπορεί να μην αρκεί για να κερδηθεί η συγκεκριμένη παρτίδα.
 Σε κάθε κίνηση θα υπάρχει πάντα ο αντίπαλος που θα προσπαθεί να καταστρέψει το δημιούργημα σας και να οικοδομήσει το δικό του.
Τo  σημαντικότερο είναι ότι το σκάκι δεν είναι φροντιστήριο αγγλικών, δεν είναι δυνατόν να θεωρηθεί ότι με κάποια χρόνια φοίτησης ο μαθητής έχει φτάσει σε συγκεκριμένο επίπεδο.
Αναφέρω ότι ο διαχωρισμός των τμημάτων στις προπονήσεις του σκάκι:
γίνεται βάσει δυναμικότητας,
 η οποία έχει ελάχιστη σχέση με τα χρόνια που ο μαθητής παρακολουθεί προπονήσεις.
Όπως όλες οι δραστηριότητες έτσι και στο σκάκι προοδεύει αυτός που ασχολείται, διαβάζει και εξασκείται
μόνος του.
 Αυτός που βρίσκει χρόνο μέσα στο πιεσμένο πρόγραμμά του και στριμώχνει αρκετές ώρες εβδομαδιαία αφιερωμένες στο σκάκι.
Μια δίωρη εβδομαδιαία προπόνηση πρέπει να συνοδεύεται με τουλάχιστον οκτάωρη προσωπική ενασχόληση για να αποδώσει τα μέγιστα.
ΕΝΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΟ ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΠΙΟΝΙΑ ΓΙΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΕΤΣΙ ΝΑ ΔΡΑΣΟΥΝ.
8 πιόνια στο σκάκι ,2 πύργοι, πολλοί αξιωματικοί και μια βασίλισσα μπορεί να είναι μεν εξαιρετικά καλοί
αλλά με νωθροί και στερημένοι σκέψη από την πραγματικότητα,
 με την φαντασιόπληκτοι ονειροπόληση μπορεί να μην αποδειχθούν όχι απλά χρήσιμοι, αλλά ανίκανοι να διαπραγματευτούν τα ιστορικά πλαίσια που δρα ο βασιλιάς.
Από την άλλοι πολλά μικρά, επί το πλείστον  ασήμαντα πιόνια δεν μπορούν να αντιληφθούν καν ,οι παίζει και ηθελημένα να διαλαλούν ότι δεν γνωρίζουν την πρώην εργασία του βασιλιά, στα διοικητικά δρώμενα ενός παλατιού που διοικήθηκε με απόλυτα αποτελέσματα στα θεμέλια επανένταξης  και στήριξης στην πύλη ανθρωπισμού ,που στόχο είχε της κερδισμένες μάχες προσωπικών συμφερόντων για την  αποδοχή του ανήμπορου, ανυπεράσπιστου και απλού πολίτη.
Είναι κατηγορηματικά απαράδεκτο και ασυνείδητο
να μην τρέχουν να αναγνωρίσουν τον προϋπολογισμό του κοινού συμφέροντος  και τις κοινής ανάπτυξης, από την άλλη να θλίβονται και να στεναχωριούνται δήθεν για τα
«δρόμων αποτελέσματα στο παλάτι..»
Όταν δε τα μικρά πιόνια μαζί με τα άλογα φτάνουν στο σημείο να υποδεικνύουν τι πρέπει να γίνει, αγνοώντας ότι με πονηρές και φθηνές κινήσεις ΡΟΥΑ θα φτάσουν στο θρόνο, αναρωτιέμαι πως εκείνο που τελικά
 θα τους πληγώσει αφάνταστα ίσως δεν είναι το ΡΟΥΑ-ΜΑΤ που ο βασιλιάς έχει ήδη φροντίσει μόνος του για το καλό όλων όσων εργάζονται για το καλό των πολιτών.
ΙΣΩΣ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ ΧΡΟΝΙΑ ΥΠΟΔΟΥΛΩΜΕΝΑ ΠΙΟΝΙΑ.
Καλό θα ήταν λοιπόν οι σύλλογοι και οι φορείς που εκπροσωπούν να αναρωτηθούν πως θα αξιοποιήσουν τα χιλιάδες χρήματα που σκορπίζονται στα άρματα τους, μιας και κάθε χωριό, θα είχε δικό του νοσοκομείο πλήρες εξοπλισμένο ,με όλες τις ειδικότητες των ιατρών αν αντιληφθούν τι ποσά σπαταλήθηκαν από μένα και από σένα για να χειροκροτούμε το βασιλιά – καρνάβαλο-καραγκιόζη-θεατρίνο-μουσταφά-παραφέντη- Μαριώ που πήρε την σάλπιγγα για δέκα ευρώ και διατυμπανίζει ότι στο ζωριό την άλλη Κυριακή  δεν θα έχουμε γιατρό!
ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΑΣΤΑ ΣΤΟ ΒΑΣΙΛΙΑ ΘΑ ΣΕ ΔΕΧΤΕΙ ΟΣΟ ΑΝΟΗΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΣΑΙ.
Αν ο φτωχός ζητάει φάει και ο πλούσιος ζητάει απλά όρεξη ας φωνάξουν τα μεγάφωνα
του δήμου ΑΜΦΙΚΛΕΙΑΣ-ΕΛΑΤΕΙΑΣ πως ο σοφός ξαγρυπνά διαπιστώνοντας πόσα λίγα κατάφερε να μάθη ΚΑΙ ο ανόητος πλητη γιατί πιστεύει ότι δεν του απομένει τίποτα πια να μάθει στη ζωή!
ΟΙ ΑΞΙΟΛΟΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΜΦΙΚΛΕΙΑΣ-ΕΛΑΤΕΙΑΣ ΕΡΜΑΙΑ ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΑΝ ΠΟΤΕ.


Από το γραφείο του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη δεν ήξερα αν παίζει σκάκι και ήρθα να ρωτήσω τα δισέγγονα!

Βασιλοπούλου Παναγιώτα του Ανδρέα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου