Παρασκευή, Μαρτίου 15, 2013

ΘΕΛΕΙ ΑΡΕΤΗ ΚΑΙ ΤΟΛΜΗ ...ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ


Στις 10-3-2013 σε επιστολή μου που δημοσιεύτηκε εδώ στην ιστοσελίδα “ΤΩΝ ΝΕΩΝ” αλλά  και στο e-tithorea ( πάντα φιλόξενα πράγματι και τα δυο blog ), μεταξύ πολλών άλλων  ασχολήθηκα και με την πλήρη και αδιαμφισβήτητη απόδειξη του “λάθους” ισχυρισμού ( σε πρόσφατο ΔΣ ),  του συνόλου των Δημοτικών παρατάξεων της μειοψηφίας, μαζί και κάποιων  συμβούλων  της πλειοψηφικής παράταξης , σχετικά με τη δυνατότητα του Δήμου να προμηθευτεί τα απαραίτητα καύσιμα  για τα απορριμματοφόρα και τα λοιπά μηχανήματα  τόσο για την αποκομιδή των σκουπιδιών , όσο και την επισκευή βλαβών κλπ.
Αποδείκνυα  λοιπόν τότε , του λόγου( μου ) “το αληθές” ( παραπέμπω στην επιστολή μου ), όχι θεωρητικολογώντας  ή πιθανολογώντας , αλλά με απόλυτα σαφείς και συγκεκριμένες  αναφορές και παραπομπές, σε νόμους , παραγράφους , εδάφια , εγκυκλίους , υπουργικές αποφάσεις και όλα τα σχετικά που πράγματι αποδείκνυαν κατά τρόπο απόλυτο , ότι οι δημοτικές παρατάξεις είχαν ΛΑΘΟΣ εκτίμηση και εντελώς άκυρο και παρωχημένο αποδεικτικό λόγο για τη στήριξη της άποψή τους .
Μετά από πέντε μέρες ,  νομίζω πως οι περισσότεροι απ` όσους θα διαβάσετε το σημείωμά μου αυτό μάλλον θα συμφωνήσετε , πως ήρθε η ώρα να κάνουμε κι ένα πρώτο “ταμείο” για τον καθένας μας που πήρε θέση δημόσια  και επώνυμα την ευθύνη των λεγομένων του, ώστε να δούμε ποιος επιτέλους έχει το δίκιο και ποιος άδικο , όχι τόσο για να  δικαιώσουμε τον οποιονδήποτε ως πρόσωπο , όσο για να αποκαταστήσουμε δημόσια πια την αλήθεια , την υπευθυνότητα κι αν θέλετε και τη γνώση επί τέτοιων τουλάχιστον ζητημάτων .

Με  ικανοποίηση λοιπόν ισχυρίζομαι , πως το δίκιο , χωρίς να επιδέχεται αυτό την παραμικρή πλέον αμφισβήτηση , είναι με την θέση που ανέπτυξα  και απέδειξα στην επιστολή μου . Αν το επισημαίνω αυτό ως γεγονός, είναι γιατί πρέπει οι περισσότεροι αυτοδιοικητικοί μας να αντιληφτούν επιτέλους , ότι απέχουν πολύ απ` το είναι οι ιδανικοί γνωστές “παντός επιστητού”, και οι μοναδικοί δήθεν κάτοχοι της απόλυτης αλήθειας !! .
Η απολυτοσύνη και ο κακός εννοούμενος εγωισμός δεν οδηγεί ποτέ σε καλά και ωφέλιμα αποτελέσματα .
Ορίστε λοιπόν τα παραπάνω, μια πρώτη απόδειξη ( πρώτη τρόπος του λέγειν γιατί έχουν προηγηθεί αρκετές άλλες ), της “ πεπερασμένης ” εν τέλει γνώσης τους και της λαθεμένης πολλές φορές εκτίμησής τους για τα πράγματα .
Τους καλούσα “διακριτικά” σ` εκείνη την επιστολή μου, να αναγνωρίσουν το λάθος τους και την εσφαλμένη εντύπωσή τους , γιατί έτσι πράγματι πρέπει να γίνεται , τουλάχιστον απ` αυτούς  που φιλοδοξούσαν και φιλοδοξούν ακόμη , να αναδειχθούν στο ρόλο του Δημάρχου όντας σήμερα οι επικεφαλείς των παρατάξεών τους .
Δεν αναφέρομαι βέβαια καθόλου σε όσους εκ των άλλων συμβούλων , απλοϊκά , τυφλά κι άκριτα τους ακολουθούν για διάφορους ή και διαφορετικούς ενδεχομένως ο καθένας τους λόγους, και δυστυχώς αφελώς παρασυρόμενοι  θυματοποιούνται και οδηγούνται άθελα τους ίσως , σε λάθη και παρανοήσεις που τους εκθέτουν και τους ίδιους .
Όσοι πάντως επιθυμούν να καταστούν “Πρώτοι” μεταξύ των συμπολιτών τους  κερδίζοντας την εμπιστοσύνη και την εκτίμησή τους , δεν πρέπει να κρύβονται ως αδύναμα ανθρωπάκια πίσω απ` τα λάθη τους αποσιωπώντας τα . Αλλά να τα παραδέχονται με παρρησία και τόλμη δημόσια , όπως ακριβώς αρμόζει σε όσους αληθινά θέλουν να μάχονται στην τοπική πολιτική σκηνή για τις απόψεις τους , άλλοτε χάνοντας κι άλλοτε κερδίζοντας . Γιατί έχω τη γνώμη ότι ουδείς κρυπτόμενος και αυτόκολακευόμενος ως αλάνθαστος ( ενώ εν τω μεταξύ τα λάθη είναι πολλά και συνεχόμενα ), θα έχει μια τέτοια τύχη , ακόμη κι αν νομίζει πως έτσι σιωπώντας και αποσιωπώντας , λάθη , εμπάθειες , εγωισμούς κι ανάρμοστες συμπεριφορές , κουκουλώνοντας τις ανεπάρκειες και τις φοβίες του, θα εξυπηρετεί τις όποιες επιδιώξεις του καλύτερα , ξεγελώντας ίσως απ` άπειρον τους συνδημότες του .
Θέλει λεβεντιά , αρετή και σωφροσύνη η εξουσία , ακόμη και η τοπική , που κάποιοι με τερτίπια και κρυφτούλια αλλά κι εμφανείς όμως ανεπάρκειες , την αποζητούν και την επιδιώκουν .
Όσοι τυχόν από σας , μετά απ` όλα αυτά , κατάλαβαν πως ζητάω εγώ προσωπικά τη δικαίωσή μου, σίγουρα κατάλαβαν λάθος .
Η λογική , η αλήθεια και η ευθύνη, είναι αυτές που ζητάνε τη δικαίωση .
     **   Δεν αναφέρθηκα σε ονόματα γιατί η πρόθεσή μου δεν ήταν να μειώσω ούτε να χλευάσω κανέναν . Να αποκατασταθεί η αλήθεια  περί των δημοτικών θεμάτων που μας απασχολούν όλο αυτό το τελευταίο διάστημα , ήθελα μόνο !
Κι ας έχω υποστεί ο ίδιος κατά καιρούς τις απρόκλητες επιθέσεις και τα πικρόχολα σχόλια απ` τους διάφορους “ανώνυμους”, ως πρόσωπο , γιατί βέβαια οι θέσεις και οι απόψεις μου καλά τεκμηριωμένες , ουδέποτε αμφισβητήθηκαν ή διαψεύστηκαν απ` οποιονδήποτε .      
                                                      Με…φιλαλήθεια
                                        ΘΑΝΑΣΗΣ   ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ           15-3-2013

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου