Κυριακή, Απριλίου 21, 2013

ΟΝΕΙΡΟ ΑΝΟΙΞΙΑΤΙΚΗΣ ΝΥΚΤΟΣ ΗΤΑΝ Ο ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ


ΕΓΩ όμως θεωρώ , πως αυτός ΟΧΙ μόνο ο ορισμός του ιστορικού συμβιβασμού δεν ήταν ( όπως ατυχώς κατά την άποψή μου γράφτηκε ), αλλά αντιθέτως , ο απόλυτος ορισμός του παραλογισμού  της ασχετοσύνης , της ανοχής στη γελοιότητα  και του εν τη πράξει αντικατοπτρισμού μιας δήθεν ψήφισης ενός εντελώς ανύπαρκτου προϋπολογισμού μέχρι σήμερα  Κυριακή και μετά την παρέλευση έξη (6)! ακόμα ημερών απ` την εικονική εκείνη ψήφισή του , παρουσία μάλιστα κόσμου που κακώς δεν τους αποδοκίμασε  “οίκαδε”!!
Τώρα  το τι ακριβώς ψήφιζαν όλοι αυτοί οι άνθρωποι προ έξη ημερών στο ΔΣ και θεωρήθηκε απ` τονFM1 ως επιτυχής κατάληξη , ο Θεός και  το μυαλό τους γνωρίζουν !!  Πάντως προϋπολογισμό ΔΕΝ ψήφισαν !!
Γιατί που ακούστηκε να έχει προ εξαημέρου τάχα ψηφιστεί, κι ακόμη να μην ξέρει κανείς απ` τους γνωστούς  «φωστήρες » της πρωτοβουλίας σύνταξής του ( τους αρχισυνταξίες δηλαδή ), ούτε βέβαια και κανείς άλλος , το τι επακριβώς προστίθεται , τι αφαιρείται συνολικά και επί μέρους , ποιο είναι το τελικό ύψος των εσόδων & εξόδων κλπ ??. Αστεία  και πρωτόγνωρα  πράγματα δηλαδή  
Παρά τις φιλότιμες προσπάθειες ( όπως λέγεται ) του κ. Καράφλα  για να λάβει τέλος αυτή η απερίγραπτη ξεκαρδιστική γελοιότητα και ιλαροτραγωδία , μέχρι ώρας ο καθένας απ` δαύτους δίνει και μια διαφορετική εκδοχή αναλόγως του “πλευρού” που κοιμήθηκε , για το τι ακριβώς ψήφισε εκείνη την παράξενη νύχτα .

Τι τύχη θα μπορούσε όμως να είχε η μεσολαβητική αυτή προσπάθεια  Καράφλα , κατά δύναμιν και με τις καλύτερες έστω προθέσεις του ιδίου, μεταξύ μιας “πελαγωμένης”, ανέτοιμης , ανεπαρκούς  ή και ανύπαρκτης σχεδόν οικονομικής υπηρεσίας  κι απ` την άλλη μιας αδαούς ετερόκλητης  ευκαιριακής συνεύρεσης των παρατάξεων της μειοψηφίας που για το μόνο που διαγκωνίζονται είναι το πια θα κάνει με περισσότερη επιτυχία ! τη μεγαλύτερη και βαθύτερη ζημιά στον τόπο στοχεύοντας κατά βάση το Δήμαρχο ?.
Οι άνθρωποι εκτός από ασυνεπείς και επικίνδυνα άσχετοι είναι επιπλέον και ορκισμένοι εχθροί της λογικής . Απόλυτη εικόνα χάους και αδιεξόδου για το Δήμο, επιφύλαξαν με την δήθεν πρότασή τους για τον προϋπολογισμό .
Ντροπιαστική πραγματικά για το θεσμό και την κοινή λογική .
Προκαλώ τον οποιοδήποτε να μου υποδείξει έστω και μια ανάλογη περίπτωση ( που αδυνατώ να την χαρακτηρίσω…) ανά την Ελλάδα αλλά και Παγκοσμίως και υπόσχομαι εφ` όσον υπάρξει τέτοια , εγώ ολημερίς κι ολονυχτίς γονυπετής θα ζητώ συγγνώμη επί όσο χρόνο μου οριστεί . Επί πλέον δε , ο ευρών  ανάλογη περίπτωση θα αμειφθεί πλουσιοπαρόχως απ` τον γράφοντα !!
Στο κατάμαυρο αυτό σκηνικό της ντροπής , μόνο ως ακτίνα αμυδρού ελπιδοφόρου όμως φωτός , εκλαμβάνω εγώ την προσωπική στάση των Δημοτικών συμβούλων  της πλειοψηφίας κ.κ. Σακελαρίου και Σκουρολιάκου . Τους οποίους και συγχαίρω από καρδιάς , γιατί με τη  διαφοροποίησή τους διέσωσαν έστω συμβολικά , το κύρος και τη σοβαρότητα  όχι μόνο τη δική τους , αλλά και ενός αντιπροσωπευτικού δημοκρατικού θεσμού σαν αυτό της αυτοδιοίκησης  που παραλίγο να υποταχτεί δια του συνόλου των εκπροσωπών του, στην συναθροισμένη δύναμη του παραλογισμού των μειοψηφιών και να βυθιστεί στην πλήρη  απαξίωση παραδομένος στη χλεύη της τοπικής κοινωνίας , ακόμη και των  παιδιών, που απ` ότι πληροφορούμαι  έχουν ήδη απολύτως αντιληφθεί το μέγεθος της ανεπάρκειας και της γελοιότητας  των πρωταγωνιστών της φετινής “ασυνταξίας” του Δημοτικού μας προϋπολογισμού .
Με μεγάλη λοιπόν περιέργεια και αγωνία ! περιμένουμε όλοι εμείς οι απλοί πολίτες , που στο καλό θα κάτσει τελικά αυτή η μπίλια της ρουλέτας που στήθηκε ως αναγκαίο εργαλείο για την σύνταξη του προϋπολογισμού απ` τους διάφορους αυτοαναγορευόμενους ως επαΐοντες . Κι αφού εν τέλει κάπου κάποτε σταθεί, και τύχει να αρέσει στους διάφορους  “αρχηγούς” η θέση αυτή της αποκαμωμένης πλέον απ` τα σούρτα –φέρτα  μπίλιας  κι έτσι τελειώσει το αδιανόητο αυτό μαρτύριο της σύνταξης , θα έχουμε τότε αγαπητοί φίλοι συμπολίτες πολλά να πούμε και να γράψουμε.  Μα πάρα πολλά  πιστέψτε με 
Ως τότε  φώτιση  ευχόμεθα στους “μοιραίους” συντάκτες , και υπομονή σ` όλους εμάς τους υπολοίπους . Γιατί όπως δείχνουν τα πράγματα και οι ”ρυθμοί” σύνταξης ( ή επί το ορθότερον ασυνταξίας ) που ακολουθούνται απ` την “ασύντακτη” ομάδα  κατάρτισης υποτίθεται του ετήσιου προϋπολογισμού,  κατά πάσα  βεβαιότητα ανομολόγητη  επιδίωξη  των  “αρχηγών --συντακτών”,είναι  να μας βρει τουλάχιστον το ΠΑΣΧΑ με τα σκουπίδια παντού βουνά στους δρόμους , με τις βλάβες ανεπισκεύαστες , με τα έργα μετέωρα μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας κι άλλα παρόμοια…. καλά !!!
Απώτερη  στόχευση  της δράσης και της πρακτικής τους αυτής , δεν  είναι  άλλη  παρά  η με κάθε μέσο και τρόπο  μεγαλύτερη καθυστέρηση  κι  αν είναι  δυνατόν  η  ΑΚΥΡΩΣΗ ! της  όποιας εν δυνάμει προσπάθειας  για  παραγωγή Δημοτικού έργου το εναπομείναν χρονικό διάστημα .
Θεωρούν πως έτσι φερόμενοι και διαγκωνιζόμενοι ως “πολέμαρχοι” , ισχυροποιούν τη θέση τους οι “αρχηγοί” της πεντάρας , παίρνοντας ο καθένας τους “κεφάλι” στην προτίμηση των πολιτών  έναντι των αντιπάλων του στο μακρύ και επίπονο Μαραθώνιο που έχει ήδη ξεκινήσει , μέχρι την καρέκλα του επόμενου Δημάρχου . Δεν ξέρω όμως αν το πήραν καλά χαμπάρι , αλλά τώρα πια χωρίς “βαρβάρους”, καλούνται μάλλον να βρουν καινούργιους , μιας κι ο Δήμαρχος δεν συνεχίζει να τους κάνει τη χάρη που τους βόλευε μέχρι τώρα , και αηδιασμένος ( όπως είπε πρόσφατα ) απ` όσα συμβαίνουν στην αυτοδιοίκηση μ` όλους αυτούς , απέκλεισε την ανάμιξή του στην επερχόμενη εκλογική διεκδίκηση του αξιώματος.
Τους άδειασε έτσι την “αρένα” στην οποία είθισται να ασκούνται και τους προσφέρει εφ` εξής την ευκαιρία  να επιδίδονται πλέον μόνοι τους και μεταξύ τους στον ηλίθιο και καταστροφικό για τον τόπο μας πόλεμο , που άλλωστε μόνο σ` αυτόν ειδικεύονται με τα ξυλοτούφεκά τους .
Ας το κάνουν λοιπόν με την άνεσή τους πια  ο ένας εναντίον του άλλου , το ανόητο και επιζήμιο αυτό παιχνίδι κι ας αφήσουν το Δήμο ήσυχο να πορευτεί όπως κι όσο μπορεί. Τέτοιους δεν τους χρειάζεται. Αρκετά  τον ζημίωσαν και τον καθυστέρησαν . Άξιος ο μισθός τους ….
Αλλά και οι φύλακες γρηγορούν. Αυτό να το θυμούνται καλά οι “ζημιάρηδες” .
ΥΓ. Την προηγούμενη εβδομάδα κατέθεσε για έγκριση πλέον τον προϋπολογισμό του και  ο προτελευταίος Δήμος  της χώρας . Μείναμε μόνοι τελευταίοι εμείς εδώ,  ως σπάνιο και ξεχωριστό είδος Δήμου, με εξίσου ξεχωριστούς , πράγματι σπάνιους και χωρίς “ταίρι” αυτοδιοικητικούς .
Σας διαβεβαιώ , πως γελάνε μαζί τους πάσες οι δημόσιες υπηρεσίες  και τα Υπουργεία που γνωρίζουν την … περίπτωσή μας . Αλίμονο στον τόπο !!!
                       Υποχρεωτικά ενοχλητικός .
                    Θανάσης  Παπακωνσταντίνου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου