Σάββατο, Μαρτίου 09, 2013

Άναψαν και φέτος τα χέγια στις γειτονιές της Αμφίκλειας(Φωτογραφίες)


Άναψαν και φέτος, 09.03.2013, όπως κάθε χρόνο το προτελευταίο Σάββατο της Αποκριάς, τα χέγια [φωτιές] στις γειτονιές της Αμφίκλειας με πρωτοβουλία κυρίως των μαθητών Γυμνασίου - Λυκείου και με την ουσιαστική στήριξη των γονιών τους. Έτσι διαιωνίζεται η παλιά αυτή παράδοση της ανοιχτής κατά γειτονιές συμμετοχικής αποκριάτικης διασκέδασης [μουσική, χορός, ψητά, κρασί κλπ] έχοντας υποστεί και την κατάλληλη! προσαρμογή στις περιστάσεις.
Βραβεύονται οι τρείς καλύτερες φωτιές, από πλευράς οργάνωσης - διατήρησης τις αποκριάτικης τοπικής παράδοσης και το μικρό ποσό των βραβείων, προστίθεται στον κουμπαρά της περίφημης <πενταήμερης> Σχολικής εκδρομής. Έτσι πραγματοποιείται το “τερπνόν”  χωρίς να παραμελείται και το “ωφέλιμον!”
Προτείνεται βέβαια στον κάθε ένα και κυρίως στον επισκέπτη, να περάσει από όλες τις φωτιές για να δοκιμάσει και τα σπιτικά εδέσματα που προσφέρονται, παράλληλα με τους καλοψημένους μεζέδες και το άφθονο κρασί. Επίσης να χαρεί πραγματικά, ιδιαίτερα με τα παιδιά τα οποία δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό για να είναι το δικό τους χέϊ το καλύτερο.
Ακολουθεί πλούσιο φωτογραφικό υλικό από τον κ.Δ. Καλπύρη :

























Μικρή αναφορά (δανεισμένη από τα σχετικά βιβλία), Μυθολογική, Ιστορική, Λαογραφική και Λογοτεχνική, στα διαχρονικά Αποκριάτια Χέγια (φωτιές) της Αμφίκλειας Φθιώτιδας :











Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου