Τετάρτη, Φεβρουαρίου 22, 2012

Ανακοίνωση Το.Συ.Ν. Αμφίκλειας

Το Τοπικό Συμβούλιο Νέων (Το.Συ.Ν.) Αμφίκλειας καλεί όλους τους νέους & τις νέες, κατοίκους αλλά και επισκέπτες της Αμφίκλειας & της ευρύτερης περιοχής να συμμετάσχουν ενεργά με την παρουσία τους και την εθελοντική τους προσφορά στις ερχόμενες εορταστικές εκδηλώσεις για το τριήμερο της τελευταίας Αποκριάς.
Όπως έχει ήδη ανακοινωθεί απο το Δήμο Αμφίκλειας – Ελάτειας /Δημοτική Ενότητα Αμφίκλειας και φέτος θα πραγματοποιηθούν οι πλούσιες παραδοσιακές αποκριάτικες εκδηλώσεις αρχικά το Σάββατο το βράδυ 25/02 με το άναμμα της φωτιάς του «Χέι» στην πάνω πλατεία υπό τους ήχους παραδοσιακής μουσικής και την προσφορά σπιτικών εδεσμάτων αποό τις γυναίκες της Αμφίκλειας,την επόμενη ημέρα Κυριακή μεσημέρι 26/02 με το ψήσιμο του κοντοσουβλιού «Γίγας» 120 μέτρων στην Κάτω πλατεία,την παρέλαση μεταμφιεσμένων πεζών & αρμάτων και την παρουσίαση τοπικών αποκριατικών χορών και τραγουδιών απο το Λαογραφικό Χορευτικό Σύλλογο Αμφίκλειας. Οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν την επόμενη ημέρα με την παραδοσιακή φασολάδα και πάλι απο το Λαογραφικό Σύλλογο στην κάτω πλατεία.
Οι νέοι και αυτή τη χρονιά ανταποκρινόμαστε στο κάλεσμα της παράδοσης και με το κέφι τη ζωντάνια και την ενεργό συμμετοχή μας συμβάλλουμε στην επιτυχία των εκδηλώσεων....
Έτσι το Σάββατο το μεσημέρι όλοι οι νέοι συμμετέχουμε στην κοπή των πουρναριών για τη μεγάλη φωτιά,βοηθούμε στο στήσιμο της κατασκευής για το κοντοσούβλι,μεταμφιεζόμαστε και συνεχίζουμε την πλούσια πολιτιστική παράδοση της Αποκριάς που χάνεται στα βάθη των χρόνων.
Για τον καλύτερο συντονισμό της συμμετοχής μας το Το.Συ.Ν. προσκαλεί όλους τους νέους την Τετάρτη 22/2 στις 6 το απόγευμα στην Αίθουσα Νέων στο 3ο όροφο του Πνευματικού & Πολιτιστικού Κέντρου Αμφίκλειας στην κάτω πλατεία ώστε απο κοινού να οργανώσουμε τις δράσεις και τις ενέργειες μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου