Σάββατο, Απριλίου 06, 2013

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ – ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ΠΡΑΞΗ Ζ` - ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ & ΕΡΓΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΟ ΔΗΜΟ ΜΑΣ


ΜΕ την ολοκλήρωση του πρώτου τριμήνου της νέας χρονιάς και αφού οι Δημοτικοί μας ταγοί? φιλονικώντας περί όνου σκιάς και σε ξένο αχυρώνα , δεν βρίσκουν έστω τον ελάχιστο χρόνο να μας ενημερώσουν ως οφείλουν άλλωστε , για την πορεία και τις προωθούμενες λύσεις ορισμένων  δημοτικών μας προβλημάτων, που παρά τις φιλότιμες προσπάθειες όλων τους να τις ενταφιάσουν δια παντός , μάλλον δυστυχώς για μερικούς παραμένουν ακόμη ζωντανές , εφικτές και εξελίσσονται στο προσκήνιο, ας το κάνουμε αυτό αγαπητοί συμπολίτες εμείς οι απλοί δημότες .
Το χειρότερο απ` όλα όσα συμβαίνουν κι όχι μόνο το τελευταίο χρονικό διάστημα , είναι η επιδεικνυόμενη ανευθυνότητα και η γνωστή τοις πάσι  πλέον, μακαριότητα και αδιαφορία των αιρετών μας , αλλά και η εμφανέστατη πλέον αδυναμία τους ( και της Δημοτικής Αρχής βέβαια συμμετέχουσας, που κυρίως έχει την μείζονα ευθύνη λόγω και της ενισχυμένης θεσμική της αρμοδιότητας ), ως προς το βαθμό αντίληψης και συνειδητοποίησης του γεγονότος , ότι δεν δικαιούνται να δρουν εν κενώ ή εντός σκοτεινού αποστειρωμένου θαλάμου όπως νομίζουν ενδεχομένως.
Ούτε έχουν  ή αντλούν από κάπου το δικαίωμα και τη δυνατότητα  να ενεργούν ως χομπίστες της αδράνειας , υποαπασχολούμενοι με τα κοινά , ινκόγκνιτο κινούμενοι , συνήθως ως “λόμπι” απόμακρο από συνήθεις υποχρεώσεις αιρετών, και εσαεί αναπολόγητα. αν τελικά κανείς τους , ασχολείται κάπως σοβαρά με τα δημοτικά θέματα, γιατί πολύ αμφιβάλω !! )  
Χάριν του τόπου και των πολιτών βρίσκονται σ` αυτές τις θέσεις , λαμβάνοντας τη διαχείριση των δημοτικών μας πραγμάτων ως “δάνειο” απ` τους συμπολίτες τους , για το οποίο ως γνωστόν ο δανειολήπτης έχει την ρητή υποχρέωση της εξυπηρέτησης του δανείου αυτού και της ενημέρωσης του δανειοδότη ! συχνά πυκνά !.

Βέβαια στη δική μας δημοτική πραγματικότητα , Πανελληνίως γνωστή πλέον , αυτές οι υποχρεώσεις καθώς και η τήρηση των ελαχίστων έστω κανόνων και προϋποθέσεων  σωστής και επαρκούς θεσμικής λειτουργίας  των αυτοδιοικητικων μας , είναι ψιλά γράμματα και είδος εν ανεπαρκεία .
Γιαυτό ας προσέξουμε πάρα πολύ όλοι μας την επόμενη φορά , με ποια κριτήρια επιλέγουμε και εμπιστευόμαστε ανθρώπους να διαχειρισθούν , προσέξτε , όχι μόνο πολιτικά –διοικητικά--πολιτισμικά  το Δήμο.  Αλλά και αναπτυξιακά και κυρίως οικονομικά , διαχειριζόμενοι εκατομμύρια ευρω κατ` έτος , όταν εν τω μεταξύ σε κανέναν απ` αυτούς δεν θα εμπιστευόταν κανείς μας ούτε ένα ευρω δικό του για να το “φυλάξει” , πόσο μάλλον για να το διαχειρισθεί και να το αυξήσει , να το μετουσιώσει σε έργο γόνιμο και ωφέλιμο για τον τόπο .
       Και μετά απ` αυτές τις λίγες σκέψεις ας περάσουμε και στη σχετική ενημέρωση , που μας στερούν με τόση ευκολία και με περισσή ανευθυνότητα αλλά και θράσος  οι εκπρόσωποί μας ( τρομάρα  μας ), στο Δήμο .
     Α ) Το ζήτημα της μελέτης για την αντιμετώπιση του κατολισθητικού φαινομένου της Τιθορέας ( Βελίτσας ) επιτέλους βρίσκει τη λύση του.  Τις επόμενες δέκα - δεκαπέντε μέρες εγκρίνεται τυπικά κι απ` την αρμόδια οικονομική επιτροπή της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος και μπαίνει πλέον ( όχι περισσότερο από ένα μήνα ) στη διαδικασία δημοπράτησης για την εξεύρεση του μελετητή ( που ενδέχεται να είναι Πανεπιστημιακό ίδρυμα ) και την σύνταξη της σχετικής μελέτης . Ως γνωστό η Περιφέρεια Στερεάς ανταποκρινόμενη σε αίτημα του Δήμου απ` το 2011, εξασφάλισε μέσου του προγράμματος δημοσίων επενδύσεων το απαραίτητο κονδύλι και δρομολόγησε τα απαιτούμενα για την εκπόνηση της μελέτης αυτής , που για πρώτη φορά θα δώσει οριστικές και πλήρεις απαντήσεις για την εξέλιξη του φαινομένου , τις αιτίες του, αλλά θα υποδεικνύει και όλες εκείνες τις σύγχρονες και επιστημονικές λύσεις για την αντιμετώπισή του. Ας μην ανησυχούν λοιπόν όψιμα κάποιοι νεοφανείς ενδιαφερόμενοι , γιατί το πρόβλημα όχι μόνο αντιμετωπίστηκε αμέσως κι απ` την αρχή του υπεύθυνα κι όχι κομπογιαννίτικα , αλλά με επιμονή και με τους πρέποντες χειρισμούς βρέθηκε και δρομολογήθηκε και η σωστή του λύση, με την πολύτιμη βοήθεια βεβαίως , το έντονο ενδιαφέρον και την ευαισθησία που επέδειξε η Περιφερειακή Αρχή και ο ίδιος ο Περιφερειάρχης κ. Περγαντάς . Τον οποίο μαζί και με όλους τους άλλους συντελεστές  οφείλουμε να ευχαριστήσουμε , γιατί σε μια εποχή με τεράστια πράγματι οικονομικά προβλήματα και εκτεταμένες δυσλειτουργίες της Διοίκησης , έγινε κατορθωτό να προχωρήσει η προετοιμασία και η πλήρης χρηματοδότηση της αναγκαίας αυτής μελέτης .
    Β ) Για το έργο καθαρισμού και προσωρινής στήριξης καθώς και την μελέτη αποκατάστασης και ανακατασκευής των τμημάτων του διατηρητέου γεφυριού -μνημείου στα Άνω Καλύβια Αμφίκλειας  που έχουν καταρρεύσει , βρισκόμαστε πλέον επίσης στην ώρα άμεσης έναρξης των αναγκαίων αυτών εργασιών . Προχθές κλιμάκιο της Περιφέρειας υπό την κυρία Θωμοπούλου , έκανε την τελευταία επιτόπια διαπιστωτική επίσκεψη για τον καλύτερο προγραμματισμό και συντονισμό των έργων καθαρισμού και υποστύλωσης , που αρχίζουν άμεσα  μέσα στο επόμενο δεκαήμερο –δεκαπενθήμερο . Έτσι και γιαυτό το απαραίτητο έργο στήριξης κατ` αρχήν του ιστορικού γεφυριού μέχρι την πλήρη αποκατάστασή του ως διατηρητέου μνημείου , αρχίζουν οι εργασίες υλοποίησή του, πάλι και εδώ με την αμέριστη συμπαράσταση της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος , του Περιφερειάρχη κ. Περγαντά  και των αρμοδίων Περιφερειακών υπηρεσιών . Δεν πρέπει να ξεχνάμε επίσης το άμεσο και πραγματικό ενδιαφέρον που έδειξαν στην περίπτωση αυτή και οι υπηρεσίες της ΙΔ` Εφορείας  Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων Λαμίας και ειδικότερα η μεγίστη συμβολή του κ. Πάλλη και της προϊστάμενης κ. Παπακωνσταντίνου , που ανταποκρίθηκαν ένθερμα και παραγωγικά στο αίτημα του Δήμου για γρήγορη κατά το δυνατόν σωστική επέμβαση στο μνημείο .
Το ίδιο σημαντικά βοηθητική και άμεση, υπήρξε και η ανταπόκριση του Υπουργείου Πολιτισμού που δια των αρμοδίων υπηρεσιών και υπαλλήλων της , και αυτοψία διενήργησε αμέσως και τις απαραίτητες ενέργειες επίσπευσε .  Να τους ευχαριστήσουμε λοιπόν όλους γιατί  πραγματικά το αξίζουν . 
    Γ )  Εκκρίθηκε στις 3-3-2013 και απεστάλη στο Δήμο στις 19-3-2013 η απόφαση για την αγορά δυο οχημάτων  απ` το Δήμο μας  μέσω του κρατικού πρώην ΟΔΥ , στην πολύ καλή τιμή των μόλις 2.500 ευρώ περίπου .
Πρόκειται για ένα μικρό λεωφορείο  2.600cc , και για ένα κλειστού τύπου επαγγελματικό φορτηγάκι 1.800cc .  Τα οχήματα είναι πετρελαιοκίνητα  και θα εξυπηρετήσουν άμεσες ανάγκες των υπηρεσιών. Η αγορά των οχημάτων αυτών θα πρέπει σύμφωνα με τους όρους της τελικής έγκρισης του Υπουργείου , να έχει ολοκληρωθεί σε διάστημα δυο μηνών από εγκρίσεώς τους , δηλαδή μέχρι την 5η Μαΐου τρέχοντος έτους . Σε διαφορετική περίπτωση η έγκριση ακυρώνεται αυτόματα Το επισημαίνω γιατί εάν έως τότε δεν υπάρχει προϋπολογισμός , θα πρέπει να βρεθεί άλλος τρόπος αγοράς τους!! Και αυτή την λεπτομέρεια? την θέτω υπ` όψιν των αρμοδίων του Δήμου έγκαιρα(ααααααα !)
Οι ευχαριστίες μας, ανήκουν εξ ολοκλήρου στον συντοπίτη Υπουργό μας κύριο Χρήστο Σταικούρα που βοήθησε καθοριστικά και διευκόλυνε αρμοδίως το θέμα,  ξεμπλοκάροντας χρονοβόρες και ατέρμονες διαδικασίες . Υπενθυμίζω πως ο ίδιος Υπουργός και βουλευτής του Νομού μας , επιδεικνύει εξίσου έντονο και πραγματικό ενδιαφέρον και για άλλες Δημοτικές μας υποθέσεις  και ευχόμαστε οι προσπάθειές του αυτές σύντομα να ευδοκιμήσουν .
Δραστήρια επίσης κινείται ο Δήμος στην κατεύθυνση απόκτησης με τους ίδιους πάντα πολύ συμφέροντες όρους αγοράς και ενός- δυο ακόμη μικρών ανοιχτού επαγγελματικού τύπου οχημάτων 4Χ4 απαραίτητων για τις αυξημένες ανάγκες του και προς αντικατάσταση παλαιών.
    Δ ) Εγκρίθηκαν κατ` αρχήν δυο μετατάξεις υπαλλήλων στο Δήμο μας, βοηθητικού προσωπικού και του κλάδου καθαριστριών , που όταν ολοκληρωθούν θα ενισχύσουν το ήδη ελλιπές ανάλογο δημοτικό προσωπικό και θα εκτονώσουν τις πολύ μεγάλες πιέσεις που δέχεται η συγκεκριμένη υπηρεσία με την υποστελέχωση που υφίσταται εδώ και πολύ καιρό, λόγω των γνωστών  απαγορεύσεων  σχεδόν παντός τύπου προσλήψεων . Απομένουν ορισμένες τυπικές  υπηρεσιακές διευθετήσεις και συμπληρώσεις στοιχείων που έλειπαν απ` τις αρχικές γραφειοκρατικού χαρακτήρα ενέργειες , για να δοθεί η τελική έγκριση μετάταξης απ` την Αποκεντρωμένη Περιφερειακή Διοίκηση και το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης . Ήδη οι δημοτικές υπηρεσίες θα πρέπει να έχουν παραλάβει τα σχετικά προς διόρθωση και συμπλήρωση υπηρεσιακά έγγραφα απ` το Υπουργείο Εσωτερικών κι αν δεν τα έχουν ακόμη , είναι θέμα μιας –δυο ημερών για την παραλαβή τους , ώστε να προβούν άμεσα στις απαραίτητες αναγκαίες ενέργειες .
 Έτσι, ακόμη κι όταν από παντού έχουν κλείσει ερμητικά σχεδόν , οι πόρτες για προσλήψεις του αναγκαίου προσωπικού και κυρίως για εκείνο που επειγόντως μάλιστα χρειάζεται , δηλαδή εργατοτεχνικό και βοηθητικό , ο Δήμος εν μέσω αυτής της κακής συγκυρίας και της δυσάρεστης πραγματικότητας , όλο και ξετρυπώνει κάποιους φεγγίτες “ανάσας” για τις αποδεκατισμένες υπηρεσίες του, αλλά και για ένα γερο συμπληρωματικό χέρι βοηθείας σε εκείνους τους εργαζομένους του, που πραγματικά μόνοι τους και λιγοστοί καθώς είναι έως τώρα , σηκώνουν το μεγαλύτερο βάρος της εργατοτεχνικής και “δυσκολότερης” βέβαια δουλειάς του Δήμου και της αμείλικτης καθημερινότητάς του.
    Ε ) Εκκρίθηκε κατόπιν συνεννόησης με τις υπηρεσίες του ΟΤΕ , η μετακίνηση – μεταφορά με τους καλύτερους δυνατούς όρους των  έξη (6) στύλων ΟΤΕ , απ` το οδόστρωμα της οδού Σκουρολιάκου στη Αμφίκλεια ( είναι ο δρόμος που οδηγεί απ` το Κέντρο Υγείας προς το Αλωνάκι ), όπου βρίσκονται μέχρι σήμερα εκεί και από ετών , λόγω της διαπλάτυνσης του δρόμου και της αμεριμνησίας τότε για μετακίνησή τους. Η μεταφορά τους στο έσω άκρο του μελλοντικού πεζοδρομίου που θα κατασκευαστεί επί της οδού αυτής , θα είχε ήδη συντελεστεί , αν η Δημοτική Αρχή και οι αρμόδιες υπηρεσίες είχαν έγκαιρα οριοθετήσει την μελλοντική πεζοδρομιακή επιφάνεια ώστε να εκλείπει ο πιθανός κίνδυνος τοποθέτησης των νέων αυτών στύλων στο μέσο πχ του μελλοντικού αυτού πεζοδρομίου , από αυθαίρετο και κατά προσέγγιση  προσδιορισμό του  απ` τις “ξένες” και αναρμόδιες υπηρεσίες  του ΟΤΕ που θα επιληφθούν της μετακίνησης .
 Έτσι ένα ακόμη χρονίζων πρόβλημα επιλύεται ( παρόμοιο με εκείνο της ΔΕΗ πέρυσι στην ίδια περίπου περιοχή ) και είναι πλέον εφικτή η δρομολόγηση της αποκατάστασης και ασφαλτόστρωσης του σημαντικού αυτού δρόμου , αφού βέβαια προηγηθούν τυχόν έργα υποδομών κλπ .  Είναι γεγονός ότι ανεξηγήτως , προτιμήθηκε στο παρελθόν να αποκατασταθούν και να ασφαλτοστρωθούν άλλοι λιγότερο αναγκαίοι και όχι συχνής κυκλοφορίας δρόμοι , έναντι αυτής της κύριας κατά κάποιο τρόπο περιφερειακής αρτηρίας που μεταξύ άλλων οδηγεί και προς την Βελίτσα και προς τον επάνω περιφερειακό της Αμφίκλειας . Ήρθε όμως νομίζω η ώρα πλέον , άμεσα να προγραμματισθεί η υλοποίηση αυτού του έργου μαζί και με την κατασκευή των πεζοδρομίων και την αναβάθμιση του δημόσιου φωτισμού, που πλην άλλων θα  βελτιώσει και αισθητικά ολόκληρο αυτό το κομμάτι του παραδοσιακού οικισμού .       ( Υπ` όψιν, για κάποιους κακεντρεχείς το λέω , πως εγώ ο ίδιος  αλλά και κανείς άλλος απ` την οικογένεια μου, ΔΕΝ διαθέτουμε κάποιο περιουσιακό στοιχείο στην εν λόγω περιοχή, την αναβάθμιση της οποίας όμως , επιμένω να θεωρώ επιβεβλημένη και αδικαιολογήτως καθυστερημένη ) 
    ΣΤ )  Οριστικοποιήθηκε ο τύπος “γραφείου” που θα διατηρήσει το ΙΚΑ  για τις υπηρεσίες του στην Αμφίκλεια . Το συγκεκριμένο γραφείο  θα απασχολεί κατ` ανώτατο όριο τρεις υπάλληλους , θα διενεργεί όλες τις μέχρι τώρα εργασίες αλλά και τις νέες  προγραμματιζόμενες  και θα στεγάζεται σε κτήριο κατάλληλο και προσβάσιμο σε ΑΜΕΑ , ωφέλιμου χώρου 25 τμ ανά υπάλληλο , δηλαδή περίπου 75-80 τμ  για την περίπτωσή μας . Θα εξυπηρετεί ολόκληρη την ευρύτερη περιοχή , από ενότητα Γραβιάς , ενότητα Παρνασσού και όλο το Δήμο Αμφίκλειας – Ελάτειας , θα υπάγεται δε στην ευθύνη της Δ/σης ΙΚΑ Λαμίας .
Ως γνωστό με το νέο σύστημα οργάνωσης και παροχής των υπηρεσιών του, το ΙΚΑ αποσκοπεί εν μέσω των γνωστών οικονομικών κλπ δυσκολιών, στην καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων του . Στην κατεύθυνση αυτή θα πρέπει νομίζω και εμείς ως Δήμος να σταθούμε αρωγοί στην νέα αυτή προσπάθεια , με τρόπους που θα υποδειχθούν αρμοδίως και θα αποσκοπούν στην διευκόλυνση της παροχής των υπηρεσιών με το μικρότερο δυνατό κόστος και με τις καλύτερες δυνατές συνθήκες για τους εξυπηρετούμενους ασφαλισμένους.
Έτσι υπηρεσίες όπως τώρα το ΙΚΑ , αλλά και προηγουμένως , το Κέντρο Υγείας , το Δημόσιο Κτηνιατρείο , η Ελληνική Αστυνομία , η Πυροσβεστική Υπηρεσία , το Δασονομείο , το ΚΕΦ- νέο γραφείο εξυπηρέτησης των φορολογουμένων σε αντικατάσταση της Δ.Ο.Υ που στεγάζεται στο ισόγειο του Δημοτικού καταστήματος της Αμφίκλειας και εξυπηρετεί επίσης ολόκληρη την ευρύτερη περιοχή κι όχι μόνο το Δήμο μας , οι υπηρεσίες του ΟΤΕ και της ΔΕΗ , τα ΚΕΠ ,  ο ΟΑΕΔ μέσω της προγραμματικής σύμβασης με το Δήμο που προσφέρει μερικές υπηρεσίες σε όλα τα κατά τόπους δημοτικά καταστήματα ,  οΦΟΡΕΑΣ ΕΘΝΙΚΩΝ ΔΡΥΜΩΝ ΠΑΡΝΑΣΣΟΥ - ΟΙΤΗΣ ,  η Δημόσια Βιβλιοθήκη Αμφίκλειας , και τα Τραπεζικά ιδρύματα  όπως προϋπάρχουν,ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ στο Δήμο μας , παρά τους περί του αντιθέτου φόβους που καλλιεργήθηκαν το προηγούμενο διάστημα και τις σκοπούμενες διαδόσεις που διαψεύστηκαν . Ελπίζω και στο μέλλον, τουλάχιστον ως προς τις χρήσιμες υπηρεσίες, να συνεχιστεί το ίδιο καθεστώς παραμονής τους στην περιοχή .
  Ζ )  Σε πολύ καλό δρόμο βρίσκονται οι διαπραγματεύσεις για την παραχώρηση στο Δήμο μας του κτηρίου του πρώην Ειρηνοδικείου Αμφίκλειας ιδιοκτησίας Υπουργείου Δικαιοσύνης . Ως γνωστόν η λογική « να πεθάνει κι η κατσίκα του διπλανού » που δυστυχώς συχνά διέπει τις ενέργειες και τις πράξεις ορισμένων αυτοδιοικητικών μας , οδήγησε τελικά στο κλείσιμο και των δυο Ειρηνοδικείων, που βεβαίως  εκ περισσού και πέραν πάσης λογικής είχε ο Δήμος στα όριά του και μερικοί μάλιστα ήθελαν ή τουλάχιστον έτσι παρουσιάζονταν , αυτή η φαύλη και παράλογη κατάσταση να διατηρηθεί κιόλας . Το αποτέλεσμα όλων αυτών των παραλογισμών, το εισπράξαμε βέβαια και το αισθανθήκαμε όλοι μας , αφού διεκδικώντας το παράλογο μείζων , χάσαμε και το απαραίτητο έλασσον !!! Αυτά προς γνώση και συμμόρφωση γιατί οι προκλήσεις δεν στέρεψαν , είναι ακόμη μπροστά μας ! και πρέπει τα παθήματα να μας γίνονται μαθήματα κι όχι ο άκρατος τοπικισμός-ανταγωνισμός  και η μικροπολιτικάντικη ανόητη αντιπαράθεση, να οδηγεί τις Δημοτικές μας υποθέσεις σε αδιέξοδα και σε κάθε μορφής σημαντικές απώλειες , αψυχολόγητα και χωρίς κανένα ιδιαίτερο λόγο .
    Σταματώ εδώ για σήμερα  επιθυμώντας να μην κουράσω περαιτέρω . Θα επανέλθω όμως σύντομα , εντός του Σαββατοκύριακου μάλλον , για να συμπληρώσω την ενημέρωση των συμπολιτών μας και στο βαθμό βέβαια που μπορώ, φέρνοντας σε γνώση τους και μερικά ακόμη θετικά για τον τόπο , δυστυχώς όμως πληροφορώντας τους και για τις πρώτες ήδη άσχημες επιπτώσεις απ` την συνεχιζόμενη διαφωνία για την ψήφιση του προϋπολογισμού, που αν τυχόν γινόταν, θα έβγαζε κατ` αρχήν το Δήμο απ` την τραγική θέση στην οποία έχει περιέλθει, αλλά και θα περιόριζε τις απώλειες που ήδη σημειώνονται , τόσο σε νέα έργα όσο και σε συνεχιζόμενα , καθώς και σε μελέτες και σε προώθηση των απαραίτητων σήμερα πολιτικών αλληλεγγύης κλπ .
Δυστυχώς η ζημιά πλέον μοιάζει ανεπανόρθωτη και σε ότι με αφορά τουλάχιστον, εγώ τόσο για τις αδικαιολόγητες καθυστερήσεις όσο και για τις πιθανές πλέον απώλειες, δηλαδή απεντάξεις έργων, πρόσθετο κόστος , απώλεια ευκαιριών χρηματοδοτικών προγραμμάτων λόγω μη έγκαιρης σύνταξης μελετών , απώλεια δυνατότητας πρόσληψης προσωπικού, πρόστιμα καθυστερήσεων , αμοιβές αιρετών και υπηρεσιακών υπό καθεστώς έλλειψης αντικειμένου απασχόλησης κλπ και με όλες τις αυτονόητες συνέπειές τους , θα διεκδικήσω και θα αξιώσω ως θιγόμενος πολίτης , με κάθε τρόπο και με όλα τα νόμιμα μέσα , την αποκατάσταση στο ακέραιο των απωλειών που θα έχουν συντελεστεί .Μου είναι αδιανόητο σε μια εποχή που και η μικρότερη ακόμη ευκαιρία που προβάλει, καθίσταται αμέσως έντονα διεκδικήσιμη απ` τους αυτοδιοικητικούς σχεδόν μιας ολόκληρης χώρας , οι δικοί μας, με περισσή αδιαφορία  και χάριν των προσωπικών τους ανεπαρκειών και μυωπικών προσεγγίσεων αλλά και των όποιων επιδιώξεων τους , να ζημιώνουν συνολικά τον τόπο, κατ` εξακολούθηση μάλιστα και άνευ επιπτώσεων .
Αυτό θα πρέπει επιτέλους να σταματήσει . Και εμείς όσοι πολίτες  ΔΕΝ μας ενδιαφέρουν οι μικροεγωισμοί και οι εμπάθειές τους , οι διαφορές και τα  γινάτια τους , που όλα αυτά μαζί αποτελούν ένα μίγμα εκρηκτικό και αρκούντως επιζήμιο για το Δήμο , μπορούμε και πρέπει να τους σταματήσουμε , ξέροντας καλά τι πρέπει να κάνουμε  γιαυτό και τώρα και στο άμεσο μέλλον .
Και με την ευκαιρία να θέσω υπ` όψη σας πως είμαστε , ΔΥΣΤΥΧΩΣ , ο μόνος Δήμος στη χώρα , που ΔΕΝ μπορούσαμε στοιχειωδώς να συμφωνήσουμε κατά τη διαδικασία σύνταξης στην Οικονομική Επιτροπή σ` ένα κάποιο σχέδιο προϋπολογισμού, και παραμένουμε , επίσηςΔΥΣΤΥΧΩΣ , ένας απ` τους μόλις δέκα (10) Δήμους σε ολόκληρη την Επικράτεια που δεν τον έχει ακόμη ψηφίσει !!.
Να μας χαιρόμαστε …. και σ` ανώτερα .
Ωστόσο παρήγορο είναι , πως όλο το επίμαχο αυτό διάστημα , που οι αιρετοί μας περί άλλων τυρβάζουν και επί τριμήνου τώρα υποαπασχολούνται άπαντες , αιρετοί και υπηρεσίες , αμειβόμενοι όμως κανονικότατα ! ακριβώς για ότι ΔΕΝ ΠΡΑΤΤΟΥΝ  λόγω έλλειψης ικανού & επαρκούς αντικειμένου απασχόλησης απ` τη συνεχιζόμενη μη ψήφιση του ετήσιου  προϋπολογισμού , φαίνεται απ` τα παραπάνω αποτελέσματα κάτι να γίνεται , κάτι να κινείται , τουλάχιστον απ` όσους λίγους αιρετούς απόμειναν ακόμη να νοιάζονται για τα πραγματικά προβλήματα του Δήμου τους , μαζί και μ` εκείνους  τους  επίσης λιγοστούς πολίτες , που ΔΕΝ  χρειάζονται  θώκους , τίτλους , επίσημες τάχα αρμοδιότητες, και μηνιαίες αμοιβές !! για να προσφέρουν στον τόπο τους , ότι , όσα και όταν μπορούν .
Και μάλλον, όπως κι άλλες φορές έχουν αποδείξει με πράξεις και αποτελέσματα μετρίσιμα και ορατά κι όχι λόγια , είναι διαρκή και αρκετά  αυτά που αγωνιζόμενοι επιτυγχάνουν και προσφέρουν !!!
    ΥΓ. Ότι και όσα γράφω και παρουσιάζω σήμερα εδώ ,  ΔΕΝ επιδέχονται ουδεμιάς αμφισβήτησης . Το επισημαίνω, γιατί ως συνήθως , μερικοί άσχετοι και γραφικοί  μακράν της Δημοτικής πραγματικότητας κρυπτόμενοι  βεβαίως όπως πάντα , ίσως κι αυτή τη φορά ανάγωγα επιχειρήσουν να “επιδείξουν” την άγνοιά τους  με σχολιασμούς και ειρωνείες , που είναι και το μόνο άλλωστε που μπορούν να κάνουν  αν κι αυτό ακόμη, αναξιόπιστα πάντως το επιχειρούν ….
                                                 Για την ενημέρωση των συνδημοτών μας 

                                                         Θανάσης   Παπακωνσταντίνου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου