Τετάρτη, Φεβρουαρίου 08, 2012

ΕΚΘΕΣΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΤΟΥ ΟΥΚΡΑΝΟΥ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΗ ΒΑΛΕΡΙΪ ΦΡΑΝΤΣΟΥΚ, 11-12 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2012 ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΜΦΙΚΛΕΙΑΣ


Η Δημοτική Ενότητα Αμφίκλειας σε συνεργασία με τον Λαογραφικό – Χορευτικό Σύλλογο Αμφίκλειας και την Πρεσβεία της Ουκρανίας στην Ελληνική Δημοκρατία,  διοργανώνουν στο Πολιτιστικό Κέντρο της Αμφίκλειας, Έκθεση Ζωγραφικής του διακεκριμένου Ουκρανού ζωγράφου κ. ΒΑΛΕΕΡΙΪ ΦΡΑΝΤΣΟΥΚ, βραβευμένου με το εθνικό βραβείο της Ουκρανίας «Ταράς Σεβτσένκο».
Η Έκθεση, είναι αφιερωμένη στην 20η επέτειο της εγκαθίδρυσης διπλωματικών σχέσεων μεταξύ της Ουκρανίας και της Ελληνικής Δημοκρατίας.
Η εκδήλωση στοχεύει στην προβολή τoυ ουκρανικού πολιτισμού στην Ελλάδα, στην περαιτέρω σύσφιξη των σχέσεων των δύο λαών με τους κοινούς πολιτιστικούς δεσμούς και την Ορθόδοξη πίστη και στην προώθηση της συνεργασίας της Ουκρανίας με τους φορείς του Δήμου Αμφίκλειας – Ελάτειας στον πολιτισμό και στον τουρισμό.

Για το Δήμο Αμφίκλειας-Ελάτειας,  στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του και της συνεργασίας του δικτύου πολιτιστικών φορέων και μουσείων που λειτουργούν στις δημοτικές ενότητες, η έκθεση ζωγραφικής ενός διάσημου ζωγράφου που φιλοξενείται για πρώτη φορά στην περιοχή, συμβάλλει στην πολιτιστική παράδοση και τη λαογραφία της περιοχής, και θα αποτελέσει πόλο έλξης τόσο των κατοίκων του Δήμου και της ευρύτερης περιοχής, όσο και των φιλοξενούμενων περιηγητών και τουριστών που θα ανακαλύψουν ένα ακόμα «εναλλακτικό πολιτιστικό πρόσωπο» του Δήμου Αμφίκλειας – Ελάτειας.
Η έκθεση, θα παρουσιάζει δώδεκα  πίνακες του διάσημου Ουκρανού καλλιτέχνη, έργα του οποίου για περισσότερο από είκοσι χρόνια έχουν προσελκύσει πολυάριθμους γνώστες της τέχνης στην Ουκρανία και στο εξωτερικό.  
Η έκθεση ζωγραφικής του ΒΑΛΕΡΙΪ ΦΡΑΝΤΣΟΥΚ, θα διαρκέσει δύο μέρες και θα λειτουργήσει στον κύριο πολιτιστικό  χώρο της Αμφίκλειας, που βρίσκεται στην Κάτω Πλατεία  της κωμοπόλεως, θα είναι ανοικτή το Σαββατοκύριακο 11-12 Φεβρουαρίου  από 10.00 έως 13:00   και από 17:00 έως 20:00.
Τα εγκαίνια της έκθεση θα γίνουν το Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2012, ώρα 11:00.
Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου