Πέμπτη, Ιανουαρίου 24, 2013

Ανακοίνωση του Δημάρχου Αμφίκλειας – Ελάτειας για τους Λαθρομετανάστες

Ελληνική Δημοκρατία

Νομος Φθιώτιδας                                               Κ.Τιθορέα 17 Ιανουαρίου 2013

Δήμος Αμφίκλειας - Ελάτειας                             Αρίθμ. Πρωτ. 563


Αγαπητοί Συμπολίτες,
Επειδή ακούονται παράπονα πολιτών για αύξηση λαθρομεταναστών στον Δήμο μας που ασχολούνται σε διάφορες εργασίες, και στα πλαίσια των καθηκόντων μου ως Δημάρχου του Δήμου Αμφίκλειας –Ελάτειας, θα ήθελα να σας γνωρίσω τα κάτωθι:
Α. Με έγγραφό μου  (7364/7.6.2012)  έκανα γνωστό προ καιρού το πρόβλημα  των λαθρομεταναστών του Δήμου μας,   στην  αστυνομική Διεύθυνση της Λαμίας και στο Αστυνομικό Τμήμα της Αμφίκλειας. Δυστυχώς όμως, ουσιαστικά δεν έγινε τίποτε.
Β. Σύμφωνα και με  την κείμενη Νομοθεσία επιβάλλονται αυστηρές ποινές σε Έλληνες πολίτες που χρησιμοποιούν μη νόμιμους μετανάστες στην Επιχείρησή τους ή στα αγροκτήματά τους ή τους δίνουν παράνομα στέγη για να κοιμούνται.
Γ. Δεν είναι σωστό ορισμένοι Έλληνες να παίζουν τον υπερπατριώτη  πχ. στα καφενεία και αλλαχού, να καταφέρονται εναντίον της εισόδου των λαθρομεταναστών στην χώρα μας   και οι ίδιοι να τους εκμεταλλεύονται με πιθανά ελάχιστο μεροκάματο ή για ένα κομμάτι ψωμί ,για να τους εξυπηρετούν στην επιχείρησή τους ή στους αγρούς των.

Δ. Ως Δήμαρχος οφείλω να τηρώ την νομιμότητα προς όλες τις κατευθύνσεις. Στους δύσκολους καιρούς που ζούμε, δεν   είναι δυνατόν οι  Έλληνες να ψάχνουν στα σκουπίδια για να εξασφαλίσουν τον επιούσιο ,και άλλοι να χρησιμοποιούν λαθρομετανάστες για να κάνουν τις δουλειές τους, στερώντας από τους  Έλληνες Πολίτες την δυνατότητα να βρουν εργασία.
Ε, Επειδή οι λαθρομετανάστες δεν έχουν εξετασθεί από γιατρούς, πριν εισέλθουν στην Ελλάδα , όπως γίνεται σε όλα τα πολιτισμένα κράτη της Ευρώπης ,υπάρχει κίνδυνος μετάδοσης μολυσματικών ασθενειών. Δεν είναι τυχαίο ότι τώρα τελευταία υπάρχει αύξηση των κρουσμάτων ηπατίτιδας, φυματιώσεως, λέπρας, AIDS κλπ.
Z. Aν γνωρίζει κάποιος υπεύθυνα ποιοι συμπολίτες μας χρησιμοποιούν παρανόμως λαθρομετανάστες στην περιοχή μας για εργασία  στα χωράφια  ή την επιχείρησή τους ,ή αλλαχού , ή τους έχουν δώσει στέγη, παρακαλώ  να το καταγγείλει  προφορικά ή εγγράφως, στον Δήμο μας ή στο αστυνομικό Τμήμα Αμφίκλειας.
H. Επίσης όταν κάποιος συμπολίτης μας χρησιμοποιεί ο ίδιος λαθρομετανάστες για οιαδήποτε εργασία, παρακαλείται να το δηλώσει αυτό στον δήμο μας, σε διαφορετική περίπτωση θα υποστεί   τις συνέπειες του Νόμου.
Αντί να αποδίδουμε ευθύνες σε άλλους, θα πρέπει  όλοι να αναλογιστούμε  κατά κύριο λόγο τις δικές μας  προσωπικές ευθύνες, γιατί στο κοινωνικό γίγνεσθαι συμμετέχουμε όλοι με την νόμιμη ή μη σύννομη  στάση   και   συμπεριφορά μας. Το φαινόμενο της λαθρομετανάστευσης θα πρέπει να ελεγχθεί και να σταματήσει. Πρέπει όλοι οι Έλληνες να καταλάβουμε  πολύ καλά πως ,«ότι σπέρνουμε αυτό, ίσως και σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, και θα θερίσουμε».

Ο Δήμαρχος του Δήμου
Αμφίκλειας-Ελάτειας
ΔΡ. ΝΤΟΥΡΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ

  Κοιν.1.Υπουργεία Εσωτερικών , δημοσίας Τάξεως και προστασίας του πολίτη
          2. Γενική αστυνομική Διεύθυνση Λαμίας
          3. Αστυνομικό Τμήμα Αμφίκλειας.
          4. Αγροτικοί συνεταιρισμοί , Αμφίκλειας-Ελάτειας-Τιθορέας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου